Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca jest, nie ma chętnych

• Gość: emzk Re: Praca jest, nie ma chętnych IP: *.gaja.net.pl 23.06.06, 18:16
        co wy mi tu wypisujecie>>?? to prosze bardzo, wezcie sobie kredycik,
        zatrudnijcie 30-40 os w firmie,pracujcie razem z nimi po 16h na dobe, dodam, ze
        połowa to ludzie z łapanki bo innych nie ma i wszystko im trzeba pokazywac uczyc
        kurde jak w szkole jakiejs.wezcie do tego wszystkie urzędy w polsce i ich wpływ
        na wasze dalsze życie.weżcie mentalnosc polaczkók. i prosze bardzo zarabiajcie.u
        mnie w firmie (w gastronomii) pensje wachają sie od 1000 do 2500 na miesiąc. a
        branża nieststy taka ze nikt sie wtym zawodzie nie kształci a szczególnie w
        małym mieście.sorry ale z takim hardkorem jaki przechodze codzinnie u siebie to
        wypada zebym zarabiał swoje.
        • Gość: xyz jak Ci zle to zwin interes i idz do pracy za 900 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 19:59
        • Gość: dc99 Lumpenbiznesmenów ci u nas dostatek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 22:17
          > dodam, ze połowa to ludzie z łapanki bo innych nie ma i wszystko im trzeba
          pokazywac uczyc
          > kurde jak w szkole jakiejs.

> ze nikt sie wtym zawodzie nie kształci

> sorry ale z takim hardkorem jaki przechodze codzinnie u siebie to
          > wypada zebym zarabiał swoje.

Gdybyś zamiast "zarabiać swoje" (willa 1500 m, pięc merolków i co 2 miesiące na
          Karaiby) uczciwie płacił podatki m.in. na szkoły to miałbyś wykształconych
          pracowników a nie ludzi z łapanki i hardcore - nie musiałbyś biedaczku tak
          cierpieć.

Typowy przykład lumpenbiznesmena ze szkoły Balcerowicz & Beksiak, który nie zna
          elementarnych relacji między inwestycją a zyskiem (obił Ci się może o uszy taki
          slogan: "no free lunch"?), za to miłość własną ma rozbudzoną jak u Napoleona czy
          innego Stalina. Ciekawe czy swoim pracownikom każe się do siebie zwracać per
          "wasza cesarska mość", albo tak jak ten francuski biznesmen który w firmowych
          dokumentach jako stanowisko wpisywał "pan świata".
        • Gość: andrzej Re: Praca jest, nie ma chętnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 23:38
          Wszystko jasne, mam kilku znajomych restauratorow w malym miescie i wiem jak sie
          zmienia sklad zalogi na przestrzeni lat.
          Tylko dlaczego mamy pracowac po 16 h?
          A kiedy czas na dom i rodzine?
          Po 16 h pracy nawet zony nie ma sie sily poklepac po tylku.
          To przykre:(

Pozdro
          • Gość: żona Re: Praca jest, nie ma chętnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 14:33
            Gość portalu: andrzej napisał(a):

> Po 16 h pracy nawet zony nie ma sie sily poklepac po tylku.
            > To przykre:(

A żebyś wiedział... :)
      • Gość: Łukasz Re: Praca jest, nie ma chętnych IP: *.ust.tke.pl 23.06.06, 18:54
        Pracy jest dużo, tylko nie ma komu za nią płacić. Nasze Państwo jak i prywatni
        Przedsiębiorcy chcielby by Polacy robili za najniższą krajową lub całkiem za
        friko. Osoby po studiach wyższych zarabia 800 zł (220 godz,), z czego muszą
        zapłacić około 400 zł za mieszkanie + media - na których opłacanie trzeba się
        zapożyczyć lub nie spuszczać wody w ubikacji...

Przyjedź Pan do Ustrzyk Dln. tutaj wszystko robi jedna jedna osoba, a 12 tys.
        pobiera zasiłek.

Dostanie Pan pracę za którą dostanie Pan solidne wynagrodzenie 600 zł i będzie
        miał Pan 250 godzin w msc.
        ... wtedy napewno Pan ten kraj przeklnie i wyjedzie za granicę, bo tutaj już nie
        ma co szukać, wszystko już zostało rozkradzione a co się jeszcze da ukraść,
        kradniecie, tylko o tym cicho sza ! - Za to bałamucicie ludzi w TV, a ludzie w
        te bzdury wierzą. !

życzę zdrowych dzieci i dużo radości z nich. Nie każdemu się wiedzie,

• Gość: Domi Re: Praca jest, nie ma chętnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 19:21
        tak za 8 h cięzkiej pracy w dzień w dzień daja 60 złotych - upodlenie - niech
        się nie dziwią, że za takie grosze nie ma kto pracować - WYZYSKIWACZE !!!
      • Gość: jaco komunistyczne myślenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 08:41
        bzdury, bzdury i jeszcze raz bzdury.
        jak to nie ma rąk do pracy? wszystko jest tylko kwestią ceny. jak dostanę 5
        patoli za miesiąc to rzucam wszystko w diabły i jadę nad morze smażyć frytki.

z drugiej strony te idiotyczne teksty, że pracodawca jeździ takim a siakim
        samochodem, że ma domy, a wam płaci marne pensje... a co was to, k...,
        obchodzi. pasuje ci wynagrodzenie to pracuj rzetelnie, jak nie odpowiada to
        szukaj czegoś innego.
        • Gość: s Re: komunistyczne myślenie IP: *.chello.pl 24.06.06, 09:56
          W polsce wykształcenei ma może z 0,5% ludzi - coś warte,
          reszta to dziwolągi - magistry po "marketingach"itp
        • Gość: magda a jak sie pracodawcy nie podoba to niech zamknie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 14:56
          interes - albo zaplaci wiecej albo niech sam se robi; co to kogo obchodzio,ze on
          che miec dom, fure i wczasy zagraniczne

a nie placza, ze im zle, bo ludzie nie chca za 900 zl pracowac; koniec wyzysku
      • Gość: artas Koniec wyzysku za marne psie 1000 zlociszy/miesiac IP: *.hsd1.il.comcast.net 25.06.06, 01:31
        Ludzie !!!!!!!!! Na co ma starczyc 1000 zl w Polsce? Na waciki? Za to nie mozna
        sie utrzymac. Jakim prawem poslowie moga zarabiac wiecej niz 1000 zl? Oni maja
        inne zoladki? Czym oprocz kasy rozni sie posel po studiach od nie posla po
        studiach? he?
      • Gość: racja Re: Praca jest, nie ma chętnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 01:52
        racja ,wymagania stawiacie potężne wręcz szukacie super profesjonalistów a
        dajecie 4zł coś jest chyba nie tak z wami ,bo że z tym krajem jest coś nie tak
        to każdy wie ale lepiej nie będzie
      • Gość: miras Re: Praca jest, nie ma chętnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 14:38
        duzo czytam na temat wolnych etatow ptacy i co, od pol roku szukam pracy
        chalupniczej bez efektow.Za kazdym razem natrafiam na oszustow i naciagaczy.
        Mowienie o wolnych etatach to bzdory.
        pozdrawiam Miras
      • Gość: Ghost Re: Praca jest, nie ma chętnych IP: 62.148.79.* 26.06.06, 06:43
        Zgadzam się - każda oferta zaczyna się od słów: "przymę studenta z 5-letnim
        starzem wiek od 20 do 35lat" - czy to nie śmieszne?? a w każdym bądź razie wiemy
        jaka jest średnia krajowa - i myślicie że to 900zł starczy???? Popatrzcie na
        miesięczne rachunki! za sam wynajem płacę miesięcznie 630zł + prąd - nie
        wspominając o telefonie i wyżywieniu. A takiej płacy na zachodzie nie ma - w
        każdym bądż razie nie słyszałem, a jakiś powód musi być że obcokrajowiec
        zartudnia Polaka - bo naród nie docenia co ma! Jaki rząd tak ludzie będą uciekać
        - uciekać za godnym życiem a nie siedzeniem tu i "wegetowaniem - może cos się
        zmieni" Polska to bagno!!!
      • Gość: Puszukujący pracy Re: Praca jest, nie ma chętnych IP: *.net / 80.48.159.* 26.06.06, 09:47
        W Wirtualnej polsce także jest dyskusja na temat wywołany przez ten artykuł. Podałem dares i nie odzewu, a pilnie poszukuję pracy.
      • Gość: Puszukujący pracy Re: Praca jest, nie ma chętnych IP: *.net / 80.48.159.* 26.06.06, 09:47
        W Wirtualnej polsce także jest dyskusja na temat wywołany przez ten artykuł. Podałem dares i nie odzewu, a pilnie poszukuję pracy.
      • aniulkamaria Re: Praca jest, nie ma chętnych 26.06.06, 15:11
        Dzień Dobry.jestem osoba bezrobotną i nie zgadzam sie z opinią, że praca jest a
        chetnych nie ma to bzdura dlatego , że ja tak samo szukam pracy mam
        wykształacenie i doswiadczenie a mimo to pracodawcy wcale sie do mnie nie
        odzywają i twierdzę, że pracodwacy sami nie wiedza kogo chcą zatrudnić ponieważ
        bardzo duzo przychodzi do pracodawców aplikacji ,ja na przykład bardzo chetnie
        podjełabym pracę za 900zł. netto .

A.
      • Gość: emi Re: Praca jest, nie ma chętnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 16:27
        to ja poprosze tego Pna o znalezienie mi pracy (lubelskie) bo zalozylam juz
        ok.10-15CV na rozne posady glownei kelnerka, sprzedawca itp. i jak do tej pory
        pracy nie mam, a nie jestem jakas wybrenda zebym kazda oferte odrzucala....
        • Gość: na chwile Re: Praca jest, nie ma chętnych IP: 82.210.154.* 26.06.06, 17:11
          takim panom z artykulu należy wysyłać takie CV:

Syfikulum Witę
          Imię i Nazwisko: Acces Denied
          Adres: A.Hitlerplatz 666
          Tel.: Nokia 3510
          Data urodzenia: 34 ećwiećka 1845 rok
          Obywatelstwo: azerbejdżańskie, rumuńskie, izraelskie, chińskie, republiki kongo
          Stan cywilny: nikaragua
          Stan wojenny: 13.12.1981 rok
          Obwód bioder: 110 cm

poprzednie prace:
          - 1910-1912 ; gwoździe wbijałem,
          - 1914-1918 ; balony dmuchałem,
          - 1924-1933 ; przygotowywanie przemówień dla NSDAP - public relations
          - 1933-1945 ; komendant SS w Rudabauerhamhandemachten, zarządca krematorium,
          - 1945-1970 ; ukrywanie się przed trybunałem ds. ścigania zbrodni przeciw ludzkości,
          - 1971-1980 ; znowu balony dmuchałem,
          - 1981-1990 ; sekretarz PZPR w Garwolinie, grałem w autobusach PKS na skrzypcach,
          - 1990-2008 ; Prezydent Księżyca,

uczoba:
          - 1999-2006 Wyższa Uczelnia Spadochroniarska, katedra „Torturowanie i techniki przesłuchań”, tytuł Profecenta mi dali.
          - 1975-1999 Przedszkole Specjalne dla jebniętych w Tworkach.Klasa dla dzieci uzdolnionych manualnie - specjalizacja kredki
          świecowe

foreign langages:
          - polski - trochę rozumiem,
          - ukuele, maligua, zarzecze bantu, gwinejski, austriacki, slang więzienny, mowa ciała, okrzyki godowe pawiana, czkawka - biegle,

skills:
          - umiem dobrze ustami zrobić,
          - dobrze wypić mogę,
          - drapię się po tyłku,
          - w nosie dłubię,
          - je.. kurczaki umięęęę,

zainteresowania:
          - ANAL !!!!!!!!
          - placki ziemniaczane,
          - placki z jabłek Hewlett-Packard,
          - naleśniki,
          - zabijanie komarów,
          - przystojni murzyni,
          - puszki po piwie zbieram na złom,

po co mi ta praca:

- jak bede miał robote, to bede miał za co chlać,
          - kupię babci trumne ładną,
          - nie bede wycierał nosa w zasłony,
          - kupie prezydentowi nowy helikopter,
      • Gość: j0e Polska parodia IP: *.globalconnect.pl 27.06.06, 00:19
        za 1000 polskich centow to sobie mozna pozyc...i na poloneza zarobic...po 5
        latach... Na pewwno ktos sie zglosi pracodawcy, tylko ze swieczka trzeba chyba
        poszukac albo w gimnazjach. A tak poza tym to nie wiem jak ludzie moga sie tak
        ponizac za taka kwote...
      • Gość: Jurek Re: Praca jest, nie ma chętnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 00:30
        Jestem z wykształcenia ekonomistą z wyższym wykształceniem po 50 ce. Czy
        uważacie, że przyjmie mnie tak bardzo potrzebujący właściciel do kuchni,
        hotelu, baru. Teraz jest zapotrzebowanie na kadry zawodowe, a nie na
        zarządzające lub koncepcyjne. Warto zatem poszukać ich w innych krajach, jak to
        robi Zachód zatrudniajac na "zmywakach" doktorantów i innych pracowników
        naukowych z Polski. Ciekawe jak bedzie wyglądać przyszłość, gdy młodzież nie
        będzie garnąć się na studia, ale zdobywać zawody i zacznie brakować kadr,
        którymi w tej chwili nasza gospodarka pomiata.Chciałbym nadmienić, iż mój
        małoletni syn już w tej chwili zapowiada, że po skończeniu szkoły nie zostanie
        w tym kraju ani jednego dnia. Taka będzie przyszłość kraju, który nie zabiega o
        swoich obywateli.
      • Gość: Switch Re: Praca jest, nie ma chętnych IP: 80.54.5.* 27.06.06, 07:57
        No dobra pan Franciszek Andreskowski właściciel kempingu w Chałupach mówi ze musiał by podnieść ceny. fakt na campingach nie jest drogo. ale tak samo zarabia sie w holelach przeróżnej maści. a tam to juz drogo jak na karaibach. wystarczy popatrzeć na oferty wczasów - Władysławowo 1699 za 14 dni Egipt 999 zł za 14 dni z przelotem. zupełnie tego nie rozumiem
      • Gość: MACKO Re: Praca jest, nie ma chętnych IP: *.atol.com.pl 27.06.06, 09:20
        JA IMOJA DZIEWCZYNA SZUKAMYPRACY NAD MORZE WLASNIE OKIERUNKU GASTRONOMICZNYMI
        HOTELARSKIM INIE UDAJE NAM SIE NIC ZNALES NIEWIEM GDZIE W WYDZICIE TYLE TYCH
        OGLOSZEN OPRACE NA SEZON MY JUZ SZUKAMY PRAWIE 2 TYGODNIE I NIC NIEZNALEZLISMY
        NIEWIEM GDZIE ONA JEST A W PRASIE I TV CIAGFLEMOWIA ZE PRACOWNIKOW IM BRAK
        BARDZO TOJEST CIEKAWE TYLKO GDZIE ICH BRAK?????
      • Gość: gościo Re: Praca jest, nie ma chętnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 20:58
        Rzeczywiście praca jest, tylko jak za nią płacą!Np jakiś facet z Sosnowca
        ogłasza się w internecie, że do archiwizowania dokumentacji technicznej zatrudni
        kogoś znającego program CAD (a więc osobę z specjalistycznym wykształceniem) za
        5zł brutto za godzinę. Taki jest stosunek do pracy najemnej naszych
        lumpenkapitalistów.
      • Gość: polski kibol Re: Praca jest, nie ma chętnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 23:13
        Widze same tlumoki sie tu wpisuja.
        DO SZKOLY PATALACHY! to nie bedziecie musieli robic za 900 zl u "zlodzieja,
        krwiopijcy i zyda".
      • Gość: pm18@op.pl Praca jest, nie ma chętnych IP: 81.15.180.* 28.06.06, 09:47
        jestem 21 studentem i poszukuje pracy w Jastarni od zaraz
      • helpman Re: Praca jest, nie ma chętnych 02.07.06, 20:21

Witam.
        Choćby się nie chciało ciśnie się jedno słowo na usta k..........
        W wszyscy manager,s skoro tak ambitnie szukacie za swoje marne parę tysięcy
        PLN,to już macie jednego frajera.
        Dajcie kontakt ,a ja chętnie podejmę pracę.Niestety nie mam doktoratu i nie
        nadaję się, w związku z tym ,do zamiatania ulic za 300 pln.

• Gość: Jerzy Jaworski Re: Praca jest, nie ma chętnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 20:30
        Dam pracę i to bez względu na wiek. Poszukuję tylko osoby , która ukończyła
        Politechnikę wydział architektury lub budownictwo, zna bardzo dobrze
        oprogramowanie Auto_Cad (znajomość języka jest niepotrzebna). Mile widziane
        uprawnienia projektowe. Oferta dotyczy również osób , które posiadją uprawnienia
        w branży konstrukcyjnej i są zainteresowane pracą w charakterze konsultanta,
        sprawdzającego projekty lub pełniącego rolę koordynatora prac projektowych w
        zakresie konstrukcji.
        Oferty nalezy skłądać na adres mail: krolikowski.jaworski@neostrada.pl
        bezpośredni kontakt 515173950 - Jerzy Jaworski
      • majka135 Re: Praca jest, nie ma chętnych 13.07.06, 21:40
        Witam, masz rację, nikt nie chce zatrudniać 40-latków, nawet jeśli mają
        studia, kwalifikacje i gotowi są w każdej chwili schować dyplom do szuflady i
        przyjąć każdą oferte pracy! Dziwny jest ten nasz kraj;/ ehh..
        • majka135 Re: Praca jest, nie ma chętnych 13.07.06, 21:58
          Chętnie podejmę każdą uczciwą pracę na terenie Słupska lub okolic, nie mam
          wygórowanych oczekiwań, z wykształcenia jestem pracownikiem socjalnym i
          pedagogiem, ale pracowałam między innymi na PKP,w redakcji lokalnej gazety,
          telekomunikacji i ostatnio w ramach prac interwencyjnych w domu pomocy
          spolecznej.Nie boję się nowych wyzwań i nie liczę na wysokie zarobki.Chcę
          pracować i utrzymać siebie i moje dwie kochane dziewczynki.Od stycznia br.
          jestem na zasiłku dla bezrobotnych..Kwoty nie muszę wymieniać, bo większość
          wie ile wynosi zasiłek.Jeśli ktoś może mi zaproponować pracę, proszę o
          kontakt tel. 505 309 321, lub e-mail majka@mrk.com.pl.
      • Gość: Robert Re: Praca jest, nie ma chętnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 12:26
        Wyjechałem za granicę, pracuje w hotelu, ciezko ale wiem za co robie. Mój brat
        zostal w Polsce i pracuje w "cudownej" firmie RTV EURO AGD w Gdańsku, za
        smieszne pieniadze, 900zl na reke, po oplaceniu kawalerki, telefonu, biletu
        miesieczneg, zostaje mu 250 zl!!! za te pieniadze ma zyc??to wegetacja. Z tego
        co mowil zastanawia sie nad wyjazdem lub inna praca, zreszta jak wiekszosc
        pracowników tego kołchozu. WYZYSK!!! Wstyd zeby kosztem pracownika chwalic sie
        ze ma sie najtansze produkty. Ludzie uciekajcie z Polski. Poki zostalo jeszcze
        kilka wolnych mijsc pracy za granicą.
      • Gość: czestochowianka Re: Praca jest, nie ma chętnych IP: *.cel.czest.pl 19.07.06, 13:06
        ludzie praca byla jest i bedzie ale bez przesady zeby pracowac po 10-12 godzin
        dziennie,bez rejestracji,odpoczynku i za mane grosze ktore starczaja tylko na
        oplaty a na zycie juz brakuje,co maja powiedziec rodziny z dziecmi ktore nie
        dlugo ida do szkoly a ksiazki kosztuja
      • gazela234 kto wie???? 19.07.06, 15:00
        witam!wiem,ze po 2 umowach na czas okreslony trzecia musi byc juz zawarta na
        czas nieokreslony ale czy umowe na okres probny można policzyc jako pierwsza na
        czas okreslony?pomożcie bo nigdzie nie moge tego znalezc w necie a moje
        kadry...i jeszcze jedno: czy licencjat jest uznawany juz jako wyksztalcenie
        wyzsze?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka