Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Otwarty Fundusz Emerytalny

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 14:21
    Siemanko wszystkim!!!
    Niedawno udało mi się zdobyć pracę. Wczoraj otrzymałam list polecony z ZUS-u
    aby zarejstrować się do 10 stycznia w jednym z OFE inaczej przydzielony
    zostanie mi fundusz w drodze losowania bez możliwości wyboru. Nie znam się w
    tej materii. Czy moglibyście mi polecić jakiś dobry fundusz emerytalny? I na
    czym polega zarejstrowanie się w funduszu? Pomóżcie.
    Obserwuj wątek
      • Gość: madzia Re: Otwarty Fundusz Emerytalny IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.12.05, 14:28
        Ja zapisalam sie online do ing, www.ing.pl
        Maja dobre wyniki, przyslali mi formulkarz,ktory musialam odeslac a po pewnym
        czasie informacje, ze przeslali moje zgloszenie do zusu.
        • Gość: Agentka Re: Otwarty Fundusz Emerytalny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.05, 15:30
          Polecam Ampico Life!
          Najlepiej skontaktuj sie z naszym agentem
          www.amplicolife.pl/spytajnas.php
          On poświęci Ci czas i wszystko wytłumaczy.
          Z jakiego jesteś miasta?
          Może mogę pomóc osobiście?
      • Gość: Max Re: Otwarty Fundusz Emerytalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 16:33
        Ja bym ci polecił Allianz
      • Gość: Kasia Re: Otwarty Fundusz Emerytalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 20:37
        Dzięki za posty. Szkoda tylko że tak mało osób odpowiedziało.
        • Gość: madzia Re: Otwarty Fundusz Emerytalny IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.12.05, 22:28
          Polsat ma tez dobre wyniki.
          Ps.Odradzam zglaszanie sie przez agentow, pozniej beda nachodzic cie i namawiac
          na odplatne ubezpieczenia.
          Tylko online polecam!!!!!!!!!!!!!!
      • monia76_76 Re: Otwarty Fundusz Emerytalny 19.12.05, 08:05
        witam
        mam taki sam problem jaki fundusz wybrać
        więc też proszę o dobrą i fochową poradę
        • Gość: Kasia Re: Otwarty Fundusz Emerytalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 13:32
          monia76_76 chyba nikt nam tu nie pomoże.
          • Gość: Marzena Re: Otwarty Fundusz Emerytalny IP: *.generacja.pl 20.12.05, 19:38
            Czesc
            Jezeli jestes z okolic Wrocławia moge podpisac z Toba OFE z ING NATIONALE -
            NEDERLANDEN. W takiej sprawie mozna spojrzec na ranking otwartych funduszy
            na "onet emerytury" , tak jak poprzednicy napisali, ING jest juz od dłuzszego
            czasu w czołowce. Zostawiam maila alicyjah@o2.pl
            Pozdrawiam
          • Gość: zuzia Re: Otwarty Fundusz Emerytalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 12:34
            ja wczoraj zapisałam się do commercial union. najlepiej popytać znajomych i
            znaleźć zaufanego agenta, który nie jest napastliwy, a co najwyżej dzwoni z
            życzeniami na święta:)))
        • dureksis Re: Otwarty Fundusz Emerytalny 24.12.05, 23:01
          Polecam OFe w Egro Hestii, jeśli jesteś zaintersowana pisz na e-mail
      • Gość: Mika ING NN IP: 212.182.117.* 19.12.05, 14:47
        Jak najbardziej ING NN.
        Extra klasa. Od kilku lat w czołówce, w ostatnim roku w/g Rzeczpospolitej
        najlepszy.
        Odradzam Allianz, Skarbiec, Pocztylion, Bankowy.
      • kingofe Re: Otwarty Fundusz Emerytalny 19.12.05, 15:49
        niema narazie lepszego niż ing nn trzeci rok z rzędu jest najlepszym ofe w
        centralnej europie na około 200 ofe
      • kingofe Re: Otwarty Fundusz Emerytalny 19.12.05, 15:49
        niema narazie lepszego niż ing nn trzeci rok z rzędu jest najlepszym ofe w
        centralnej europie na około 200 ofe
      • Gość: Agnieszka Re: Otwarty Fundusz Emerytalny IP: *.chello.pl 19.12.05, 17:01
        Witam!
        Bardzo ważne są wyniki i renoma firmy. Innym czynnikiem który jest bardzo ważny
        to równiez obsługa i stały kontakt z doradcą. Pracuje w niezaleznej firmie
        doradczej i ze swej strony polecam Winterthur jakość i obsługa profesjonalna.
        Jeżeli potrzebuje Pani wiecej informacji proszę pisać odpowiem na każdego maila
        dotyczącego OFE i nie tylko. Pomagam również w załatwieniu wszystkich
        formalności. e-mail: asamborska@o2.pl lub bezpośredia rozmowa na tlenie.
        Pozdrawiam Agnieszka
      • Gość: Ka_ka Re: Otwarty Fundusz Emerytalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 19:09
        Nie znam się na OFE ale przy wyborze nie opieraj się tylko na opinii paru osób
        poszukaj również serwisów internetowych dotyczącących interesującego cię
        zagadnienia. Podrzucam ci tu parę linków:
        www.multiofe.pl/
        emerytury.wp.pl/POD,2,a,6,b,6,dok_id,312,doradzamy.html?ticaid=1c13
        www.bankier.pl/centrum/ofe/
        ubezpieczenia.webwweb.pl/?a=katalog&id=12530
        www.pracuj.pl/ing-losowanie-ofe.htm#top
        www.epolisa.republika.pl/archiwum/gazeta062004.htm
        www.knuife.gov.pl/su/fundusze/tematy/czlonek/index.shtml
        e-insurance.pl/n-ofe/050705-b.htmPozdrawiam.
        • Gość: Ka_ka Re: Otwarty Fundusz Emerytalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 19:11
          Sorry zwaliłem ostatniego linka. Oto poprawny:
          e-insurance.pl/n-ofe/050705-b.htm
          Pozdrawiam.
          • Gość: marzena Re: Otwarty Fundusz Emerytalny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 11:22
            a co myslicie o bankowym????
        • Gość: stephan Re: Otwarty Fundusz Emerytalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 20:35
          lol
      • Gość: Szosti Re: Otwarty Fundusz Emerytalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 22:58
        Wybierz ING NN, jest najlepszy.
        Sam jestem w tym OFE od ponad roku i wiem ze dobrze wybralem
        • harwas Re: Otwarty Fundusz Emerytalny 22.12.05, 09:30
          A co tu deliberować który najlepszy,który nie. Pełne wyniki finansowe okażą się
          w momencie osiągnięcia wieku emerytalnego przez pierwszych uprawnionych. Okaże
          się, że jednostki lecą nagle na łeb, na szyję. Mamienie dobrymi wynikami w tej
          chwili jest powodowane przyciągnięciem jak największej liczbu uczestników.
          Jeśli rozpoczynasz udział w funduszu w tej chwili - to w żaden sposób nie
          możesz być pewny niczego. Co prawda można zawsze zmienić fundusz. Na moment
          obecny radzę przystapić do funduszu o niskiej opłacie za obsługę i w miarę
          mairodajnych udziałowcach.
          • rekruting Re: Otwarty Fundusz Emerytalny 28.12.05, 19:32
            Zajmuję się obiektywnym doradztwem finansowym.Wyszukujemy to co najlepsze i
            korzystne dla klienta z całego rynku finansowego.To nie prawda że te firmy
            które są największymi firmami na rynku mają największe wyniki finansowe.Takie
            Ofe jak PZU,ING oraz CU prawdopodobnie będą miały zakaz przyjmowania nowych
            członków bo nie wypracowują dość dobrych wyników finansowych. Ta wiadomość jest
            potwierdzona przez nasz rząd. Jeżeli jesteś z okolic Wrocławia zostaw wiadomość
            e-mail rekruting@gazeta.pl z dopiskiem wybór funduszu. Skontaktuję się z Tobą.
            Pozdrawiam
            • Gość: Mika Re: Otwarty Fundusz Emerytalny IP: 212.182.117.* 29.12.05, 09:52
              No nieeee, chłopie co ty wypisujesz?!!! Tak sie składa, ze ING jest w ŚCISŁEJ
              czołówce, a obecnie I MIEJSCE.
              PZU i CU też są bardzo dobre, II i III miejsce. Vide rzecpospolita z kwietnia i
              października tego roku.
              Z ciebie taki doradzca ja już nie napisze co i z czego.
              LUDZIE NIE WIERZCIE MU, BO WPAKUJECIE SIĘ W MALINY.
            • Gość: gość Re: Otwarty Fundusz Emerytalny IP: 157.25.31.* 29.12.05, 13:12
              rekruting ty nie jesteś obiektywny skoro takie kłamstwa piszesz te firmy które
              wypisałeś mają najleprze wyniki inwestycyjne, można to sprawdzić na stronach
              www.knuife.pl
      • epolisa Re: Otwarty Fundusz Emerytalny 03.01.06, 18:43
        co do wszelkich pytan i procedur polecam www.multiofe.pl

fundusze godne zauważenia:
        AIG - najwyższe noty w rankingach Analizy Online, czołówka wyników w ostatnim
        roku i ostatnim rankingu KNUIFE, pierwszy z certyfikatem jakości ISO 9001:2001
        (jedyny akceptujące elektroniczny certyfikat podpisu), systematyczny wzrost
        wyników od 2001, od 2002 na górze rankingów.
        ING Nationale Nederlanden - stabilne i wysokie wyniki finansowe (od początku
        ścisła czołówka rankingów), drugie co do wielkości towarzystwo na rynku (2,1
        mln członków)
        Polsat - najbardziej elastyczny OFE, szybka i agresywna polityka inwestycyjna,
        2ga co do wysokości globalna stopa zwrotu (liczona od początku działalności na
        rynku), wysoka średnia pozycja w rankingach KNUIFE
        PZU Złota Jesień - bezpieczne i trafione inwestycje, od 2001 wyniki zawsze
        powyżej sredniej, wysoka uśredniona stopa zwrotu, 3cie co do wielkości
        towarzystwo na rynku, stabilne wysokie stopy zwrotu- w ścisłej czołowce wg
        średnich stóp zwrotu oraz średniej pozycji w rankingach KNUIFE.
        Sampo - od początku dobre wyniki, najbardziej dynamiczny rozwój, największa
        ilość klientów przetransferowanych z innych funduszy, 3cia co do wysokości
        globalna stopa zwrotu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka