Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

zakładanie stron internetowych

22.08.06, 10:29
    chcę założyć serwis internetowy; mój kolega-dobry informatyk-pomoże. Nie wiem
    jednak czy będzie mi się opłacało taki serwis prowadzić. Czy z tego można żyć?
    Proszę o uwagi/opinie tych któży już prowadzą swoje strony? dziękuję :)
    Obserwuj wątek
      • poszukiwacz_pracy Re: zakładanie stron internetowych 22.08.06, 11:00
        zarobisz pod warunkiem, że to będzie sklep internetowy, tylko w coś takiego
        sporo trzeba zainwestować ponieważ trzeba go wypromować, zakupić towar, opłacić
        zus i podatki. Jeśli myślisz o portalu to portale żyją z reklam głównie, nikt
        nie wykupi reklamy w małopopularnym srwisie, no chyba że chcesz tam dać banery
        w których płaci się za kliknięcie, ale to niewielkie pieniążki moim zdaniem.
        • comic Re: zakładanie stron internetowych 24.08.06, 11:59
          myślę o portalu bardziej niż o sklepie...
          i rzeczywiście chcę by się z reklam utrzymywał
          bo ma być bezpłatny. z pewnością będzie trzeba
          go nieźle wypromować by ktoś chciał wykupić w
          nim reklamę
          • investor5 Re: zakładanie stron internetowych 25.08.06, 12:21

Szukasz sposobu na internetowy biznes, który PRZYCIĄGNIE tysiące klientów
            pragnących usłyszeć, co masz im do powiedzenia?

--
            blogi.zlotemysli.pl/lista.php
      • truten.zenobi Re: zakładanie stron internetowych 24.08.06, 12:09
        sorrki ale mnie się wydaje że zaczynasz od dupy strony.
        czyli jeżeli miałby być to jakiś portal to najpierw trzeba rozwazyć 2 kwestie
        czy ludzie będą chcieli zaglądac i następna czy uda się pozyskać pieniądze z
        reklam

a nie "czy mozna z tego zyć" zapewniam Cię że można jeśli tylko będziesz miał
        klientów
        ;)
        • comic Re: zakładanie stron internetowych 25.08.06, 10:54
          myślę że ludzie będą zaglądać.Z tą kasą na reklamę
          może być problem.Zastanawiam się czy nie ma jakiejś
          możliowści pozyskania kasy z unii...hm
          • Gość: judyta2000 Re: zakładanie stron internetowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 11:05
            Naturalnie, że jest możliwość pozyskania pieniędzy z Unii. Są projekty
            promujące rozwoj małych firm w konkretnym regionie. U mnie zajmuje się tym
            pewna firma (nie podaję nazwy, ponieważ nie wiem, czy by sobie tego życzyła) i
            na początek dostajesz 20 tys bezzwrotnej pożyczki. Warunek musisz napisać dobry
            bizesplan i później prowadzić firmę przez 2 lata (jeśli nie musisz oddać
            pieniądze). Dodatkowo możesz dostać pomoc w prowadzeniu firmy 700 zł przez 6
            miesięcy na ZUS.
            • a_gadek Re: zakładanie stron internetowych 25.08.06, 11:26
              judyta; skąd jesteś??? ciekawi mnie ta firma...
              • Gość: judyta2000 Re: zakładanie stron internetowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 11:50
                a_gadek przesłałam Ci na priva ich stronę internetową.
            • Gość: michał kasa z UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 12:06
              o czym pisze Judyta to wsparcie pomostowe.
              ZPORR dzialanie 2.5
              www.zporr.gov.pl
              lub strony Twojego urzedu marszalkowskiego lub regionalnej instytucji
              finansujcej.
              a jesli nie prowadziles firmy 60 miesiecy wstecz to przez 2 lata placisz zus
              ok. 260 zł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka