Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

dział logistyki

IP: 82.160.238.* 04.07.06, 08:52
    Jak sądzicie, czy osoba z b.dużym doświadczeniem w spedycji (kolejowa i
    samochodowa) poradzi sobie bez problemu w pracy w dziale logistyki firmy
    produkcyjnej ? Czy to doświadczenie może się przydać ? Jakie umiejętności
    należy posiadać chcąc pracować w dziale logistyki ?
    Obserwuj wątek
      • Gość: ksw Re: dział logistyki IP: *.pl / *.pronets.pl 04.07.06, 18:04
        Przyda się to doświadczenie ale planowanie produkcji i zapasów to zupełnie inna
        działka niż organizowanie transportu. Życzę ci jak najlepiej ale ja np mam
        duuuże doswiadczenie w planowaniu wdrozeń i zakupach podzespołów ( automatyka
        przemysłowa) z zagranicy, a miałem problemy aby zostać "śmiesznym"
        dyspozytorzyną administrującym 3 śmieciarki, bo "Pan" powiedział, że z GPS i
        wklepywaniem danych do systemu raportów z obsługi samochodów, nie poradzę
        sobie, bo w tym bezpośrednio nie pracowałem. AA Jeszcze powiedział, że INZ
        mechanik samochodowy to kolejne wymaganie na tą posadę wyszedłem zmieszany...
      • Gość: Absolwent Re: dział logistyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 18:37
        Nie pracuje ale praktykowałam, heee, w dziale logistyki.
        Z moich obserwacji - jeśli masz być "szarym pracownikiem" dasz sobie rady
        natomiast gdybyś miała zarządzać działem - to krzyż na drogę ;))
        Dalej "profesjonalna" logistyka istnieje w Polsce dopiero z jakieś góra naście
        lat - a i tak jesteśmy cofnięci w rozwoju, niestety - stąd mało kto tak na
        prawdę zna się na pracy logistyka poza ludźmi z koncernów etc. Próbuj NIC NIE
        TRACISZ !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka