Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Większość Polaków nigdy nie była bezrobotna

IP: *.gimsat.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 13:59
    mam 30tke i jeszcze dnia nie przepracowalem w kraju...
    Obserwuj wątek
      • Gość: Uli Re: Większość Polaków nigdy nie była bezrobotna IP: 213.18.121.* 28.03.06, 14:04
        Czyli postępowanie wg. Kaczaków. Zamiast rozwiązywać problem udawać że go nie ma
        lub jest znikomy.
        • parazyd Większość Polaków mówi prozą 28.03.06, 14:32
          Ooops, teraz to raczej "łaciną".
          • Gość: mariusz Re: Większość Polaków ogląda seriale IP: *.pl 28.03.06, 17:57
            • werrka Re: Większość Polaków ogląda seriale 28.03.06, 22:41
              te badania są dla mnie dziwne, wygląda na to, że ankietowani wstydzą się przyznać do tego, że byli na bezrobociu. Otworzyłam swój kajecik i wybrałam 56 osób z samego Krakowa i prześledziłam ich koleje życia. Oprócz 6 osób wszyscy zaliczyli bezrobocie, róznie trwające od 3 miesięcy do 12 miesięcy i w róznych latach. Kim są ci ludzie? Naczelniczka wydziału w banku, dyrektor odziału banku, przedszkolanka, nauczyciel, dyrektor ekonomiczny, księgowa, szef zaopatrzenia, wiceprezes amerykańskiego koncernu, psycholog, włascicielka sklepu z wyposażeniem wnętrz, szeregowy pracownik Warty, szeregowy pracownik banku, pracownik biura podróży, dziennikarz, technik elektryk, mechanik samochodowy, bibliotekarka itp.
              Ciekawa jest czy ci ludzie powiedzieliby ankieterom, ze kiedyś byli bezrobotni... hihihihihihi.... zakłady mogę przyjmować, że przez gardło by im nie przeszło. Jednym słowem do dupy te badania
      • Gość: alef zero Re: Większość Polaków nigdy nie była bezrobotna IP: 212.240.57.* 28.03.06, 14:10
        jednak niemal dwie piąte (39 proc.) doświadczyło lub doświadcza bezrobocia

No i co z tego? Ja tez bylem 2 razy bezrobotny przez pewien okres w Kanadzie,
        i raz (dosc krotko) w USA, i korona mi z glowy nie spadla.
      • Gość: gogo Brakuje istotnej, acz powiązanej informacji: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 14:12
        ilu jest rencistów.
        • Gość: Elan Re: Brakuje istotnej, acz powiązanej informacji: IP: *.Red-81-39-53.dynamicIP.rima-tde.net 28.03.06, 14:14
          Ilu ludzi w ogole nie pracowalo ani razu?
          • Gość: mariusz A ilu jest Chłopów !;) he he IP: *.pl 28.03.06, 18:00
            Umknęło to jakoś uwadze badających
        • Gość: robol renciści IP: *.e-wro.net.pl 28.03.06, 15:06
          ponoć rencistów jest około 2 milionów. Jeśli przyjąć że nawet połowa z nich to
          lipni renciści to i tak stanowią pokaźną liczbę nie mających szans na pracę
          nawet za 500 złotych ( niewiele więcej netto mogą dostać bo 50% średniej
          krajowej )
          Zwykła renta wynosi przeciętnie 450 złotych, nie jest to dużo jeśli się weźmie
          pod uwagę że rencista to ktoś kto z reguły wydaje więcej na lekarstwa, środki
          higieniczne i rehabilitacyjne.
          Lipni: wojskowi itp z reguły mają dodatkową pracę dzięki powiązaniom,
          pozostali - znam wielu - gryzą ściany i grzebią na śmietnikach.
          Były w przeszłości zakłady pracy chronionej, owszem, tak jak cały pfron były
          jednym przekrętem dużych pieniędzy państwowych. Ale dzięki nim niepełnosprawni
          mogli pracować, choć za niewielkie pieniądze to jednak czuli się obywatelami
          tego kraju. Teraz są wyłącznie elementem zbędnym.
          A miarą cywilizacji i kultury państwa jest humanizm: opieka a przynajmniej
          danie wędki słabszemu żeby sobie poradził
          • Gość: LMB Re: renciści IP: *.icpnet.pl 28.03.06, 17:08
            > A miarą cywilizacji i kultury państwa jest humanizm: opieka a przynajmniej
            > danie wędki słabszemu żeby sobie poradził

Wszystko w Twoim poście to prawda, za wyjątkiem tego ostatniego zdania. Wędkę
            mozna dać, ale większość w Polsce oczekuje (nawet nie żąda) chleba.
            • Gość: robol Re: renciści IP: *.e-wro.net.pl 28.03.06, 17:28
              ale większość w Polsce oczekuje (nawet nie żąda) chleba.

to skutek nieprawidlowej ( zbyt delikatnie określam )polityki społecznej
              kolejnych rządów. Dzięki temu PIS osiągnął a raczej zagarnął władzę: puste
              obietnice właśnie chleba dla wszystkich
          • Gość: wariant_b Re: renciści IP: *.77.classcom.pl 28.03.06, 17:37
            robol pisze:
            A miarą cywilizacji i kultury państwa jest humanizm: opieka a przynajmniej
            danie wędki słabszemu żeby sobie poradził

Z tą wędką to bym nie przesadzał. To taka znana, stara machlojka ...
            Wędki się nie daje, wędkę się użycza w zamian za spłatę w rybach.

• Gość: abc Re: Większość Polaków nigdy nie była bezrobotna IP: *.cs.put.poznan.pl 28.03.06, 14:12
        no to masz czym sie chwalic nie ma co.
        • irena1949 Re: Większość Polaków nigdy nie była bezrobotna 28.03.06, 14:27
          zapewne pytali się ludzi po 50-ce
        • irena1949 Re: co za sondaż 28.03.06, 14:28
          zapewne pytali się ludzi po 50-tce
      • Gość: nie-kontraktor ja tez... IP: *.hsd1.il.comcast.net 28.03.06, 14:36
        tyle ze mam 27. na studiach kazde wakacje spedzalem w usa wyrabiajac sobie
        kontakty, a po magisterce postanowilem sprobowac dluzszego pobytu. i mysle ze
        ojczyzna ma ze mnie wiecej pociechy niz gdybym w niej zostal bo praktycznie cala
        moja kasa wraca do pl, badz to w postaci inwestycji, badz konsumpcji. a ze nie
        wspieram emerytow rencistow i wielce szanownego zusu... coz... cos za cos
        • Gość: Misiura Prawda jest taka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 14:50
          Emeryci i renciści mordują naszą gospodarkę jak nikt! Możecie psioczyć na
          polityków, gangsterów, nowobogackich itd. Ale ich jest niewielki procent w
          porównaniu z milionowymi rzeszami gęb do wykarmienia z garnuszka państwa.
          Gruntowna reforma systemu emerytalno-rentowego jest jedynym wyjściem. Niech
          każdy pracuje na siebie a nie dzieci na rodziców. Wtedy i emeryci będą
          zadowoleni i młodzi będą mogli w spokoju się rozmnażać :) Co do USA- wcale mi
          się tam nie podoba. Do tego stopnia, że dziewczynę z USA sprowadzam sobie do
          Polski i tu będziemy żyć.
          • katolik_polski1 Re: Prawda jest taka... 28.03.06, 14:57
            Gość portalu: Misiura napisał(a):

> Emeryci i renciści mordują naszą gospodarkę jak nikt! Możecie psioczyć na
            > polityków, gangsterów, nowobogackich itd. Ale ich jest niewielki procent w
            > porównaniu z milionowymi rzeszami gęb do wykarmienia z garnuszka państwa.
            > Gruntowna reforma systemu emerytalno-rentowego jest jedynym wyjściem. Niech
            > każdy pracuje na siebie a nie dzieci na rodziców. Wtedy i emeryci będą
            > zadowoleni i młodzi będą mogli w spokoju się rozmnażać :) Co do USA- wcale mi
            > się tam nie podoba. Do tego stopnia, że dziewczynę z USA sprowadzam sobie do
            > Polski i tu będziemy żyć.
            ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
            Tylko powiem ci jedno !
            Adolf Hitler by ten problem szybko rozwiazal !
            Ci ludzie placa cale zycie podatki,i teraz
            chcesz ich kopnac w tylek !
            • Gość: Misiura Wyluzuj, szczekający kundelku, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 15:10
              Nie wiem, jak twój idol Hitla załatwił by ten problem, ale pewnie skutecznie ;)
              (jak wszystko, za co się wziął- hehe). Dzisiejsi emeryci płacili zus jeszcze za
              PRL w zupełnie innych pieniądzach i w zupełnie innym systemie gospodarczym. To
              pokolenie już nie będzie miało lepiej, ale następne mogą mieć, jeśli system się
              zmieni na taki, jak napisałem.
              • Gość: pacal przecież tak właśnie jest IP: *.bg.am.poznan.pl 28.03.06, 15:59
                mamy obecnie właśnie taki system (oczywiście dopiero dla przyszłych emerytów) że
                każdy odkłada na swoje konto.
                Więc co chcesz zmieniać? (oczywiście poza postawieniem górników z powrotem do
                szeregu i odebraniem im prawa do stawiania się ponad resztą kraju)
            • olabrak co do Adolfa 28.03.06, 16:24
              On nie wątpliwie załatwiłby sprawę rencistów i emerytów. A ty jesteś brunetem
              czy blondynem i czy czujesz się Polakiem? Bo jak masz ciemne włosy i jesteś
              Polakiem to Adolf też miał misterny plan co do takich polaczków jak ty!!!
          • Gość: smutny Nie czepiaj się emerytów... IP: 69.156.4.* 28.03.06, 15:19
            Sam będziesz emerytem. Twoi rodzice będą emerytami.

Emerytury ludzie dostają za swoją pracę, tyle, ile sobie na nie odłożyli (nawet
            jeśli obecne emerytury są płacone z budżetu tak jak było poprzednio).

Nie ma tu nic Twojego, co możesz im zabrać. Dodatkowo, większość emerytów
            przeznacza całe swoje emerytury na podstwawową konsumpcję (jedzenie,
            mieszkanie), także prawie ich cała emerytura zostaje w kraju wracając częściowo
            do budżetu.

Inną sprawą są "lewi" renciści, ale z tym dawno powinni zrobić porządek.
            Pamiętam iż któryś z rządów SLD próbował (Hausner?), ale nasz kochany sejm na
            to im nie pozwolił.

• Gość: nie-kontraktor szkoda IP: *.hsd1.il.comcast.net 28.03.06, 15:22
            a dziewczyna jest polka czy amerykanka? ja dlugo walczylem o sprowadzenie swojej
            z pl. niedlugo powitam tu kumpla ktory po 3 latach w irlandii powiedzial sobie dosc.
            ja zyje bez udziwnien, nie wymagam wiele od zycia, ale jednak po odliczeniu
            kosztow zycia, sporo gotowki zostaje do dyspozycji. i na pewno moge pozwolic
            sobie na wiecej niz gdybym nie wyjechal. i nie jedzilbym moim wymarzonym liberty
            ktorego niedawno splacilem a moze kilkuletnim opelkiem czy vw. swoja droga to
            chore ze jeep potrafi w pl kosztowac 200% tego co w usa...
            fakt ze sa czasem ciezkie chwile, tesknota, ale z czasem coraz lepiej sie to
            znosi, no bo ile mozna mieszkac w poblizu rodzicow? a tak, raz oni przyleca, raz
            ja ich odwiedze. a oprocz wspomnianego kumpla pare innych znajomych osob
            przebakuje cos o usa bo europa sie wg nich zatyka :)
          • Gość: robol Re: Prawda jest taka... IP: *.e-wro.net.pl 28.03.06, 15:33
            kiedyś zostaniesz emerytem i będziesz mordował gospodarkę.
            Może wcześniej stracisz nogę, rękę, oczy i zostaniesz rencistą: też będziesz
            niszczył gospodarkę kraju

Emeryt to ktoś kto przepracował całe życie, sciągano z niego składki a teraz
            żyje z tych składek, często poniżej jakiejkolwiek godności.
            Co jest zmartwieniem emeryta niemieckiego: mercedes robiony na zamówienie, dla
            amerykańskiego temperatura wody w basenie przydomowym, japońskiego czy
            najnowszy model aparatu sprawdzi mu się na kolejnej wycieczce na drugi koniec
            świata.
            A polskiego: czy mu starczy do pierwszego i na lekarstwa w aptece. Mowa o
            przeciętnym emerycie, nie o wojskowych, policyjnych itp.
            Między bajki należy włożyć emerytury o wysokości 3 tysięcy
            • Gość: topimek Re: Prawda jest taka... IP: *.dsV.agh.edu.pl 28.03.06, 17:48
              Co do emerytów się zgadzam, bo nie ich wina że dawali państwu a nie na jakieś
              konkretne konto.

Ale rebty w tym kraju sa przyznawane po znajomości i jakby to zlikwidować to
              taki sam fundusz dla rencistów wystarczyłby nie na 450 zł miesiecznie, ale na
              conajmniej 700. Pomyślałeś o tym że fałszywi renciści okradają tych prawdziwych?
              Chyba nie.
            • Gość: m Re: Prawda jest taka... IP: 212.160.172.* 28.03.06, 19:53
              Jedyny kłopot, że emeryci nie żyją z tych składek co płacili. Te składki dawno temu już przejedzono :(. Gdyby one były to nie byłoby problemu.
          • Gość: Easter A po ile takie dziewczyny w USA chodza, ze warto IP: *.dip.t-dialin.net 28.03.06, 15:36
            sprowadzic? A moze czarna to tansza hihi
      • katolik_polski1 Ktos probuje ten swiat rozpieprzyc 28.03.06, 14:39
        Polacy musza jezdzic na zarobek do Anglii i Niemiec.
        Niemcy traca prace ,bo firmy przenosza sie do Polski,
        albo jeszcze bardziej na wschod .
        Francuzka mlodziez jest degradowana do robotnikow najemnych .
        Istnieje cos takiego jak socjalny obowiazek panstwa.
        Obywatel musi miec prawo utrzymac siebie i rodzine !
        Ale istnieja sily chcace ten porzadek zniszczyc.
        Porzadek spoleczny !
        Po prostu zrobic z ludzi niewolnikow !
        • Gość: Stanley Oczywiście Żydzi i Masoni ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 14:43
          • katolik_polski1 Re: Oczywiście Żydzi i Masoni ;) 28.03.06, 14:52
            Nie wspominalem nic o Zydach .
            Menagerowie koncernow zarabiaja miliony dolarow,
            kiedy oglosza ,ze zwalniaja ludzi .
            Takie podejscie nie jest socjalne !
            • barbara444 Re: Oczywiście Żydzi i Masoni ;) 28.03.06, 15:11
              Fastow, Kozolowski plus tysiace innych
            • Gość: ef14 Re: Oczywiście Żydzi i Masoni ;) IP: 157.25.155.* 28.03.06, 17:21
              i bron nas Panie od socjalnego podejścia! to juz przerabialiśmy
            • Gość: etet Ludzie twojego pokroju przysporzyli nam IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.03.06, 17:22
              opinii rozmodlonych lenii śmierdzących. Ty nawet pewnie nie wierzysz w Boga ty
              wierzysz w darmową kapuchę. Tacy jak ty nie sieją nie orzą ale zbierać to chcą.
              To kłóci się z naukami kościoła.
        • rafvonthorn Re: Ktos probuje ten swiat rozpieprzyc 28.03.06, 14:47
          Jeśli nie wygramy cywilizacyjnego wyścigu z chińczykami , hindusami i arabami,
          to będziemy pracować dla nich jako niewolnicy w świetle prawa. A nie wygramy,
          jeśli będziemy myśleli tylko o tym, ile zabrać najszybciej rozwijającym się i
          sprytnym, by lenie mieli za co się uwalić.
        • Gość: LMB Re: Ktos probuje ten swiat rozpieprzyc IP: *.icpnet.pl 28.03.06, 17:10
          > Istnieje cos takiego jak socjalny obowiazek panstwa.

Gdzie? Nie mogę się dopatrzeć.

> Obywatel musi miec prawo utrzymac siebie i rodzine !

Ależ ma! Nie ma tylko prawa mieć prawo do mieszkania jak sąsiad, posiadania
          takiego samochodu jak sąsiad itp. W szczególności nie ma prawa mieć polskich
          wad: zazdrości o to, że ktoś ma lepiej.

> Po prostu zrobic z ludzi niewolnikow !

W społeczeństwie każdy jest niewolnikiem ogółu.
      • Gość: Faryzeusz Re: Falszywy tytul IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 14:55
        Oprocz tytulu, informacja przerazajaca bo jestesmy na ostatnim miejscu w
        Europie pod kazdym wzgledem. Tylko propaganda GW jeszcze
        funkcjonuje "Bezrobotni to lenie, kretacze i kombinatorzy".
        W jakim to Europejskim kraju 95% bezrobotnych nie otrzymuje zasilku dla
        bezrobotnych? Dlaczego rzad ma sie zajmowac bezrobotnymi skoro zadnych kosztow
        rzad nie ponosi.
      • Gość: remo Re: Większość Polaków nigdy nie była bezrobotna IP: *.chello.pl 28.03.06, 15:37
        "Czy w swoim życiu zdażyło Ci się być bezrobotnym?"
      • Gość: Lechu Re: Większość Polaków nigdy nie była bezrobotna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 16:33
        Jestem osobą wykształconą i jeżeli bezrobocie w Polsce wynosi +- 18%, to drogą dedukcji doszedłem do wniosku, że zgadzam się z autorem i potwierdzam że to co napisał autor artykułu jest bardzo trafne - większość Polaków pracuje. Huraaaaaa.
        Autor powinien zostać doradcą kołchoźnika Łukaszenki lub czym prędzej robić doktorat.
        • Gość: wk Re: Większość Polaków nigdy nie była bezrobotna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 16:39
          nie byłam nigdy na bezrobotnym i już nie będę jestem na emeryturze, mąż mój był
          dwa miesiące na bezrobotnym.
      • Gość: saper Re: Większość Polaków nigdy nie była bezrobotna IP: *.telpol.net.pl 28.03.06, 16:44
        Nie wiem jak oceniać bezrobocie w Polsce. Znajomi narzekają...
        Dałem w sierpniu 2005r. ogłoszenia w 4 gazetach przez 3 tygodnie na dwa
        stanowiska - monter instalator i handlowiec i zgłosiło się dwóch kandydatów /na
        handlowców!/ Ci co nie pracują, to w mojej ocenie wogóle nie szukają pracy
        tylko narzekają /oczywiście zdarzają się wyjątki/..
        • Gość: mariusz Re: Większość Polaków nigdy nie była bezrobotna IP: *.pl 28.03.06, 18:10
          Szukać pracownika też trzeba umieć .
      • Gość: prezes1904 Re: Większość Polaków nigdy nikogo nie zabila IP: *.pixs.philips.com 28.03.06, 17:17
        Co za kretynski tytul i zawartosc artykulu. Rownie dobrze mozna napisac rownie
        odkrywczy teskt pt. "Wiekszosc Polakow nie zastrzelila nikogo", lub
        "Wiekszosc Polakow nie byla na ksiezycu"
        Tylko po co wypisywac takie oczywiste fakty
      • Gość: burciu Re: Większość Polaków nigdy nie była bezrobotna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 17:31
        Co do bezrobotnych irencistó emeratów.Na dzien dzisiejszy mam 57 lat,a zostałem zwolniony w1999 roku .Miałem 1 rok Kuronia ,do dzis niemam nic ,ani renty po wpadkowej ,bo ZUS ma wspaniałych uzdrowicieli.Liczą nato że ci przd 60 zdechną i nie będą musieli nie długo wpłacać mi moje pieńjądze po 34 latach pracy Brakło mi 1 rok do 35 żeby miec stały zasiłek ,poniewaz te złodzieje komunstyczni nie zaliczją nam 3 letnie ZSZ.Tylko zyski z produkcj szły do budzetu .Więc oni się wkształcili i mają prace ipieniądze a my biede.Jest to tyśiące ludzi w kraju.Ico powiecie na to.Ale nieroby mundurowe kler i inni od wojny ni płacili żadnych składek.Więc połowa tych nierobów mundurowych po 15 latach jest na emryturach ,i mogą dowoli dorabia.Co do rencistow .To połowa gnoje nieroby pijaki za łapóki.To są ludzie zasłużeni.Ich nie weryfikują bo boją sięujawnienia łapówkarstwa.W Polsce jet tak od wojny że 45% społeczenstwa ma przwileja.Tzw naczyciele ,mundurowi kler ,TLK oczta górnic ,kolejarze .Celnicy nawet mają 1,5 roku do stażu ,za 1 rok pracy, i przechodza na 40% emerytury, na dodatek 3 miesiące przd odejściem podnosza im 2 i więcj pensje ,poto zeb mieli wysokie emryturki.Myśe ze zrozumieliscie w jaki sposób okradali i okradają Polskich robotnikó kturzy od wojny na za--------li.Dlatgo mamy taką biede wkraju że młodzi szukają chleba za granicą.Do rządzących czy wam nie wstyd za naród .
        • Gość: jak to sie stalo? Re: Większość Polaków nigdy nie była bezrobotna IP: *.chello.pl 28.03.06, 17:50
          nie mogł ktos Cie zarejestrowac na ten rok i placic Ci zus? Nie zazdroszcze Ci
          sytuacji, ale tak jest niestety w naszej kochanej ojczyznie!
        • Gość: mar Re: Większość Polaków nigdy nie była bezrobotna IP: *.pl 28.03.06, 18:17
          Znam to ,w mojej pierwszej pracy widziałem jak ludzi wyrzucali z pracy tuż przed
          emeryturą (dorobili się w pracy rozklekotanego malucha ) ,moją następną decyzją
          było zrobić wszystko żeby wyjechać z polski ;)
      • Gość: planar Re: zdaRZyło, a nie zdażyło IP: *.devs.futuro.pl 28.03.06, 17:37
        Korekta zaspała, czy jej nie było? W sondzie błąd ortograficzny.
      • Gość: wariant_b Re: Większość Polaków nigdy nie była bezrobotna IP: *.77.classcom.pl 28.03.06, 18:08
        "Statystyka jest najgroźniejszą bronią białego człowieka"

A tu znowu widzimy małpę z rewolwerem.
        • Gość: jago I co z tego? Bezrobotnosc to dewastujaca trauma. IP: 62.220.216.* 28.03.06, 18:17
          Spotyka mlodych absolwentow uczelni na zyciowym starcie. Spotyka stracone
          pokolenie ludzi po 40-tce 50-tce. Czyni ludzi zbednymi. Emeritus znaczy
          'zasluzony'- ponury zart. Niewidzialna reka rynku nie zalatwi wszystkiego bo
          wolna konkurencja jest mitem upowszechnianym przez czerwonych khmerow free
          market economy. Liberalni hunwejbini zostan zastapieni przez tanszych najemnikow
          z Indii, Chin, Potrzebna jest Europejska solidarnosc w imie obrony fundamentow
          naszej kultury - godnosci i wolnosci osoby ludzkiej.
          • wariant_b Re: I co z tego? Bezrobotnosc to dewastujaca trau 28.03.06, 19:38
            Zjawisko to niekiedy określamy pojęciem: koło historii.
            Traumatycznie doświedczeni ludzie w imię ideałów
            naszej europejskiej (naszej / europejskiej) kultury
            odzyskują swą wolność, godność, wpływy i władzę. Czy można się dziwić,
            że swoje uczciwie i ciężko zarobione/zawłaszczone pieniądze
            wolą przeznaczyć na dalszy dynamiczny rozwój niż utrzymywanie
            jakichśtam nieudaczników, pijaczków, lumpów i sierot historii.

I tak się to kręci. Dzięki temu możemy jeszcze przypomnieć sobie od czasu
            do czasu co to jest Wolność, Godność a nawet Prawo i Sprawiedliwość.
          • Gość: tutu Re: Jedno jest pewne Michnik nigdy nie pracowal IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 28.03.06, 22:12
      • Gość: FreakyMisfit Re: Większość Polaków nigdy nie była bezrobotna IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 28.03.06, 19:21
        Nic dziwnego że aż tyle. Sporo luda pracuje w po-PRLowskich zakładach, całe życie w jednym zakładzie.
        • Gość: TUTU Re:Milionewe protestyrob. we Francji, kiedy w PL? IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 28.03.06, 22:14
      • o90 jestem bezrobotny od urodzenia 28.03.06, 20:02
        bo tylko taki status daje mi wolnosc od podatkowej machiny panstwa polskiego
        tylko ostatni frajer pozwala sie okradac na przeszlo 45% zarobkow miesiecznie

bezrobocie to podstawa
        najlepsze sa moje romowy z paniami w US
        ' a co pan robil prze ostatnie 18 lat ?'
        'nic prosze pani, cenie sobie czas wolny'
        'a z czego sie pan utrzymuje ?
        'jestem na utrzymaniu ojca'
        'a panska zona i dzieci'
        'zyjemy oszczednie'
        to ostatnie ich zabija i odpuszczaja

kocham bezrobocie :)
      • werrka Re: Większość Polaków nigdy nie była bezrobotna 28.03.06, 22:39
        te badania są dla mnie dziwne, wygląda na to, że ankietowni wstydzą się przyznać do tego, że byli na bezrobociu. Otworzyłam swój kajecik i wybrałam 56 osób z samego Krakowa i prześledziła ich kolej życia. Oprócz 6 osób wszyscy zaliczyli bezrobocie, róznie trwające od 3 miesięcy do 12 miesięcy i w róznych latach. Kim są ci ludzie? Naczelniczka wydziału w banku, dyrektor odziału banku, przedszkolanka, nauczyciel, dyrektor ekonomiczny, księgowa, szef zaopatrzenia, wiceprezes amerykańskiego koncernu, psycholog, włascicielka sklepu z wyposażeniem wnętrz, szeregowy pracownik Warty, szeregowy pracownik banku, pracownik biura podróży, dziennikarz, technik elektryk, mechanik samochodowy, bibliotekarka itp.
        Ciekawa jest czy ci ludzie powiedzieli by ankieterom, ze kiedyś byli bezrobotni... hihihihihihi.... zakłady mogę przyjmować, że przez gardło by im nie przeszło. Jednym słowem do dupy te badania
      • Gość: zgredzik Re: Większość Polaków mowi po Polsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 22:51
        ..........i co?
      • marecki6663 Re: Większość Polaków nigdy nie była bezrobotna 03.04.06, 12:59
        Mialem watpliwa przyjemnosc 2 krotnie byc bezrobotny, ale za drugim razem po 2
        miesiacach zasilku 605 PLN pojechalem za English Canal i podjalem prace za
        £700. W ten sposob mialem nadzieje zmniejszyc bezrobocie w Polsce inni
        wyjezdzajacy do pracy zagranice tez mieli taka nadzieje, a bezrobocie w Polsce
        sie nie zmniejsza. DZIWNE, nie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka