Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pytanie komorka firmowa

IP: 217.8.165.* 19.07.06, 19:51
    mam mozliwośc otrzymania w pracy komorki firmowej
    szef przedłuza swój abonament i zaproponował mi że kupi komorke dla mnie,
    jako ze to zdarza się pierwszy raz w firmie mam pytanie jak to jest z komorką
    firmową?
    kto powinien płacić za abonamnet, ja czy firma?
    czy jesli ja bede placić to czy po np odejsciu z firmy moge ją zatrzymać?
    Obserwuj wątek
      • iw78 Re: pytanie komorka firmowa 19.07.06, 20:52
        Rachunki za komorke firmową płaci firma. I to jej wlasność. Pewnie bedziesz
        miał tam jakiś limit, ktorego nie bedziesz mógł przekroczyć, a moze byc i tak,
        ze bedziesz sie tłumaczyć z niektorych rozmów - szef dostanie biling, wiec
        bedzie wiedział w jakich godzinach i na jakie nr były wykonywane rozmowy. Wiem
        ze tak jest u mnie np w firmie.
        • Gość: ann Re: pytanie komorka firmowa IP: 217.153.180.* 20.07.06, 09:37
          zgadzam se z iw78 :) dodam tylko, ze po zakonczeniu umowy, przy dobrych
          checiach pracodawcy bedziesz mogl wziac i komorke i numer ze soba. U mnie w
          firmie Ci co maja maja spore limity i z tego co wiem jak ich nie przekroczysz
          to ok, ale jak je przekroczysz to sie tlumaczysz, na codzien rzadko kto ma czas
          przegladac billingi pracownikow
          • lokis1791 pytanie o komórkę firmowa .................... 20.07.06, 12:23
            ... co do słuchawki ok zgoda, dla pracodawcy to kilka deko plastiku bez
            wartości, natomiast co do przekazaniu fona wraz z numerem, to chyba jakiś
            nonsens. Przecież stroną w umowie z operatorem nie jest pracownik przysłowiowy
            Smith, lecz podmiot (zazwyczaj) prawny, prowadzący działalnoś gospodarczą. No
            chyba, że właścicielem firmy jest teściunio, to zmienia obraz rzeczy .........
            • carmela_soprano Re: pytanie o komórkę firmowa ................... 21.07.06, 14:25
              i co z tego? robi się cesję umowy z firmy na osobę prywatną i do widzenia.
              • lokis1791 pytanie o komórkę firmowa ........................ 21.07.06, 15:30
                ....., ale po co???????
      • Gość: ricemice Re: pytanie komorka firmowa IP: 217.8.165.* 20.07.06, 17:31
        Mam troche mieszane uczucia,
        to co piszecie to wydaje się być oczywiste,
        ale dalej nie wiem czy się na to zgodzić
        szef zproponował mi taki dziwny układ:
        kupi mi nową komórkę na firmę (moja jest juz stara i czesto sie rozładowuje,
        dodatkowo jest na karte - to tak mi zostało z czasów studenkich, wiec jak
        dzwoni do mnie to nie zawsze moze mnie złapać)
        moge sobie wybrać jaką, i abonament jaki chcę w promocji dla firm
        ale chce żebym sama płaciła abonament,
        powiedział ze bedzie mi tylko zwracał wat za rachunki,
        ze bedzie to moja prywatna komórka i bede mogła sobie ją zatrzymać
        dodam ze pracuje na umowe o dzielo i nie mam własnej działalności.

Nie wiem czy ten przejaw dobrej woli to nie jakiś przekret ktory pozwoli mu na
        wpuszczenie tej komorki w koszty, ja bede płacić a i tak na koncu jak kiedys
        odejde z firmy to bede musiała zostawić i numer, i komorke,
        i czy nie lepiej po prostu samodzielnie przejść na abonament
        choć mam z tym trudności bo nie mam stałej umowy o prace.
        Jak uważacie?
        • iw78 Re: pytanie komorka firmowa 20.07.06, 18:04
          Ale mi przejaw dobrej woli...teraz to tylko ty mu pojdziesz na rękę.
          Komórka bedzie na jego firme, nie na ciebie, wiec jesli sie bedziecie zegnac to
          wątpliwe ze ci ją "podaruje" Tym bardziej, ze faktycznie bedzie na niego.
          To jego problem, jesli chce sie z toba kontaktowac kiedy jestes poza firma
          niech sie wysili i da ci komorke słuzbową.
          Krętacz jeden...

• ricemice Re: pytanie komorka firmowa 20.07.06, 18:19
            no tak :)))
            "dobrej woli" miało być w cudzysłowiu
            a że mój szef to krętacz na każdym kroku zaczynam się przekonywać
            najgorsze to jego przekonanie że on to taki "dobry wujek" daje badzi dobre
            warunki dla pracowników a ja tu mu wybrzydzam
            • iw78 Re: pytanie komorka firmowa 20.07.06, 20:48
              żebys sie tylko na jego dobroci nie przejechała jak zawadzki na mydle, dla
              osiagnięcia własnych korzysci kazdy jest milutki, a tu widać od razu ze ylko on
              bedzie miał w tym interes
              • anusiaczek87 Re: pytanie komorka firmowa 21.07.06, 09:08
                to jakis przekret, jak mozesz to sie z teog wycofaj, jest tak jak mowisz-
                gosciu wrzuci sobie to w koszty, a Ty bedziesz bulic. Powiedz ze jak chce miec
                z Toba kontakt to niech Ci kupi nowy telefon, ale bez abonamentu bo Tobie
                telefon na karte wystarcza.
              • Gość: sprytny_rolnik Re: pytanie komorka firmowa IP: *.net136.okay.pl 22.07.06, 19:10
                to byl zablocki, nie zawadzki :)
                • iw78 Re: pytanie komorka firmowa 22.07.06, 19:57
                  hihi zawsze ich myle :) a czemu do dzis nie wiem :)
          • anusiaczek87 Re: pytanie komorka firmowa 21.07.06, 09:03
            z tego zo wiem u mnie w firmie zdarzalo sie przekazywanie numeru odchodzacemu
            pracownikowi, nie wiem na jakich zasadach dokladnie sie to odbylo ale sie
            odbylo :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka