Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w PZU?

IP: 62.21.31.* 26.01.06, 12:34
    Ktoś ma jakieś doświadczenia? Jakieś wskazówki? W szczególności chodzi mi o
    oddział w Poznaniu.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Bogdan Re: Praca w PZU? IP: *.wroclaw.mm.pl 26.01.06, 13:24
        Pracowałem w PZU w mieście wielkością podobnym do Twojego i stanowczo
        odradzam,nie wiem, jaka atmosfera panuje w okręgu poznańskim,na jakie
        stanowisko się starasz,ale praca w inspektoracie,przynajmniej moim, to było cos
        chorego.Pensje moze nie najgorsze,średnią krajową dostaniesz spokojnie,ale
        często zdarzało się siedzenie w niedzielę lub po 12 godzin.Poza tym ,jeżeli nie
        wkęci Cie tam ktoś wysoko postawiony ,nie masz szans na żaden awans,nawet po
        paru latach,natomiast panienki, które przyszły tam o wiele później, są juz
        starszymi specjalistkami,a wiedza ich jest po porostu poniżej wszelkiej krytyki
        i jest to nie tylko moje zdanie,ale ludzi którzy pracują tam po 20 lat.Ja przez
        3 lata lata dostłem 100 pln brutto podwyżki:):):).Stwierdziłem po prostu,ze
        brak jest jakichkolwiek perspektyw,bo to co robiłem ja,może robić ktoś po
        maturze,a nie studiach podyplomowych z doświadczeniem i znajomościa
        języków.Druga sprawa,niemiłosierny bałagan na każdym etapie decyzyjnym,nikt za
        nic nie chce brać odpowiedzialności,straszny nieporządek w bazach danych.
        Podsumowując, nie wiem, czy tak wygląda również sytuacja w Poznaniu,ale z tego
        co mi wiadomo, wszedzie jest podobnie.Jeżli chodzi o mnie,stanowczo Ci
        odradzam.Ja znalazłem prace w innej firmie z tej branży i jest zupełnie inaczej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka