IP: 62.233.217.* 11.06.04, 20:48
shrek1 był fajny ale chyba shrek 2 będzie fajniejszy niemoge się doczekać
kiedy pójde z rodzicami do kina mieszkam w szczecinie szkoda że moja opinia
jest pierwsza do kina ide po 2 lipcu mam nadzieje że ktoś jeszcze napisze
swoją opinie papa będę zaglądać tu często odwiedzajcie tą strone
Obserwuj wątek
    • Gość: maris Re: Shrek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 21:29
      ja tez sie doczekac nie moge, mam trailery ale to wszysytko malo i malo...juz
      niedlugo na cale szczescie :)
      • Gość: greg Re: Shrek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 23:00
        Oglądałem 2 w oryginale. Lepszy niz 1 część. Najlepsza komedia w tym roku.
    • Gość: Ineze Re: Shrek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 14:11
      Shrek 1 Widziałam go 7 razy i wciąż mnie rozbawia choć znam teksty na pamięć. I
      choć mija mi ćwierć wieku poprostu go uwielbiam. Nie mogę doczekać się drugiej
      części i 2 lipca napewno pójdę do kina
    • mysiunia17 Re: Shrek 17.06.04, 02:08
      najzajebiściejszt film/ bajka jaki kiedykolwiek został stworzony!!!
      oglądałam "shreka" co najmniej 50 razy, drugą częśc mam już daaaawno na kompie,
      ale czekam do premiery, z dubingiem oczywiście!!!!!
    • Gość: Ata Re: Shrek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 13:32
      Chociaż jestem znacznie starsza od przedmówców kocham Shreka. Nie wyobrazam
      sobie prasowania beztego filmu i z niecierpliwością czekam na 2 część
    • Gość: Martyna Re: Shrek IP: *.crowley.pl 17.06.04, 15:09
      cześć wszystkim moją ulubiona bajka jest shrek z pierwszego filmu znam prawie
      kazde slowo ktore sie w nim znajduje moje koleżanki jak slycha z moich słów
      imie shrek to mowia "znów się zaczyna " uwielbiam ta bajke :)
    • Gość: Patrycja Re: Shrek IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 17.06.04, 16:16
      Shrek to najlepsza bajka jaką kiedykolwiek oglądałam!!! Już nie mogę się
      doczekaćdrugiej częśći!!! Poprostu jest SUPER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Kamilka Re: Shrek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 16:22
      jejq... shrek to zajebisty filmik:) nawet wczoraj ogladalam... nomalnie kazda
      sytuacja i slowa znam na pamiec... ale dalej chce mi sie ogladac ten filmik:D
      Jest Superrr.. 2 Lipca Juz Do Cinema:) !! <jupi> no ale sie ciesze... mam te
      13 latkof... ale przeciez fajnie tak sobie przynajmniej 1 bajeczke ogladnac no
      niue?
    • Gość: kinia < mysia > re:shrek IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.04, 21:17
      shrek to najlepszy film jaki widziałam jest SUPER nie moge sie doczekać na 2
      część będzie CZADERSKA pewnie pozdro
    • Gość: Kasia93 Re: Shrek IP: 217.96.25.* 27.06.04, 12:16
      Shrek to świetna bajka.Już nie mogę się doczekać kiedy pójdę do kina.

• Gość: Ryjek SHREK 2 - zajebisty!!!!!! IP: *.icpnet.pl 27.06.04, 14:12
      Ludzie gosciowi od dialogow polskich powinni dac Oscar'a !!! Normalnie ten gosc
      jest niesamowity!!!! A sam film - nie wiem czy nie lepszy od 1'szej
      czesci!!!!!!!! Poprostu HICIORRRRRRR na maxa!!! Idzcie a nie pozalujecie!!!!!!
    • Gość: munia Re: Shrek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.04, 10:23
      shrek jest super!!!!!!!!!!!Najfajniejszy fragment brzmi:stary zainwestuj w
      tictaci bo ci jedzie!
      • judyta8 Re: Shrek 28.06.04, 10:31
        Widzialam wczoraj Shreka 2 i jest super. Czy ktos wie jaka jest obsada w wersji
        polskiej? Poniewaz w oryginale jest niesamowita. Antonio Banderas gra Kota w
        butach i mozna sie ze smiechu poplakac. Nie powiedzialabym ze jest lepszy od
        Shreka 1 ale muzyka jest bombowa. NB mam 30 lat i uwielbiam Shreka!
    • Gość: karola Re: Shrek IP: *.nsm.pl 28.06.04, 17:17
      Shrek to rewelacyjna bajka. Rozbawia do łez nie tylko dzieci ale także
      dorosłych ( a może przede wszystkim dorosłych???;))Oglądałam shreka kilkanaście
      razy i niektóre teksty wprowadziłam do swojego codziennego języka:) serio,
      serio...............:) Mam nadzieję że shrek 2 będzie równie fantastyczny!!!!
    • Gość: Ciasteczkowy ludzi Re: Shrek IP: 213.195.184.* 30.06.04, 12:49
      jak to od 2.07 ja byłem juz tydzien temu na tym filmie
    • padre Re: Shrek 01.07.04, 02:11
      Dwojka na pewno nie ustepuje pola jedynce, aczkolwiek nie wiem czy mozna
      powiedziec czy jest lepsza. Zalezy co kto lubi.
      Obejrzalem film w oryginale i prawde mowiac nie moge sie doczekac az pojde do
      kina, raz po to zeby to zobaczyc na duzym ekranie, a dwa: jestem strasznie
      ciekaw jak przetlumacza teksty i jak bedzie tym razem zrobiony dubbing. Przy
      okazji, Pottera 3 ogladajcie tylko w wersji z napisami -dubbingu sie nie da sluchac.
      A wracajac do Shreka, to strasznie jestem ciekaw jak wyjdzie panu Malajkatowi
      kot w butach ;-)
      Pozdrawiam
    • Gość: Osiołek Polski dubbing - załamujące IP: *.client.comcast.net 01.07.04, 04:03
      Byłem na Shreku2 w USA. Ludzie przyszli całymi rodzinami - wiek od 5 do chyba
      75. No i fajnie. Ale w Polsce juz nie tak fajnie. Polskiej wersji nie widziałem,
      opieram się na fragmentach (z pierwszej części, ale słyszałem o drugiej, że
      Tłumacz kontynuował radosną twórczość) znalezionych na Onecie. Jakość i sposób
      tłumaczenia narzuca mi wniosek następujący: Tłumacz ma kłopoty z kolokwialnym
      angielskim i nie jest w stanie wyłapać humoru, który łatwo i z korzyścią można
      by przełożyć na polski. Niedostatki rekompensuje użyciem ulicznego slangu, który
      fajnie i postmodernistycznie wygląda dla nastolatka lub kogoś starszego, ale nie
      chciałbym, żeby się go uczył mój dzieciak, gdybym takiego miał.

Zwracam uwagę, że gdyby o podobny efekt chodziło twórcom oryginału, to nic
      łatwiejszego, jak dać Murphy'emu teksty napisane w tzw. "black english" czyli
      prymitywnym slangu centrów amerykańskich miast (wyśmianym ostatnio przez Billa
      Cosby'ego). Nie zrobili jednak tego, Osiołek i Shrek mówią ładnym, poprawnym
      (choć nie napuszonym) językiem. Dlaczego? Niech sobie Tłumacz spróbuje na to
      pytanie odpowiedzieć.

• misiania Re: Polski dubbing - załamujące 01.07.04, 09:18
        hyhy, znaczy wszyscy kochają Shreka i Osła przez nieudolność tłumacza, a teksty
        z filmu są kultowe przez pomyłkę, bo cała widownia jest gupia i nie zna
        angielskiego.
        • misiania Re: Polski dubbing - załamujące 01.07.04, 09:20
          (w didaskaliach dodam, że penicylinę wynaleziono przypadkiem, dzięki
          niedokładnie wysprzątanemu laboratorium)
        • Gość: Osiołek Re: Polski dubbing - załamujące IP: *.client.comcast.net 01.07.04, 10:36
          Być może mało widowni potrzeba, żeby się cieszyła. :)
          • misiania Re: Polski dubbing - załamujące 01.07.04, 12:45
            być może trzeba mieć dużo odwagi, by oceniać coś, czego się nie widziało
            • Gość: Osiołek Re: Polski dubbing - załamujące IP: *.client.comcast.net 01.07.04, 18:12
              Widziałem, pierwszą częśc nawet kilkanaście razy, a co do dresiarskiego języka
              nieudolnego polskiego tłumaczenia, to wybór można znaleźć w internecie.
              www.rzmija.host.sk/usmieszki2.htm
              • misiania Re: Polski dubbing - załamujące 02.07.04, 09:16
                aha. znaczy jak tobie się nie podobało, to znaczy, że złe. ale mi się podobało,
                znaczy, że dobre. więcej luzu, facet.
                • Gość: Osiołek Re: Polski dubbing - załamujące IP: *.client.comcast.net 02.07.04, 10:58
                  Tak jest - więcej luzu! Powyżej były komentarze, jakie to "zajebiste". To
                  dlaczego ja nie mogę napisać, że do niczego? Ma obowiązywać jedynie słuszna
                  opinia? :)
                  • misiania Re: Polski dubbing - załamujące 02.07.04, 12:14
                    jak do niczego, skoro jest zajebiste? vox populi vox Dei
                    • Gość: Osiołek Re: Polski dubbing - załamujące IP: *.client.comcast.net 02.07.04, 19:22
                      "Jedzcie g..., miliony much nie mogą się przecież mylić" :)
      • Gość: Madzia Re: Polski dubbing - załamujące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 20:04
        Gość portalu: Osiołek napisał(a):
        >Polskiej wersji nie widziałem
        No to pogratulować odwagi wypowiedzi. Proponuję, żebyś po prostu obejrzał i
        skomentował, albo... wracaj do USA...
    • Gość: zuckas Re: Shrek IP: *.prk.pl 02.07.04, 22:35
      Shrek 2 jest moim zdaniem conajmniej tak zabawny jak "jedynka" a może nawet
      lepsza. Animacja jest niesamowita. NIe chce się wierzyć że całość filmu to
      dzieło komputera. BYłem dziś rano w kinie i nasuwa mi się jeden wniosek: żal mi
      wszystkich dzieciaków, które wędrują do kina na ten film. Często mają one
      ZALEDWIE kilka lat! Dla nich 75 procent żartów w tym filmie będzie
      niezrozumiała, przez co cały film będzie dla nich o wiele uboższy. No bo skąd
      dzieciaki mają wiedzieć, kto to jest Wojciech Mann,jak - słysząc jeden z
      wypowiadanych przez Niego tekstów mają go skojarzyć z Radiem Pogoda, w którym
      kiedyś pracował??? Na tym fakcie oparty jest jeden ze słownych żartów, ale
      tylko starsi połapią się o co w nim chodzi... Podobnych sytuacji jest w tym
      filmie wiele, dlatego ciesze się,że nie jestem już pierwszej młodości. Taki
      stan rzeczy zapewnił mi ZNAKOMITĄ zabawę na kontyuacji przygód ogra i jego
      kompanów...

• Gość: OLCIA SUPER SHREK IP: 213.77.80.* 04.07.04, 14:03
      Shrek1 jest super bajką mam kasete i oglądam ją bez przerwy mam nadzieje że
      shrek2 będzie tak smo fajną bajką już się nie mogę doczekac kiedy pojadę do
      Warszawy do kina.Uwielbiam tego ,,zielonego ogra i oczywiście osiołka,,są super.
    • Gość: harcerz Re: Shrek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 10:18
      Shrek jestnaprawde cool.
    • Gość: niewiadomy Re: Shrek IP: *.man.czest.pl 25.07.04, 19:01
      może ktoś z was wie jak sciagnac shreka2 a jak ktoś wie to niech mi odpisze!!!
    • Gość: kriss_33 Re: Shrek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.04, 20:33
      1 Część przygód Shreka była zajebista, 2 dziś obejżałem ale już tak się nie
      uśmiałem jak na 1. Dobrą stroną 2 części była muza. A to strona z dubbingiem
      dubbing.mega.com.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka