Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

windykacja - ciekawe aspekty

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 11:25
    No wlasnie. kumpel jest windykatorem i to co on mi opowiada nie miesci sie w
    glowie. chodzi mi o naciski na dłużników (głównie indywidualnych, nie firmy)
    i tak skutkują takie rzeczy:
    - zabranie pilota od tv,
    - oklejenie drzwi i scian w klatce schodowej naklejkami "tu mieszka dłużnik"
    - zaklejenie kropelką zamka w drzwiach itp.

ma takich działań cały szereg. na pograniczu, albo juz za granicą prawa.

podajcie jakies inne "ciekawe" sposoby
    Obserwuj wątek
      • Gość: tomeczek Re: windykacja - ciekawe aspekty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:21
        Gość portalu: traach ! napisał(a):

> podajcie jakies inne "ciekawe" sposoby

A po co? Zakładasz konkurencyjną firmę i chcesz być skuteczniejszy od kolegi?
        • Gość: traach! Re: windykacja - ciekawe aspekty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:50
          koles sluchaj. jest to forum o pracy i jej roznych formach itp. jak nie masz
          nic do dodania do watku sie nie odzywaj po prostu. akurat firmy windykacyjnej
          nie mam i chyba miec nie bede.
      • jsolt Re: windykacja - ciekawe aspekty 13.12.05, 12:48
        nie wpuszczaś windykatora do domu...

kupa bezczelnych debili żerujących na nieświadomych swoich praw obywatelach -
        zabranie pilota od tv to jest ogólnie rzecz biorąc kradzież, ja natychmist
        zgłosiłabym to na policję.
      • Gość: JJJ Re: windykacja - ciekawe aspekty IP: 62.148.79.* 13.12.05, 13:08
        Rozumiem, że należy płacić swoje zobowiązania, ale podniecać się chamskimi
        sposobami egzekucji to trochę poniżej poziomu....
        Pewnie chciałbyś być na miejscu kolegi i posłuchać płaczu i lamentu dziadka
        albo bezrobotnego bez grosza przy duszy i pomyślałbyś wtedy: "Jaki to jestem
        silny i w ogóle super, mogę sobie na wiele pozwolić bo jestem WINDYKATOREM".
        A pewnie masz 163 cm wzrostu, pryszcze i śmieją się z Ciebie na WF :D
        • Gość: traach! Re: windykacja - ciekawe aspekty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 13:27
          Boże kolejny inteligent pouczający wszystkich i we wszystkich sprawach.

Przeciez napisalem ze te działania nie mieszczą sie w zdrowym rozsądku i są
          poza granicami prawa. a podniecanie sie? slowo ciekawe jest pomiedzy takimi
          znaczkami "" - wiesz co to jest? ludzie litości nie czytajcie co drugiego
          wyrazu. czytajcie ze zrozumieniem.

a tak na marginesie pryszczy brak, 180 cm wzrostu, 27 lat, prowadze wlasna
          firme - 4 osoby zatrudnione, na szczescie dłużników brak.

Do szkoły chłopie !
          • Gość: JJJ Re: windykacja - ciekawe aspekty IP: 62.148.79.* 13.12.05, 13:30
            Grauluję braku dłużnikow i życzę Ci, żeby nigdy nikt nie zakleił Ci drzwi do
            firmy kropelką :))
            A szkoły już skończone :)
            Pozdrawiam
            • Gość: mariusz_robert Re: windykacja - ciekawe aspekty IP: 80.51.232.* 13.12.05, 14:25
              nie wiem jak wyglda to w przypadku klientow indywidualnych, ale firma ma
              odpowiednie procedury w sciaganiu kasy, ja tez windykuje czasem kase od firemek
              z ktorymi podpisalem kontrakt i powiem ci ze czuje w 1/2 przypadkach
              zawstydzenie ze jeszcze tego nie zaplacili...
              • Gość: Magda Re: windykacja - ciekawe aspekty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.12.05, 15:24
                otóż to... ja też windykuje i też to ja jestem często zażenowana, że jeszcze
                nie zapłacili... głupie uczucie :)
                • Gość: kika Re: windykacja - ciekawe aspekty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 16:40
                  a macie jakies sprawdzone sposony na sciagniecie zaleglych alimentow od tatuśka?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka