Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zasiłek dla bezrobotnych

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 11:00
    Otóż moja sprawa przedstawia sie następująco:W październiku skończyłam 9-cio
    miesięczny staż.Od pierwszego listopada zostałam zatrudniona w tej samej
    firmie na 3 miesiące.Od lutego będę osoba bezrobotną.W związku z tym mam
    pytanie, po ilu miesiącach przepracowanych przysługuje zasiłek dla
    bezrobotnych?, czy staż jest również wliczany? Dziekuje i pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: uprawniona Re: Zasiłek dla bezrobotnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 11:56
        Zasiłek dla bezrobotnych przysługuje po 12 mięsiącach zatrudnienia, w pełnym
        wymiarze czasu pracy w wys. 80%, tj. netto ok. 370,-. Ale lepiej szukać już
        teraz pracy, najlepiej przez internet. Sama jestem na zasiłku już ponad pół
        roku i moim błędem było przekonanie o tym że JAKOŚ TO BĘDZIE. Na poważnie
        znalezieniem pracy interesuję się dopiero od stycznia. Wysyłam codziennie po
        kilkadziesiąt aplikacji, na szczęście z pozytywnym skutkiem. Od poniedziałku
        zaczynam pracę. Zyczę Ci większej determinacji i nie załamywania rąk. I
        pamiętaj - CHCIEĆ TO MÓC.
        • Gość: Rose 24 Re: Zasiłek dla bezrobotnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 12:07
          Dziękuję bardzo za informację. Szukam pracy od połowy grudnia, przez internet i
          gdzie tylko sie da.Niestety mieszkam w małym mieście,gdzie zapotrzebowanie na
          pracowników jest niewielkie,przeprowadzka do innego miasta nie wchodzi w grę,
          więc pozostaje mi szukanie na miejscu. Masz racje chcieć to móc :)
          • konopielka80 Re: Zasiłek dla bezrobotnych 13.01.06, 14:23
            Ten zasiłek to dokłądnie 379,45 zł.
            Rose24 a skad jesteś?
            • konopielka80 Re: Zasiłek dla bezrobotnych 13.01.06, 14:27
              Bo jesli z okolic Warszawy to oferty pośredniaków warszawskich są w necie, poza tym jest kilka lokalnych agzet z ogłoszeniami..
      • Gość: she Re: Zasiłek dla bezrobotnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 22:20
        Zasilek przysluguje osobie jesli w ciagu ostatniego 1,5 roku ma przepraowane 12
        m-cy. Niestety staz absolwencki nie jest wliczany do tego okresu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka