Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ile zarabiacie jako studenci?

IP: 141.26.94.* 27.07.06, 15:03
    Ja zarabiam brutto 6500 zl, a netto wychodzi okolo 5500
    Obserwuj wątek
      • Gość: ciekawy Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 16:13
        a jaka czescia ciala zarabiasz??? ;-p
        • Gość: pracujący student Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 11:18
          1100 zł netto w mieście 150 tys. praca biurowa.
        • Gość: moni Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 21:41
          wyciagam do 1500 caly etat sprzedawca studia wieczorowe czasmi jest ciezko.
          pogodzic tedwqie sprawy.
      • gosiaqus Re: Ile zarabiacie jako studenci? 29.07.06, 12:56
        najniższą krajową, na praktykach
      • Gość: m Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.acn.waw.pl 29.07.06, 15:39
        napewno ci wychodz z 6500brutto 5500 netto, jestes cienki bolek, nawet sciemnic
        nie umiesz :)
        • Gość: n Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.acn.waw.pl 01.08.06, 21:31
          Gość portalu: m napisał(a):

> napewno ci wychodz z 6500brutto 5500 netto, jestes cienki bolek, nawet sciemnic
          > nie umiesz :)

To nie musi być ściema. Jeśli pracuje na umowę o dzieło, to tak może mu/jej wychodzić.
      • aanikaa Re: Ile zarabiacie jako studenci? 29.07.06, 19:22
        Praca na 0,6 etatu ok 2000 zł netto, praca w Trójmieście.
      • Gość: qaz Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 19:36
        > Ja zarabiam brutto 6500 zl, a netto wychodzi okolo 5500
        Wydaje mi się, ze jest odwrotnie: 5500 brutto, a 6500 zł netto. Bo inaczej się nie da (po prostu z 6500 brutto wychodzi 655,54 zł netto).
        • Gość: zetka Wez sie lepiej zastawow co piszesz :P [bt] IP: *.eranet.pl 13.08.06, 19:55
          .
      • Gość: trl Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.nat.student.pw.edu.pl 30.07.06, 00:06
        pełny etat. 5000 brutto (umowa o pracę)
      • Gość: max praktyki w pekao sa IP: 80.54.5.* 30.07.06, 01:00
        Cześć,
        własnie kończy mi się miesięczna praktyka w oddziale pekao. Ogólnie miło mi
        się pracowało i chętnie bym jeszcze popracował, tylko że już nie " w
        wolontariacie". Pracownicy są na urlopach, więc miałem nie mało pracy -
        normalnie praktykanci pracują w godz 9-13, ja proszony byłem o zostawanie do
        15. Orientujecie się może, czy jest możliwość załatwienia płatnej praktyki w
        pekao? Chętnie bym jezszce popracował, bo i tak na razie nie mam innej pracy,
        ale gdyby zapłacili parę groszy, powiedzmy tyle co dostaja stażyści z UP.

pozdro.
      • Gość: nsdap Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.ibrokers.pl 30.07.06, 12:00
        LUDZIE ALE GŁUPOTY PISZECIE KTO STUDENTOWI STUDIÓW DZIENNYCH ZAPŁACI WIECEJ NIŻ
        1500ZL NETO MIESIĘCZNIE PRZY PRACY CZASOWEJ, MUSIAŁBY TAKI STUDENT ALBO ZNAC
        JAPOŃSKI ALBO WYGRAĆ KONKURS W PROGRAMOWANIU W LOS ANGELES ??? STUKNIJCIE SIĘ W
        CZOŁO A NIE WYPISUJECIE BZDURY
        • sheerer Re: Ile zarabiacie jako studenci? 30.07.06, 12:54
          Nie wiem jak jest poza Warszawą i poza IT, ale w Warszawie w IT pensja 3000
          brutto dla studenta konczacego studia jest BARDZO popularna - wiekszosc moich
          znajomych zaczynała od takiej pensji.

Oczywiscie sa firmy ktore placa sporo wiecej - ja w takiej właśnie zacząłem, a
          jestem jeszcze studentem. :-)
          Chociażby korporacje z branzy FMCG czy firmy konsultingowe płacą duzo wiecej
          (no chyba, że chodzi o praktyki - wtedy płacą podobnie do wyzej wymienionej
          kwoty)

Zanim zaczniesz zarzucac innym, że piszą głupoty zastanów się, czy na pewno
          masz dostatecznie dużo informacji i wystarczająco "szeroką" perspektywę :-)

Pozdrawiam
          • Gość: kalkulator Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.ols.vectranet.pl 30.07.06, 13:12
            Autor wątku to beton i tyle (prawie nigdy nikogo nie obrażam ale..)6500 brutto
            to niecałe 4300 na ręke-netto a nie 5500.Więc jak chce ściemniać (chwalić się
            lub żalić)to nich użyje kalkulatorów.Ja studiów nie skończyłem bo stwierdziłem
            że w tym czasie(5lat) można spożytkować lepiej.Mi akurat się udało i opłaciło.W
            tym czasie dorobiłem się mieszkania,działki,samochodu i za jakiś rok może dwa
            będe się budował a tak dopiero bym zaczynał "dorabiać się"

P/S pozdrawiam normalnych i życzę powodzonka
            • Gość: xx Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 13:32
              > będe się budował a tak dopiero bym zaczynał "dorabiać się"
              A mój znajomy twierdzi że lepiej się "walić " niż budować.
            • Gość: mm Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 09:22
              student nie placi składek ZUS, dlatego z kwoty 6500 brutto wychodzi 5460 zł
              netto (od brutto - 16 %)
        • aanikaa Re: Ile zarabiacie jako studenci? 30.07.06, 15:15
          Hej,
          Jak już wcześniej wspominałam zarabiam ok 2000 zł netto, studiuję dziennie,
          pracuję na 0,6 etatu. Wystarczy chcieć!! Nie mówię, że jest lekko, bo nie jest.
          W pracy muszę się jednak trochę 'nagimnastykować' ;) No a tydzień mam na max
          zajęty, bo i uczelnia i praca, co druga sobota 'pracująca'. Ale należę do tej
          bardzo wąskiej kategorii Polaków, którzy nie narzekają ;) Cieszę się z tego co
          mam i wolę już w czasie studiów myśleć o przyszłości a nie po ich skończeniu
          czekać aż praca sama przyjdzie :)

PS. Pracuję w banku, dostałam tą pracę dzięki własnym staraniom, bez żadnych
          znajomości.

Pozdrawiam :)
          • sheerer Re: Ile zarabiacie jako studenci? 30.07.06, 15:59
            > Jak już wcześniej wspominałam zarabiam ok 2000 zł netto
            No właśnie skoro wspominałaś to po co sie przypominasz? Mamy Ci pogratulować? :-
            )
            Jak na trójmiasto to 2k na rękę za 0.6 etatu to kosmicznie duzo (najlepszym
            dowodem jest to, ze drugi raz juz o tym piszesz) więc gratuluje :-)

Ja pracuje na pelny etat w wawie (jestem studentem 4 roku) i zarabiam tyle co
            Ty (tzn tyle ile Ty bys zarabiala po przeliczeniu Twojej pensji na pelny etat)

Chociaż dodatkowo mam różne bonusy - i tutaj na pewno biję Cię na głowe :-)

Pozdrawiam
            • martak82 Re: Ile zarabiacie jako studenci? 30.07.06, 16:15
              a ja jestem miesieczną abolwentka politechniki, szukam pracy wszedzie, glownie
              z ogloszen ale bylam tez osobisice w roznych firmach, przedzieralam sie przez
              portiernie i niestety nic. mam zalatwiony staz z UP od wrzesnia w zawodzie,
              gratuluje wszystkim normlanie zarabiajacym. widze ze niektorzy zazdroszcza
              innym pensji, mowiac ze to bzdury. zam tez pare osob ktore siwezo pk studiach
              zaczely od 6000 brutto a teraz maja 12 tys - moge pokazac umowe ;] koles zna 2
              jezyki biegle i pracuje w price wothers haus ( czy jakos takos) niestety nadal
              wieksza liczba absolwentow zarabia grosze typu 800zl. :( bede szukac dalej,
              staz mam w razie jakbym nic nie zdazyla lepszego znalezc.
              A zacie jakies dobre sposby na otrzymanie upragnionej posadki???
              pozdro
              • Gość: mw Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.nat.student.pw.edu.pl 30.07.06, 18:21
                > koles zna 2 jezyki biegle i pracuje w price wothers haus
                Teraz w PricewaterhouseCoopers jest gorzej. Zaczyna się tam od ok 4500 brutto i
                wbrew pozorom poczatkowe podwyzki nie sa oszalamiajace :-)
                Poza tym watpie, zebys mogla pokazac nam pokazac jego umowe - zarobki w tej
                firmie są tajne. Jak by sie dowiedzieli,ze sie z kims podzielił tym ile
                zarabia, to mógłby miec co najmniej nieprzyjemnosci :-)

Fajnie, ze skonczylas politechnikę, ale bardzo liczy się też CO skonczylas. W
                innej sytuacji jest albolwent informatyki, a w innej absolwent chociazby
                chemii. Jeśli chodzi o sposób - ja po prostu aplikowałem do firmy i przeszedłem
                proces rekrutacyjny. Najprostrzy sposób :-)

Pozdrawiam
            • aanikaa Re: Ile zarabiacie jako studenci? 30.07.06, 19:58
              Hihi, nie gratulować... No chyba, że troszkę ;D
              A chciałam się przypomnieć temu niedowiarkowi ;) I troszkę rozwinąć temat :)
              Hm no przyznać muszę, że z bonusów mam tylko bony raz na rok (ale całkiem
              niezła sumka) :)
              O to może pochwal się kolego jakie masz bonusy :) I w jakiej firmie pracujesz :)
              Pozdrawiam :)
              • Gość: martak82 Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 22:57
                hey,

no wiadomo ze nie pokaze umowy, ale mialam na mysli to ze mam wiarygodne zrodlo.
                ja szukam na rozne sposoby..ale chyba malo intensywnie bo rezutaty slabe, ale
                juz po prostu mam dosc tych tstow i glupich pytan.
                pozdrawiam
              • Gość: gwisia Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.cable.satra.pl 31.07.06, 09:16
                I czym się chwalisz, anika, pracujesz w GE Money Banku w windykacji prawda?
                Tylko tam zatrudniaja na 0,6 etatu i można wyciagnąc 2tys zł, ale z premiami.
                Niestety pensja niepewna, bo jak nie wyrobisz premii dostajesz grosze, po
                drugie mega harówka, normalny człowiek po 2 latach się wypala, a jesli nawet
                nie to w koncu da o sobie znac gardło, guzki na strunach głowsowych, nie
                wspominając o słuchu. Nie wspominając o tym że ta praca nie jest ani odrobine
                ambitna, wogóle nie rozwojowa, a szanse na awans minimalne, skoro pracuje u nas
                200 osób. Ja tam pracuję też i się nie ciesze, intensywnie poszukuje czegos
                ambitniejszego i tzw normalnego.
                • aanikaa Re: Ile zarabiacie jako studenci? 31.07.06, 10:30
                  Boże, co za naród..
                  Niczym się nie chwalę, spójrz proszę na temat tego forum.. A forum jest po to
                  aby się na nim wypowiadać, więc skoro ktoś zakłada taki wątek tzn. że jest tym
                  zainteresowany..
                  Współczuję pracy, której tak bardzo nie lubisz.. Szczerze powiedziawszy
                  denerwują mnie takie osoby, które tylko potrafią narzekać i jeszcze próbują
                  przekonywać innych, że też powinni być niezadowoleni z tego co mają.. I
                  wystarczy jedna pozytywna opinia i już lincz.. :)
                  Przekonałaś mnie Gwisiu, że jednak nie warto się dzielić z ludźmi swoimi
                  opiniami :)
                  Powodzenia w intensywnym poszukiwaniu pracy :)
                  • Gość: Gwisia Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.cable.satra.pl 31.07.06, 10:35
                    Pokazałam tylko drugą stronę medalu pracy, którą tak zachwalasz, że aż 3 razy
                    musiałas się powtarzać.
      • Gość: waligóra Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.aster.pl 31.07.06, 00:12
        Zarobię tyle, ile wypracuję, a wypracowuję w roku akademickim mniej więcej 2,5 - 3 tys. zł netto.
        Jestem reporterem w jednej z gazet. Zacząłem pracować we wrześniu zeszłego roku. Zajęcia na studiach (dziennych) mogę sobie ułożyć na tyle dogodnie, że 2 dni robocze mam wolne. Pracuję więc 3 dni w tygodniu, 3 dni studiuję i 1 odpoczywam :)
        Aha, mieszkam, pracuję i studiuję w Warszawie.
        • Gość: Kubik Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.nat.student.pw.edu.pl 31.07.06, 08:23
          Ciekawe dla jakiej gazety pracujesz...
          Moja koleżanka jest na IV roku dziennikarstwa na UW, pracuje na pełny etat i
          zarabia leciutko powyżej 2 tys. netto
          Może zdradzisz dla jakiej gazety pracujesz? Zrobiłbym koleżance przysługę i dał
          cynk :-)

Pozdrawiam
          • Gość: michał Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 16:35
            ja prawie student ( z jednych wylecialem, drugie zaczynam) 1300 netto co trzeci
            miesiac troszke ponad 1500 netto
            praca nie rozwojowa, ale jestem zadowolony:)
          • Gość: waligóra Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.aster.pl 31.07.06, 23:29
            Powiem tylko, że w jednej z ogólnopolskich.
            A koleżanka kiepskie sobie studia wybrała, jeśli chce zostać dziennikarką ;)
            • Gość: Kubik Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.nat.student.pw.edu.pl 01.08.06, 08:13
              A jakie są lepsze ? Wydawało mi się, że dziennikarstwo na UW zalicza się do
              najlepszych kierunków tego typu.
      • Gość: Tom Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.68.65.39.kutno65.tnp.pl 31.07.06, 20:22
        Musisz sporo dawać po zajęciach!!!
        • Gość: freitag Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 20:38
          Ja jako student zarabiałem już marne 466 zeta z groszami przez rok, ale to był
          staż, więc niczego więcej się spodziewać nie mogłem. Potem umowa zlecenie na
          niecałe dwa miechy-pierwszy miesiąc 980 za 14 dni roboczych, drugi 620 za 8.
          Teraz jako konsultant telefoniczny mam NADZIEJę ;) zarabiać koło 600-700 zeta.
          Powoli pnę się po drabinie wynagrodzenia, raz spadnę raz wejdę znowu. Póki
          mieszkam z rodzicami taka pensja mi wystarczy, ale...do czasu. Chciałbym w końcu
          zarabiać 1500-2000 zeta miesięczni-oczywiście nie na całe życie, trochę ambitny
          jestem, ale jak skończę studia też będę się wyżej cenił niż teraz. Zwłaszcza, że
          mam zamiar sukcesywnie zdobywać doświadczenie głównie w handlu, bo takie me
          studia ;] Cierpliwości ludzie, czasem trzeba potyrać za marne grosze, żeby do
          czegoś dojść. Jak będę już zarabiał 50000 euro miesięcznie to stawiam wszystkim
          forumowiczom browara hehe ;) Jednego, bo jak będę tyle zarabiał, to już będziemy
          wszyscy tacy starzy, że po jednym to każdy będzie miał zgon ;]
      • Gość: moni Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.08.06, 01:06
        Nie musze uzywac kalkulatora, aby zobaczyc co mi po odciagnieciu podatkow i
        ubezpieczen zostaje.;-) Pracuje w biurze doradztwa firm, studiuje cos pomiedzy
        informatyka a biznesem. Dodatkowo znam 3 jezyki obce i mam doswiadczenie
        zagraniczne. Nie mam zadnych znajomosci...
        • sheerer Re: Ile zarabiacie jako studenci? 01.08.06, 08:16
          >studiuje cos pomiedzy informatyka a biznesem
          Ja tez. Ja mam nawet dokładnie taką pracę :-)

A gdzie studiujesz?
      • Gość: Pinkie Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 10:16
        student anglistyki
        jako lektor ok 3tys na reke, grudzien, luty troche słabsze ( ferie), no i w
        wakacje nie płacone.
        • Gość: aś Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: 195.245.213.* 01.08.06, 15:33
          ja zarabiam 1800 na ręke.
          lat 20, po pierwszym roku
          • Gość: moni Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 21:41
            wyciagam do 1500 caly etat sprzedawca studia wieczorowe czasmi jest ciezko.
            pogodzic tedwqie sprawy.

• Gość: offa Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: 213.199.253.* 03.08.06, 20:40
          Ja mam pytanie do Pinkie.ile godzin w tygodniu pracujesz i ile masz płacone za 1
          godzine lekcyjną. jako lektor można az tyle zarobić?tez jestem zainteresowana
          taką pracą.mozesz mi cos o niej opowiedziec?
          • Gość: Pinkie Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 00:15
            płacone za 60 min - 40 zł brutto, ale na umowie, była to umowa o prace, było
            1000 zł brutto. godzin było dużo, ok. 20, co w praeliczeniu na 45 min lekcje
            daje ok 27 godz.
        • ally Re: Ile zarabiacie jako studenci? 04.08.06, 09:31
          Gość portalu: Pinkie napisał(a):

> student anglistyki
          > jako lektor ok 3tys na reke, grudzien, luty troche słabsze ( ferie), no i w
          > wakacje nie płacone.

jakie to miasto? i na którym jestes roku?
          • Gość: Pinkie Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 00:20
            ally napisała:

> Gość portalu: Pinkie napisał(a):
            >
            > > student anglistyki
            > > jako lektor ok 3tys na reke, grudzien, luty troche słabsze ( ferie), no i
            > w
            > > wakacje nie płacone.
            >
            >
            > jakie to miasto? i na którym jestes roku?

Jestem z woj. pomorskiego, miasto nie duże, zacząłem tę prace na piatym roku.
      • Gość: ally Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 08:47
        jak wy to robicie? ;-) ja skończyłam II rok, w tej chwili jestem na bezpłatnych
        praktykach (od 8 do 16 i ani grosza, tyle że internet jest ;-)), do tej pory
        pracowałam jedynie jako hostessa. jaki macie plan zajęć? bo u mnie zajęcia
        odbywają się od 8 do 20, mam mnóstwo okienek , np. 2-godzinnych, i strasznie
        mnie to zaczyna wkurzać. niestety na wieczorowych jest u nas dużo niższy poziom
        i szkoda mi się przenosić
      • Gość: monia11111984 Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.08.06, 13:07
        jak to robisz???? ze tyle zarabiasz
      • nailz Re: Ile zarabiacie jako studenci? 06.08.06, 01:28
        Koles stuka z Uniwersytetu w Koblencji w Niemczech, wiec moze przeliczajac z
        Euro na pln tyle zarabia...
        • Gość: moni Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.pool.mediaWays.net 12.08.06, 16:57
          tak, tu masz racje...;-)
        • Gość: Pinkie Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 18:04
          Niestety, musze wasz zasmucic, nic nie przeliczam. liczba godzin robi swoje.
      • Gość: Daiv Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.szczesliwa.net 12.08.06, 17:10
        750zł na ręke jako serwisant komputerowy :/ miasto: 65tys ludzi
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka