Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca za free

IP: *.netia.piekary.net 11.10.05, 09:48
    mam pytanko, czy jest mozliwa jakaś forma prawna umozliwiająca osobie która chce pracować nawet za darmo po studiach (absolwent)taka pracę legalnie (tzn. jakaś umowa którą podpisze pracodawca i pracownik, zeby w momencie jakies kontroli nie było ze na czarno, no i oczywiście żeby później dostać jakieś zaświadczenie że sie w ogóle w danej firmie pracowało). wolontariat odpada bo podobno jest mozliwy tylko w jednostkach nie prowadzących działalności gospodarczej, staż równiez bo juz wczesniej skorzystałam i już mi nie przysługuje, prace interwencyjne tez raczej nie bo pracodawca musi pokrywac część wydatków na takiego pracownika....więc pytam co ma zrobic osoba która chce zdobyc doświadczenie? czy jest jakis sposób czy pozostaje mi rozłozyc ręce bo jest nie mozliwe
    Obserwuj wątek
      • Gość: gosia Re: praca za free IP: 213.241.13.* 11.10.05, 13:53
        z wolotariatem jest tak, jak piszesz. wydaje mi się, że wyjściem mogłaby być
        umowa o bezpłatnej praktyce. O szczegóły zapytaj specjalistę os prawa pracy.
      • Gość: Kacha Re: praca za free IP: *.pl / *.smsnet.pl 11.10.05, 14:11
        Piszesz podanie o bezpłatną praktykę/przygotowaniezawodowe (tak jak podanie o
        prace) na okres X. Jeśli pracodawca się zgodzi idziesz do roboty :) Po tym
        okresie prosisz o referencje i gotowe.
        Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka