mary_an Wyjechalam i ani razu nie zalowalam 12.06.06, 08:24 I nie mam tez zamiaru wracac, bo jest mi tu niesamowicie dobrze. Inne zycie, inne pieniadze. Do tego nie widze wielkiej roznicy niz jakbym mieszkala w Polsce, w koncu polska spolecznosc jest wszedzie bardzo silna :) Znam takich, co zyja pare dobrych lat za granica, slowa w obcym jezyku nie znaja, ale sobie doskonale radza po polsku. Nie mowie, ze to pochwalam - ale ten problem - jezykowy - przy takim nagromadzeniu emigrantow tez odpada, zycie za granica jest na prawde latwiejsze i fajniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex21 Wracać? A po co? Co nasz Kraj oferuja nam? ... IP: *.server.ntli.net 12.06.06, 08:26 Na Dzień Dobry trzeba rozliczyć się z fiskusem, zabiorą ci 30% tego co zarobiłeś w UK. Potem prawdopodobnie powiększysz grono bezrobotnych. Ja już kiedyś wróciłem, jakieś 12 lat temu, z USA. Pełen nadziei na normalne życie w Polsce. Już po 3 miesiącach bezskutecznego poszukiwania pracy żałowałem swojej decyzji. A tak, rząd może pochwalić się spadkiem bezrobocia. Zawsze coś, choć to nie jest ich zasługa. Co jakiś czas każdy z nas, pracujących w UK przywiezie do polski parę funtów i rynek się kręci. Jest jeszcze jedna sprawa, ja osobiści mam dosyć życia w skorumowanym kraju, w otoczeniu ludzi pokroju Lepper, Giertych, Kaczory czy nawet dawny układ. Mam serdecznie dosyć płacenia podatków i znoszenia nonszalancji czy wręcz wrogości władzy tego sesyemu wobec tworzących go obywateli. Mam dosyć polskiej zaściankowości o ksenofobii i katolicyzmu! Tyle... Pozdrawiam z UK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Korzeniowsk Re: Oto i macie swój osławiony spadek bezrobocia . IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.06.06, 08:26 ... panowie rządzący! Wyjazdy na "saksy" - ot co! I nie może być inaczej, skoro Premier tryumfuje, kiedy załatwi likwidację kolejnej bariery wyjazdu najsłabszych (śmieciarze, pomywaczki, zbieracze truskawek itd.) oraz - co gorsza - najlepszych (naukowcy, informatycy, lekarze, pielęgniarki) kadr za chlebem! Zamiast zabiegać o stworzenie miejsc pracy w Polsce, o likwidację prawdziwych barier prorozwojowych, zamiast nałożyć na tych rządowo- samorządowych synekurzystów obowiązek likwidacji bezrobocia i egzekwowanie go w sposób bezwzględny! Na co nam ci marszałkowie i starostowie, skoro pozorują działalność i ograniczają się do żądań o zwiększenie dla nich środków z budżetu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palestrina2005 Ale głupie pytanie - duma czy wstyd ? IP: 212.160.172.* 12.06.06, 08:26 Czy wyjazd za granicę to powód do dumy czy wstydu - co za głupie pytanie ? Ani do dumy ani do wstydu. To po prostu rzeczywistość, normalna sprawa. Pracuje się tam gdzie jest praca i najlepsze możliwe do osiągnięcia dla danej jednostki zarobki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoyo dla mnie duma, wstyd dla rzadu IP: 194.78.236.* 12.06.06, 17:08 Dla mnie to cos normalnego Skoro tu placa mi 4 razy wiecej za ta sama prace. Dodam ze pracuje w swoim wyuczonym na studiach i wymarzonym zawodzie. Po co mam zapieprzac za grosze i 1/3 oddawac fiskusowi? Doczekac starosci, nie miec nic procz 1000zl emerytury. Nie. nie zaluje. zreszta to tylko 2 h samolotem i znow jestem w swoim ukochanym Krakowie tylko juz bez zmartwien czy wystarczy kasy na zycie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody gniewny wyjedziemy wszyscy, zostaną kurvvy i złodzieje i IP: 81.210.69.* 12.06.06, 08:29 i politycy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja polityce-to sie miesci w dwu pierwszych kategoriac IP: *.nsw.bigpond.net.au 12.06.06, 09:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonio Re: Dwa miliony Polaków w ciągu dwóch lat wyjecha IP: *.autocom.pl 12.06.06, 08:33 Czytam artykuły dotyczące pracy i co tydzień pojawia się notka o pracy na zachodzie. Od 2 lat Wybiórcza pieje nt dobrobytu na zachodzie. Ludzie naczytają się i potem jadą. Wybiórcza teraz reasumuje swoją postawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hohlik3 YES YES YES!!!!i tak spada bezrobocie IP: *.comel / *.static.metro.comel-it.com 12.06.06, 08:37 polska zaglebiem wykwalifikowanej taniej sily roboczej europy lepiej bialego, wksztalconego murzyna w europie niz czarnego... Odpowiedz Link Zgłoś
igel1 Re: YES YES YES!!!!i tak spada bezrobocie 12.06.06, 09:21 to normalna polityka rzadu polskiego... Wstad mowic o tym otwarcie ale najblizsze lata nie wroza niczego innego Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: YES YES YES!!!!i tak spada bezrobocie 12.06.06, 12:39 PIS daje poPIS walki z bezrobociem abstrahujac to przyczyna tkwi w polityce lat 90 tych , okresy tzw schladzania gospodarki przez balcerowicza.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pe Re: Dwa miliony Polaków w ciągu dwóch lat wyjecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 08:37 W moim środowisku zostało nas dwóch kumpli którzy nie wyjechali. Mam pracę ale dosyć daleko ok 50 km. Dojazd publicznymi środkami komunikacji to panad 2 godziny w jedną stronę. Dojeżdzam wiec samochodem, to tylko ok 40 minut. Dziennie 100 km. Samochód mam na gaz to jeszcze jakoś daje radę. Ale jak akcyza wzrośnie to niestety nie będe juz pracował na ministra finansów, zwyczajnie nie dam rady. Wyjadę bo nie będe miał juz innego wyjścia. Niestety to ojczyzna mnie wygoni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyburr Re: Dwa miliony Polaków w ciągu dwóch lat wyjecha IP: *.akademiki.uni.torun.pl 12.06.06, 08:38 No niestety to dopiero początek, sam kończe studia w tym roku i tydzień po obronie wyjeżdżam z tego kraju. NIestety nie widze dla siebie tu przyszłości może jak wróce za kilka lat z doświadczeniem biegle władając językiem będe mugł starać się o pracę u najlepszych. Niestety nie jestem odosobnionym przypadkiem, masa ludzi ode mnie z roku też szykuje się do emigracji i poradzą sobie bo są dobrymi specjalistami a szansa na prace jako chemik w UK jest ogromna gdyż mało kto tam studiuje tak ciężkie kierunki. Smutne jest to, że moja ojczyzna zmusza mnie do emigracji, gdyż nie ma u nas już przemysł orawie przemysłu chemicznego. W tym kraju są tylko specjaliści od zarządzania tylko żeby zarządzać trzeba miećć czym musi być jakiś produkt wytworzony, a przemysł niestety pada nasze rządy od kilku lat blokują inwestycje zachodnich koncernów, które uciekają do naszych południowych sąsiadów. To dla tego z kraju wyjeżdżają specjaliści inżynierowie, informatycy, chemicy, po prostu nie ma przemysłu, który byłby w stanie pochłonąć tych wszystkich absolwentów dając im godziwe warunki bytowe. Nie po to inwestuje 5 lat ciężkiej pracy na studiach, strategicznych jakby nie było dla gospodarki, by po tych latach przymierać głodem zarabiając 1200 złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Re: Dwa miliony Polaków w ciągu dwóch lat wyjecha IP: *.ichf.edu.pl 12.06.06, 09:41 Jak ty znasz tak chemię jak ortografię to nie wróżę powodzenia. Umiesz chociaż zrobić ekstrakcję czy destylację? Pracować w atmosferze gazu obojętnego? Przykro mi powiedzieć, ale "jakość" absolwentów chemii ulega systematycznemu obniżeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
oakpark Re: Dwa miliony Polaków w ciągu dwóch lat wyjecha 12.06.06, 09:54 Facet - zrob jeszcze w Polsce doktorat. Bedziesz mial jako chemik i PhD i doswiadczenie w pracy.... duzo lepsze przebicie w Anglii czy USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Głosujcie dalej na Millera, Kaczyńskiego ... IP: *.orange.pl 12.06.06, 08:38 ... Leppera, Giertycha i innych ekonomicznych bolszewików, a nigdy nie wyjdziecie z bezrobocia, biedy i zacofania. A tym wsystkim nieukom i ignorantom przypomnę, że to nie Pan Balcerowicz rządził w tym kraju od 1945 do 1989, pozostawiając ten kraj zacofany, na skraju zapaści ekonomicznej z galopującą inflacją ! Tu rządził PZPR (bagnetami wspiarany przez bolszewicką rosję), obecnie SLD, której członkiem był Lepper-obronca uciśnionych, a polski pracownik zarabiał 20$ USA/miesiąc. :-))) Niemcom zachodnim po II wojnie światowej budowa dobrobytu zajęła 25 lat. Ile zajmie Polsce rządzonej przez hordy idiotów i bolszewików, odpowiedz sobie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex Re: Głosujcie dalej na Millera, Kaczyńskiego ... IP: *.wpiszu.pl / 80.54.32.* 12.06.06, 10:21 jacenty:no nie trochę mniej niż 25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: airwalk A ja wlasnie W.Y.J.E.C.H.A.L.E.M IP: 193.239.220.* 12.06.06, 08:41 Chwilowo do Polski nie wroce bo: 1. chcialem zostac ale dla absolwenta praca sie nie znalazla (znalazla sie za 1000 PLN przy sr. 10 godz. dziennie) 2. Bez ukladow pracy sie w PL nie znajdzie. 3. Mi nie chodzi o to by zarabiac 5000 PLN/mies. ale jakies minimum 2000-2500 PLN to chyba nie jest wygorowane 4. Mlodych i wyksztalconych nikt (chyba) w IV PL nie chce. Niech ta nowa wladza cos zrobi bo w PL juz nikt nie zostanie oprocz samych kaczek Odpowiedz Link Zgłoś
programistajava Re: A ja wlasnie W.Y.J.E.C.H.A.L.E.M 12.06.06, 08:47 Moja zona od roku szuka pracy skonczyla finanse chce byc ksiegowa, byla na polrocznym stazu i [rzeprowadzila sie do mnei do wawy po slubie i...ch..... nie moze nic znalesc, jak idzie do zwyklej biuroweh pracy czy na recepcji to jej mowia ze ma za niskei wyksztalcenei, jak chce isc i sie przyuczyc za psie pieniadze zawodu to jakos niekt jej nei chce bo za male doswiadczenie itpp..... WIec o czym my tu ku..a roznawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: A ja wlasnie W.Y.J.E.C.H.A.L.E.M IP: *.olsztyn.mm.pl 12.06.06, 13:04 > mowia ze ma za niskei wyksztalcenei, jak chce isc i sie przyuczyc za psie > pieniadze zawodu to jakos niekt jej nei chce bo za male doswiadczenie itpp..... > WIec o czym my tu ku..a roznawiamy. To jest właśnie problem tego idiotycznego kraju wiek do 25 3 języki 10 lat doświadczenia a później i tak pociotek się dostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lopez Dwa miliony Polaków w ciągu dwóch lat wyjecha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 08:50 Przeciez od dawna wiadomo, ze najlepiej rzadzi sie bezmuzgami, wiec dla SamoPisu najlepiej jak wyemigruje wiekszosc inteligencji, tylko wowoczas maja szanse na ponowny wybor. Wiec trzeba podniesc podatki, zwolnic lekarzy, zgnebic uczniow/studentow nowym ministrem etc. a niech wyjazdzaja, wtedy czarna masa zaglosuje na nas ponownie....i stworzymy swiat midoem i mlekiem plynacy gdzie Lepper z Kaczynskim na zmiane z Giertychem co tydzien beda wymieniac sie fotelem prezydenta....jak dobrze ze za 6 dni mam samolot do UK.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seth Re: Dwa miliony Polaków w ciągu dwóch lat wyjecha IP: *.cl.ad / 193.108.34.* 12.06.06, 08:51 Popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fichtel1 Re:Go west jung man!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 08:55 Ja wyjechałem w 1989 do Francji i wróciłem po 2 latach. Jest to bardzo pozytywne i pożadane doswiadczenie. Mysle ze dzieki pracy w spoleczenstwie obywatelskim anglii uda nam sie wyeliminowac warszawskie Łżeelity i zastapic fachowcami. pozdro fichtel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ba coraz coraz wiecej.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 09:49 ja jzu jade za dwa tyg, na kilka meisiecy za ocean, a zapol roku postudiach na dluzej gdzies... nie che mi sie siedziec w kraju gdzie glownym glosem jest chlopski elektorat PGRow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: coraz coraz wiecej.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 09:52 I zgłoś się na ochotnika di Iraku! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Z mojego rocznika prawie nikt nie zostal 12.06.06, 08:55 Z tym, ze mam ponad 40 lat i moi koledzy i kolezanki ze studiow i szkoly wyjazdzali w latach 80-ych (azyle pseudopolityczne) i zaraz na poczatku 90-ych. Moze ze 20% znajomych pozostalo w kraju. Ja myslalem, ze bedzie normalnie, ale niestety ostatni normalny gospodarczo rzad to byl (o zgrozo!!!!) rzad rakowskiego z ministrem Wilczkiem Potem poszlo coraz bardziej w strone ukladow i republiki koloesi, kosztem wolnosci gospodarczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edward Re: Dwa miliony Polaków w ciągu dwóch lat wyjecha IP: *.intern.agentur / 213.30.216.* 12.06.06, 09:02 Wygodne zycie na zachodzie... Zbieranie truskawek, zbior winogron czy wegetacja wielu tysiecy w nowym yorku ma byc wygodnym zyciem. Moze dla wygodnych politykow albo redektorow ktorzy z jednej strony kasuja ciezko zarobione pieniadze zmuszonych do takiej tulaczki rodakow. To jest skandal, ze emigracje jeszce sie gloryfikuje zamiast ja jawnie potepic jako znak bezglownej polityki polskich pseudo elit. To jest znak na olbrzymi kryzys polskiej gospodarki, ktora kuleje i nie poszanowanie wlasnego spoleczenstwa, ktore zmuszone jest czesto do tego kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rst to dopiero początek IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.06.06, 09:04 Z kim bym nie rozmawiał to planuje wyjazd, i nie jest prawdą że wyjeżdzają tylko nieudacznicy. Dwa przykłady - koleś który jest menagerem w pewnej wrocławskiej firmie - zarabia tutaj niezłe pieniądze, a jednak jest w trakcie robienia prawka na autobusy i jak tylko zrobi to wyjeżdza. Drugi przykład to facet który jest dyrektorem marketingu w baaardzo dużej firmie - zamyka swoje sprawy tutaj i też spada. Problem polega na tym, że żeby tutaj godnie żyć to trzeba pracować po 14 godzin na dobę (kosztem rodziny oczywiście) i po 10-20 latach takiego zapylania może się dojdzie do poziomu życia takiego kierowcy autobusu w UK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funky polak piastowy root IP: 81.20.186.* 12.06.06, 09:13 i super ze zwialem ino 10 lat temu, studia BA w bostonie 85 tysiaczkow co roku pensja teraz 2 letni kontrakthong kongu jezu lubie czytac sci fi jakie puszczaja polskie gazety i od czasu do czasu ogladnac polskie wiadomosci na necie mimo ze jestem bialym kolnierzykiem to calkowicie symatyzuje z funky polakiem nic dodac nic ujac, kaczory giertychy lepepry :hetta wista hajda wio..amen...buhahahahha Nie rzucim ziemi skąd nasz ród, nie damy pogrześć mowy Polski my naród, polski ród, królewski szczep piastowy Yo, geniusze na Wiejskiej serdeczne dzięki za natchnienie do każdej mojej piosenki Palcem środkowym u prawej ręki pozdrawiam z daleka i kłaniam się nisko Dzięki za marzenia, dzięki za wszystko, Dzięki za drogę z domu na lotnisko Tak byliście blisko, by poprawić sytuację Obiecanki cacanki i na tym zostało Przyjmijcie gratulacje - tylu nas wyjechało na wieczne wakacje Kochanowski miał rację, kiedy pisał fraszki - dwa wieki minęły dalej kłócą się ptaszki, ból czaszki kochani panowie, profesor i lekarz u kowboja na budowie Konopnicka przewraca się w grobie, wyjechały córki, wyjechali synowie Nie płacz matko szkoda twoich łez Słuchaj ojcze, dobrze wiesz, jak jest Nadaremny był pradziadka trud rzucił ziemię piastowy lud ... Tutaj żyć wolę na hamburgerach niż na chudym rosole Być tutaj być fizolem niż tam nikim po szkole co rano do roboty na raty merolem odciski na palcach, pot na czole ja to wolę, tak, ja to wolę coca-colę, hot-dogi, nowe "najki" na na nogi i ciuchy zakładać, nie martwić się o jutro polonijnym slangiem gadać Yo, człowieku, men, nie badruj mnie teraz Jestem bizi, luknij, jak w banku liczę zera co tydzień mam czek Świadomość - za aferą afera Oglądam wiadomości, zakłamane mordy widzę i dostaję mdłości Nie płacz matko szkoda twoich łez Słuchaj ojcze, dobrze wiesz, jak jest Nadaremny był pradziadka trud rzucił ziemię piastowy lud To przypadek sprawił, że tu jestem Wujek Sam zachował się z gestem "Zielona karta", tak, miałem farta Dla tych co nie mieli - też droga otwarta Bo ciągle nas przybywa, rośniemy w siłę Niech żyje Polonia ... My się nie gniewamy, tak, nam tu jest lepiej W sklepie polska kiełbasa obok bekonu "peelka" na zderzaku i czujemy się jak w domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyt Re: piastowy root IP: *.wpiszu.pl / 80.54.32.* 12.06.06, 10:28 do głupiegoWal się imbecylu!Biały kołnierzyk to ci się chyba przyśnił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yurek.wiecz Re: Dwa miliony Polaków w ciągu dwóch lat wyjecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 09:07 yurek.wiecz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yurek.wiecz Re: Dwa miliony Polaków w ciągu dwóch lat wyjecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 09:07 to ten spadek bezrobocia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zipek Re: Dwa miliony Polaków w ciągu dwóch lat wyjecha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 09:08 Każdy wyjedza za granice kto moze bo w naszym kraju zyc godnie sie nie da. Specjalisci w roznych dziedzinach nie beda sie marnowac dla kraju ktory nic dla nich nie robi. Wyjezdzajcie kto moze a bedziecie mieli godne zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex21 Tak, bo to właśnie o to chodzi .... IP: *.server.ntli.net 12.06.06, 09:13 Chodzi nie o wielkie plany, majątki czy fantazje, chodzi o zwykłe, godne, dostatnie na poziomie europejskim życie. Pzdr z UK Odpowiedz Link Zgłoś
meta-kris Do czego doprowadził neoliberalizm... 12.06.06, 09:09 Jedyną propozycją pracy po studiach - londyński zmywak. A jak już jest praca w Polsce to za 500-600 zł. Ha, ha, ha - jak wspaniale udał się nam neoliberalny eksperyment. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz Re: Dwa miliony Polaków w ciągu dwóch lat wyjecha IP: *.acn.waw.pl 12.06.06, 09:11 ja też myślę o przeprowadzce.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HGRT Re: Dwa miliony Polaków w ciągu dwóch lat wyjecha IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 12.06.06, 09:14 A kto do tego doprowadził jak nie środowisko GW,rządy lewaków i różowego "Salonu",że w Polsce nie ma gdzie pracowac,bo sprzedaliście zakłady pracy,które zostały zlikwidowane.To przejmowanie majatku narodowego przez rózne lewackie mafie to spowodowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karbat Re: Dwa miliony Polaków w ciągu dwóch lat wyjecha IP: *.dip.t-dialin.net 12.06.06, 09:23 Blad w mysleniu mlodych, nie ma sie czego wstydzic.Czesto ciezka praca ponizej kwaliikacji na zachodzie da wam wiecej zadowolenia i doswiadczenia niz wegetacja w kaczystanie. Wstydzic mozna sie prowincjonalnej Polski B , politykow dyletantow ,radyja maryja ......i gry pilkarzy . Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Biedna, glupia i katolicka Polska to fundament 12.06.06, 09:17 wladzy czarnej mafii w Polsce. Wiec beda przychylnie, dalej sie przygladac fali wyjazdowej, wyksztalconych Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Rozpad Rodzin i więzów to duża cena! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 09:21 Mało kto zauważa , że rozpadają się więzi rodzinne , małżeńskie . Te wyjazdy odbiją się czkawką w niedalekiej przyszlości. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 to normalna sprawa w kontekście zjednoczonej europ 12.06.06, 09:27 na dodatek jeden z głównych argumentów zwolenników naszego członkostwa,wszyscy pamiętamy wizje wolności podróżowania,osiedlania się we wsólnej europie itd.roztaczane przed młodymi ludżmi przez euroentuzjastów,raptem obudzili się i zaczynają biadolić ,że młodzi wyjeżdzają-paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: to normalna sprawa w kontekście zjednoczonej 12.06.06, 09:32 m15 napisał: > raptem obudzili się i > zaczynają biadolić ,że młodzi wyjeżdzają-paranoja Jeszcze nie slyszalem, aby ktos z katolicko-narodowych elit, rzadzacych naszym krajem, wyrazal negatywne zdanie. Raczej wyczuwam cichy doping, aby kazdy, komu sie "nie podoba" wyjechal jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoyo Re: Rozpad Rodzin i więzów to duża cena! IP: 194.78.236.* 12.06.06, 17:11 Franek, ze tobie zona rogi doprawila, to nie znaczy ze kazdemu doprawi. Bylo ja sciagnac do siebie, to by ci sie nie puscila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Dwa miliony Polaków w ciągu dwóch lat wyjecha IP: 195.33.140.* 12.06.06, 09:25 Jeszcze kilka lat i w Polsce zostana starcy i male dzieci . Beda leczyc nas skosnoocy i sasiedzi z dawnego "Bloku".... Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Dwa miliony Polaków w ciągu dwóch lat wyjecha 12.06.06, 09:34 Gość portalu: Anna napisał(a): > Jeszcze kilka lat i w Polsce zostana starcy i male dzieci . > Beda leczyc nas skosnoocy i sasiedzi z dawnego "Bloku".... > Dla wladz koscielnych nie ma znaczenia kto bedzie leczyl owieczki. Oni juz teraz sie lecza w najlepszych klinikach, czesto za granica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alcydes Dobrze,że wyjeżdzają. Nie bedą czytać GW... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 09:34 i słuchać Michnika, Kwaśniewskiego i polskojęzycznych. Odpowiedz Link Zgłoś