Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Znowu o wyglądzie

IP: *.wro.vectranet.pl 14.09.06, 07:46
    Tym razem z drugiej strony... Ciągle przewija się wątek, że nie z powodu
    wyglądu nie dostaliśmy pracy, ale...
    Byłam niedawno na rozmowie o pracę w hotelu ***- recepcjonistka. Ja rozumiem-
    bezrobocie, bieda, ale dziwi mnie, że przychodziły dziewczyny w jeansach,
    klapkach, tłuste włosy... praca przecież nie wymaga jakiś szczególnych
    zdolności, ale jednak reprezentuje się hotel. Nie uwierzę, że żadna z nich nie
    ma gdzieś w szafie białej koszuli, elegantszych spodni itp. Wymogim m.in. była
    matura, (a same młode dziewczyny przybyły) wiec chyba jakiś stroj "galowy" się
    uchował?
    Nie mówię, że mają mieć kostium Chanel, ale choć trochę starań. Czyste włosy
    czy paznokcie tez świadczą o nas.
    Obserwuj wątek
      • jasmina_tdi Re: Znowu o wyglądzie 14.09.06, 09:24
        Bo widzisz, jak sie szuka tak, zeby nie znaleźć, to tak to własnie wygląda (a
        może raczej - nie wygląda).

Gość portalu: aga napisał(a):

> Tym razem z drugiej strony... Ciągle przewija się wątek, że nie z powodu
        > wyglądu nie dostaliśmy pracy, ale...
        > Byłam niedawno na rozmowie o pracę w hotelu ***- recepcjonistka. Ja rozumiem-
        > bezrobocie, bieda, ale dziwi mnie, że przychodziły dziewczyny w jeansach,
        > klapkach, tłuste włosy... praca przecież nie wymaga jakiś szczególnych
        > zdolności, ale jednak reprezentuje się hotel. Nie uwierzę, że żadna z nich nie
        > ma gdzieś w szafie białej koszuli, elegantszych spodni itp. Wymogim m.in. była
        > matura, (a same młode dziewczyny przybyły) wiec chyba jakiś stroj "galowy" się
        > uchował?
        > Nie mówię, że mają mieć kostium Chanel, ale choć trochę starań. Czyste włosy
        > czy paznokcie tez świadczą o nas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka