Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

cv na dwóch stronach

02.07.06, 16:27
    Witam
    mam takie pytanie, moje cv już się nie mieści na jednej stronie, jak mam je
    rozmieścić,żeby ładnie wyglądało, co powinno być na pierwszej stronie a co na
    drugiej
    Z góry dziękuję
    Obserwuj wątek
      • annajustyna Re: cv na dwóch stronach 02.07.06, 18:14
        Dwie strony to w zupelnie porzadku. Natomiast LM nie powinien przekraczac 1
        strony...Moze pisz 11, a nie 12 (wielkosc liter)???
      • r.richelieu Re: cv na dwóch stronach 02.07.06, 18:48
        To na pierwszej, co uznasz za ważniejsze. Całe doświadczenie lub całe
        wykształcenie z kursami i językami na jednej, tak, żeby ważniejszych rzeczy nie
        szukał na innych stronach, tylko miał je przed nosem.

Co prawda w poradnikach różnistych pisze, że nie wolno mieć cv na 2 strony,
        chyba, że jesteśmy menadżerami pod 50-tkę, ale lepiej chyba mieć ładne dwie, z
        rozstrzelonym drukiem i przestrzeniami między blokami, niż jedną, nadziubdzianą
        maczkiem stronę.
        • sirtalent Re: cv na dwóch stronach 02.07.06, 23:21
          skoro masz bogate cv. i obawiasz się, że kogoś to może zniechęcić to najlepiej
          by miało formę tzw. funkcjonalnego. informacje najistotniejsze z punktu
          widzenia tego stanowiska umieść na początku. zacznij od wykształcenia
          związanego z tym stanowiskiem, potem umiejętności, doświadczenie i osiągnięcia -
          tylko te mówiące o Twoim przygotowaniu do stanowiska o jakie się ubiegasz.
          dopiero później reszta informacji o przebiegu pracy zawodowej, pozostałe kursy,
          szkolenia itp. warto się też zastanowić, czy nie wyrzucić jakiś zbędnych
          informacji np. opis pracy na stanowisku nie związanym zbytnio z tym, o jakie
          się teraz ubiegasz lub np. na stanowisku, którego opis jest standardowy i
          oczywisty dla wszystkich. krótko mówiąc: to co istotne dla tej pracy na
          początek i dokładnie, co sie da ograniczyć, zbędne wyrzucić, zadbać również o
          to co na końcu - np. zainteresowania to punkt b. istotny.
          powodzenia,
          Paweł :)
          • annajustyna Re: cv na dwóch stronach 02.07.06, 23:26
            Mozesz dodac tez tzw. podsumowanie - dodatkowa strone z naglowkiem (Twoje dane
            teleadresowe - najlepiej jesli taki sam naglowek ma i CV, i LM) i wypunktowane
            najwazniejsze umiejetnosci i oosiagniecia...
      • patrycja.zasieczna Re: cv na dwóch stronach 05.07.06, 13:16
        odsyłam do odpowiedzi na wątek nr 95

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka