Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

NUDA W PRACY

06.09.06, 12:18
    Ostatnio jestem zafascynowany rzeźbą. Ileż pięknych kształtów można stworzyć
    z biurowego spinacza! W swojej ostatniej instalacji wykorzystałem śróbkę,
    kawałek patyczka po lodzie na patyku i agrafkę. Efekt oszałamiający. Coraz
    bardziej zaczyna mnie kusić stary przedłużacz. Myślę że za jakiś rok trzeba
    będzie pomyśleć o jakiejś wystawie, o ile wena nie minie, o ile w pracy będzie
    wciąż tak nudno.
    Obserwuj wątek
      • Gość: uł Re: NUDA W PRACY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 13:17
        O ile nikt cie nie wywali z tej „PRACY”
        • Gość: Petka Re: NUDA W PRACY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 15:04
          O! Ja jestem mistrzynią czarnej kreski. Nie mogę zrozumieć dlaczego na
          plastyce nie można było rysować długopisem. Przecież daje olbrzymie możliwości
          kreacyjne!!!!
        • dexterek77 Re: NUDA W PRACY 07.09.06, 12:52
          > O ile nikt cie nie wywali z tej „PRACY”

Ja bym wolał, żeby decyzję o zwolnieniu mnie, ktoś podjął za mnie.
          • Gość: pikokiko Re: NUDA W PRACY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 13:47
            Wżta się lepiej do roboty !!!!!!!!!!
          • pqpq Re: NUDA W PRACY 08.09.06, 15:28
            Ja też ostatnio popadam w słodką jesienną melancholię i marzę o tym żeby ktoś
            mnie zwolnił. Do odwołania. Albo bez.
      • mirka91 Re: NUDA W PRACY 07.09.06, 13:45
        Czy też zdarzyło się wam dziurawić palce zszywaczem? Ja często nie mogę się
        powstrzymać.
        • Gość: robot mikrus Re: NUDA W PRACY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 14:08
          O tak Mirko! Ja też uwielbiam takie biurowe sado maso.
      • fladra1 Sztuka biurowa 07.09.06, 14:17
        No tak jest godzina 14 coś tam a ja zamiast pisać raport hulam po forach. To
        chyba nie jest sztuka?
        • Gość: aeiou Re: Sztuka biurowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 14:38
          jest to wyjątkowa sztuka hulania po forach...
          • emilll3 Re: Sztuka biurowa 07.09.06, 14:54
            Zanim pójdę na papierosa to tak z 10 minut go sobie ugniatam
          • Gość: iii Re: Sztuka biurowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 14:43
            Ja mam problem bo nie na wszystkie strony mogę wchodzić.
        • palimir Re: Sztuka biurowa 07.09.06, 15:11
          Gapię się w okno, wyginam palce, przeciągam się na fotelu, stukam długopisem w
          biurko, drapię się po głowie, robię spacer do kibla, wysyłam smesy, gadam na
          gadu. Więcej grzechów nie pamiętam.
          • Gość: Gość Re: Sztuka biurowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 07:21
            jeszcze dochodzi jazda na recznym i trzepanie sekretarki!!!
        • Gość: te te te Re: Sztuka biurowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 15:28
          a ja rysuję. Głównie portrety. Niestety nie zachowuję swojej twórczości. Z
          pewnością zebrała by się spora kolekcja.
          • gorzka0 Re: Sztuka biurowa 07.09.06, 15:57
            Moje malarstwo biurowe jest dosyć abstrakcyjne. To chyba kubizm.
            • Gość: pan.malutki Re: Sztuka biurowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 17:28
              Hm Ja trochę rzeźbię w papierze. Robię kulki i wałki, zagniatam i scalam
        • Gość: opon Re: Sztuka biurowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 16:59
          Internet jest największym przekleństwem pracującego człeka.
          • Gość: zet Re: Sztuka biurowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 12:20
            Najwięcej czasu tracę na przeglądanie internetu, to pewne
      • Gość: Monika Re: NUDA W PRACY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 09:56
        He He He! Rozumiem tą nudę ale na rzeźby nie wpadłam,moż eja niedługo zacznę :-
        ).
      • Gość: emperor Re: NUDA W PRACY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 11:36
        Przeglądam strony internetowe głównie
      • wit72 Re: NUDA W PRACY 08.09.06, 12:03
        U nas kawę trzeba sobie zrobić. Robiłem 20 minut. Wyszła dobra. Bardzo dobra.
      • sonia_p1 Re: NUDA W PRACY 08.09.06, 14:01
        A ileż to osób pochłania wynajdowanie i rozsyłanie tych idiotycznych filmików.
        Nie mogę! Ale mnie to wkurza!
        • Gość: kombi Re: NUDA W PRACY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 14:26
          Fakt, zapycha mi to skrzynkę. Są nieraz tak beznadziejne że od razu je kasuje.
          • Gość: piotr Re: NUDA W PRACY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 17:26
            Czasami są fajne
      • Gość: @ NUDA W PRACY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 20:45
        Nudzisz się w pracy, masz za dużo czasu a moze Ty nie potrafisz sobie pracy
        zorganizować albo prace wykonujesz niedokładnie lub tylko to co Ci dadzą a nic
        od siebie zero inicjatywy ja tez znam takich co niby się wyrabiają a po jakimś
        czasie wszystko wychodzi : brak kompetencji , niedokładność i praca po łebkach
        i dlatego u nas w kraju jest tak a nie inaczej zero zaangażowania w to co się
        robi albo najlepiej zwalić na innych - bo to nie moje.
        • Gość: mm Re: NUDA W PRACY IP: *.autocom.pl 09.09.06, 10:51
          Wreszcie jakiś głos rozsądku! Czytając poprzednie posty nie mogłam uwierzyć w to
          co czytam ...Skoro większosć ludzi "pracuje" w taki sposób, to ja już się nie
          dziwię dlaczego w naszym kraju jest tak jak jest ... :( Zgroza. Lepiej wyjedźcie
          wszyscy za granicę i zwolnijcie miejsca pracy dla tych, którzy naprawdę CHCĄ
          pracować.
          • Gość: 123 Re: NUDA W PRACY IP: *.leon.com.pl 26.09.06, 00:54
            chyba wzyscy chca - dorosly normalny czlowiek tego potrzebuje - ale ktos musi im
            dac cos do roboty.... oczywiscie sa tez przegiecia w przeciwna strone czyli
            wyzymanie pracownika jak szmaty i szantaz ze jak nie chce pracowac - (nie
            siedziec!) po 16 godz na dobe i w lekendy to moze isc i zwolnic to mniejsce na
            ktore czkaja tlumy...
          • echtom Re: NUDA W PRACY 28.09.06, 12:44
            To nie jest do końca wina pracowników, że obijają się w pracy, tylko złego
            przydziału zadań. Ja np. mam pracę typu "obsługa klienta" (w czytelni), lubię
            ją i wykonuję sumiennie, żeby "klient" był zadowolony. Gorzej, gdy w okresie
            wakacyjnym czytelnia świeci pustkami. Wtedy dzielę większość czasu pomiędzy
            śmiertelnie nudne, mechaniczne "prace wewnętrzne" i surfowanie po necie. Nie
            jest mi z tym dobrze, ale specjalnych wyrzutów sumienia też nie mam, bo chętnie
            wzięłabym na siebie dodatkowe zadania, nawet o to prosiłam, ale nikt nie jest
            zainteresowany tym, by mi je przydzielić. Mam wrażenie, że nikogo na dobrą
            sprawę nie obchodzi, co ja robię przez te 8 godzin. Chętnie przeszłabym na
            pracę na 1/2 lub 3/4 etatu (oczywiście ze zmniejszoną pensją) i przychodziła w
            godzinach największego natężenia ruchu, ale to też nie wchodzi w rachubę.
            Myślę, że wielu pracowników spędza swoje ustawowe 8 godzin równie nieefektywnie
            jak ja, a kierownictwo nie reaguje na sugestie uzdrowienia tej chorej,
            demoralizującej sytuacji. Widzisz więc, że CHĘĆ do pracy to jeszcze nie
            wszystko.
        • Gość: ssisi Re: NUDA W PRACY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 22:59
          Masz rację. U nas też w biurze jest taka osoba niby do pomocy. Ale niestety- więcej z jej pracą kłopotu niż pomocy. Wszystko 2x tłumaczyć trzeba, zero inicjatywy, żadnego zaangażowania, brak ikry, co zrobi- to do poprawki. Zarabiać chciałaby minimum średnią krajową a głupiego raportu kasowego przez 5 miesięcy nauczyć się nie mogła. I jeszcze uważa, że jest super wykształcona i inteligentna ( po administracji- sic!)- a nie potrafi wyciągnąć wniosków z braku przedłużenia umowy. I wciąż się NUDZI!!!
      • raveness1 Re: NUDA W PRACY 08.09.06, 23:45
        Moja rada : odloz narkotyki i dojdz do siebie. Saludos!
      • ksero_kop Re: NUDA W PRACY 11.09.06, 13:43
        Swobodna twórczość plastyczna powstająca w miejscu pracy powinna się doczekać
        jakiejś ekspozycji
      • wrotka8 Re: NUDA W PRACY 11.09.06, 14:14
        Ja coraz częściej idę w pracy na zakupy. Co nie oznacza że zawsze coś kupuję.
        Przechadzam się po sklepach internetowych. Na ogół empik.com.
      • Gość: goran Re: NUDA W PRACY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 14:34
        Słuchacie radia?
      • Gość: poo Re: NUDA W PRACY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 14:47
        NUDA na MAXA.........
        • kasemi Re: NUDA W PRACY 15.09.06, 12:47
          a niszczarka, żadnego natchnienia z tego urzadzenia
      • Gość: M NUDA W PRACY !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 11:47
        W mojej pierwszej i drugiej pracy to tak się nudziłam ze prawie codziennie
        wychodziłam na miasto pod pretekstem załatwienia spraw w banku lub na poczcie i
        łaziłam po sklepach ok. 2 godz.
        W kolejnej kilka razy jak nie było nikogo w biurze zdarzyło mi sie zasnąć jak
        wszystko zrobiłam co tylko było możliwe,
        ale teraz to pewnie jakaś kara za te moje "grzeszki" - czasami mam tyle pracy
        że nie wiem jak się nazywam i jeszcze zbieram opie..nie wiadomo za co.
      • an372 Re: NUDA W PRACY 28.09.06, 13:46
        oj nuuuuuuuuudaaaaaaaaaaaaa
      • Gość: se Re: NUDA W PRACY IP: *.icpnet.pl 29.09.06, 22:03
        picie herbaty i czytanie gazety za 10zl/h

po tygodniu rzucilem :)
        • Gość: ja Re: NUDA W PRACY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 20:01
          a ja nie mam kiedy zjeść sniadania :((((((((((((((((((
      • Gość: starlight Re: NUDA W PRACY IP: *.serverkompetenz.net 10.10.06, 16:56
        Fajna akcja dla znudzonych na maxa w pracy!
        www.empik.com/komiksos.jsp?currentCategory=1&utm_source=dedicatedpages&utm_medium=homepage&utm_campaign=komiksos

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka