Gość: Kiki Re: PiS majstruje przy ustawie o służbie cywilnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 11:54 Ciesze sie ze PiS zrobi porzadek z zadufasnymi niekompetentnymi urzedasami. Dla mnie przykladem takiego osobnika byl niejaki dyrektor Bogucki ze zlikwidowanego (na szczescie!) Ministerstwa Nauki i Informatyzacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Niech zaczną majstrować przy odbezpieczonym granac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.06, 12:00 Głupotą są konkursy, bo często wygrywają je ludzie nie nadający sie na stanowisko ale spełniający zadane kryteria. Ludzie mianowani z partyjnego klucza to jeszcze gorsze rozwiązanie. Nam są potrzebni prawdziwi fachowcy zatrudniani z powodu swych umiejętności i zdolności a nie partyjnych przynależności i zależności. Zatrudniamy fachowca, który ma zadania do wykonia i je wykonuje a przy tym nie może byc zależny partyjnie od partyjnych bubków umiejących tylko gadać i zrzucać swoje winy na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Czy sa chetni na protest pod sejmem??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 12:02 Ja mam dosc tego co sie dzieje. Wygrali wybory ale dostali ledwie 30% a chca sami rzadzic Polska. Ludzie im takiego prawa nie dali! Ja sie na to nie godze. Do tego wprowadzaja chaos, obrzucaja wszystkich blotem, niszcza gospodarke a przy tym zachowuja sie gorzej niz poprzednie rzady. Trzeba temu powiedziec NIE! Wielu ludzi w PiS wslawilo sie walka z komuną i co? Teraz stosują jej metody. Ja sie na to nie godze. Nie glosowalem na nich i nie pozwole by samodzielnie, przez szantaz innych prtii rzadzili w tym kraju. Dosc tego. Proponuje sie zorganizowac i zaprotestowac. Czy sa na to chetni i ktos ma pomysl jak sie za to zabrac zeby to mialo wiekszy wydzwiek???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRAWDA Re: Czy sa chetni na protest pod sejmem??? IP: *.bazapartner.pl 21.01.06, 12:08 Możemy oprotestowac antydemokratyczne zachowanie różowo- komunistycznych mediów. Precz z manipulacją, precz z cynizmem , precz z michnikowszczyzną! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xpander Re: Czy sa chetni na protest pod sejmem??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 12:16 precz z idiotami, mozesz juz sobie isc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzina Wyborczej Re: Czy sa chetni na protest pod sejmem??? IP: *.bazapartner.pl 21.01.06, 12:24 Ludzie z Rodziny Gazety Wyborczej posługuja sie jedynie inwektywami wymierzonymi w człowieka. TO znam ienne dla zwolleników III RP - wystarczy poczytać tutaj posty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mef Re: Czy sa chetni na protest pod sejmem??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 12:29 10/10 doskonale! Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Re: Czy sa chetni na protest pod sejmem??? 21.01.06, 14:05 Niestety, nie ma innej możliwości walki z "traktowaniem państwa jak prywatnego folwarku" niż poprzez kartkę wyborczą. Wybory na pewno odbędą się w tym roku, dlatego najważniejszą sprawą jest dopomożenie centro-lewicy w odbudowie. Oczywiście nie może tam być miejsca dla skompromitowanych postaci z millerowskiego SLD. Trzeba postawić na młodych, konieczne jest otwarcie SLD na PD i vice versa - tylko wtedy kaczkom nie uda się stworzyć kłamliwego podziału na Polskę AK-owską i Polskę PZPR-owską! Nowoczesna lewica to jedyna alternatywa dla PiSu - trzeba tylko ludziom wytłumaczyć, żeby nie marnowali głosu na PO... bo ich PiS po wyborach łatwo może kupić, albo podporządkować sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
vedymin Re: Czy sa chetni na protest pod sejmem??? 21.01.06, 14:34 Tak jest! niech się PD i SLD otworzą na siebie! Tak! etos i beton w jednym! Spełni się piękny sen Michnika.. zasypmy podziały żeby stworzyć wspólny postępowy front przeciw tym strasznym niepostępowym, zacofanym, -wszelkiejmaści-fobom, ciemnogrodzianinom.. którzy nie rozumieją że najważniejszym wydarzeniem 2005roku były protesty kilkuset osób przeciwko łamaniu praw do demonstrowania "kochających inaczej" (taki pogląd, ku wesołości pozostałych uczestników i publiczności, wyraził był pewien (nazwisko z litości przemilczę;) młody aktywista sld w programie Warto rozmawiać. ;-]]] ...lekką ręką daję Wam te 4,9 % w wyborach :P kłamliwy podział na polskę AKowską i PZPRowską? toż to nawet nie jest śmieszne. Wyobraź sobie że niektórzy uparcie (jak śmią!) pamiętają 50 lat okupacji, konfiskatę mienia, katowanie, mordowanie i wsadzanie do więzień za patriotyzm, opluwanie przed społeczeństwem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Czy sa chetni na protest pod sejmem??? IP: *.pl / *.sasiedzi.pl 21.01.06, 14:46 Czy ci "niektórzy" słyszeli może o wojnie domowej w Polsce w latach 1944 -1948? Odpowiedz Link Zgłoś
vedymin Re: Czy sa chetni na protest pod sejmem??? 21.01.06, 15:53 > Czy ci "niektórzy" słyszeli może o wojnie domowej w Polsce w latach 1944 -1948? Tak, słyszeli że komuniści w swojej bezczelności raczyli tak nazywać pierwsze lata rozprawiania się z patriotami z ruchu oporu i wszelkich nieprawo(czyt:komuno)myślnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Czy sa chetni na protest pod sejmem??? IP: *.pl / *.sasiedzi.pl 21.01.06, 16:40 I ci obrzydliwi komuniści sami się mordowali. Zabijali chłopów, którzy otrzymali ziemię w ramach reformy, geodetów, nauczycieli, milicjantów, sołtysów a czasami każdego kto znalazł się "pod ręką". I potem twierdzili, że to patriotyczne podziemie np. oddział "Ognia". Proszę, poczytaj na ten temat, porozmawiaj z ludźmi, którzy jeszcze żyją i nie kompromituj się. Odpowiedz Link Zgłoś
vedymin Re: Czy sa chetni na protest pod sejmem??? 21.01.06, 19:24 :) słuchaj naprawdę jestem ciekaw z jakich źródeł czerpałaś swoją wiedzę o okresie powojennym w PRLu. Tak, oczywiście obrzydliwi reakcjoniści mordowali niewinnych obywateli (i szlachetnych bojowników komunistycznych). I to na skalę taką, że trzeba było później nazwać ten okres wojną domową. Wojna kogo z kim? Resztek ruchu oporu, tych które nie zdecydowały się wyjść z podziemia (nic dziwnego, sądząc po losach tych którzy z podziemia wyszli/zostali złapani (vide proces szesnastu) z potężną machiną komunistyczną, wspieraną czołgami i bagnetami krasnoarmiejców i nkwdzistów (na czele z pułkownikiem nkwd Bolesławem Bierutem)???? Wyobraź sobie że czytałem na ten temat, rozmawiałem z ludźmi którzy jeszcze żyją/żyli.. może problem w tym że nie było wśród nich żadnego komunisty?? Co do kompromitacji.. przyjmowanie prlowskiej propagandy za fakty historyczne można nazwać kompromitowaniem się. A jak daleko sięgała prlowska propaganda wie każdy kto (jak ja) doświadczył procesu edukacji w czasach socrealizmu. Miło byłoby dyskutować dalej, ale nie zwykłem całego swojego wolnego czasu przy komputerze, i dzisiaj już nie będę miał okazji ucieszyć Ciebie swoim postem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Czy sa chetni na protest pod sejmem??? IP: *.pl / *.sasiedzi.pl 21.01.06, 14:04 Ty jesteś prawda moskiewska, tischnerowska czy kacza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRAWDA BRAWO PIS NA TO GłOSOWAłEM!!! BRAWO!!!! IP: *.bazapartner.pl 21.01.06, 12:03 Wreszcie partia, która ma program i realizuje program, to wszystko było w programie. ludzie na to głosowali, więc postkomuna i różowi podważaja wybor, którego dokonała większość społeczeństwa. Nic dziwnego, tacy ludzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A TZW. SLD-OWCY URZęDNICY....... IP: *.bazapartner.pl 21.01.06, 12:14 Jak słyszę, jak "urzędnicy" z SLD na ierowniczych stanowiskach mówią' PiS może nam naskoczyć, bo nie przeskoczy ustawy", to od razu widzę, z kim mam do czynienia i marzę o zmianie ustawy, która chroni takich własnie ludzi - SLDowski narybek, powołany do zycia, aby umacniać wpływy postkomuny. Wyborcza chroni patologiii jak twierdzy. Widac jak na dłoni z kim trzyma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: TZW. SLD-OWCY URZęDNICY....... IP: *.pl / *.sasiedzi.pl 21.01.06, 12:38 Bardzo trudny jest język polski, prawda? A i marzenia jakieś takie mało skomplikowane. Wyrazy współczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRAWDA Re: TZW. SLD-OWCY URZęDNICY....... IP: *.bazapartner.pl 21.01.06, 12:51 Wyrazy współczucia, bo nie akceptuje chamskich tekstów? A język polski jest trudny, a to, że sie człowiek spieszy to inna sprawa. Można po prostu zyczliwie zwrócic uwagę na uciążliwość literówek, ale Ty pewnie jestes z Rodziny Gazety WYborczej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: TZW. SLD-OWCY URZęDNICY....... IP: *.pl / *.sasiedzi.pl 21.01.06, 13:14 Wyraźnie napisałam za co należą Ci się wyrazy współczucia. I nie chodzi o literówki. ale Ty pewnie jeste > s > z Rodziny Gazety WYborczej... Wprawdzie nie jestem ale gdybym miała do wyboru Radio Maryja... Odpowiedz Link Zgłoś
kacper31 Dlaczego Kaczyński przegrał z Kwaśniewskim? 21.01.06, 12:18 Partia Kaczyńskich przestała rosnąć w sondażach, za to poprawiły się notowania zwierającej szyki lewicy. Lech Kaczyński przegrał z Aleksandrem Kwaśniewskim w sondażowym rankingu „Polityk roku 2005". Oddala się pomysł kaczora na wybory i wszystko wskazuje na to, że koszmarny spektakl, który zafundował nam PiS przez trzy miesiące rządów będzie trwał nadal. Każdy uczciwy obserwator wydarzeń na scenie politycznej tego kraju widzi , że rząd PiS-u nie gwarantuje stabilności, wzrostu gospodarczego i dobrych stosunków zagranicznych. Solidarnościowych kombatantów z PiS-u zżera ambicja, są kłótliwi, niekompetentni, nie umieją rządzić. Katastroficznie szybko postępuje kryzys państwa, ogólny chaos i polityczne skłócenie społeczeństwa. Jarosław Kaczyński straszy PO jakimiś tajnymi kwitami na działaczy tej partii. A może PO spowoduje rozliczenie powszechnie znanych spraw panów Kaczyńskich? Np. cudowne uzyskiwanie milionów złotych na inicjatywy gospodarcze, słynny Telegraf, czy też wycieki milionów złotych z FOZZ na tworzenie ich partii Porozumienie Centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icek Re: Dlaczego Kaczyński przegrał z Kwaśniewskim? IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.01.06, 12:53 Kacper przestań czytać ,GW i oglądaćTVN i TVN24 a jak czytasz to zacznij myśleć!!!Chyba że jesteś z tej samej Stajni ubecoko-zdradzieckiej!! Odpowiedz Link Zgłoś
vedymin Re: Dlaczego Kaczyński przegrał z Kwaśniewskim? 21.01.06, 14:36 Kwaśniewski to ten tytuł dostał chyba za uwolnienie Sobotki.. normalnie największy żart roku! ;-] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Włocławek Re: PiS majstruje przy ustawie o służbie cywilnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.06, 12:09 Panowie z PiS, na czele z braćmi Kaczyńskimi, są chorzy z nienawiści do Boga ducha winnych ludzi, którym przypadło żyć i wieść dorosłe, a więc i zawodowe,życie w PRL. Czy to ich wina? Czy tylko za to panowie Kaczyńscy chcą ich wyrzucić na aut? Wiem jedno, psychiczni nie powinni rządzić żadnym krajem, nawet tak niedoskomałym jak Polska. Bo pod ich rządami zrobi się jeszcze bardziej niedoskonała. A hasło Prawo i SPrawiedliwość to jawne szyderstwo z ludzi, szczególnie z tych, którzy byli na tyle nieroztropni że nie zauważyli, że między słowami prawo, sprawiedliwość i Kaczyńscy istnieje przepaść bez dna,a za tą przepaścią dumnie piętrzą się HImalaje, w których ci panowie nie byli bo są za mali, dosłownie i w przenośni. Odpowiedz Link Zgłoś
alex9919 Re: PiS majstruje przy ustawie o służbie cywilnej 21.01.06, 12:22 Eskalacja arogancji Kaczorów jest przerażająca. Po wyborach ogarnęły mnie czarne wizje, ale okazuje się, że mam zbyt małą wyobraźnię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icek Re: PiS majstruje przy ustawie o służbie cywilnej IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.01.06, 12:55 Nic dziwnego napewno jesteś od Tusia i jego popaprańców!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xpander Re: PiS majstruje przy ustawie o służbie cywilnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 13:58 Tylko taka dyskusje potraficie prowadzic? Na kazdy post odpowiadac oszczerstwami? Odpowiedz Link Zgłoś
maciek20001 A TO JUŻ SKANDAL 21.01.06, 12:42 w państwie prawa i sprawiedliwości likwidacja konkursów i przyznawanie stanowisk po drodze partyjnej.A gdzie kwalifikacje przyszłych prezesów i ich zawodowe doświadczenie.A odwoływanie ambasadowów na skalę wiele większą niż przy przemianie ustrojowej za czasów prof Skubiszewskiego? To wszystko grozi destabilizacją państwa. PiS zraża do siebie wszystkich i kręci na siebie bicz.W przyszłych wyborach może podzielić los SLD, gdyż te działania nijak się mają do demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wibednar Re: PiS majstruje przy ustawie o służbie cywilnej IP: *.92b.tarnobrzeg.pilicka.pl 21.01.06, 12:43 Gdyby ustawe przygotowywalo PO albo SLD tytuł w GW brzmaiałby: "SLD podjęło sie trudnego zadania i reformuje służby cywilne" lub podobnie, bardziej zgrabnie niż ja to wymyśliłem. No cóż GW jrst wybitnym specjalistą w dziedzinie manipulacji opinią społeczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xpander Re: PiS majstruje przy ustawie o służbie cywilnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 12:51 PIS za to jest wybitna w manipulowaniu "ciemnym ludem". teraz beda obsadzali wszystkie stanowiska miernymi, biernymi, ale wiernymi:(. tak, jak to mialo miejsce w Krakowie- dyrektorem Portu Lotniczego w Balicach zrobili 26latka- Kamila Kamińskiego (dziwna zbieznosc nazwisk??), ktorego doswiadczenie zawodowe to 3lata na stazu wicedyrektora biura sejmiku malopolskiego. to sa ich dobrze wykwalifikowane kadry? zalosne;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiki Re: PiS majstruje przy ustawie o służbie cywilnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 13:11 A ja sie ciesze ze PiS zmiecie eurokomunistyczne indywidua klasy slawetnego dyr Boguckiego ze zlikwidowanego Ministerstwa Nauki i Informatyzacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xpander Re: PiS majstruje przy ustawie o służbie cywilnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 13:29 Ja sie tez ciesze!! Komunistom od zawsze mowie NIE! Ale niech ich zastepuje kims, kto ma jakies kwalifikacje. A nie czlowiekiem, ktorego jesdyna zasluga jest to, ze pomagal w prowadzeniu kampanii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiki Re: PiS majstruje przy ustawie o służbie cywilnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 13:43 Nie wiem jakie Bogucki mial kwalifikacje poza doktoratem ale chyba to ze mial ksywe "lewa reka ciemnosci" wiele tlumaczy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xpander Re: PiS majstruje przy ustawie o służbie cywilnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 13:57 CZlowieku!! Przeciez pisze, ze bardzo dobrze, ze takich ludzi beda usuwac! Tylko chce powiedziec, ze sa lepsi fachowcy, niz ludzie slabi, ale popierajacy PIS! Tak trudno zrozumiec slowo pisane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiki Re: PiS majstruje przy ustawie o służbie cywilnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 14:11 Oczywiscie ze masz racje - fatalnie by sie stalo gdyby ich zastapily "PRAWE rece ciemnosci" Ale Bogucki i jego smarkacze to byly wyjatkowe mendy nie potrafiace docenic tego co sie dzieje w informatyce Odpowiedz Link Zgłoś
xpander Re: PiS majstruje przy ustawie o służbie cywilnej 21.01.06, 14:13 jak chyba wszyscy komunisci:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiki Re: PiS majstruje przy ustawie o służbie cywilnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 14:27 komunisci i na dodatek pupile b ministra Odpowiedz Link Zgłoś
xpander Re: PiS majstruje przy ustawie o służbie cywilnej 21.01.06, 14:33 obawiam sie, ze pupile nowego nie beda lepsi. i o to mi chodzilo. po konkursach i egzaminach, nawet jesli beda mieli jakis zwiazek z pisem, beda mieli chociaz minimalne kwalifikacje- pewnych przepisow sie nie bedzie dalo obejsc. A pis tego nie chce, bo takich ludzi, znajacych jezyki, z dobrym wyksztalceniem, jest na lekarstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icek Re: PiS majstruje przy ustawie o służbie cywilnej IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.01.06, 13:44 Xpander Twoi wyznawcy tyle razy zmieniali nazwiska !!Michnik to nie michnik,borowski to nie borowski,kwaśniewski to nie kwaśniewski!!!!a o reszcie to szkoda gadać!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xpander Re: PiS majstruje przy ustawie o służbie cywilnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 13:55 wyznawcow jeszcze chyba nie mam, przynajmniej nic o tym nie wiem. Pojecia Ci sie chyba troszke drogi 'icku' myla, bo Bogiem jeszcze nie jestem. A lewicy nie znosilem, nie znosze i prawdopodobnie nigdy znosil nie bede. Swiat jest troche bardziej skomplikowany, ludzie takze maja inne poglady> W tym kraju nie istnieja tylko zwolennicy pissu i ubecy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fenio Re: PiS majstruje przy ustawie o służbie cywilnej IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.01.06, 13:10 GW to specjalista od Ukrywania złodziei i bandziorów z SB 80% osady w tej gazecie to SB!!.A 20% to wyśedleńcy ze Strefy Gazy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xpander Re: PiS majstruje przy ustawie o służbie cywilnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 13:31 a niektorzy piszacy na tym forum to ludzie wierzacy w teorie spiskowa i widzacy problemy tam gdzie ich nie ma. wiemy wiemy, wszystko jest wina "pedalow, zydow i komunistow" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafvonthorn Re: PiS majstruje przy ustawie o służbie cywilnej IP: *.petrus.com.pl 21.01.06, 14:07 Cyklistów jeszcze :P. Odpowiedz Link Zgłoś
xpander Re: PiS majstruje przy ustawie o służbie cywilnej 21.01.06, 14:15 No i Michnika;)....ale to juz dla nich rownoznaczne z "zydem"...buehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafvonthorn Re: PiS majstruje przy ustawie o służbie cywilnej IP: *.petrus.com.pl 21.01.06, 14:16 i pedałem :P. Odpowiedz Link Zgłoś
xpander Re: PiS majstruje przy ustawie o służbie cywilnej 21.01.06, 14:26 no i komunista;p. wszystko co swiat najgorszego wymysli w jednej osobie;D. PS co za oszolomy;/ Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: PiS majstruje przy ustawie o służbie cywilnej 21.01.06, 14:50 Plułem na SLD kiedyś, sobie wyobraź... Odpowiedz Link Zgłoś
mim05 Re: PiS majstruje przy ustawie o służbie cywilnej 21.01.06, 13:17 Staram się patrzeć na te posunięcia z pewnego dystansu. Dziwi mnie więc, że posługując się hasłem "należy pozbyć się czerwonego" chce się zlikwidować Służbę Cywilną i wrócić do praktyk komuny. Czy nie prościej byłoby nieco zreformować obecnie obowiązujące przepisy - jeżeli rzeczywiście są ułomne (nie znam ich i nie mam zamiaru poznawać). Z jednej strony czytam, że większość kluczowych stanowisk w państwie zostało obsadzonych przez SLD z pominięciem konkursu (a więc nic nie stoi na przeszkodzie, aby szybko przeprowadzić konkursy), a z drugiej, że większość osób ze SC to zwolennicy postkomunistów, więc należy ją zlikwidować. W związku z tym mam trzy pytania: 1. Co stało na przeszkodzie, aby do egzaminów stanęli "nie-postkomuniści"? 2. A może komisje oceniające wyniki były nieobiektywne? 3. Czy nie szykuje się nam nowy podział na obywateli kategorii A (zwolennicy PiS) i B (przeciwnicy) ze wszystkimi wynikającymi z tego konsekwencjami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icek Re: PiS majstruje przy ustawie o służbie cywilnej IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.01.06, 12:45 Czego się wściekacie??? Te konkursy to i tak fotomątarz!! Znam kilku działaczy z PO jak szykowali się na wysokie stanowiska,bez konkursów.A że PO przegrało wybory to siedzą cicho!!!Spytajcie się pana Wiesia jak chodził z łbem do Gory,kiedy PO prowadziło w sondażach?? A oszołomy z GW tylko żeby mącić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Motłoch Ludzie z OD czekają!!! IP: *.kon.tvknet.pl / 82.160.85.* 21.01.06, 12:50 !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek JESZCZE BĘDZIECIE BŁAGAĆ LEWICĘ O POWRÓT IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.01.06, 12:51 To dopiero początek totalitarnych działań PiS-owców. Zawłaszczyli wszystkie najwyższe urzędy . Teraz przystąpili do eliminowania całej inteligencji Polskiej, obsadzają wszystkie możliwe urzędy swoimi niedorajdami, nieukami, biernymi, miernymi ale wiernymi kaczej partii. A wszystko pod sztandarami odwetu , czystek , rozliczeń, chwytliwych hasełek dla nieudaczników życiowych. Podobnie było po wojnie, kiedy Władza Ludowa eliminowała przedwojenną inteligencję dla pomyślnego rozwoju Polski Ludowej. Nadejdzie era towarzysza szmaciaka w nowym wydaniu, era ptasiej zarazy. Rozpoczęto od nagradzania ciemnoty, która im zawierzyła. To dla nich jest to rozdawnictwo kasy, premiowanie nieuków, niedorajdów zyciowych. Po co im się wysilać, kształcić, szukać dróg rozwoju, prowadzić działalność gospodarczą, skoro kacza władza napełni ich portfele z tego co inni wypracowali. Polska będzie pośmiewiskien Europy, łamiącym podstawowe standardy europejskie. Jakże cynicznie wygląda ta rzekomo wielka troska o obywateli Białorusi, skoro tu w Polsce mamy doczynienia z totalitaryzmem, łamaniem praw człowieka . Tu w Polsce szykanuje się ludzi za poglądy lewicowe. Przecież to hańba i podłość eliminować ludzi którzy poświęcili swój czas na studia, nauki jezyków obcych, nauki prawa ( zupełnie niepotrzebnie skoro nadszedł okres bezprawia) tylko dlatego, że byli nominowani za poprzedniej ekipy. Nie chciałbym jednak nakręcania spirali odwetów. Niech Nowa Lewica pokaże miłosierdzie dla zbłąkanych owieczek, niech prawdziwa wiedza i kompetentność decyduje o pracy a nie przeklęte partyjniactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
wp2221 nawet gdyby wyborcza napisała prawdę i tak w nią 21.01.06, 12:54 nikt nie uwierzy ... i to jest problem wiekszości polskich mediów, które stały się zupełnie niewiarygodne !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka Dajcie PISS 6m to nawet sprzataczka bedzie z pissu 21.01.06, 12:59 !Jeba** zlodzieje! Ta banda zniszczy wszystko co dziala! Odpowiedz Link Zgłoś
block_buster Re: Dajcie PISS 6m to nawet sprzataczka bedzie z 21.01.06, 13:13 premier_pacynka napisał: > !Jeba** zlodzieje! Ta banda zniszczy wszystko co dziala! A twoja qrewska banda rozkradła prawie wszystko. Dlatego tak ujadacie. Ze strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
mim05 Re: Dajcie PISS 6m to nawet sprzataczka bedzie z 21.01.06, 13:26 block_buster napisał: > A twoja qrewska banda rozkradła prawie wszystko. Dlatego tak ujadacie. Ze > strachu. Czemu więc, zamiast postawić złodziei przed sądem chcecie realizacji hasła TKM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xpander Re: Dajcie PISS 6m to nawet sprzataczka bedzie z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 13:32 On tego nie wie. w sztabie kazali pisac o zlodziejach- to pisze:) Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka [...] 21.01.06, 13:48 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek20001 A ODPRAWY DLA PREZESÓW? 21.01.06, 13:01 Każdy prezes otrzyma gigantyczną odprawę wielkości 3-6 miesięcznych pensji.Kto za to zapłaci? Wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko PiS OSWIADCZA ! 21.01.06, 13:21 xxxZe wzgledu na rosnace poparcie partii lewicowych i lepszy wizerunek PO odchodzimy od propozycji wczesniejszych wyborow! Ojca Rydzyka prosimy o ponowny atak na Platforme! Liczymy na wiernosc i upoldlenie SO , LPR i PSL(oni sa na kolanach)! Prosimy rowniez Sloneczko(ksiezyc) Narodu o zaprzestanie rozmow z Tuskiem bo zaczyna odzyskiwac poparcie a ma tylko jednego dziadka! TAK NAM DOPOMOZ BUG !xxx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: PiS majstruje przy ustawie o służbie cywilnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 13:26 Biedni są ci działacze i sympatycy Pisu. Komuna ich tak mocno prześladowała, że nie mieli czau ani możliwości zdobywania wykształcenia i nauki języków obcych. Nawet Pan Prezydent i Pan Premier muszą się posiłkować tłumaczami podczas rozmowy o pogodzie z szefami obcych rządów i dyplomatami. Dlatego, moim zdaniem, zmiany ustawy o służbie cywilnej są jak najbardziej słuszne, aby wyrównać krzywdy z przeszłości dla tych nieskazitelnych bojowników o prawo i sprawiedliwośc oraz dać im szansę na zajęcie przysługujących im stanowisk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzednik Sł Cy Re: PiS majstruje przy ustawie o służbie cywilnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.06, 13:28 Do Posła Górskiego: mam 30 lat, jestem urzednikiem jednego z Ministerstw. W zeszłym roku zdałem egzamin na Urzednika Sluzby Cywilnej. Pomimo tego, ze mowi sie, ze wlaczenie do Sluzby Cywilnej to awans, nobilitacja itp. moim glownym motorem bylo dodatkowe 500 zl miesiecznie do pensji. OK, czysty pragmatyzm. Ale Pan poseł zarzuca mi, ze jestem sługusem SLD i ze mna rzad nie moze realizowac swojego programu, gdyz jestem "powiazany z dzisiejsza opozyzja". Idea tworzenia korpusu SC bylo stworzenie grupy apolitycznych i bezpartyjnych urzednikow. Tak tez się czuje i tak jestem. Choc brzmi to patetycznie pracujac w moim Ministerstwie sluze Panstwu a nie opcjom politycznym. Poglady polityczne wyrazam wrzucajac glos do urny. Jesli wiec wg Pana Posła jestem agentem lewicy to chyba bede zmuszony wystąpić na drogę sądową... Ale o tym poinformuję Pana Posła oddzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lion84 Re: PiS majstruje przy ustawie o służbie cywilnej 21.01.06, 13:33 Cyrkowe akrobacje PiS-u coraz bardziej mnie przerażają... Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Cyrkowe akrobacje? - to dopiero poczatek 21.01.06, 14:13 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=35230010&a=35254292 lion84 napisał: > Cyrkowe akrobacje PiS-u coraz bardziej mnie przerażają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: PiS majstruje przy ustawie o służbie cywilnej IP: *.bazapartner.pl 21.01.06, 13:41 niech konstytucje zlikwiduja, bo nie oni uchwalali, a jak maja naprawiac panstwo nie ich narzedziami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryba Jestem poslem PIS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 13:50 Powiem Wam jak bedzie. Najpierw uchwalimy budzet, ale goniec spozni sie z dostarczeniem go do Prezydenta, krory rozwiaze Parlament. Bedzie budzet, nie bedzie Sejmu. Fajna sztuczka, co? Ja jednak mam dosc juz tego g... i razem z 6 kolegami zamierzam wstapic do PO Odpowiedz Link Zgłoś
radziutrener Re: Jestem poslem PIS-u 21.01.06, 14:01 Gość portalu: Ryba napisał(a): > Powiem Wam jak bedzie. > > Najpierw uchwalimy budzet, ale goniec spozni sie z dostarczeniem go do Prezyden > ta, krory rozwiaze > Parlament. Bedzie budzet, nie bedzie Sejmu. > Fajna sztuczka, co? > Ja jednak mam dosc juz tego g... i razem z 6 kolegami zamierzam wstapic do PO Ryba, też marzę o posłach przechodzących z PiSu do PO. Niestety chyba to niemożliwe. Wszyscy wolą stołki od działania w imę czegoś pożytecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Re: Jak bedzie?____Tak bedzie: 21.01.06, 14:10 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=35230010&a=35253327 radziutrener napisał: > Gość portalu: Ryba napisał(a): > > > Powiem Wam jak bedzie. > > > > Najpierw uchwalimy budzet, ale goniec spozni sie z dostarczeniem go do > Prezyden > > ta, krory rozwiaze > > Parlament. Bedzie budzet, nie bedzie Sejmu. > > Fajna sztuczka, co? > > Ja jednak mam dosc juz tego g... i razem z 6 kolegami zamierzam wstapic d > o PO > > Ryba, też marzę o posłach przechodzących z PiSu do PO. Niestety chyba to > niemożliwe. Wszyscy wolą stołki od działania w imę czegoś pożytecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RE. JAK SLD MAJSTROWAŁO TO NIE BYłO PROBLEMU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 13:55 KU.. GAZETA MAć! Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka Kolego jak SLD majstrowal to komisje sledcza 21.01.06, 14:08 chciano powolac!GW i inne media wraz z opozcyja (dzisiejszym PISS m.in.) jezdzily po SLD jako po lysej kobyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: PiS majstruje przy ustawie o służbie cywilnej IP: *.ostnet.pl 21.01.06, 13:58 i dobrze robią! Komuchy zabezpieczyli sie ustawą na 10 latto teraz mozna bedzie ich wywalić na emerytury SBeckie. Odpowiedz Link Zgłoś
radziutrener Re: PiS majstruje przy ustawie o służbie cywilnej 21.01.06, 14:05 Gość portalu: pol napisał(a): > i dobrze robią! Komuchy zabezpieczyli sie ustawą na 10 latto teraz mozna bedzie > > ich wywalić na emerytury SBeckie. Tylko weż pod uwagę, że kaczory nie będą rządzić wiecznie. Jak SLD przejmie władzę to nawet nie będzie musiał nic zmieniać Wystarczy braciszkom podziękować. PiS tworzy mechanizmy, które będą umożliwiać władzę absolutną wszystkim. Nie tylko PiSowi. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Odsuniete widmo nowych wyborow 21.01.06, 14:21 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=35230010&a=35250103 radziutrener napisał: > Tylko weż pod uwagę, że kaczory nie będą rządzić wiecznie. Jak SLD przejmie > władzę to nawet nie będzie musiał nic zmieniać Wystarczy braciszkom > podziękować. PiS tworzy mechanizmy, które będą umożliwiać władzę absolutną > wszystkim. Nie tylko PiSowi. Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka No skoro kazdy przeciwnik PISS to czerwony smiec 21.01.06, 14:07 to gratuluje:) Jak łatwo teraz zrozumiec myslenie psychopatycznych braci:0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafvonthorn Re: No skoro kazdy przeciwnik PISS to czerwony sm IP: *.petrus.com.pl 21.01.06, 14:13 Pink Floyd, The Wall- "all you have to do is follow the worms!" Primitywne robactwo, wiecie, towarzysze szmaciaki odgadują życzenia i myśli Ich Ekselencji i wprowadzają je w życie zanim bracia pomyślą o tym. Nagle poczuli, że arbitralność, chamstwo i agresywne zwalcznie kogokolwiek o innych niż "partyjne" poglądach to teraz znowu normalne metody dyskusji... O tempora, o mores... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: No skoro kazdy przeciwnik PISS to czerwony sm IP: *.pl / *.sasiedzi.pl 21.01.06, 14:15 "Tempota" wyjątkowa. I moresu też nie znają. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
xpander Re: No skoro kazdy przeciwnik PISS to czerwony sm 21.01.06, 14:20 niestety skuteczne. ciemny lud to kupuje:( Odpowiedz Link Zgłoś
block_buster Re: No skoro kazdy przeciwnik PISS to czerwony sm 21.01.06, 14:17 premier_pacynka napisał: > to gratuluje:) Jak łatwo teraz zrozumiec myslenie psychopatycznych braci:0 No jeśli wypierasz się swoich towarzyszy to jest jeszcze druga możliwośc - homoś. Te dwa środowiska atakują PIS w najbardziej chamskim stylu. W twoim stylu. Jeśli o mnie chodzi to głosowałem na PO. Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka Czyli jesli nie czerwony to jeszcze homos jak 21.01.06, 15:05 piszesz.No no widze ze swiat wg PISS i ich zwolennikow jest dosc prosty - My i oni czerwoni i homosie oraz jak widze jeszcze gnidy. No no... pieknie nam sie bedzie zylo w V RP no bo IV RP jak widac okazala sie niewypalem... Odpowiedz Link Zgłoś
equi Re: PiS majstruje przy ustawie o służbie cywilnej 21.01.06, 14:07 "Perspektywicznym celem braci Jarosława i Lecha Kaczyńskich jest utworzenie katolickiego państwa autorytatywnego z silnym prezydentem, surowym wymiarem sprawiedliwości oraz szeroką opieką socjalną - napisał warszawski korespondent niemieckiego dziennika "Frankfurter Allgemeine Zeitung" Konrad Schuller. "Bracia Kaczyńscy nigdy nie ukrywali, że pojmują demokrację nie tylko jako sposób sprawowania władzy za pomocą konstytucji, lecz także jako możliwość zmiany konstytucji za pomocą władzy" - zauważa w opublikowanej analizie korespondent. Widzą oni w obecnej Trzeciej Rzeczpospolitej, z jej skorumpowanymi postkomunistycznymi elitami, jedynie "bóle poporodowe" dawnej dyktatury." źródło - "Rzeczpospolita" - to jest fakt i trzeba dzialac,by uniemozliwic tym dwom patałachom Kaczyńskim realizację ich dyktatury Odpowiedz Link Zgłoś
radziutrener Re: PiS majstruje przy ustawie o służbie cywilnej 21.01.06, 14:18 equi napisał: > "Perspektywicznym celem braci Jarosława i Lecha Kaczyńskich jest utworzenie > katolickiego państwa autorytatywnego z silnym prezydentem, surowym wymiarem > sprawiedliwości oraz szeroką opieką socjalną - napisał warszawski korespondent > niemieckiego dziennika "Frankfurter Allgemeine Zeitung" Konrad > Schuller. "Bracia Kaczyńscy nigdy nie ukrywali, że pojmują demokrację nie tylko > > jako sposób sprawowania władzy za pomocą konstytucji, lecz także jako możliwość > > zmiany konstytucji za pomocą władzy" - zauważa w opublikowanej analizie > korespondent. Widzą oni w obecnej Trzeciej Rzeczpospolitej, z jej > skorumpowanymi postkomunistycznymi elitami, jedynie "bóle poporodowe" dawnej > dyktatury." > źródło - "Rzeczpospolita" - to jest fakt i trzeba dzialac,by uniemozliwic tym > dwom patałachom Kaczyńskim realizację ich dyktatury Zgadzam się w pełni. Tylko jak, skoro nawet PO nie chce wyborów. A jedynie na nich się kaczory mogą przejechać. Bo LPR, PSL i Samoobrona będą szumieć od czasu do czasu ale nie postawią się twardo. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Czas plynie, PIS umacnia sie na pozycjach 21.01.06, 14:27 opozycja nie robi nic dobrego przez swoja biernosc umozliwia tylko dalsze umacnianie sie PISu i likwidacje mechanizmow kontroli nad wladza IV RP wchodzi w faze II PRL, zeby nie powiedziec III Rzeszy radziutrener napisał: > Zgadzam się w pełni. Tylko jak, skoro nawet PO nie chce wyborów. A jedynie na > nich się kaczory mogą przejechać. Bo LPR, PSL i Samoobrona będą szumieć od > czasu do czasu ale nie postawią się twardo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Dajcie PISS 6m to nawet sprzataczka bedzie z IP: *.pl / *.sasiedzi.pl 21.01.06, 14:13 Przepięknie. Po kaczemu. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahoja To jest prawda co mówią ci z PiS IP: *.acn.waw.pl 21.01.06, 14:14 SC w dzisiejszym wydaniu to furtka dla komuszków. Możnaby na konkretnych przykłądach pokazać jak to działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafvonthorn Re: To jest prawda co mówią ci z PiS IP: *.petrus.com.pl 21.01.06, 14:18 Pokaż, mnie to naprawdę interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahoja Chetnie, ale w następnym wcieleniu IP: *.acn.waw.pl 21.01.06, 14:21 Wiesz, chce jeszcze popracować tam gdzie pracuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafvonthorn Re: Chetnie, ale w następnym wcieleniu IP: *.petrus.com.pl 21.01.06, 14:23 No to po co był ten pierwszy post. Skłania mnie to do wniosku, że jesteś tylko gawędziarzem, pozdrawiam, R. Odpowiedz Link Zgłoś
xpander Re: Gawędziarzem, który wie co mówi 21.01.06, 14:28 tutaj jestes anonimowy, mozesz mowic. tez chetnie poczytam Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Gawędziarzem, który wie co mówi 21.01.06, 14:52 Taa, taka taktyka "Ahoja to prawdziwy s...syn, mam kwity, jestem porażony, ale nic nie mogę powiedzieć...", zdolny uczeń? Odpowiedz Link Zgłoś