Gość: moni IP: 141.26.94.* 27.07.06, 15:03 Ja zarabiam brutto 6500 zl, a netto wychodzi okolo 5500 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ciekawy Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 16:13 a jaka czescia ciala zarabiasz??? ;-p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracujący student Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 11:18 1100 zł netto w mieście 150 tys. praca biurowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 21:41 wyciagam do 1500 caly etat sprzedawca studia wieczorowe czasmi jest ciezko. pogodzic tedwqie sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaqus Re: Ile zarabiacie jako studenci? 29.07.06, 12:56 najniższą krajową, na praktykach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.acn.waw.pl 29.07.06, 15:39 napewno ci wychodz z 6500brutto 5500 netto, jestes cienki bolek, nawet sciemnic nie umiesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.acn.waw.pl 01.08.06, 21:31 Gość portalu: m napisał(a): > napewno ci wychodz z 6500brutto 5500 netto, jestes cienki bolek, nawet sciemnic > nie umiesz :) To nie musi być ściema. Jeśli pracuje na umowę o dzieło, to tak może mu/jej wychodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
aanikaa Re: Ile zarabiacie jako studenci? 29.07.06, 19:22 Praca na 0,6 etatu ok 2000 zł netto, praca w Trójmieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 19:36 > Ja zarabiam brutto 6500 zl, a netto wychodzi okolo 5500 Wydaje mi się, ze jest odwrotnie: 5500 brutto, a 6500 zł netto. Bo inaczej się nie da (po prostu z 6500 brutto wychodzi 655,54 zł netto). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zetka Wez sie lepiej zastawow co piszesz :P [bt] IP: *.eranet.pl 13.08.06, 19:55 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trl Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.nat.student.pw.edu.pl 30.07.06, 00:06 pełny etat. 5000 brutto (umowa o pracę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max praktyki w pekao sa IP: 80.54.5.* 30.07.06, 01:00 Cześć, własnie kończy mi się miesięczna praktyka w oddziale pekao. Ogólnie miło mi się pracowało i chętnie bym jeszcze popracował, tylko że już nie " w wolontariacie". Pracownicy są na urlopach, więc miałem nie mało pracy - normalnie praktykanci pracują w godz 9-13, ja proszony byłem o zostawanie do 15. Orientujecie się może, czy jest możliwość załatwienia płatnej praktyki w pekao? Chętnie bym jezszce popracował, bo i tak na razie nie mam innej pracy, ale gdyby zapłacili parę groszy, powiedzmy tyle co dostaja stażyści z UP. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nsdap Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.ibrokers.pl 30.07.06, 12:00 LUDZIE ALE GŁUPOTY PISZECIE KTO STUDENTOWI STUDIÓW DZIENNYCH ZAPŁACI WIECEJ NIŻ 1500ZL NETO MIESIĘCZNIE PRZY PRACY CZASOWEJ, MUSIAŁBY TAKI STUDENT ALBO ZNAC JAPOŃSKI ALBO WYGRAĆ KONKURS W PROGRAMOWANIU W LOS ANGELES ??? STUKNIJCIE SIĘ W CZOŁO A NIE WYPISUJECIE BZDURY Odpowiedz Link Zgłoś
sheerer Re: Ile zarabiacie jako studenci? 30.07.06, 12:54 Nie wiem jak jest poza Warszawą i poza IT, ale w Warszawie w IT pensja 3000 brutto dla studenta konczacego studia jest BARDZO popularna - wiekszosc moich znajomych zaczynała od takiej pensji. Oczywiscie sa firmy ktore placa sporo wiecej - ja w takiej właśnie zacząłem, a jestem jeszcze studentem. :-) Chociażby korporacje z branzy FMCG czy firmy konsultingowe płacą duzo wiecej (no chyba, że chodzi o praktyki - wtedy płacą podobnie do wyzej wymienionej kwoty) Zanim zaczniesz zarzucac innym, że piszą głupoty zastanów się, czy na pewno masz dostatecznie dużo informacji i wystarczająco "szeroką" perspektywę :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalkulator Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.ols.vectranet.pl 30.07.06, 13:12 Autor wątku to beton i tyle (prawie nigdy nikogo nie obrażam ale..)6500 brutto to niecałe 4300 na ręke-netto a nie 5500.Więc jak chce ściemniać (chwalić się lub żalić)to nich użyje kalkulatorów.Ja studiów nie skończyłem bo stwierdziłem że w tym czasie(5lat) można spożytkować lepiej.Mi akurat się udało i opłaciło.W tym czasie dorobiłem się mieszkania,działki,samochodu i za jakiś rok może dwa będe się budował a tak dopiero bym zaczynał "dorabiać się" P/S pozdrawiam normalnych i życzę powodzonka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 13:32 > będe się budował a tak dopiero bym zaczynał "dorabiać się" A mój znajomy twierdzi że lepiej się "walić " niż budować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 09:22 student nie placi składek ZUS, dlatego z kwoty 6500 brutto wychodzi 5460 zł netto (od brutto - 16 %) Odpowiedz Link Zgłoś
aanikaa Re: Ile zarabiacie jako studenci? 30.07.06, 15:15 Hej, Jak już wcześniej wspominałam zarabiam ok 2000 zł netto, studiuję dziennie, pracuję na 0,6 etatu. Wystarczy chcieć!! Nie mówię, że jest lekko, bo nie jest. W pracy muszę się jednak trochę 'nagimnastykować' ;) No a tydzień mam na max zajęty, bo i uczelnia i praca, co druga sobota 'pracująca'. Ale należę do tej bardzo wąskiej kategorii Polaków, którzy nie narzekają ;) Cieszę się z tego co mam i wolę już w czasie studiów myśleć o przyszłości a nie po ich skończeniu czekać aż praca sama przyjdzie :) PS. Pracuję w banku, dostałam tą pracę dzięki własnym staraniom, bez żadnych znajomości. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
sheerer Re: Ile zarabiacie jako studenci? 30.07.06, 15:59 > Jak już wcześniej wspominałam zarabiam ok 2000 zł netto No właśnie skoro wspominałaś to po co sie przypominasz? Mamy Ci pogratulować? :- ) Jak na trójmiasto to 2k na rękę za 0.6 etatu to kosmicznie duzo (najlepszym dowodem jest to, ze drugi raz juz o tym piszesz) więc gratuluje :-) Ja pracuje na pelny etat w wawie (jestem studentem 4 roku) i zarabiam tyle co Ty (tzn tyle ile Ty bys zarabiala po przeliczeniu Twojej pensji na pelny etat) Chociaż dodatkowo mam różne bonusy - i tutaj na pewno biję Cię na głowe :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martak82 Re: Ile zarabiacie jako studenci? 30.07.06, 16:15 a ja jestem miesieczną abolwentka politechniki, szukam pracy wszedzie, glownie z ogloszen ale bylam tez osobisice w roznych firmach, przedzieralam sie przez portiernie i niestety nic. mam zalatwiony staz z UP od wrzesnia w zawodzie, gratuluje wszystkim normlanie zarabiajacym. widze ze niektorzy zazdroszcza innym pensji, mowiac ze to bzdury. zam tez pare osob ktore siwezo pk studiach zaczely od 6000 brutto a teraz maja 12 tys - moge pokazac umowe ;] koles zna 2 jezyki biegle i pracuje w price wothers haus ( czy jakos takos) niestety nadal wieksza liczba absolwentow zarabia grosze typu 800zl. :( bede szukac dalej, staz mam w razie jakbym nic nie zdazyla lepszego znalezc. A zacie jakies dobre sposby na otrzymanie upragnionej posadki??? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.nat.student.pw.edu.pl 30.07.06, 18:21 > koles zna 2 jezyki biegle i pracuje w price wothers haus Teraz w PricewaterhouseCoopers jest gorzej. Zaczyna się tam od ok 4500 brutto i wbrew pozorom poczatkowe podwyzki nie sa oszalamiajace :-) Poza tym watpie, zebys mogla pokazac nam pokazac jego umowe - zarobki w tej firmie są tajne. Jak by sie dowiedzieli,ze sie z kims podzielił tym ile zarabia, to mógłby miec co najmniej nieprzyjemnosci :-) Fajnie, ze skonczylas politechnikę, ale bardzo liczy się też CO skonczylas. W innej sytuacji jest albolwent informatyki, a w innej absolwent chociazby chemii. Jeśli chodzi o sposób - ja po prostu aplikowałem do firmy i przeszedłem proces rekrutacyjny. Najprostrzy sposób :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aanikaa Re: Ile zarabiacie jako studenci? 30.07.06, 19:58 Hihi, nie gratulować... No chyba, że troszkę ;D A chciałam się przypomnieć temu niedowiarkowi ;) I troszkę rozwinąć temat :) Hm no przyznać muszę, że z bonusów mam tylko bony raz na rok (ale całkiem niezła sumka) :) O to może pochwal się kolego jakie masz bonusy :) I w jakiej firmie pracujesz :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martak82 Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 22:57 hey, no wiadomo ze nie pokaze umowy, ale mialam na mysli to ze mam wiarygodne zrodlo. ja szukam na rozne sposoby..ale chyba malo intensywnie bo rezutaty slabe, ale juz po prostu mam dosc tych tstow i glupich pytan. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwisia Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.cable.satra.pl 31.07.06, 09:16 I czym się chwalisz, anika, pracujesz w GE Money Banku w windykacji prawda? Tylko tam zatrudniaja na 0,6 etatu i można wyciagnąc 2tys zł, ale z premiami. Niestety pensja niepewna, bo jak nie wyrobisz premii dostajesz grosze, po drugie mega harówka, normalny człowiek po 2 latach się wypala, a jesli nawet nie to w koncu da o sobie znac gardło, guzki na strunach głowsowych, nie wspominając o słuchu. Nie wspominając o tym że ta praca nie jest ani odrobine ambitna, wogóle nie rozwojowa, a szanse na awans minimalne, skoro pracuje u nas 200 osób. Ja tam pracuję też i się nie ciesze, intensywnie poszukuje czegos ambitniejszego i tzw normalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
aanikaa Re: Ile zarabiacie jako studenci? 31.07.06, 10:30 Boże, co za naród.. Niczym się nie chwalę, spójrz proszę na temat tego forum.. A forum jest po to aby się na nim wypowiadać, więc skoro ktoś zakłada taki wątek tzn. że jest tym zainteresowany.. Współczuję pracy, której tak bardzo nie lubisz.. Szczerze powiedziawszy denerwują mnie takie osoby, które tylko potrafią narzekać i jeszcze próbują przekonywać innych, że też powinni być niezadowoleni z tego co mają.. I wystarczy jedna pozytywna opinia i już lincz.. :) Przekonałaś mnie Gwisiu, że jednak nie warto się dzielić z ludźmi swoimi opiniami :) Powodzenia w intensywnym poszukiwaniu pracy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gwisia Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.cable.satra.pl 31.07.06, 10:35 Pokazałam tylko drugą stronę medalu pracy, którą tak zachwalasz, że aż 3 razy musiałas się powtarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waligóra Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.aster.pl 31.07.06, 00:12 Zarobię tyle, ile wypracuję, a wypracowuję w roku akademickim mniej więcej 2,5 - 3 tys. zł netto. Jestem reporterem w jednej z gazet. Zacząłem pracować we wrześniu zeszłego roku. Zajęcia na studiach (dziennych) mogę sobie ułożyć na tyle dogodnie, że 2 dni robocze mam wolne. Pracuję więc 3 dni w tygodniu, 3 dni studiuję i 1 odpoczywam :) Aha, mieszkam, pracuję i studiuję w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubik Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.nat.student.pw.edu.pl 31.07.06, 08:23 Ciekawe dla jakiej gazety pracujesz... Moja koleżanka jest na IV roku dziennikarstwa na UW, pracuje na pełny etat i zarabia leciutko powyżej 2 tys. netto Może zdradzisz dla jakiej gazety pracujesz? Zrobiłbym koleżance przysługę i dał cynk :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 16:35 ja prawie student ( z jednych wylecialem, drugie zaczynam) 1300 netto co trzeci miesiac troszke ponad 1500 netto praca nie rozwojowa, ale jestem zadowolony:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waligóra Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.aster.pl 31.07.06, 23:29 Powiem tylko, że w jednej z ogólnopolskich. A koleżanka kiepskie sobie studia wybrała, jeśli chce zostać dziennikarką ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubik Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.nat.student.pw.edu.pl 01.08.06, 08:13 A jakie są lepsze ? Wydawało mi się, że dziennikarstwo na UW zalicza się do najlepszych kierunków tego typu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.68.65.39.kutno65.tnp.pl 31.07.06, 20:22 Musisz sporo dawać po zajęciach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freitag Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 20:38 Ja jako student zarabiałem już marne 466 zeta z groszami przez rok, ale to był staż, więc niczego więcej się spodziewać nie mogłem. Potem umowa zlecenie na niecałe dwa miechy-pierwszy miesiąc 980 za 14 dni roboczych, drugi 620 za 8. Teraz jako konsultant telefoniczny mam NADZIEJę ;) zarabiać koło 600-700 zeta. Powoli pnę się po drabinie wynagrodzenia, raz spadnę raz wejdę znowu. Póki mieszkam z rodzicami taka pensja mi wystarczy, ale...do czasu. Chciałbym w końcu zarabiać 1500-2000 zeta miesięczni-oczywiście nie na całe życie, trochę ambitny jestem, ale jak skończę studia też będę się wyżej cenił niż teraz. Zwłaszcza, że mam zamiar sukcesywnie zdobywać doświadczenie głównie w handlu, bo takie me studia ;] Cierpliwości ludzie, czasem trzeba potyrać za marne grosze, żeby do czegoś dojść. Jak będę już zarabiał 50000 euro miesięcznie to stawiam wszystkim forumowiczom browara hehe ;) Jednego, bo jak będę tyle zarabiał, to już będziemy wszyscy tacy starzy, że po jednym to każdy będzie miał zgon ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.08.06, 01:06 Nie musze uzywac kalkulatora, aby zobaczyc co mi po odciagnieciu podatkow i ubezpieczen zostaje.;-) Pracuje w biurze doradztwa firm, studiuje cos pomiedzy informatyka a biznesem. Dodatkowo znam 3 jezyki obce i mam doswiadczenie zagraniczne. Nie mam zadnych znajomosci... Odpowiedz Link Zgłoś
sheerer Re: Ile zarabiacie jako studenci? 01.08.06, 08:16 >studiuje cos pomiedzy informatyka a biznesem Ja tez. Ja mam nawet dokładnie taką pracę :-) A gdzie studiujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinkie Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 10:16 student anglistyki jako lektor ok 3tys na reke, grudzien, luty troche słabsze ( ferie), no i w wakacje nie płacone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aś Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: 195.245.213.* 01.08.06, 15:33 ja zarabiam 1800 na ręke. lat 20, po pierwszym roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 21:41 wyciagam do 1500 caly etat sprzedawca studia wieczorowe czasmi jest ciezko. pogodzic tedwqie sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: offa Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: 213.199.253.* 03.08.06, 20:40 Ja mam pytanie do Pinkie.ile godzin w tygodniu pracujesz i ile masz płacone za 1 godzine lekcyjną. jako lektor można az tyle zarobić?tez jestem zainteresowana taką pracą.mozesz mi cos o niej opowiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinkie Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 00:15 płacone za 60 min - 40 zł brutto, ale na umowie, była to umowa o prace, było 1000 zł brutto. godzin było dużo, ok. 20, co w praeliczeniu na 45 min lekcje daje ok 27 godz. Odpowiedz Link Zgłoś
ally Re: Ile zarabiacie jako studenci? 04.08.06, 09:31 Gość portalu: Pinkie napisał(a): > student anglistyki > jako lektor ok 3tys na reke, grudzien, luty troche słabsze ( ferie), no i w > wakacje nie płacone. jakie to miasto? i na którym jestes roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinkie Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 00:20 ally napisała: > Gość portalu: Pinkie napisał(a): > > > student anglistyki > > jako lektor ok 3tys na reke, grudzien, luty troche słabsze ( ferie), no i > w > > wakacje nie płacone. > > > jakie to miasto? i na którym jestes roku? Jestem z woj. pomorskiego, miasto nie duże, zacząłem tę prace na piatym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ally Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 08:47 jak wy to robicie? ;-) ja skończyłam II rok, w tej chwili jestem na bezpłatnych praktykach (od 8 do 16 i ani grosza, tyle że internet jest ;-)), do tej pory pracowałam jedynie jako hostessa. jaki macie plan zajęć? bo u mnie zajęcia odbywają się od 8 do 20, mam mnóstwo okienek , np. 2-godzinnych, i strasznie mnie to zaczyna wkurzać. niestety na wieczorowych jest u nas dużo niższy poziom i szkoda mi się przenosić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia11111984 Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.08.06, 13:07 jak to robisz???? ze tyle zarabiasz Odpowiedz Link Zgłoś
nailz Re: Ile zarabiacie jako studenci? 06.08.06, 01:28 Koles stuka z Uniwersytetu w Koblencji w Niemczech, wiec moze przeliczajac z Euro na pln tyle zarabia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.pool.mediaWays.net 12.08.06, 16:57 tak, tu masz racje...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinkie Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 18:04 Niestety, musze wasz zasmucic, nic nie przeliczam. liczba godzin robi swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daiv Re: Ile zarabiacie jako studenci? IP: *.szczesliwa.net 12.08.06, 17:10 750zł na ręke jako serwisant komputerowy :/ miasto: 65tys ludzi Odpowiedz Link Zgłoś