Gość: witek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 08:05 chodzi o stanowisko key account, gdzie lepiej, lepsze warunki, wsparcire firmy, klimat, odbior przez klientow? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mariusz_robert Re: DITEL czy ENIRO??? IP: 80.51.232.* 08.02.06, 08:27 nie wiem jak to wyglada obecnie w eniro-bo byly jakies zmiany i podwyzki, w ditlu podstawa miedzy 2500 a 3000 brutto, plus prowizja miedzy 4 a 6 procent, sluzbowe auto, tel. kom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: DITEL czy ENIRO??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 01:57 Sorki. Pisałeś o samochodzie. Jakie w ogole sa tam narzedzia pracy? tj. na stanowisku Konsultanta ds Kluczowych Klientów. rozpadajacas sie panda, archaiczny komputer? Odpowiedz Link Zgłoś
lowcadup Re: DITEL czy ENIRO??? 08.02.06, 11:55 Abyś miał pełny obraz tej pracy warto wspomnieć, że zazwyczaj jest to ok 4-6 miesięcy delegacji. Rotacja też jest raczej spora, o czym świadczą chociażby regularnie ukazujące się ogłoszenia obu firm. Zresztą nie zdziw się, jeśli zaaplikujesz na stanowisko KA, a zaproponują Ci MA (Major Account). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rak Re: DITEL czy ENIRO??? IP: 83.17.27.* 08.02.06, 13:33 dziwne, gdybyś dostał od razu to stanowisko - najczęściej zaczynasz od niższego i jak nie masz znajomego kierownika, który da Ci dobry materiał to jak nie masz szczęścia i nie trafisz na firmy, które nagle wydadzą dużą kasę -to możesz nie wyrabiać średniej, a wtedy by, by KA. klimat i odbiór przez klientów zależy od miasta, ale i tak nie nastawiaj się, że będzie dobry, raczej wprost przeciwnie, a co roku jest gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rak Re: DITEL czy ENIRO??? IP: 83.17.27.* 08.02.06, 15:00 ale nie poddawaj się startuj i walcz - może to właśnie Ty będziesz najlepszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: DITEL czy ENIRO??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 15:20 warto czy nie? a jak zaproponuja nizsze stanowisko, a czuje ze w ogloszeniu to pic, z KA to brac? i jakie sa szanse na awans wyzej wsrod konsultantow lub na kierownika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rak Re: DITEL czy ENIRO??? IP: 83.17.27.* 08.02.06, 15:29 w jakim regionie starasz się o pracę? jak nie masz nic lepszego i brak perspektyw, to powodzenia na rozmowie kwalifikacyjnej, a jak się uda to przeżyjesz małą szkołę życia Odpowiedz Link Zgłoś
lowcadup Re: DITEL czy ENIRO??? 08.02.06, 16:02 "szkoła życia" to bardzo często spotykane określenie używane w aspekcie tej branży:) Ja to przeżyłem, nie było źle, ale to nie jest praca na dłuższą mete. Można się wiele nauczyć (szkolenie wstępne jest na wysokim poziomie), ale po 3-6 miesiącach trza wiać;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz_robert Re: DITEL czy ENIRO??? IP: 80.51.232.* 08.02.06, 16:18 troche naiwny jestes witku...pytasz sie nas czy brac...a do kogo potem bedziesz mial pretensje do siebie czy do forumowiczow, napisalem ci jakie sa warunki finansowe wiec sam zdecyduj, jesli masz zdolnosci handlowe sprobuj, natomiast jesli nie masz doswiadczenia w sprzedazy co by tu nie mowic czegos wirtualnego to przemysl to 2x, bo za brak wynikow firma podziekuje ci za wspolprace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: DITEL czy ENIRO??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 15:26 moge byc major account, warto? jakie sa możliwosci awnansu? jak z wykonywaniem planow? da rade? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: DITEL czy ENIRO??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 16:13 w eniro, 1800 brutto podstawy, negocjowac? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz_robert Re: DITEL czy ENIRO??? IP: 80.51.232.* 09.02.06, 16:23 idz do ditla, zarobisz wiecej, pisalem juz podstawa miedzy 2500 a 3000 brutto, z tego st. mozesz awansowac na konsultanta vip podstawa 5000 brutto plus 1 procent prowizji, powodzenia ps a w jakim miescie podjalbys te prace? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: DITEL czy ENIRO??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 16:02 a czy coś możecie powiedzieć o stanowisku Regionalny Kierownik Sprzedaży w Eniro? dostałem taką propzycję i ją rozważam ale mam sporo wątpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
lowcadup Re: DITEL czy ENIRO??? 09.02.06, 17:00 Nie wiem jaki region, ale jak na MA w tej firmie to jest minimum przyzwoitości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: DITEL czy ENIRO??? IP: 212.182.108.* 09.02.06, 18:56 rejon jeden z biedniejszych w kraju niestety ;) da sie to jeszcze negocjowac? z ditela poki co sie nie odezwali. a tu moge zaczynac. da sie zarywania zdrowia wykonac ichnie plany? ;) po jakim czasie mozna awansowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rak Re: DITEL czy ENIRO??? IP: 83.17.27.* 09.02.06, 19:16 plany do realizacji niższe masz w Ditelu, zależy od miasta 1000-2000 dziennie. KA TEŻ MA DUŻO NIŻSZE. W Panoramie KA 10.000 dziennie, a było nawet 20tyś., tylko KA wymiękł i przeszedł do Ditela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz_robert Re: DITEL czy ENIRO??? IP: *.chello.pl 09.02.06, 19:20 z tego co wiem to w ditlu wynagrodzenia sa takie same w calej polsce, nie ma preferencji dla wawy czy drugi biegun, np torun, zreszta ditel ma tylko bodajze 8 regionow, stopien trudnosci wykonania planow w eniro i ditlu jest podobny, jak przypuszczam, dla kons. ka to 15 000 tygodniowo, a dla vipa 25 000 tygodniowo, oczywiscie oprocz finalizowania zamowien wazna jest rowniez sciagalnosc podpisanej kasy, od tego zalezy twoja prowizja, podane przeze mnie wartosci sa wartosciami netto (bez vatu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: DITEL czy ENIRO??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 19:25 a jaka prowizje dostaje KA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz_robert Re: DITEL czy ENIRO??? IP: *.chello.pl 10.02.06, 18:10 tak wiec mam najswiezsze informacje dotyczace pensji w ditlu konsultant ds kluczowych klientow - podstawa 1600-1800 brutto plus 7-9% prowizji specjalista ds kluczowych klientow - podstawa 2500-3000 brutto plus 4-6% prowizji konsultant ds strategicznych klientow - podstawa 5000 brutto plus 1% prowizji Odpowiedz Link Zgłoś
ksiazemaly Re: DITEL czy ENIRO??? 10.02.06, 18:20 czy oni mają tylko kluczowych i strategicznych klientów?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: DITEL czy ENIRO??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 20:21 ja pracowałem w ditlu i na poczatek jest 1200 brutto, prowizji nie ma zadnej tak przez pierwsze dwa miesiace bo klienci nie wplacają kasy i nie ma z czego spływac.po 3 miesiąach probnych tez jest 1200 brutto chyba że pojdziesz negocjowac z kierownikiem ale nic w tym pewnego.na rozmowie dużo obiecują. samochód czasami jest jeden na dwie osoby a nawet kupuja sieciówki,komorke dostaniesz po awansie.no i płacą za 8 godzin dziennie a pracujesz od 8- 17...musisz byc niezy zeby tutaj zostać nie jest to łatwa praca,klienci bywaja rózni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: DITEL czy ENIRO??? IP: 87.207.70.* 19.02.06, 21:36 i jak tam stary, zdecydowales sie na ta prace? jesli tak to napisz cos o swoich pierwszych wrazeniach. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roy Re: DITEL czy ENIRO??? IP: *.icpnet.pl 10.03.06, 18:31 Pracowalem w zacnej firmie DITEl, Telekomunikacja Polska DITEL, czy TP Ditel (juz sie gubie, bo 3 razy zmieniali nazwe) i szanse na awans sa tylko dla "swojakow". Mozesz byc najlepszym sprzedawca a awansuje geniusz ktory na starcie udziela rabat w wysokosci 75%. Co do szkolen, to lepiej aby byli "konsultanci" nie wypowiadali sie o poziomie nauki sprzedazy, jesli nie maja odniesienia do szkolen przeprowadzanych przez prawdziwych fachowcow. Szkolenia sa na poziomie zaawansowanego akwizytora. Kierownik regionalny uczy stwierdzen w stylu "czy zna pani nasz produkt". A niby kto nie widzial wczesniej ksiazki telefonicznej? Dla mnie to porazka, bo B2B wymaga innego podejscia, jesli mysli sie o sukcesie. Faktycznie dostaniesz samochod, firma zagwarantuje ci mieszkanie i 1200 brutto podstawy. Rotacja spowodowana jest dwoma czynnikami: zatrudniaja osoby ktore nie nadaja sie do sprzedazy lub innych ktorzy szukaja czegos na "przeczekanie". KA to "wybrancy" rozdajacych karty. Niby dlaczego maja zatrudniac KA z zewnatrz, jesli kilkunastu konsultantow czeka na awans? Ogloszenia to zaslona dymna. Firma ma problemy z konsultantami reprezentujacymi odpowiedni poziom wiec sciemnia nazewnictwem. Lepiej zapytaj na jakich firmach przyjdzie ci pracowac. Jesli jestes atrakcyjna nieglupia blondynka to masz awans pewny. Inaczej musisz niezle wchodzic w tylek odpowiedniemu "pseudokierownictwu". Masz wybor wybieraj Eniro (poziom na rynku i latwiej sprzedac produkt). Zycze powodzenia w pracy na zoltych stronach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba Re: DITEL czy ENIRO??? IP: 83.17.27.* 11.03.06, 00:07 oj gosciu, chyba nie pracowałeś w PF, w TPD luz -niskie plany dzienne kasa może gorsza, ale chyba spokojniej? 2tys dziennie i luz a PF pewnie już z 5-7 tys/dz. planu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roy Re: DITEL czy ENIRO??? IP: *.icpnet.pl 11.03.06, 10:51 Co rozumiesz przez "luz"? ok plan 2000 ale jesli nie dostaniesz "materiału" to gdzie sprzedasz reklame? 2000 na "zerówkach" to nielada wyczyn ... podziwiam. Dobrze jesli owe "zerówki" jeszcze masz. Jesli chodzi o eniro, to wiem, ze sa bardziej klarowne kryteria awansu. Z drugiej strony prosta sprawa... dlaczego w DITELU wiekszosc kadry kierowniczej to ludzie z ENIRO? Taka sytuacja nie zachodzi w druga strone. Proste, ucz sie od lepszych. Podkresle jeszcze raz: POZIOM SPRZEDAWCOW Z DITELA TO DLA MNIE ZENADA, zarowno w kanale K oraz KA. Dobry handlowiec nie daje rabatow na poziomie 70-kilku %. Albo struktura cen jest zla, albo konsultant to frajer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba Re: DITEL czy ENIRO??? IP: 83.17.27.* 13.03.06, 00:02 coś Ty zrobił dla realizacji planu!!!!! firmy w reniach nie chciały no i problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johny Re: DITEL czy ENIRO??? IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 26.03.06, 12:16 A mi się coraz bardziej w Eniro podoba, pracuje mi się dobrze, wyniki coraz lepsze a co za tym idzie kasa też i mam szanse od kwietnia przejsc do KA. Odpowiedz Link Zgłoś