Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

POWROT Z EMIGRACJI I PROSPERITY

20.02.03, 20:24
    Ciekawa jestem czy znacie kogos , kto wrocil z zagranicy i dobrze mu sie
    powodzi dzieki temu ze jakis biznes wlasny otworzyl w kraju??
    Obserwuj wątek
      • Gość: mgrBurak Re: POWROT Z EMIGRACJI I PROSPERITY IP: *.proxy.aol.com 26.02.03, 06:31
        tak
        • Gość: usa smieszne IP: *.tampabay.rr.com 26.02.03, 12:58
          juz to widze ze ktos wrocili z zagranicy i prosperuje w polsce , nie znam
          takich przypadkow i nie wierze wiem ze kazdy chce z polski sie wydostac , nie
          sadze ze ktos moze prosperowac w pl lepiej niz na zachodzie
          • Gość: eva-monik Re: smieszne -ALE PRAWDZIWE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.03, 23:48
            To znaczy,ze malo wiesz ,a na zachodzie zyje sie w gettcie i wegetuje
            kulturalnie,amen!
      • adam.skowr Tak 26.02.03, 14:58
        laleczka55 napisał(a):

> Ciekawa jestem czy znacie kogos , kto wrocil z zagranicy i dobrze mu sie
        > powodzi dzieki temu ze jakis biznes wlasny otworzyl w kraju??

Bylem w USA 18 lat.
        Przez ostatnie 6 lat mialem firme dystrybuujaca drabinki rezystancyjne,
        elementy indukcyjne i polprzewodnikowe, enkodery optyczne i wiele innych.
        Wiekszosc produktow sprzedawanych w USA robiona jest w Indiach, Korei, Japonii.
        W 1998 rozpoczalem wlasna produkcje w Polsce ( Pomorze Zach.) do spolki z
        bratem, w 1999 sprzedalem za relatywnie niewielkie pieniadze firme w USA i
        dzis zajmuje sie tylko produkcja w Polsce. Efektywne prowadzenie obu
        dzialalnosci tu i tam bylo absolutnie niemozliwe.
        Sprzedaje prawie wylacznie do USA.
        Byl to sluszny krok, bo mimo wielu przeciwnosci i trudnosci w prowadzeniu
        biznesu w Polsce satysfakcja i efekty finansowe sa zdecydowanie wieksze.
        Pozdowienia ze Stargardu Szczecinskiego !

• Gość: ToeToe Re: Tak IP: *.jetstream.xtra.co.nz 27.02.03, 04:54
          Jak Ci sie mieszka w Stargardzie Szczecinskim po 18 latach bycia w USA??
          Pozdrawiam.
      • Gość: Art Re: POWROT Z EMIGRACJI I PROSPERITY IP: *.icpnet.pl 26.02.03, 17:45
        Może niekoniecznie otwieranie firmy, ale znam ludzi, którzy zarobione pieniądze przeznaczają w kupno kilku mieszkań, a potem je po prostu wynajmują. Z tego co wiem zysk łatwy prosty i przyjemny. Raz w miesiącu zebrać pieniądze od wynajmujących = zero problemu z towarem i zbytem. A kasa leci :)
      • Gość: usa Re: POWROT Z EMIGRACJI I PROSPERITY IP: 208.29.168.* 26.02.03, 18:13
        Nie chce mnie sie w to wierzyc bo raczej kazdy mowi w polsce ze male firmy sa
        niszczone podatkami i nie maja szans przetrwania
        • alfalfa Re: POWROT Z EMIGRACJI I PROSPERITY 26.02.03, 23:55
          :)))))))) PODATKI:))))) Czy Ty wiesz o czym mówisz? Można zero podatków płacić.
          ZERO! A firma się rozwija. I właściciel żyje dobrze. Znasz pojęcie "koszty"?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka