Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nie chca oddac weksli

IP: *.prenet.pl 05.01.06, 11:17
    Witam, moze ktos z forumowiczow mi pomoze w mojej sprawie.

Pracowalem w firmie, ktora wymagala podpisania weksli jako zabezpieczenie. Teraz juz tam nie pracuje - rozwiazanie umowy za porozumieniem stron.
    Chcialem odzyskac te weksle ale cos nie bardzo chca ich oddac, na prosby mailem nie odpisuja (siedziba miesci sie 400k od mojego miejsca zamieszkania).
    Co moge zrobic by ich zmusic do zwrotu weksli ? zglosic na policje ? a moze do PIP ? skoro prosby nie pomagaja.

Poza tym dowiedzialem sie, ze powinni i przeslac takze raporty RMUA jezeli o nie poprosze - tu tez brak odzewu.

Wszystko inne mam, umowy, swiadectwa pracy itp. ale obawiam sie ze z rozliczeniem PIT tez bede mial problemy.
    Co zrobic w tej sytuacji ?
    Obserwuj wątek
      • krzysztofsf Re: Nie chca oddac weksli 05.01.06, 12:08
        A masz swoj egzemplarz umowy wekslowej?
        • Gość: arbeiter Re: Nie chca oddac weksli IP: *.prenet.pl 05.01.06, 12:11
          no tego to mi od poczatku nie przyslali z powrotem podpisanego przez firme.
          • krzysztofsf Re: Nie chca oddac weksli 05.01.06, 12:30
            Gość portalu: arbeiter napisał(a):

> no tego to mi od poczatku nie przyslali z powrotem podpisanego przez firme.

Wyslij zadanie zwrotu weksla poleconym za potwierdzeniem odbioru - w tresci zwrotki wpisz zadanie zwrotu weksla.
            Co do zus - udaj sie do swojego zus i dowiedz, czy wplacali.

Ciag dalszy - to juz chyba prawnicy - najlepiej zaczac od PIP.
            • Gość: arbeiter Re: Nie chca oddac weksli IP: *.prenet.pl 05.01.06, 12:39
              dzieki wielkie
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka