Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

LTC - LONDON TRAINING CENTRE

IP: *.pl-net.pl 23.09.02, 15:08
    Witam,

Czy ktos kiedykolwiek korzystal z posrednictwa LTC, firmy angielskiej, ktora
    ma przedstawicielstwo w Krakowie i organizuje m.in praktyki w hotelach w
    Wielkiej Brytanii na kontrakty max 12 miesiecy dla studentow i absolwentow.
    Czy dzialaja legalnie i jak wyglada cala procedura wyjazdu.
    Bede wdzieczna za jakiekolwiek wiadomosci.
    Pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • Gość: raulik Re: LTC - LONDON TRAINING CENTRE IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 25.09.02, 23:18
        witam,
        spytaj na forum polonii, bardzo sympatyczni, konkretni ludzie taka np. Ania- do
        tej pory jej nie podziekowalem a pomogla mi (podjąc decyzje).Tez sie wybieram w
        drygiej polowie paźzdziernika, pozdrawiam
        Pawel
      • Gość: chris LTC - wlasnie mam ta przyjemnosc IP: *.in-addr.btopenworld.com 27.09.02, 22:42
        No wlasnie ja mam ta przyjemnosc odbywania praktyki z LTC w Londynie. Stanowczo
        odradzam, firma jest tylko nastawiona na zysk, oferuje wyjatkowo malo za ta
        cene. W Polsce jest prowadzona przez syna kobiety z angielskim nazwiskiem,
        ktorej tutejsze londynskie biuro jest wielkosci kiosku. W dodatku owa pani jest
        wiecznie zajeta i nie ma czasu dla niedoszlych praktykantow, ktorzy potrafia
        czekac miesiacami na praktyki...
        • Gość: Anne Re: LTC - wlasnie mam ta przyjemnosc IP: *.pl-net.pl 27.09.02, 23:23
          Gość portalu: chris napisał(a):

> No wlasnie ja mam ta przyjemnosc odbywania praktyki z LTC w Londynie.
          Stanowczo
          >
          > odradzam, firma jest tylko nastawiona na zysk, oferuje wyjatkowo malo za ta
          > cene. W Polsce jest prowadzona przez syna kobiety z angielskim nazwiskiem,
          > ktorej tutejsze londynskie biuro jest wielkosci kiosku. W dodatku owa pani
          jest
          >
          > wiecznie zajeta i nie ma czasu dla niedoszlych praktykantow, ktorzy potrafia
          > czekac miesiacami na praktyki...

A ja wlasnie czekam na hotel placement po wplaceniu pierwszej raty. Mam troche
          pytan, jakbys mogl napisac wiecej...ile czekales na praktyke, jaki standard
          hotelu, jaka masz prace dokladnie, czy placa tyle jak oferowali, jak bylo na
          przekraczaniu granicy, i w ogole jak tam traktuje praktykantow i jake oferuja
          warunki zakwaterowania. Moj email to annette_ms@hotmail.com
          Bylabym wdzieczna za wiecej info. Dzieki.

• Gość: chris Re: LTC - wlasnie mam ta przyjemnosc IP: *.in-addr.btopenworld.com 29.09.02, 23:11
            Nie wiem jak to wyglada w hotelach bo ja jestem na praktyce w firmie. Jednak
            widzialem kilku takich szczesciarzy w "biurze" LTC w Londynie ktorzy nie mieli
            wesolych min. Jesli uslugi oferowane dla praktykantow w firmach sa rowne tym w
            hotelach, to sie wcale nie dziwie ze mieli watpliwosci i pytania. Ogolnie
            odradzam ta firme, mozna samemu sobie takie praktyki zalawic jesli sie ma wize
            studencka. Nie bede pisal na maila, ten watek moze kogos jeszcze zainteresowac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka