laleczka55 20.02.03, 20:24 Ciekawa jestem czy znacie kogos , kto wrocil z zagranicy i dobrze mu sie powodzi dzieki temu ze jakis biznes wlasny otworzyl w kraju?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mgrBurak Re: POWROT Z EMIGRACJI I PROSPERITY IP: *.proxy.aol.com 26.02.03, 06:31 tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usa smieszne IP: *.tampabay.rr.com 26.02.03, 12:58 juz to widze ze ktos wrocili z zagranicy i prosperuje w polsce , nie znam takich przypadkow i nie wierze wiem ze kazdy chce z polski sie wydostac , nie sadze ze ktos moze prosperowac w pl lepiej niz na zachodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva-monik Re: smieszne -ALE PRAWDZIWE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.03, 23:48 To znaczy,ze malo wiesz ,a na zachodzie zyje sie w gettcie i wegetuje kulturalnie,amen! Odpowiedz Link Zgłoś
adam.skowr Tak 26.02.03, 14:58 laleczka55 napisał(a): > Ciekawa jestem czy znacie kogos , kto wrocil z zagranicy i dobrze mu sie > powodzi dzieki temu ze jakis biznes wlasny otworzyl w kraju?? Bylem w USA 18 lat. Przez ostatnie 6 lat mialem firme dystrybuujaca drabinki rezystancyjne, elementy indukcyjne i polprzewodnikowe, enkodery optyczne i wiele innych. Wiekszosc produktow sprzedawanych w USA robiona jest w Indiach, Korei, Japonii. W 1998 rozpoczalem wlasna produkcje w Polsce ( Pomorze Zach.) do spolki z bratem, w 1999 sprzedalem za relatywnie niewielkie pieniadze firme w USA i dzis zajmuje sie tylko produkcja w Polsce. Efektywne prowadzenie obu dzialalnosci tu i tam bylo absolutnie niemozliwe. Sprzedaje prawie wylacznie do USA. Byl to sluszny krok, bo mimo wielu przeciwnosci i trudnosci w prowadzeniu biznesu w Polsce satysfakcja i efekty finansowe sa zdecydowanie wieksze. Pozdowienia ze Stargardu Szczecinskiego ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToeToe Re: Tak IP: *.jetstream.xtra.co.nz 27.02.03, 04:54 Jak Ci sie mieszka w Stargardzie Szczecinskim po 18 latach bycia w USA?? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Re: POWROT Z EMIGRACJI I PROSPERITY IP: *.icpnet.pl 26.02.03, 17:45 Może niekoniecznie otwieranie firmy, ale znam ludzi, którzy zarobione pieniądze przeznaczają w kupno kilku mieszkań, a potem je po prostu wynajmują. Z tego co wiem zysk łatwy prosty i przyjemny. Raz w miesiącu zebrać pieniądze od wynajmujących = zero problemu z towarem i zbytem. A kasa leci :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usa Re: POWROT Z EMIGRACJI I PROSPERITY IP: 208.29.168.* 26.02.03, 18:13 Nie chce mnie sie w to wierzyc bo raczej kazdy mowi w polsce ze male firmy sa niszczone podatkami i nie maja szans przetrwania Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: POWROT Z EMIGRACJI I PROSPERITY 26.02.03, 23:55 :)))))))) PODATKI:))))) Czy Ty wiesz o czym mówisz? Można zero podatków płacić. ZERO! A firma się rozwija. I właściciel żyje dobrze. Znasz pojęcie "koszty"? Odpowiedz Link Zgłoś