Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Sprawdź, który polityk odradzałby swojemu dziec...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 08:07
    Jeden wielki bełkot. Odradzałby tylko Bielan, który nie ma komu odradzać. Ich
    dzieci to akurat znajdą tutaj pracę, a jeśli nie to tylko ze względu na
    nazwiska po ojcach, jak coś się zmieni. Taki obciach.
    Obserwuj wątek
      • Gość: ee szkoda, ze nie zapytano np. Cimoszewicza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 09:24
        ... i reszte jemu podobnej ferajny. Milo byloby poczytac!
        • sasanka2411 Re: szkoda, ze nie zapytano np. Cimoszewicza... 17.06.06, 09:35
          I corkę Kwśniewskiego
          Dlaczego doktorat chce robic na amerykańskiej uczelni?
          • Gość: Paweł [...] IP: 62.233.214.* 17.06.06, 11:38
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: bee Re: szkoda, ze nie zapytano np. Cimoszewicza... IP: 213.173.232.* 17.06.06, 14:01
            bo na polskiej za ciezko, trzeba cos umiec ;)
            • Gość: mixer Jestem wściekły. Ta banda i tak skasuje 10000zł/m IP: *.icpnet.pl 17.06.06, 15:51
              Obiecywali koalicję i wspólną pracę dla kraju i g.... zrobili. K..... j.....
              bando polityków, czy wam się wydaje, że to biedne oszukane społeczeństwo płaci
              po 10 tys. na miesiąc za to że jest wami zachwycona? Płaci, bo podobnie jak za
              komuny nie ma innego wyjścia. Bo tak jak za komuny utrzymywała sekretarzy i
              innych funkcyjnych PZPR-owców, tak teraz musi utrzymywać was. I za robienie
              bajzlu w kraju musi płacić, czy chce czy nie chce. Ja jako oszukany wyborca was
              zwalniam. Oddać nienależnie pobrane pieniądze i spadać! Dosyć tej j......
              demokracji w polskim wydaniu!
        • mario-radyja PIS = PRL bis, a tu jest dowód: 17.06.06, 21:20
          > Adam Bielan, eurodeputowany PiS: Dopóki państwo polskie
          > nie będzie w stanie zapewnić im pracy , wobec otwarcia
          > rynków pracy w krajach Unii jest to nieuniknione.

Państwo nie jest od zapewniania miejsc pracy. Państwo może tylko tworzyć dobre
          warunki do tworzenia miejsc pracy, a dokładniej po prostu nie przeszkadzać w
          ich tworzeniu przez samych ludzi.

W wypowiedzi Bielana wyraźnie słychać tęsknotę za modelem etatystycznym.
          Widocznie system gospodarczy PRLu mu tak bardzo nie przeszkadzał, jedynie to,
          że rządzili inni kolesie.
          • mario-radyja I jeszcze drugi dowód: 17.06.06, 21:30
            > 3. Co się musi zmienić w Polsce, aby setki
            > tysięcy emigrantów chciały wócić?

> Muszą powstawać miejsca pracy dla tych ludzi
            > w Polsce. Wyjeżdżają za chlebem i ten chleb
            > powinni móc znaleźć w Polsce. Bardzo ważny
            > jest wzrost pensji, szczególnie w tzw. sferze
            > budżetowej, bo oni nie widzą dla siebie perspektyw.

Już wyraźniej nie da się tego powiedzieć. Bielan chce ściągnąć Polaków z
            zagranicy tworząc im miejsca pracy w budżetówce. I jeszcze chce podwyższyć w
            budzetówce płace, tak żeby były atrakcyjne w porównaniu z płacami w Europie
            Zachodniej!!!

Czy on nie zdaje sobie sprawę z tego, że wyższe płace i więcej etatów w
            budżetówce do się osiągnąć wyłącznie za pomocą o wiele wyższych podatków !?

W dodatku w następnym zdaniu pisze o celach, których realizacja jest nie
            możliwa w obliczu tego co przed chwilą zaproponował:

> Kluczowe jest jednak znaczące zmniejszenie
            > bezrobocia i ułatwienia działalności dla
            > małej przedsiębiorczości.
      • Gość: Wiktor Re: Sprawdź, który polityk odradzałby swojemu dzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 09:33
        Młode pokolenie nie widzi perspektyw.Dużo zdolnych i ambitnych ludzi nie ma
        szans rozwoju.Niektórzy założyli małe zakłady usługowe ale po likwidacji
        podatku ryczałtowego zlikwidują je i wyjadą za granice, tam doceniają usługowców
        poprzez odpowiednie stawki.Zarobią na podatki.W polsce czeka ich plajta.
        • Gość: Delfina Do autora artykułu IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 17.06.06, 09:46
          Jeszcze nigdy nie widziałam tylu błędów interpunkcyjnych w jednym artykule - nie
          macie jakiegoś korektora? Nie mówiąc już, że dziennikarz nawet bez korektora nie
          powinien walić takich byków, aż się źle to czyta. A jeśli chodzi o wyjazdy:
          dopóki PiS z ekipą jest u władzy i rządzi tak jak do tej pory, wyjeżdżających
          będzie przybywać
          • Gość: A. Re: Do autora artykułu IP: *.tky.hut.fi 17.06.06, 15:50
            Popieram, jesli chodzi o bledy interpunkcyjne. Jesli redakcji potrzeba
            korektora, chetnie oferuje swoje uslugi.
      • idz.po.mleko Poland 17.06.06, 10:13
        Ja po powrocie zamieszkam blisko Polski, ale tylko ze wzgledu na bliskosc
        rodziny i znajomych.
        • Gość: mixer Korporacja darmozjadów już ustawi swoje pociechy.. IP: *.icpnet.pl 17.06.06, 16:07
          A dlaczego darmozjadów? Bo od człowieka zarabiającego 10X mniej niż polityk
          wymaga się efektywności. Efektywności i skuteczności. A tu co? Gdzie k....
          skuteczność. Gdzie k.... efekywność? Gdzie mądre i służące wspólnemu dobru
          zarządzanie państwem? Gdzie obiecana koalicja i współdziałanie? Jak teraz ta
          Polska wygląda? I może wyjechać i 5 milionów. Mogą zostać tylko ci, którzy
          poruszają się przy pomocy balkoników, albo leżą stale w łóżkach. Dla korporacji
          polityków będzie zawsze siano w kasie. Synkowie i córeczki, wskakujcie w buty
          rodziców.
      • Gość: Wk_rwiony A co z podatkiem? Kto wroci jak trzeba baranom IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 17.06.06, 10:35
        characz placic.
      • Gość: arneex podatki IP: *.bulldogdsl.com 17.06.06, 10:35
        zaden sie jakos nie zajaknal, ze trzeba by zmienic oszukancze podwojne
        opodatkowanie, wtedy moze te setki tysiecy Polakow z UK by wrocily kiedys, a tak
        to slabo to widze
        • Gość: mar Re: podatki IP: *.pl 17.06.06, 10:45
          > zaden sie jakos nie zajaknal, ze trzeba by zmienic oszukancze podwojne
          > opodatkowanie, wtedy moze te setki tysiecy Polakow z UK by wrocily kiedys, a ta
          > k
          > to slabo to widze

Wróciliby z zagranicy jak np.Tymiński .
          Za trzy lata o tych politykach nie będziesz pamiętał ,coś tam sobie
          przypomnisz ,jak bedzies szedł po emerture . To są cwane h...ki
        • Gość: easy Re: podatki IP: *.jtb.pl / *.jtb.pl 17.06.06, 10:54
          Akurat paru zająknęło, ale nie tylko w tym rzecz. Komu opłaca się zatrudniać pracowników, przy takich kosztach pozapłacowych? Po kolei:

Zawisza: powiedzmy, że nie gada głupot, ale za to same ogólniki

Schetyna: podobnie, ale mógłby się szerzej wypowiedzieć

Czarnecki: "By pomóc im się rozwijać, chcielibyśmy zwiększyć nakłady na badania naukowe.", to poza likwidacją podwójnego opodatkowania jest u niego receptą, nie ma to jak być kompetentnym polytykiem

Kotlinowski: kandydat nr. 1 na najgłupszą wypowiedź: "Od 1989 r. nie zdaliśmy wszyscy egzaminu, sprzedaliśmy to, co było do sprzedania i jesteśmy zadłużeni na prawie pół biliona zł na następne pokolenia. Efektem jest ta emigracja.",
          " A pracy przecież nie brakuje. Jest wiele zapóźnień jeszcze po komunizmie, trzeba budować drogi, mieszkania.",
          "LPR chce uwolnić energię przedsiębiorczych Polaków"
          " Ale w krótkim czasie zwiększenie nieco deficytu dla pobudzenia gospodarki i pokazania ludziom, że w Polsce można realizować swoje życiowe cele nie byłoby złe. Bo co z tego, że mamy 30 mld zł kotwicy budżetowej, że spełniamy unijne wymagania, że księgowo wszystko się zgadza?"

czy aby on nie jest komunistą?

Olejniczak - zaraz za Kotlinowskim, a dlaczego?

" A więc uproszczony system zakładania nowych firm i realny wzrost gospodarczy. " - ale "Przestrzeń do obniżania podatków już się w Polsce skończyła."
          Brawo panie Olejniczak, witamy w świecie marzeń!

Bielan: weź się pan lepiej zajmij PR, bo "Należy za pomocą naszych placówek dyplomatycznych umacniać ich więzi z Polską, animować aktywność tej nowej emigracji, jej życia na obczyźnie.", niby jest coś o przedsiębiorcach, ale chyba poprawa miałaby polegać na CBA i 9-miesięcznych kontrolach ^^

pzdr
          • linfan Re: podatki 17.06.06, 13:21
            nic dodac - nie ujac. podpisuje sie pod tym.

a tak sobie mysle - co by bylo gdyby wy**bac te wszystkie piekne socjale?
            postawic na male firmy? uproscic biurokracje do granic i sprawic, by otworzenie
            dzialanosci trwalo chwile? i jedno - zezwolic na chwilowe prowadzenie
            dizalanosci (3 miesiace?) bez zadnych oplat i podaktow(*). takie moje glupie
            pomysly :)

(*) moze i w kraju z obywatelami o naszej mentalnosci (*$(#&@(&$*_!@)#$#) bedzie
            prowadzic do naduzyc. jednak czy to jest zle? skad mam wiedziec, czy mi interes
            wypali? chwila oddechu po zakupie kompow, licencji, calego tego shitu... i moze
            sie uda? takie moje 0.02pln
      • Gość: zx Re: Sprawdź, który polityk odradzałby swojemu dzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 10:36
        Ale bufon.
      • adalberto3 O ile pamiętam, Donald Tusk w swoim spocie .. 17.06.06, 10:59
        .. wyborczym gwarantował swojej córce Małgosi pracę w Polsce.
      • Gość: Młody Re: Sprawdź, który polityk odradzałby swojemu dzi IP: *.dwtele.pl 17.06.06, 11:04
        Hmmm...no super...za pare lat rząd będzie sie szczycił zwiększeniem płac o 10-20%...Czyli cała armia zarabiających 800 na rękę dostanie 1000...będzie sie można wtedy z autobusu przeżucić na malacza...Ile będzie trzeba czekać na to aż poziom życia w polsce dogoni "zachód" ?? 10-20 lat? Wtedy Ci co chciali czekać będą już jedną nogą w grobie. Ostatnio ktoś kto mieszka od dłuższego czasu w GB..przyjechał do swoich kumpli i zobaczył pewną tendencję wśród nich. Mimo że młodzi - wyglądają i zachowują się tak jak by już byli jedną noga w grobie. Mieszkanie w Polsce to wieczne czekanie...ale na co? Najpiękniesze lata młodości uciekają! Wyrasta pokolenie frustratów. Ja jeszcze tutaj "powalczę" ale nie ukrywam chcęci do ucieczki jeśli nic się nie polepszy. I chodzi tu też o zmianę mentalności. A to potrw jeszcze dziesięciolecia. Więc perspektywy są naprawde gó..ane :)
        Pozdrawiam.
      • Gość: ylemai tylko gospodarka? a może nie tylko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 11:33
        Żaden z polityków nie zauważył, że powodem emigracji może być nie tylko bieda.
        Że wielu młodych wyjechało, bo nie mogło znieść katolickiego zaduchu,
        ostentacyjnej war on drugs, kaczek, faszystowskich bojówek i całkowitej utraty
        wpływu na sferę publiczną.

Dlatego jeśli nawet Polska odbije się ekonomicznie od dna, czy będzie dokąd
        wracać? do kraju w którym zakazane będą niemal wszystkie przyjemności? w którym
        za wyróżniający się ubiór facet musi dostać w mordę? w którym normy współżycia
        wyznacza "M jak miłość" czy "Plebania"?

A przy tym, kraju który mimo swych patriotyczno-narodowych pohukiwań może zostać
        pokonany w zbrojnym konflikcie przez niemal wszystkich swych sąsiadów.
        • Gość: mixer Re: tylko gospodarka? a może nie tylko... IP: *.icpnet.pl 17.06.06, 16:18
          Ssory, może nie moja sprawa, ale o jakich faszystowskich bojówkach Ty piszesz i
          kto Ci "zakazuje niemal wszystkich przyjemności"? A jak nawet jest ktoś taki,
          to dlaczego go słuchasz?
      • Gość: bujak Re: Sprawdź, który polityk odradzałby swojemu dzi IP: *.broker.com.pl 17.06.06, 11:34
        panie Kotlinowskie jeżeli Polacy mają być cenieni za granicą jako tania siła
        robocza to kopania rowów i zmywania garów to ja podziękuję. Ja bym raczej
        powiedział, że Anglicy, Niemcy czy ktokolwiek inny utwierdzają się tylko w
        stereotypie Polaka robola pracującego za stawki które rodowity Anglik czy
        Irlandczyk by wyśmiał
        • Gość: ajrisz_____ Re: Sprawdź, który polityk odradzałby swojemu dzi IP: 86.43.86.* 17.06.06, 15:20
          Ja nie kopie rowow i nie zmywam garow, zarabiam tyle samo co ajrisz na tym
          samym stanowisku, i wszyscy polacy jakich tutaj poznalem pracuja na rowni z
          ajriszami.Ty masz jakies powazne kompleksy czlowieku, jedynymi o ktorych
          slyszalem ze dostaja zanizone stawki w IRL to murzyni azylanci.
          Pozdrawiam
      • Gość: realista Dziwię się, że ktoś zostaje IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.06.06, 11:40
        Za średnią krajową nie da sie wyżyć na jakim-takim poziomie. A średnia to nie
        mediana. Przeciętne zarobki w Polsce to 800-1000 zł. Akurat na czynsz, prąd,
        miesięczny, kartofelki na codzień i mięso w niedzielę.
        • Gość: Himhith Re: Dziwię się, że ktoś zostaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 11:46
          A jak mieszkasz w bloku w duzym miescie to watpie, aby te 800-1000 zł straczyly
          na cos wiecej niz czynsz i rachunki za prad i gaz.
          • Gość: Moczygęba U mnie opłaty w bloku w stolycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 15:18
            to 1800 pln (!) miesięcznie. Gdybym odciął kablówkę, internet, telefon, wkręcił
            żarówki max 25W i kąpał się raz w tygodniu zalewając kibel wodą po kąpieli to
            MOŻE zjechałbym do 1400. Samo komorne to 800. Mieszkanie 3 pokoje w bloku z lat
            80-tych. Średnia krajowa (nawet ta 2-coś tysięcy) = życie dziada w Warszawie.
            Legendy o wielokrotności warszawskich zarobków w stosunku do reszty Polski to
            okrutny mit, o którym boleśnie przekonują się napływowi (którzy zresztą sami
            obniżają poziom płac, godząc się na gó..ane wynagrodzenie i mieszkając po
            siedmiu w kawalerce).
      • Gość: byly_wyborca_sld Olejniczak. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 11:42
        "Przestrzeń do obniżania podatków już się w Polsce skończyła." Alez dziekuje za
        takie szczere oswiadczenie, bede o tym pamietal w nastepnych wyborach...
        • Gość: albin Re: Olejniczak. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 11:48
          Póżniej ogłasza się w mediach że bezrobocie spadło ale nie mówi się dlaczego.
          Niedługo całkowicie spadnie kiedy ostatni zgasi światło.
        • Gość: rr A to nie jest dla Ciebie oczywiste? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.06.06, 11:48
          Przecież wiadomo, że Olejniczak nie wypowiada się na 100 lat wprzód, tylko o
          tym co jest teraz i co może być zrobione w perspektywie kadencji-dwóch. Jest
          politykiem, a nie futurologiem. Sektor publiczny jest fatalnie zapuszczony,
          infrastruktura tak samo, finanse publiczne trzeszczą w szwach i trzeba o tym
          myśleć, a nie o tym, żeby jeszcze obniżyć niskie podatki. Co mi po tym, że
          dzięki niższym podatkom mogę sobie kupić trochę lepszy samochód samochód, kiedy
          a) jeżeli mi go nie ukradną, bo policja nie ma kasy na patrole i monitoring b)
          to rozwalę zawieszenie na dziurach w nieremontowanych drogach c) przez co będę
          miał wypadek i umrę czekając na pomoc, bo na system ratowniczy z prawdziwego
          zdarzenia nie ma w Polsce pieniędzy?
          • Gość: Himhith Re: A to nie jest dla Ciebie oczywiste? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 11:54
            To chyba oczywiste, ze za ograniczeniem podatkow powinny isc ciecia w
            administracji rzadowej i samorzadowej (likwidacja bzdurnych urzedow, agencji,
            powiatow).
            • Gość: rr Dokładnie odwrotnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.06.06, 12:04
              Najpierw określamy cele i możliwości, potem reformujemy system, dopiero na
              końcu - jeżeli się da - zagospodarowywujemy wolne pieniądze. Jeżeli są, a może
              ich nie być, bo inwestycje (a sensowne usprawmnienie np. aparatu skarbowego
              wymaga inwestycji) rzadko zwracają się po roku-dwóch. A jak już są, to
              niekoniecznie obniżamy podatki - możemy (i powinniśmy) np. redukować deficyt
              budżetowy.
              • Gość: marek Re: Dokładnie odwrotnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 12:22
                Zgadzam się z kolegami że trzeba zrobić porządek i oszczędności w zarządzaniu
                państwem a póżniej myśleć o reformach podatkowych.To co się teraz robi to
                robienie reformy na kolanach w klozecie po ciemku.
      • Gość: za chwile emigrant gadanie o niczym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 11:48
        takie gadanie o d... marynie zeby cos powiedziec, brak propozycji konkretnych
        rozwiazan, rzad obudzi sie za 5-10 lat i wtedy juz bedzie za pozno.

Ja nie mam watpliwosci zeby cos osiagnac bedac przecietniakiem tzn. po takich
        sobie prywatnych studiach, niezamozni rodzice, trzeba uciekac za granice i tam
        organizowac zycie.

Ja tam sie ciesze ze SLD choc nie podzielam ich pogladaow politycznych
        otworzyly rynek pracy rzeszy mlodych i zaradnych, grunt to radzic sobie w zyciu
      • natural7 Re: Sprawdź, który polityk odradzałby swojemu dzi 17.06.06, 11:54
        Starzy ludzie zagłosowali przeciw młodym i się dziwią, dlaczego ludzie
        wyjeżdżają. Wyjeżdżają, bo każdy uczciwy jest skazany w tym durnym kraju na
        wegetację ludzie chcą godnie żyć i zapewnić byt swoim dzieciom a jak państwo
        jest przeciw swoim obywatelom to tak będzie i żadne komisje i inne pierdoły
        tego nie zmienią. Duże podatki – źle, małe podatki – dobrze ciekawe, kiedy ten
        motłoch to zrozumie. Do tych wszystkich, którzy mają zamiar mnie pouczać, że to
        wina ostatnich 16 lat: mój ojciec głosował na pis i się teraz wk...ia, mój
        wujek głosował na pis i się teraz wk...ia ale tak to już jest z naiwnymi
        ludźmi. Najgorzej, że oni z tego zniechęcenia gotowi nie głosować w następnych
        wyborach a oto chodzi pisowi wtedy grupka 2mln moherów wybierze nam katolicki
        raj. Mówiłem PiS = bieda i zacofanie.
      • Gość: Hetman I teraz wyszło szydło z worka! IP: *.swietochlowice.org / *.swietochlowice.org 17.06.06, 12:13
        Gdy inni nie chcą otworzyć swojego rynku pracy dla Polaków to podnosi się larum,
        że to niesolidarne, że te kraje (najczęściej mówi się tak o Niemcach) myślą
        tylko o sobie itp. A gdy spytać się naszych polityków, czy otwarliby granice dla
        Ukraińców itp. to okazje się, że lepiej być ostrożnym, bo to powoduje
        zróżnicowanie kulturowe, problemy jak we Francji itp. Żygać mi się chce
        słuchając tych samych polityków mówiących raz tak a raz tak. To jest czysta
        hipokryzja!
        • Gość: m1233 Demagogia i stek bzdur ! IP: *.netcologne.de 17.06.06, 12:21
          Czy ta klamliwa GW przestanie napietnowac nas,mlodych ludzi, ktorzy szukaja
          swojego miejsca-niekoniecznie w ojczyznie ?? Mam 28 lat,po ekonomii, po
          studiach zapiep..lam za 400 zl. na stazu abskolwenckim (tylko 5 mies. bo ojciec
          nie mial zadnych znajomosci) znoszac wszystkie upokorzenia, a potem ponad rok
          szukalam pracy. W koncu wyjechalam do NIemiec, pracuje w urzedzie, stac mnie na
          perfumy i na oplacenie mieszkania. Nikomu nie zycze takiego piekla jakie
          przeszlam po studiach w Polsce. Wracac ?!... nie, dziekuje.
          • adam.bielan.we.mgle Re: Demagogia i stek bzdur ! 17.06.06, 13:28
            W 2003 roku wrocilam do Polski do pracy. Po poltorarocznym pobycie za granica
            dostalam od panstwowej placowki w sektorze kultury jedno z bardziej
            odpowiedzialnych stanowisk w dziale PR i komunikacji. Pierwsza pensja: 840 zl na
            reke. Odpowiedzialnosc: media, badania rynku, sponsoring, nadzorowanie i
            update'towanie strony internetowej, komunikacja wewnetrzna i zewnetrzna,
            "wystepy" w radio i telewizji oraz tlumaczenia, jako,ze bylam jedna z dwoch osob
            zatrudnionych tamze- znajacych jezyk obcy- bylam wzywana nawet do 'interwencji',
            gdy pojawiali sie zwiedzajacy obcokrajowcy, gdyz nikt nie potrafil sie z nimi
            "dogadac".
            Po czterech kolejnych m-cach, pozyczaniu od mamy pieniedzy juz w polowie kazdego
            m-ca zlozylam wymowienie. Pani przelozona wypytywala o przyczyny i czy "mi sie
            nie podoba w pracy?". Owszem podobalo mi sie. W koncu przyznalam, ze chodzi o
            place. Stezala i odpowiedziala: "a no tu, to nic nie poradzimy".
            Od dwoch lat zatem mieszkam w Belgii, przeszlam ciezkie chwile szukajac pracy,
            ze studiami podyplomowymi i znajomoscia 4 jezykow pracowalam jako niania
            zarabiajac 1200 e miesiecznie.
            Niebawem zaczynam prace na odpowiedzialnym stanowisku w jednej z Instytucji
            Europejskich i decyzja o wyjezdzie z PL jest dla mnie najwazniejsza decyzja jak
            dotad.
            Zachecam wszystkich do zacisniecia zebow, wyjazdu i postawienia na siebie, swoje
            umiejetnosci, wlasny rozwoj i ciekawe zycie niezalezne od idiotycznych dyrektyw
            i "widzimisie" polskiej rzadzacej "elity".
            A propos pana Bielana: argumenty patriotyczne sa jak najbardziej idiotyczne w
            jego wykonaniu. Z pensja europsla stac go na rozrywki i zycie, o jakich
            "patriotycznie" pozostajacy w PL rodacy moga tylko snic, jesli w ogole sa ich
            swiadomi.
            Pozdrawiam wszystkich i zycze szczescia :)
            • m1233 Re: Demagogia i stek bzdur ! 17.06.06, 22:06
              zycze Ci duzo szczescia i powodzenia w zyciu prywatnym i osobistym. POzdrawiam,
              KAsia
      • von_thusk Miejsce Polaka jest w Polsce ! 17.06.06, 12:23
        • gacekemdk Re: Miejsce Polaka jest w Polsce ! 17.06.06, 13:04
          Tak, a księży- na księżycu. I jak masz zamiar o niekwestionowany palancie nr 1
          tego forum, zatrzymać ludzi? A zdajesz sobie sprawę że będziesz niedługo musiał
          agitować wśród ukraińców, murzynów, arabów i żułtków? A może ty na to liczysz?
          Że ci co pozostaną poczują się zagrożeni? I wtedy twój nacjonalizm znajdzie
          odzew w społeczeństwie. Zdaje się taki jest plan i obecnej koalicji: wygonić
          młodych i myślących, którzy jak staną na nogi i tak będą wysyłać kasę
          starzejącym się rodzicom, a tanią i zastraszaną siłę roboczą to się ściągnie
          skądś. Tylko żebyście się panowie nie przliczyli, bo to jest proces zbyt
          skomplikowany na wasze jednotorowe móżdżki.
          • Gość: mik Re: Miejsce Polaka jest w Polsce ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 16:35
            Słusznie!
            Polska mogła nauczyć się na błędach innych narodów i uniknąć porażek.
            Problem polega na tym, że u nas jakos nie umieją się uczyć, a co najwyżej
            tłumaczyć zachodnie książeczki. Jak już zrozumieją jedno zdanie po angielsku,
            francusku czy niemiecku, to już tak się cieszą.
            A pomyśleć trochę o plusach i minusach, to już za dużo roboty.
      • Gość: FreakyMisfit Re: Sprawdź, który polityk odradzałby swojemu dzi IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 17.06.06, 12:48
        Tymczasem Kaczyńscy otwierają punkty obsługi wyborców z hasłem "bliżej ludzi" - przecież to jawna kpina. Jedyne co dobrze robią to ściganie agentów w sutannach, wyciąganie teczek z IPNu, straszenie pedałami... dość tego już. Kiedy zajmą się np. takimi pierdołami (wg nich) jak prawo pracy?
        • Gość: mariusz Po kaczkach zostanie wspomnienie o walce z hom IP: *.pl 17.06.06, 13:14
          > Tymczasem Kaczyńscy otwierają punkty obsługi wyborców z hasłem "bliżej ludzi" -
          > przecież to jawna kpina. Jedyne co dobrze robią to ściganie agentów w sutannac
          > h, wyciąganie teczek z IPNu, straszenie pedałami... dość tego już. Kiedy zajmą

PiS może skończyć zabity śmiechem ,PiS == homosie,tylko z tym się będą kojarzyć .
          A po wyborach ,Kamiński wyda książke "Moja walka z homo" ,minister Zyta wyda
          pamiętnik "Przerwana dekada" ,a Kaczyński napisze ksiązke reportaż "Osaczony
          ,osaczona ?"
      • blue_boy Zaglosowalem nogami juz 4 lata temu! 17.06.06, 12:51
        Wypowiedzi rzeczonych politykow to absolutny belkot. Mlodzi, wyksztalceni
        Polacy, jednoczesnie bez tzw ukladow w kraju wyjezdzaja zagranice. To efekt
        polityki proawdzonej przez wszystkie rzady III Rzeczy pospolitej majacej na
        celu zmniejszenie liczby ludnosci.
      • Gość: ditutti Mamy socjalizm ,a nie kapitalizm i dlatego ucieka- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 13:02
        ją młodzi i zdolni. Dwadzieścia lat minęło i nadal w Polsce jest syf .Najpierw
        Polska ledwo przetrwała socjalizm byłych komuchów ,a teraz musi przetrwać
        socjalizm-katoholików . Precz z socjalizmem !!!! My przedsiębiorczy Polacy
        chcemy KAPITALIZMU i LIBERALIZMU .
        • Gość: młody z Polski Re: Mamy socjalizm ,a nie kapitalizm i dlatego uc IP: *.chello.pl 17.06.06, 13:52
          Nigdy nie sądziłem, że przeczytam coś takiego "my chcemy kapitalizmu a nie
          socjalizmu". Ale podpisuje się pod tym w całej rozciągłości. Z drugiej strony
          ludzie boją się skrajnego liberalizmu i głosują na socjal bo tak jest po prostu
          łatwiej. Ale to oszukiwanie samego siebie i w epoce globalizmu albo szybko
          zmienimy sposób myślenia albo skończymy jako zadup..... Europy i kraj exodusu
          swoich obywateli. Podziwiam i pozdrawiam wszystkich na emigracji.
          • Gość: Mark Re: Mamy socjalizm ,a nie kapitalizm i dlatego uc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 14:06
            Gość portalu: młody z Polski napisał(a):

> Nigdy nie sądziłem, że przeczytam coś takiego "my chcemy kapitalizmu a nie
            > socjalizmu". Ale podpisuje się pod tym w całej rozciągłości. Z drugiej strony
            > ludzie boją się skrajnego liberalizmu i głosują na socjal bo tak jest po prostu
            > łatwiej. Ale to oszukiwanie samego siebie i w epoce globalizmu albo szybko
            > zmienimy sposób myślenia albo skończymy jako zadup..... Europy i kraj exodusu
            > swoich obywateli. Podziwiam i pozdrawiam wszystkich na emigracji.

Juz nawet kraje takie jak Szwecja zaczynaja rozumiec, ze socjalizm gospodarczy i
            spoleczny prowadzi do nikad.
          • Gość: mika Re: Mamy socjalizm ,a nie kapitalizm i dlatego uc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 16:50
            Tak? Liberalizm? Bez socjalu?

A co mają zrobić ludzie, którzy są bez niczego, bo tak ich i ich rodziny
            pięknie kraj wyrolował z panem Ba... na czele. Gdzie się można było nauczyć
            zawodu, żeby jakoś żyć, jak zawodówki albo pozamykali, albo nikt nie chciał
            takich (po zawodówkach) ludzi przez dłuższy okres czasu. Za co ma się iść i
            kształcić człowiek na tysiącach pierdołowatych studiach i studiach
            podyplomowych, prowadzonych przez mnóstwo łebków, nierzadko beznadziejnych?
            Nie można mówić o liberaliźmie w społeczeństwie, które nie ma moralnośći, które
            chce się tylko dorobić i koniec. JAKIM PRAWEM MAJĄ MNIE UCZYĆ LIBERALIZMU
            PROFESOROWIE, KTÓRZY SIEDZĄ NA PAŃSTWOWYCH POSADACH. JAKIM PRAWEM TO WŁAŚNIE TE
            OSOBY SIEDZĄ W KOMISYJKACH I USTANAWIAJĄ BEZNADZIEJNE EGZAMINY ZA TYSIĄCE
            ZŁOTYCH, każą kształcić się w wielu dziedzinach, tylko po to, żeby zgarnąć kasę
            ze szkoleń i egzaminów. Wymyślają sztuczne ścieżki kariery itd.
            Wielu z nich nigdy nie pracowało i myślą, że najciężej pracują właśnie oni.
            My jeszcze nie jesteśmy gotowi na liberalizm. Naród może i tak, ale Ci u góry
            moim zdaniem nie.
      • Gość: kamilzdw Re: Sprawdź, który polityk odradzałby swojemu dzi IP: *.149.246.27.zdnet.com.pl 17.06.06, 14:51
        Najpierw panowie politycy przestańcie kraść i zabierać tylko dla siebie to
        wtedy coś się zmieni
      • dixxi Trzeba wypedzic z Polski mafijne firmy 17.06.06, 14:58
        i banki, i placic Polakom europejkie place. Obnizanie kosztow pracy (czyli
        plac) jest gwozdziem do trumny. I tak juz jestesmy kolonia Zachodu. Nic sie nie
        zmieni, jak dlugo bedziemy tolerowac ten stan, ze zachoodnie mafijne korporacje
        wywoza caly urobek z Polski, zamiast go inwestowac w naszym kraju. Trzeba tez
        zamknac granice dla taniego importu z Chin i zatrudniac ludzi lokalnie.
        • Gość: mg wawa co za tępa #$%@ .... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.06, 18:59
          dixxi napisała:

> Trzeba wypedzic z Polski mafijne firmy
          > i banki, i placic Polakom europejkie place.

To jest ekonomicznie najgłupsza , najgłupsza, beznadziejnie najgłupsza rzecz
          jaką kiedykolwiek słyszałem. Żeby dostawać "europejskie płace", trzeba mieć
          europejską produktywność. A takiej nie mamy i kropka.

Równie dobrze możesz zaproponować, zeby każdy Polak dostał płacę na poziomie
          pięciu średnich krajowych.

Wiesz, lepiej się schowaj i nie udzialaj więcej swoich idiotycznych rad. Są
          naprawdę głupie.

> Obnizanie kosztow pracy (czyli plac) jest gwozdziem do trumny.

Tępa p@%*, koszt pracy to ZUS i reszta danin i podatków narzuconych na płacę
          netto. Dlaczego tak trudno ci to zrozumieć?
      • Gość: stary pies opój Chłopie! Masz obsesje z tymi psami! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 14:58
        Czy jakiś policjant zerżnął ci żone, czy co?!?! Jeśli tak, to porozmawiaj o tym
        z psychologiem, a nie zaśmiecaj każdego forum swoimi wynurzeniami, bo
        wkońcu "CeBeeŚie" dobiorą ci się do dupala :D
      • 1europejczyk "pieniądze zarabiane za granicą były inwestowane.. 17.06.06, 14:59
        "Chciałbym, żeby pieniądze zarabiane za granicą były inwestowane w Polsce w
        obligacje Skarbu Państwa, a nie np. na giełdzie.
        To pewny zysk, a w dodatku służy rozwojowi ojczyzny."

Musi, ze nie zyjemy z panem Kotlinowskim w tym samym kraju .
        Po to by Polacy zyjacy za granica inwestowali w Polsce w obligacje Skarbu
        Panstwa potrzeba przede wszystkim by polskie panstwo nie bylo w rankingu
        korupcji za narkotykowa Kolumbia, by pojecie urzednika polskiego nie bylo
        synonimem nieroba, roszczacego sobie coraz to nowe przywileje zupelnie oderwane
        o rzeczywistosci gospodarczej kraju jak gornicy, energetycy, kolejowcy, itd
        (lista jest dluga) by polscy politycy mysleli przede wszystkim o kraju, o
        panstwie polskim, pozniej o ludziach ktorzy ich wybrali a na samym koncu o
        sobie, by polskie panstwo nie bylo uwiklane w swoje amerykansko watykanskie
        fobie ale reprezentowalo polskie interesy, ktore sa przede wszystkim zwiazane z
        naszymi najblizszymi sasiadami.
        Takie jak jest obecnie samo siebie (tak jak od wiekow) skazuje na swoj smutny los !
      • Gość: meritum Re: Sprawdź, który polityk odradzałby swojemu dzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 15:17
        Aby młodzi polacy mogli wrócić do kraju władzę muszą oddać PiS-dzielcy. To co
        teraz się dzieje w kraju to dramat Władż dla samej władzy posiadają ludzie
        absolutnie nie przygotowani do tego. Stąd tyle głupich zakazów i nakazów - a
        faszyści Giertycha są gotowi na wszystko. Byłem ostatnio w Koszalinie na
        specjalnie wyexponowanej półce stos faszystowskich magazynów o wymownej okładce
        Ręka zwinieta w pięść i uzbrojona rózancem jak kastetem> wymowne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka