Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak zmodyfikować cv?

IP: *.eu.org 10.07.06, 19:31
    Mam za sobą ponad 12 lat pracy w banku. Teraz szukam innej pracy. W moim cv
    wpisuję uczciwie staż w banku. Niestety, niemal 100% potencjalnych
    pracodawców widząc ten staż, krzywi się niemiłosiernie, i zaczyna się
    gadka "no wie pan, z takim doświadczeniem bankowym to..." i tu zaczynają się
    stękania. Dla nich nie jest istotne to, jakie mam doświadczenie przydatne dla
    pracodawcy, tylko MIEJSCE PRACY. W efekcie dobre oferty przelatują mi koło
    d**y i kiszka.
    Zastanawiam się nad tym, żeby jednak ukryć ten staż. Żeby nie odwracał uwagi.
    Oprócz pracy w banku miałem swoją działalność. Może warto pisać tamto
    doświadczenie a pominąć bankowość? Tfu, kariera w banku jest jak zaraza:
    wszyscy od tego uciekają. Najwyraźniej nie warto być nadmiernie szczerym. Jak
    sądzicie - czy to może być sposób?

Obserwuj wątek
      • Gość: lalique* Re: Jak zmodyfikować cv? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 19:38
        nie przejmuj się ! ja mam Tylko albo aż - 4 miesięczny staż w Urzędzie
        Skarbowym, szukam czegoś innego, ale ten właśnie staż jest bardzo źle odbierany
        przez potencjalnego pracodawcę !!

Tak w ogóle to nie sądzisz, że poprostu nie da się ukryć tych 12 lat ?! bo co
        niby w tym czasie robiłeś?
        • Gość: byłybankowiec ukryć to nie - nie da się IP: *.eu.org 10.07.06, 20:26
          przecież nie napiszę, że miałem wyrok 15 lat pozbawienia wolności, a po 12
          wyszedłem bo była amnestia :D

Nie chcę ukryć tych lat, ale napisać że co innego robiłem a nie w bankowości.
          Manipulacja w słusznym celu hehe.

Zresztą, co ja się kuźwa przejmuję kwestiami etycznymi, to nie czasy na
          sentymenty.
      • Gość: xxx Re: Jak zmodyfikować cv? IP: *.chello.pl 10.07.06, 19:40
        napisz, ze pracowales w instytucji finansowej - bardziej ogolnie ;)
        • Gość: byłybankowiec OK, to jest pomysł IP: *.eu.org 10.07.06, 20:28
          ale pierwsze pytanie padnie: a w jakiej? w której? no i lipa z tego wyjdzie bo
          ściemniać się nie da, a ja zmarnuję czas i kasę na dojazd na rozmowę.
          • Gość: xyz Re: OK, to jest pomysł IP: *.chello.pl 10.07.06, 20:58
            generalnie jezeli aplikujesz na stanowisko w innej branzy i nie chcesz jechac
            na marne na rozmowe, to jak na moj gust trzeba wczesniej samemu pomyslec: jaka
            zaleta dla tego pracodawcy jest moje doswiadczenie? Pytanie podobne na 99%
            padnie, warto miec przygotowane argumenty...
            • Gość: byłybankowiec i masz rację IP: *.eu.org 10.07.06, 21:09
              jak najbardziej stosuję tę metodę, podkreslam zalety i specyfikę doświadczenia,
              informując że nie zajmowałem się wyłącznie liczeniem cudzych pieniędzy (tak
              niektórzy patrzą na bankowość, serio!), ale także mam wiele walorów
              pozabankowych.
              No ale powtórzę jeszcze raz: bankowców uważa się chyba za tępaków i
              ograniczonych umysłowo ludzi. Bankowiec dla "człowieka z biznesu" najczęściej
              jest jak trędowaty - ludzie spoza banku uważają, że taki do niczego się nie
              nadaje (co ciekawe, sporo w tym racji - ale to zalezy od poszczególnych ludzi).
              • kierunek_zachod Re: i masz rację 12.07.06, 18:45
                > No ale powtórzę jeszcze raz: bankowców uważa się chyba za tępaków i
                > ograniczonych umysłowo ludzi. Bankowiec dla "człowieka z biznesu" najczęściej
                > jest jak trędowaty - ludzie spoza banku uważają, że taki do niczego się nie
                > nadaje

Dzizas !.. A w City ludzie sie zabijaja, zeby z innej dzialki przeskoczyc do
                front office, z roznym (czyt. srednim) skutkiem ... No i bankowiec uwazany jest
                za najwyzsza forme homo sapiens ;-)
                • Gość: byłybankowiec punkt widzenia zależy od punktu siedzenia IP: *.eu.org 12.07.06, 23:42
                  w tym chorym śmiesznym kraiku wiele rzeczy jest farsą i stoi na jajach a nie na
                  nogach.

fajne to o bankowcu jako najwyższej formie homo s.
                  piątka w bilonie plus VAT :D
      • adam.67 to prawda 11.07.06, 15:36
        ludzie z banku są uważani za wąskich specjalistów a czasami niektórzy
        burakobiznesmeni twierdzą że bankowcy są niereformowalni.
        Zgadzam się, że pewna część bankowców może być nieprzystosowalna. Ale na pewno
        nie wszyscy.
      • szymszon76 Re: Jak zmodyfikować cv? 11.07.06, 15:39
        w jakim banku pracowałes??
        • Gość: byłybankowiec a dlaczego pytasz? IP: *.eu.org 11.07.06, 15:43
          • szymszon76 Re: a dlaczego pytasz? 11.07.06, 16:12
            jesli dobry bank z wypracowaną marka to chyba lepeij podac nazwe i staz..
      • Gość: aśka Re: Jak zmodyfikować cv? IP: *.internet / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 21:10
        Mam podobny problem jak ty.Mam prawie 14-letni staż pracy w PKO.Od lutego szukam
        pracy.Jakiejkolwiek fizycznej czy umysłowej.I tu zaczyna sie problem.Składając
        dokumenty w dwu innych bankach wydawało mi się że nawet staż nie miał znaczenia
        tylko to że pracowałam w PKO.Z doświdczenia już wiem że składając dokumenty w
        innych miejscach gdzie wymagane jest jedynie min.wykszt.zawodowe i chęć do pracy
        nie mam szans bo uważa sie że ktoś kto tyle lat nie miał doczynienia z pracą
        fizyczną wcale się nie nadaje.Wolą przyjąc absolwenta niż kogoś kto ma taaaaaki
        staż pracy w jednym miejscu.Ale naprawdę to problem jak tu ukryć staż w takim
        miejscu jeśli to jedyna praca w życiu.Jakie są szanse na znalezienie
        jakiejkolwiek pracy?
        • Gość: i już Re: Jak zmodyfikować cv? IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 11.07.06, 21:45
          wpisac pobyt za granicą - np. noszenie worków na polu fasoli
          wielu Polakow tak robi
          • Gość: byłybankowiec i tak też zrobię IP: *.eu.org 12.07.06, 09:22
            zastanawiam się tylko, co będzie jak będą chcieli sprawdzać?
            Byłem rzeczywiście za granicą, niestety były to czasy gdy pracowało się wiadomo
            jak. Szef hotelu w którym pracowałem powiedział że nie da żadnych papierów, ale
            go rozumiem - boi się o swoją d**ę że zatrudniał na czarno.

Ale olewam to. Spróbuję tej metody, już zmieniłem swoje cv. Zobaczymy. Dam znać
            co się dzieje.
            Pozdrowienia dla wszystkich szukających i mających :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka