Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pisac czy nie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 19:51
    witam
    Mam pytanie odnosnie CV.Czy jesli sie pracowalo na czarno kilka razy pod rzad
    to wpisuje sie to do CV czy tez nie bo jak nie to ta rubryka pozostanie
    dziwnie pusta i ktos pomysli ze niepracowalem
    Obserwuj wątek
      • czasowstrzymywacz1 Re: pisac czy nie 19.09.06, 20:12
        Ja uważam, że należy takie fakty umiejętnie w cv opisać, ale potem jak trafi się
        gdzieś jakaś rozmowa lub (jeszcze lepiej) robota, to należy o tym wspomnieć, że
        fakty które zostały w cv umieszczone (robota na czarnucha) są nieudokumentowane
        :-))))))))
        • alex.s Re: pisac czy nie 21.09.06, 13:06
          Nawet jeśli pracowałeś na czarno, warto powiedzieć o zdobytym doświadczeniu,
          skup się właśnie na tej kwestii, a nie na proceduralno-formalnych kwestiach
          związanych z zatrudnieniem. Myślę, że dla pracodawcy będzie to znacznie
          cenniejsza informacja niż to, że pracowałeś bez wymaganych uprawnień.
          A jeśli zostaniesz zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną, i zapytają jaka to
          była praca, wtedy nie warto ukrywać jej charakteru.
      • Gość: ulala Re: pisac czy nie IP: 212.2.99.* 21.09.06, 19:15
        pewnie...warto - wszystko in plus dla Ciebie.

Na rozmowie musisz jednak wspomnieć, że była to praca na czarno. W razie
        dociekliwości pytajacego możesz podac imię i nazwisko osoby, która jakoś to
        poświadczy...ktoś na pewno widział, że pracujesz ;)
        • Gość: włóczęga Re: pisac czy nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 20:13
          witam
          Na wstepie dzieki wszystkim za odpowiedzi a co do cv to sie zastanawiam czy
          moze lepiej odrazu w cv pisac obok pracy ktora sie wykonywalo ze jest
          nieudokumentowana czyli na czarno ale czy wtedy zechca mnie zaprosic na
          rozmowe:)co wy na to?
          pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka