Gość: Iza 48. Re: Rząd planuje radykalną reformę w urzędach pra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 21:55 NARESZCIE !!!!! chyba kogoś oświeciło !!! Dzięki Ci Boże że natchnąłeś tego człowieka! Nareszcie coś dla ludzi a nie przeciw!!!Wielka ulga będzie. No i za coś wkońcu będą rozliczane PUP a nie za jałową robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urz. Re: Rząd planuje radykalną reformę w urzędach pra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 22:17 W sumie to ja jestem sceptyczny co do tych planów. Nie miałem w ręku jeszcze samego projekty tylko czytałem opinie po konsultacjach z dyrektorami PUPów. jak dla mnie to rewolucyjna jest jedna zmiana dotycząca ubezpieczenia zdrowotnego. Reszta w sumie nie za wiele zmienia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent-j23 Re: Rząd planuje radykalną reformę w urzędach pra IP: *.adsl.alicedsl.de 20.04.06, 22:54 Choroba narodowa polakow to notoryczne narzekanie,ci co maja narzekaja-bo malo,ci co nie maja narzekaja-bo ale podobno niemaja,a gdzie sa ci co maja? Napiszcie do Busza nieh Was wezmie w ajencje,albo wystawcie polskie na gielde moze ktos sie skusi-narzekajac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxs Obiecanki... IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 21.04.06, 08:45 jestem za, ale poczekamy - zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam P. Re: Rząd planuje radykalną reformę w urzędach pra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 21:16 Cieszę się bardzo,że wreszczie ktoś chce coś dobrego zrobić dla biednych (w wiekszości) Polaków. Biura Pracy bardzo źle traktują bezrobotnych, zamiast im pomóc to uważają ich za intruzów, nie służą oni obecnie bezimiennym bezrobotnym - w większości szukają pracę tylko swoim znajomym lub nic nie robią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: person Re: Rząd planuje radykalną reformę w urzędach pra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.06, 10:55 no i znowu ktoś zaczął "od d...py strony" jak mawiał mój nauczyciel biologii! to że urzędy pracy nie będą wystawiać zaświadczeń może zmniejszy obciążenie tamtejszych pracowników, ale zwiększy obciążenie prac pomocy społecznej, na których ustawa o pomocy społ. nakłada obowiązek sprawdzenia, czy istnieje podstawa do przyznania pomocy np. bezrobocie, niepełnosprawność, długotrwała choroba itp już dzisiaj klienci pomocy społecznej wyłudzają gigantyczne kwoty, i wręcz mówią, że nie opłaca im się iść do pracy bo jak dostaną z "opieki" 400 zł i drugie tyle dorobią "na czarno" to wychodzi na to samo... a tyle dorabiają kolesie zbierający puszki... niestety cały system jest chory: urzędy pracy w których nie ma ofert dla największej grupy bezrobotnych (podstawowe wykształcenie, staż w martwych działach gospodarki, pow. 40 roku życia), pomoc społeczna, gdzie przyznaje się zasiłki na podstawie często bzdurnych procedur wynikających z Kodeksu Postępowania Administracyjnego (nawet jak widze, że koleś przepija państwowe pieniądze to np. muszę wszcząć postępowanie <1 papier<, póżniej odczekać ok miesiąca <skuteczne doręczenie< a na końcu wysłuchać, że on przecież nie pije... a w końcu przeczytać w orzeczeniu II instancji, że mogłem się mylić, że on nie był zalany w "trupa" tylko na silnych lekach, bo nie jestem lekarzem...) żenujące... cały system jest chory od lat, a Polacy mając swoistą niechęć do władzy i administracji i uważają, że pomoc państwa po prostu się im należy...i to jest dramat tego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urz. Re: Rząd planuje radykalną reformę w urzędach pra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 11:18 Powiem szczerze, że te obciążenia związane z wydawaniem zaświadczeń to nie są jakieś duże. Bodajże więcej zaświadczeń wystawiało sie osobom, które ubiegały się o stypendia studiując zaocznie. Ale jeżeli wejdzie taka zmiana to i tak niewiele zmieni. Bo pomoc będzie musiała zwrócić się do UP zeby sprawdzić te osoby, czy są bezrobotne. Wg mnie zmiana jest więc czysto teoretyczna, w praktyce nic nie zmieni (tylko procedury). Na szczęście ma być wprowadzony system komputerowy, gdzie ośrodek pomocy społecznej będzie podłączony do bazy danych UP i odwrotnie. Będzie więc mozliwość sprawdzenia takiej osoby od razu. Ale to się dzieje niezależnie od zmiany ustawy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ik euro barre IP: *.pl 23.04.06, 22:06 Sprawdzone już przez kilaset tysiecy osób legalne zarabianie przez internet we współpracy z poważną francuską firmą. Cała zabawa polega na tym, że instalujesz sobie ich panel na kompie (wyświetla Ci się na ekranie monitora u góry), na którym wyskakują różne reklamy itd. ( mi osobiście w niczym to nie przeszkadza). Nie masz na nie klikać, one mają sobie tylko przeskakiwać a Ty za to zgarniasz punkty. Te punkty na początku każdego miesiąca zostają zamienione na euro. Co określona ilość czasu przyznawane nam są punkty, które pod koniec miesiąca zamieniane są na euro. (1000 pkt = ok. 0,065 Euro co da się zrobić w jeden dzień.). To nie są duże pieniądze, ale cała istota zarabiania polega na rozprzestrzenieniu tego systemu jak największej ilości osób. I tu liczy się nasza kreatywność. Procent zarobków, które uzyskujemy z naszych poleconych wynosi on 100% kwoty zarobionej przez każdego poleconego! To znaczy, że oprócz swoich punktów dostajemy dodatkowo taką samą ilość punktów, jaką uzbierała osoba zalogowana z naszego linka. Przy czym ta osoba nic na tym nie traci. Program jest po francusku... co nie stanowi dużego problemu. Najpierw kliknij na link www.eurobarre.com/index.php?p=068117821600 1) na stronce masz u góry, tuż nad pierwszym bordowym tematem napisy Accueil | Installer | Bonus | Parrainage | FAQ I klikasz na INSTALLER 2) przechodzisz na podstronkę i nie musisz nigdzie klikać, bo powinno Ci się pojawić okienko, które się pyta czy zapisać program EUROBARRE 3) no to ty, że TAK 4) po zainstalowaniu i uruchomieniu możesz zmienić język na angielski, a stąd już prosta droga: 1. - to twój nr w systemie + cztery dowolnie wybrane cyferki jako uzupełnienie (wpisujesz co Ci się podoba) 2. - podajesz narodowość 3. - podajesz swój mail 4. - po prostu uruchamiasz konto i to już wszystko 5) po uruchomieniu w prawym górnym rogu masz kilka ikonek: [symbol euro] - to panel główny, tu Ci pokazuje ile masz punktów, szczegóły techniczne itp [!] - to gry i loterie, ale po francusku więc nas ( w większości jak się domyślam) nie interesuje [i] - to informacja odnośnie zarobków i osób poleconych (też po francusku) [ptaszek] - to miejsce gdzie możesz zmienić skórkę [krecha] - tym tradycyjnie minimalizujesz, ale Ci wtedy punktów nie nalicza no i [krzyżyk] - to oczywiste, jakoś z programu wyjść trzeba 6) Pragram wyłącza się samoistnie co 4h. To zabezpieczenie dla tych, co by chcieli go włączyć i wyjechać na tygodniowe wakacje Tak się nie da. 7) Na Twojego konto mailowe (to co podałeś przy logowaniu) co parę dni będzie przychodził francuski mail wart 50 pkt. Odebranie go i zarobienie tych punktów polega na kliknięciu w niebieski link u góry wiadomości. I już! Żadnego czekania 30 sekund, można usuwać maila! I informacja na koniec - ta kasa gdzieś musi trafiać, więc najlepiej załóż sobie zupełnie darmowe konto internetowe (w dodatku po polsku) na www.moneybookers.com/ . Dostaniesz nr konta nie w postaci cyferek, ale adresu e-mail, w dodatku takiego jaki sam/a wpiszesz, więc nie ma problemu z zapamiętaniem, (ale póki nie zarobisz ciut więcej, nie jest konieczne go założenie). Jeśli zdecydowałeś/łaś się na założenie teraz czas na Twój zysk! W panelu głównym [symbol euro] masz 4 zakładki. Nas interesuje pierwsza (Gains) - Twoje zarobki, trzecia (Paiement) - przelanie kasy na konto i ostatnia (w prawym górnym rogu) - Infos membre czyli informacje dla członków. Więc po kolei: PIERWSZA tu masz od góry: stan konta w euro jakieś bonusy (?) punkty twoje pochodzące z uruchomionego programu punkty za maile punkty poleconych (osoby przez Ciebie zwerbowane) punkty, których nie dostajesz, bo zgarnia je firma i ogóle saldo pod krechą TRZECIA na żółtym polu masz link, który przenosi Cię do formularza, którym z kolei przelewasz kasę OSTATNIA tu jest kupa informacji, coś jak regulamin, ale nas interesuje jedynie link w lewej kolumnie przedostatni od dołu. Po kliknięciu widzisz wyraźnie Twój link polecający. Jak ten link prześlesz znajomym i oni się zapiszą, Ty będziesz zgarniać tyle punktów co oni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożena Re: Rząd planuje radykalną reformę w urzędach pra IP: *.sportnet.gliwice.pl / *.sportnet.gliwice.pl 24.04.06, 10:06 Wreście może będą mądre decyzje;pozbawiać pomocy należy jedynie tych którzy będą odmawiać podjęcia pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Rząd planuje radykalną reformę w urzędach pra IP: *.it-net.pl 25.04.06, 15:28 Brawo PiS wreszcie!!!!!!!!!!!!!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pośrednik Re: pędzej sobie znajdą pracę nową niż bezrobotnym IP: 212.75.100.* 25.04.06, 22:50 pędzej sobie znajdą pracę nową niż bezrobotnym, kto taki głupi z pośredników nie skorzysta z dobrej oferty jeśli ją pozyska, to pieprznie to całe znudzone podstarzałe przybyłe w 3/4 ze wsi biurokratyczne towarzystwo i pójdzie pracować do dobrej firmy a nie ganiać z jęzorem wywalonym po mieście aby szukać leniwym i wybrednym bezrobotnym pracy. Za takie ganianie to pensja dla pośrednika pracy min. "do ręki" 2700zł a dla doradcy zawodowego 3200zł Chmara urzędasów bąki zbija i siedzi np. w działach kadr i jest ich coraz więcej pomimo komputeryzacji a ja mam biegać po mieście za tą skromną pensję. Przecież idąc do pracodawcy musze wyglądać jak kandydat do pracy, tym bardziej, że jestem urzednikiem. A za to pensję co otrzymuje to po zrobieniu połat nawet na zakup garnituru i butów nie wystarczy a zelówki będę zdzierał często. niech zpłacą nam jak w krajach UE to i efekty będziemy mieli tak dobre. Nie zapominajcie wy z władzy, że działania urzędu pracy to tylko łagodzenie skutków bezrobocia przyczyn i sposobów walki z nim szukajcie wśród ekonomistów -decydentów. Z próżnego Salomon nie naleje... Skoro jest na wysokie płace chmary kierowników i dyrektorów takich kombinatów jak ZUS lub PKP to dlaczego nie ma dla pośredników pracy i doradców zawodowych. Jaka płaca takie efekty pracy i zaangazowanie. Pozdrawiam Bezrobotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbawiony do łez Re: Rząd planuje radykalną reformę w urzędach pra IP: 82.160.209.* 26.04.06, 11:58 "Rząd planuje ..." buhahaha ale sie ubwaiłem ,rząd planuje puscić bąka :))))))))))) a jakieś konkrety ???????????? jakaś ustawa , która spowoduje w mieście takim a takim 200 więcej miejsc pracy , niższe podatki , ułatwienia , jak zwykle bzdety nie konkrety buhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
estis Re: Rząd planuje radykalną reformę w urzędach pra 26.04.06, 18:28 Brawo PiS!!! Rzeczywiście biorą się za poprawę państwa...ale zapewne kąśliwy Jaś, Donald i Bronek(ten ostatni oczywiście telefonicznie;-)) nawymyślają jakichś bzdur, byleby tylko krytykować ;-( Niczego więcej nie potrafią pyszni egotycy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Rząd planuje radykalną reformę w urzędach pra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 13:22 Zgadzam się z panem Andrzejem Białszykiem. Gdy byłam osobą bezrobotną, również miałam kontakt z tymi gupimi, wrednymi krowami z Urzędu Pracy, które wiszą na garnuszku "budżetówki" i traktują człowieka z góry, jak intruza i zło konieczne. Szlag człowieka trafia przy rozmowie z tymi blondynkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prac socjalny Re: Rząd planuje radykalną reformę w urzędach pra IP: 80.51.182.* 08.05.06, 13:34 W koncu ktos sie bierze za ta pie****ą biurokracje!!! juz dawno powinno sie to zmienic, a w urzedach pracy faktycznie pracuja ludzie z wyksztalceniem raczej ekonomiczno-administracyjnym niz wykwalfikowani specjalisci z dziedziny rynku pracy i bezrobocia. do tej pory nikogo nie obchodzil czlowiek tylko statystyka!! czas to zmienic!! niech zacznal zatrudniac specjalistow a nie biurokratow, znajomych i kolegow!!! Odpowiedz Link Zgłoś