Gość: karolina IP: *.chello.pl 09.02.06, 08:59 czy wiecie coś na temat tej firmy? jak wygląda proces rekrutacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: karolina Re: Alexander Mann solutions IP: *.chello.pl 09.02.06, 17:32 one more time - up! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggi Re: Alexander Mann solutions IP: *.broker.com.pl 14.06.06, 15:46 podbijam wątek! wlasnie firma aktywnie szuka pracowników w Krakowie, ale za cholere nie moge znalezc ich adresu w Krakowie. Czy ktos cos o nich wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Alexander Mann solutions IP: *.chello.pl 14.06.06, 22:11 Byłam u nich na rozmowie jakiś czas temu, wcześniej miałam krótka rozmowę telefoniczną w języku ang - generalnie w stylu "proszę powiedzieć parę słów o sobie". Potem byłam na spotkaniu z dwoma dziewuszkami młodszymi ode mnie - rozmowa była bardzo standardowa (po ang.), klasyczne i nudne pytania w stylu wymarzony szef, wady i zalety, doświadczenie, etc. Wiem, że kolejnym etapem miała być rozmowa z menagerem, a na koniec z kims "ważnym" z UK. Niestety, a może stety nie dane było mi to przeżyć :-) Mimo zapewnień, że wkrótce otrzymam odpwiedź, bez względu na fakt jaka ona będzie, nie doczekałam się jej do dnia dzisiejszego. Wydaje się to o tyle dziwne, że firma zajmuje się HR & rekrutacją, jest "znaną i poważaną firmą międzynarodową" jak to ładnie pani przestawiła w trakcie spotkania, a zwykły telefon z odmową chyba ich przerósł... Praca sama w sobie zapowiadała się ok - akurat miałam być w zespole rekrutującym ludzi do HP we Wrocławiu. Z bonusów - opieka medyczna i "w przyszłości" wyjazd do UK. Biuro średnio ciekawe - miałam wrażenie ciasnoty, mimo że to open space, a poza tym to wejście "z ulicy" nie zrobilo na mnie dobrego wrażenia. Reasumując, fajerwerków nie ma, choć w tamtym okresie pewnie byłabym zadowolona, gdybym tę prace otrzymała. Powodzenia! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Alexander Mann solutions IP: *.chello.pl 14.06.06, 22:13 A jeśli chodzi o adres - mieszczą się przy ul. Wadowickiej, tam gdzie Buma Square, w tylnej części. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gretka Re: Alexander Mann solutions IP: *.chello.pl 15.06.06, 15:45 Hej, moja znajoma tam pracuje, ponoc firma troche szalona, dopiero sie tworzaca, ale ponoc jest fajna atmosfera bo pracuja mlodzi ludzie, i nie ma jakiejs niezdrowej atmosfery, nie wiem co dokladnie tam robi, ale zachwalala, dowiem sie wiecej to napisze. pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggi Re: Alexander Mann solutions IP: *.broker.com.pl 15.06.06, 10:55 dzieki serdeczne za odpowiedz! niestety, zdarza sie to na kazdym kroku, ze przy rozmowie ktos obiecuje,ze oddzwonia z odpowiedzia,a potem zonk... po co w ogole obiecuja? Firma Alexander Mann z informacji na www wyglada dosc ciekawie, autoprezentacje tez ma niezla, ale zastanawia mnie fakt, że malo o nich slychac... glupio byloby sie wpakowac w jakies shit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Alexander Mann solutions IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 08:47 > Mimo zapewnień, że wkrótce otrzymam odpwiedź, bez względu na fakt jaka ona > będzie, nie doczekałam się jej do dnia dzisiejszego. Wydaje się to o tyle > dziwne, że firma zajmuje się HR & rekrutacją, jest "znaną i poważaną firmą > międzynarodową" jak to ładnie pani przestawiła w trakcie spotkania, a zwykły > telefon z odmową chyba ich przerósł... Dokładnie tak samo zachowało się wobec mnie AG TEST HR - niby też "znana , poważna firma"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Alexander Mann solutions IP: 213.17.131.* 27.06.06, 21:38 Bylem w AMS na rozmowie, czekam na decyzje, bardzo profesjonalni, wlasnie sie przenosza do nowego biura, ponoc jakies wypasione, ale nie wiem nie widzialem, bardzo szczegolowa rozmowa, musialem podawac konkretne sytuacje, jakie mnie spotkaly, ponadto sprawdzano mi jezyki, rozmowa trwala 1 h, wczesniej tez mialem krotka rozmowe przez telefon. ogolne wrazenie bardzo dobre, szczegolowo odpowiadano na moje pytania, mam nadzieje, ze sie dostane... Maja dac znac do 2 tygodni. to tyle chyba pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki Re: Alexander Mann solutions IP: *.net.autocom.pl 28.06.06, 12:43 a na jakie stanowisko? specjalisty ds rekrutacji czy entry level? ile powiedziałes ze chcialbys zarabiac? zreszta czy ktos sie orientuje, jakie maja stawki dla poczatkujacych i czy warto tam pracowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werdo Re: Alexander Mann solutions IP: 213.17.131.* 01.07.06, 14:56 Hej, ja bylem na rozmowie i na stanowisko Mlodszy Konsultant ds. Rekrutacji powiedzialem sobie 3000 brutto, wyglada na to ze nie bylo problemu. Rekrutacja jest w toku, bo rekrutuja duzo osob i trzeba poczekac troche na wynik. Firma mam miec ponad 100 pracownikow. Bylem w dopiero co oddanym biurze. Miodzio! Wszystko na wysoki blysk, duza przestrzen, wszedzie widac najlepszy sprzet. Mam nadzieje, ze mnie przyjma. Maja tez lekcje jezykowe dla pracownikow, a ja planuje szkolic drugie jezyk. Ciekwy jestem jak wyglada tam sciezka rozwoju? Wie ktos moze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Alexander Mann solutions IP: *.chello.pl 02.07.06, 12:01 dziwne to troche - raz piszesz, ze widziałes nowe biuro, druim razem, ze jednak nie - zdecyduj sie w koncu ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petronius Re: Alexander Mann solutions IP: *.it-net.pl 19.07.06, 14:04 ja mialem rozmowe telefoniczną tydzień temu, spiąłem sie i poszlo mi srednio chociaz pytania byly bardzo proste, standard...powiedzieli, ze zadzwonią w ciągu dwoch tygodni, u was tez tak bylo? boje sie ze mnie zbyli...od razu po rozmowie telefonicznej zaproponowali wam spotkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Alexander Mann solutions IP: *.lama.pl 19.07.06, 19:40 W jakis tydzień po rozmowie telefonicznej byl kolejny telefon z propozycją spotkania. Od interview juz trochę minęło i zero odzewu :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikka Re: Alexander Mann solutions IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 20:07 napiszcie cos jeszcze, jak przebiega rekrutacja? rzeczywiscie potrzebuja tyle osob? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frau Re: Alexander Mann solutions IP: *.it-net.pl 20.07.06, 22:05 Ja dostałam odpowiedź odmowną zaraz nastepnego dnia po rozmowie. Także "brak wiadomości to dobra wiadomość";) Potem dowiedziałam się, że to praca na słuchawce, rodzaj takiego rekrutacyjnego call center. Dobre dla absolwentów, ale jak ktoś szuka możliwości rozwoju to chyba nie za bardzo...Nie płakałam specjalnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Alexander Mann solutions IP: *.chello.pl 22.07.06, 10:52 Zostalam zatrudniona! :) Jestem dopiero po 1 tygodniu pracy, ale narazie bardzo mi sie podoba, swietne wprowadzajace szkolenia i fajny zespol, duzo chodza (chodzimy) na imprezy. Nadal poszukuja ludzi, bo firma bardzo sie rozwija i ma byc najwiekszym centrum rekrutacyjnym Alexandra Manna w Europie. Z tego co zauwazylam po sobie rekrutacja trwa dlugo poniewaz chca dobrac najlepsze osoby. Klada nacisk na ludzi z jezykamia. W tym momencie w firmie sa osoby ktore w sumie moga sie porozumiewac w 24 jezykach. Srodowisko jest bardzo miedzynarodowe, duzo obcokrajowcow. Jak narazie czuje sie bardzo dobrze i czekam co bedzie dalej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kahna11 Re: Alexander Mann solutions IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 22:29 Hej, a mogłabys mi troche napisac na czym będzie polegać Twoja praca? ile czasu przed komputerem się spędza? wszystko? Interesuje sie troche tą firmą, mail gazetowy kahna11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agn Re: Alexander Mann solutions IP: 213.17.131.* 11.08.06, 14:50 Pracuje tu i mowie wam - prawdopodobnie nie ma lepszych pracodawcow, chociaz kilku ich juz mialam (nie jestem swiezo upieczona absolwentka)! Pensje w terminie, a nawet przed, super ludzie, imprezki... Jesli jestes uczciwym pracownikiem to cie docenia i tyle. A nuda? W kazda prace wkrada sie rutyna i trzeba umiec z nia walczyc. Pewnie, ze jest to glownie praca na telefonie (ale jak codziennie byc w kilku panstwach naraz???) i z komputerem - jesli to komus przeszkadza, to niech sie nie pcha. Ja sobie chwale bardzo i pozdrawiam ekipe, ktora to czyta (wiem na pewno)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm... Re: Alexander Mann solutions IP: 217.33.252.* 11.08.06, 16:33 Ten watek nalezaloby zadedykowac tym wszystkim, ktorzy ciagle twierdza, ze prace mozna dostac tylko po znajomosci, wszyscy pracodawcy sa zli, wykorzystuja pracownikow itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ankaWa Re: Alexander Mann solutions IP: *.gprspla.plusgsm.pl 13.08.06, 12:15 hej! Wszytsko co piszecie brzmi bardzo intersujaco, a moglabym sie dowiedziec na jaka pensje mozna liczyc na starcie w tej firmie? Bardzo bylbym wdzieczna za odpowiedz. Pozdrawiam, ankaWa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pitia Re: Alexander Mann solutions IP: *.chello.pl 19.08.06, 17:15 Alexander Mann jest najlepszy!!! Nie spodziewalem sie ze w Krakowie mamy takie firmy z prawdziwego zdarzenia i szanujace i doceniajace pracownikow dopoki nie zaczalem pracy w AMS! Kazdemu polecam! Nie chce mowic o konkretnych stawkach ale wierzcie mi ze czuje sie bardzo kompfortowo socjalnie bedac w tej firmie! Pozdrawiam, P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawie_oczko Re: Alexander Mann solutions IP: *.it-net.pl 05.09.06, 01:06 a ile można w tej australijskiej "korporacji" zarobić?:) jeżeli ma się jako takie doświadczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krekorka Re: Alexander Mann solutions IP: *.ghnet.pl 12.01.07, 02:08 up prosze o odpowiedz!!!czy na konsultanta z jezykiem egzotycznym mozna dostac 3000brutto?prosze o odp to dla mnie wazne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sky Re: Alexander Mann solutions IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 23:20 Nisko się cenisz. Jeśli znasz angielski i jakiś inny nietypowy język powiedziałbym dwa razy tyle. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krekorka Re: Alexander Mann solutions IP: *.ghnet.pl 14.01.07, 00:08 A pracujesz tam? Prosze o opowiedz bo to dla mnie mega wazne. A tak swoja droga to cenie sie wysoko i dlatego odrzucilam juz 2 oferty pracy!!Wszedzie nie chca mi dac wiecej niz 2500brutto!!!Pozdrowko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bejb Re: Alexander Mann solutions IP: *.ghnet.pl 17.01.07, 15:09 No prosimy powiedz ile tam mozna dostac? Odpowiedz Link Zgłoś
annaspl Re: Alexander Mann solutions 18.06.07, 17:39 no to co z tymi zarobkami? moze ktos poda najnizsza stawke jaka sie tam otrzymuje? nie jestem wybredna, ale nie mieszkam w krakowie i bede sie musiala jakos utrzymac za pensje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryk Re: Alexander Mann solutions IP: *.gemini.net.pl 25.09.07, 22:12 Bede mial rozmowe w sprawie o staż. POdobno sa nieplatne :( Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś