Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wyłudzanie L4

12.01.06, 14:52
    Znalazłam gdzieś na forum wątek o wyłudzaniu zwolnień lekarskich. Ludzie bez
    żadnych oporów informują, co zrobić, aby takie zwolnienie otrzymać. Nie razi
    was to? Przeciez to zwykłe oszustwo. I uczenie pracodawcę, ze pracownik chce
    go oszukać. A potem są problemy, jak ktoś rzeczywiście jest chory
    Obserwuj wątek
      • billy.the.kid Re: wyłudzanie L4 12.01.06, 15:19
        pracodawca oszukuje na płacy, czasie pracy i wszystkim co może- to dlaczego
        jego nie oskubac troche w ten sposób.TO JEST WALKA.
        • asia96301 Re: wyłudzanie L4 12.01.06, 15:30
          ale to głupie. Jak pracodawca cię oszukuje to zmień prace. Żebranie o L4 jest
          upakarzajace
          • kaaarolinkaa Re: wyłudzanie L4 12.01.06, 15:32
            hahaha-zmien prace,czy myslisz ze kazddemu jest latwo zmienic? super by bylo,
            marzenie wielu ludzi aby mozna bylo zminaic wtedy gdy cos nie odpowiada. Kazdy
            by tak chcial, ale niewielu moze.
        • Gość: Hmmmm Re: wyłudzanie L4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 15:33
          Koleżanka naopowiadala wszystkim ze ma raka, a w rzeczywistosci opiekowala sie
          emerytami w Niemczech. Fajnie się zemściła. Oj pokazala mu ze ho ho! Tylko ze
          52 dostala. I dziwne bo do sadu pracy sie nie odwolala!
      • kaaarolinkaa Re: wyłudzanie L4 12.01.06, 15:29
        dokaldnie-pracodawca oszukuje na czym moze, czlowiek musi sie bronic. Czemu nie
        pytasz o lamanie praw pracowanika, jako o przestepstwie? czy nie widzisz ze
        rynek pracy to walka o przetrwanie?
        • asia96301 Re: wyłudzanie L4 12.01.06, 15:54
          a mnie sie wydaje, ze te zwolnienia to nie sprawa odwetu na pracodawcy -
          wykorzystywaczu. Przeciez tak dzieje sie nie tylko w złych firmach, ale w
          każdym. My chyba tak mamy, że nie widzimy w tym problemu. Jak za komuny - czy
          sie stoi, czy się leży...
          • billy.the.kid Re: wyłudzanie L4 12.01.06, 16:40
            asieńku,za mateńki komuny dwano order budowniczych. czyżbyś pracowała na
            podobne odznacvzenie w obecnym ustrojstwie. a to takie ono dziwne ze 5 %ma
            wszystko, 25% ma dużo-ale to ci co tyrają na te pierwsze 5%, a reszta-jakieś 70-
            to śmiecie-potrzebi-weżmiemy. nie-to na bruk. i tu właśnie jest walka.
            chyba nie musisz pracować za tych którzy poszli na zwolnienie?
            • asia96301 Re: wyłudzanie L4 12.01.06, 16:49
              niestety, muszę...bo jestem młoda, mam najmniejszy staż i nie mam dzieci.
              Ciągle ktoś jest na lewym zwolnieniu, a ja tyram. To nie jest w porządku
              • billy.the.kid Re: wyłudzanie L4 12.01.06, 17:15
                to do kogo masz pretensje.? miej do szefa który nie potrafi zorganizować roboty.
                sam niech zapieprza.
                i jeszcze nie daj panie boże każe ci tyrac po fajrant??
                TO JEST WALKA.

podstawową zdobyczą klasy robotniczej 19 i 20 wiekuy był ośmiogodzinny dzień
                pracy.
                • asia96301 Re: wyłudzanie L4 12.01.06, 20:28
                  teoretycznie tak. Mam osmiogodzinny dzień pracy i uczciwie dostaje za
                  nadgodziny. Ale ja już nie chce zarabiać za nadgodziny. Ja sie chce wyspac i
                  iść do kina
                  • billy.the.kid Re: wyłudzanie L4 12.01.06, 20:39
                    to teraz ty idz na zwolnienie.
                    • asia96301 Re: wyłudzanie L4 12.01.06, 20:43
                      tyle, ze dla mnie problem w uczciwości

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka