sharak 10.07.06, 23:17 Mam pytanie-jaką czcionką napisać CV i LM w mailu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sirtalent Re: Czcionka w LM i CV w mailu? 10.07.06, 23:40 sharak napisała: > > > Mam pytanie-jaką czcionką napisać CV i LM w mailu? najważniejsze: taką samą w lm jak w cv. standardowo przyjętą dla pism 12-tką. tn.roman, arial - standardowo bez szaleństw. czasem można się pogubić, w tych poradach bo raz mówią "standardowo" innym razem "unikaj standardów i sloganów" :D jednak w przypadku czcionki możesz mi zaufać - jak najbardziej standardowo. zasadą jest aby pismo było przejrzyste i czytelne, jesli jest dużo tekstu to można zastosować akapity, jesli mniej to zwiększyć odstępy do 1,5. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Czcionka w LM i CV w mailu? 11.07.06, 09:13 Ja pisze zawsze 11 i preferuje Times New Roman. Odpowiedz Link Zgłoś
sirtalent Re: Czcionka w LM i CV w mailu? 11.07.06, 22:07 annajustyna napisała: > Ja pisze zawsze 11 i preferuje Times New Roman. jak jest sporo tekstu to pewnie, że 11 też ok. aby było czytelnie i przejrzyście. gdyby miała być jeszcze mniejsza to zdecydowanie lepiej ograniczyć tekst. 11 to absolutne minimum. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja.zasieczna Re: Czcionka w LM i CV w mailu? 12.07.06, 15:12 CV i LM powinny być czytelne. Rozmiar 10-11 powinny być odpowiednie. Jeśli chodzi o styl, to powinien umożliwiać pisanie polskich znaków. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja_ Re: Czcionka w LM i CV w mailu? 17.07.06, 17:08 styl powinien umożliwiać pisanie polskich znaków? czy pani wie, co to jest styl czcionki? Odpowiedz Link Zgłoś
mpopo2 Re: Czcionka w LM i CV w mailu? 20.07.06, 20:26 Czyżby Kaja Szprynger? Faktycznie czasem pokazanie nieznajomości tematu jest gorsze niż wstrzymanie się od odpowiedzi. Szkoda, że kiedyśaplikowałem na ofertę Państwa firmy. Ja jak np. nie znam się na SQL to się nie wypowiadam, mimo że uważam się za eksperta w innych zakresach. Chyba wymiana ekspertów tu nie pomogła. By the way prosiłam Państaw o usunięcie moich danych ze swoich baz danych, zarównoi na pismie jak również telefonicznie. Chyba GIODO dostanie maila. Odpowiedz Link Zgłoś
remigiusz.gawel Re: Czcionka w LM i CV w mailu? 23.07.06, 12:11 Ja używam czcionki Times New Roman - 12pt - zarówno w LM jak i CV Odpowiedz Link Zgłoś