Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak sobie radzić ze stresem w pracy i życiu pry...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 15:44
    Generalnie najlepiej oceniać bieżące problemy z perspektywy długoterminowej.
    Jakież znaczenie dla świata ma to, że ktoś się tam na mnie wydziera? To jego
    problem, ja wybieram, żeby nie dać się zdołować :)

--
    Dobry artykuł:
    osiagacz.info/artykuly/psychologia/jak-poradzic-sobie-z-szefem-ktory-doprowadza-cie-do-szalu.html
    Obserwuj wątek
      • Gość: gosciu Re: Jak sobie radzić ze stresem w pracy i życiu p IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.06, 19:57
        Moj sposob na stres (na mnie przynajmniej dziala):
        - 2 razy w tygodniu po 1,5h silownia aby pozadnie zmeczyc cwiczeniami organizm
        (wysilek fizyczny czyni cuda i dziala relaksujaco).Jak ktos nie lubi to dobry
        jest rowniez dlugi spacer po lesie lub jazda rowerem aby sie dotlenic.
        - w piatek 1h plywania na basenie i ponadto 10 min w saunie (sauna swietnie
        regeneruje organizm bo mozna wypocic wszystkie toksyny z organizmu)
        - weekend, porzadna impreza ze znajomymi i alkoholem (ktory tez dziala
        relaksujaco jednak na ten antystresownik trzeba uwazac;) )
        No i w ten sposob mozna spokojnie zaczac kolejny tydzien pracy lub nauki!
      • Gość: mała mi antystresowe banały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 21:47
        Takie rady na stres niewiele pomagają, a już na pewno nie na stres chroniczny.
        Do 10 może policzyć sobie ktoś kto potrafi spacerkiem uśmiechnięty pójść do domu
        po tym jak właśnie odjechał mu ostatni autobus. U mnie stres powoduje że nie
        mogę oddychać i łapię głośno i łapczywie powietrze- fajnie to brzmi jak odbywasz
        "profesjonalną" rozmowę. Najlepsze są rady taty: "nie stresuj się- po co się
        stresujesz"? Jakby tym sterował zdrowy rozsądek.. Więc rady w stylu policz do 10
        i wyobraź sobie plażę zachowajcie może dla siebie- bo pomóc mogą tylko ludziom
        którzy nie potrzebują pomocy bo nie mają prawdziwego problemu ze stresem. Z
        całym szacunkiem ale podobny artykuł może napisać każdy laik "lody są dobre na
        wszystko", "weź zimny prysznic" "zjedz czekoladę" "sciśnij 10 razy wskazujący
        palec" "włącz muzykę klasyczną- jakąś miłą etiudę Schumana".. Bez komentarza.
      • Gość: henrykkk Ksiazka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 09:25
        Mnie pomogła książka "Jak sobie radzić ze stersem" M. Browna. Macie link:
        rapidshare.com/files/172624998/jak_sobie_radzic_ze_stresem.rar
      • Gość: NinaLavrac Na stres w pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 22:22
        Na moje pracowe stresy:
        - 2x w tygodniu pilates
        - w sobotę basen i sauna
        - w niedzielę wieczorna kąpiel :)
        Jak mam jakieś stresy, to doraźnie: zamykam się z dobrą książką, robię sobie
        melisę i włączam ulubioną płytę. Często jak się stresuję boli mnie brzuch,
        wtedy biorę buscopan i staram się zmienić dietę na lżejszą. Przy dużych
        stresach pomaga też jakiś bardziej aktywny sport, żeby się skatować :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka