Gość: perspecto IP: 83.168.106.* 19.09.06, 23:12 Pracowal ktos na tym stanowisku i zna firme? Trzeba sie niby najpierw arejestrowac na ich stronie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: perspecto Re: Tajemniczy klient-firma perspecto IP: 83.168.106.* 20.09.06, 12:05 A moze ktos pracowal w innej firmie jako tajemniczy klient? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pompiarz Re: Tajemniczy klient-firma perspecto IP: *.chello.pl 20.09.06, 12:47 Rewelacyjne zajęcie :))) dmd.vel.pl/nastacji/viewtopic.php?t=418 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perspecto Re: Tajemniczy klient-firma perspecto IP: 83.168.106.* 20.09.06, 13:51 a MOGLBYS NAPISAC COS WIECEJ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Tajemniczy klient-firma perspecto IP: *.wroclaw.mm.pl 20.09.06, 20:19 Mile zajecie. Udajesz klienta oceniasz wg ankiety obsluge w danej sieci sklepow. Czy sie usmiechaja sluza pomoca jeli chodze i sie rozgladam itp Wiele firm ma pewne standardy sprzedazy ktorych pracownicy musza sie trzymac np. w jednej znanej sieci wypozyczalni video pracownik ma obowiazek oprocz filmu powinien jeszcze zaproponowac przekaski lub napoj itp. W sklepie ktory badalam pracownik po zakonczeniu sprzedazy lub doradzania gdy powiedzialam dziekuje musial odowiedziec nie prosze ale "dziekuje" jesli nie to mial "-". W innej sieci odziezowej sprzedawcy np nie moga zuc gumy. chcesz wiedziec wiecej, pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiagnieszka Re: Tajemniczy klient-firma perspecto 20.09.06, 23:39 A jak "rejestrujesz" przebieg takiego badania - czy np. dają Ci dyktafon, czy masz zapamiętać co się działo, odpowiedzi i reakcje? Czy robisz to w firmie perspecto (też widziałam ich ogłoszenie) czy innej? Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Tajemniczy klient-firma perspecto IP: *.wroclaw.mm.pl 26.09.06, 17:27 Ankiety wysyłałam przez internet. Sama musiałam wszystko zapamietac,pisalam sobie w notatkach w komorce. Robiłam tow innej firmie. Dostałam ok 300 zl za 16 osob przebadanych. Razem zajęło mi to kilka godzin popoludniamimysle ze razem nie wiecej niz 7 godz.( byl to wielki sklep gdzie bylo sporo osob na jednej zmianie- na kazdy dzial okolo 3) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perspecto Re: Tajemniczy klient-firma perspecto IP: 83.168.106.* 20.09.06, 23:55 A jak czesto chodzisz na taki audyt? I ile sie na tym zarabia? i Czy pracujesz wlasnie w Perspecto, bo zastanawiam sie czypodpisujesz z nimi jakas umowe czy jak to wyglada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Tajemniczy klient-firma perspecto IP: *.wroclaw.mm.pl 26.09.06, 17:33 Podpisywałam umowę o dzieło. Ja traktowałam to jako dodatkowe zajecie. Czasem są ciekawe akcje: a zakupioną rzecz się dostaje tez w ramach wypłaty.(np, znajoma dostała buty, inna ekskluzywne perfumy,) Odpowiedz Link Zgłoś
bemeta to walek na 100% 21.09.06, 01:02 Ostatnio na Sat1 w jakims tam programie w stylu "Dedektywow" sfilmowano dzialalnosc film ktore szukaly kandydatow na Mystery Guest. Uwazajcie, na koncu podpisujecie jakies abonamenty na gazety lub inne pierdoly. Oczywiszcie placisz ty czyli tajemniczy klient. Uwazajcie i nie dajcie sie zrobic w balona. Czy naprawde mozna byc takim leszczem i wierzyc ze wszelkiej masci firmy nie maja wlasnej kontroli wewnetrznej? pozdro, bart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perspecto Re: to walek na 100% IP: 83.168.106.* 22.09.06, 10:01 Czekam na inne opinie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kandk Re: to walek na 100% 22.09.06, 11:28 Powiem wam co ja dziś o tym przeczytałam. Za godzinę pracy 30 zł, na etacie powyżej średniej krajowej zarobki. Kryją za dokonane przez ciebie zakupy. Laska opowiadała że musiała na stacji zrobić awanturę, że nie ma jej ulubionej gumy do żucia i obserwowała reakcję pracowników. Trzeba tylko trafić na udcziwego pracodawcę na portalach są już ogłoszenia na takie stanowisko. Myślę że to ciekawa praca. Trzeba mieć troche zdolności aktorskich, być spostrzegawczym oraz mieć refleks. Pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perspecto Re: to walek na 100% IP: 195.150.162.* 25.09.06, 13:41 To nie jest praca, tylko chwilowe zajęcie!!! Dostaje się kilka zleceń miesięcznie, za każde ok 20-30 zł, gdzie tu do średniej krajowej??? Płacą tylko od zlecenia (jeden sklep) a nie od godziny - dlatego np 3 godziny które poświęcisz na wypełnianie ankiet w necie jest za free. Do tego ciągle im coś wysyłasz poleconymi listami na własny koszt. Kretyństwo Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: to walek na 100% do Barta IP: *.wroclaw.mm.pl 26.09.06, 17:47 Oczywiście w każdej branży są nieuczciwe firmy. Nie rozumiem jednak czemu się dziwisz, że takie zadania zleca się odpowiednio zoraganizowanej firmie wyspecjalizowanej w badaniach rynku. Outsorcing jest tanszy i bardziej się firmom opłaca. Gdy dzwonisz na infolinie do siedziby głównej jakiegoś banku w Wawie to nie rozmawiasz z panem bankowcem w gajerku tylko np. z laską w czerwonych dredach siedzącą na wielkiej sali wsród stupiedziesieciu innych z miłym głosem przeszkoloną przez firme telemarketingową, której siezdziba mieści się np. w Sopocie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiagnieszka kasia - dzięki za odpowiedź! 26.09.06, 23:08 Kasia, Dzięki za rzetelne odpowiedzi. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perspecto Re: Tajemniczy klient-firma perspecto IP: 83.168.106.* 26.09.06, 13:07 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tajemniczy klient-firma perspecto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 10:14 osobiście wolę gadać z kompetentnym bankowcem niż z jakąś panienką z infolinii, która odpowiada automatycznie i nie potrafi odpowiedzieć na trudniejsze pytania, szlag człowieka może trafić jak firma czy bank nie ułatwia dojścia do osoby kompetentnej, wiem, ze znajomym jedna z firm tajemniczy klient płaciła 10 zł za wizytę, długa ankieta w internecie, wysyłanie poleconym umowy o dzieło, to były dwa zlecenia, wylicz sobie ile ci pozostaje, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perspecto Re: Tajemniczy klient-firma perspecto IP: 83.168.106.* 01.10.06, 12:27 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Tajemniczy klient-firma perspecto IP: *.wroclaw.mm.pl 01.10.06, 18:28 Panienki z infolini sa nieraz lepiej wyszkolone w temacie niż co jeden pan/i w banku.Mówię o porzadnych firmach świadczacych usługi telemarketingowe. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiagnieszka Re: Tajemniczy klient-firma perspecto 09.10.06, 18:40 Czy ktoś z Was wysyłał ostatecznie swoje dane i wypełniał kwestionariusz na ich stronie www? Znajomy wypełnił dane + ankietę z analizą scenek i jak na razie nic. Czy ktoś ma odzew od perspecto? Odpowiedz Link Zgłoś
martha_l Re: Tajemniczy klient-firma perspecto 10.10.06, 10:25 kiedyś miałam odzew od perspecto. Z ciekawości zarejestrowałam się podając jednocześnie, że zainteresowana jestem pracą dodatkową, bo stałą już mam. Zaproponowano mi ankietowanie ludzi w markecie w godzianch porannych tylko i wyłącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Tajemniczy klient-firma perspecto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 14:56 Ja sie zarejestrowałam w innej firmie o takim profilu i dostałam zlecenie.... Miałam iść w ciągu 2 dni do sklepów Ecco i zapytac czy mozna u nich dokonywac zwrotów, nastepnie kupic buty, za jakieś 300 PLN a po poł godziny je oddać, tylko co jak ich jednak nie wezmą spowrotem? Firma powiedziała, że moze się tak zdażyć wtedy trzeba się z nimi skontaktować i oni to załatwią, albo i nie. No i wynagrodzenie 20 pln...Dałam sobie spokoj. Jakoś mi to wygłądało na to, że samo Ecco to sobie wymyśla a potem szukaj wiatru w polu. Może i się mylę ale jednak to jest ryzyko. Proponowali mi jeszcze Mc Donald'sa ale stawka była 7.50 pln za wizytę i za każdym razem trzeba było cos jeść, a ja nie przepadam. Koszty zwracają podobno. Jakoś to do mnie nie przemawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trot Re: Tajemniczy klient-firma perspecto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 17:00 Ja badam siec restauracji, czy kelnerzy sa mili, etc. Mam stala prace, a bycie ukrytym klientem traktuje jako okazje do darmowych obiadow na miescie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gauche Re: Tajemniczy klient-firma perspecto IP: *.ztpnet.pl 11.10.06, 15:33 Miałem wątpliwą przyjemność bycia tajemniczym klientem. Dostałem zadanie odwiedzenie przyzakładowego baru. Na miejscu okazało się, że jadają tam jedynie pracownicy zakładu, a z ulicy rzadko kto wchodzi. Oczywiście wszyscy wiedzieli,że jestem "tajemniczym klientem". Nie zdziwiłbym się jakby pracownicy napluli mi do zupy. Zapłata chyba 18 zł brutto. Odjąć dojazd, znaczki i praca na komputerze, zarobiłem parę złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geek Re: Tajemniczy klient-firma perspecto IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.06, 01:33 "Dostałam ok 300 zl za 16 osob przebadanych. Razem zajęło mi to kilka godzin popoludniamimysle ze razem nie wiecej niz 7 godz.( byl to wielki sklep gdzie bylo sporo osob na jednej zmianie- na kazdy dzial okolo 3)" Wow! To az ok 18 zl za wywiad (ok 4 euro)! Wyzysk w tym kraju nie ma granic! Co za to kupisz? I napisz lepiej, ile dni zachrzanialas na te ok 300 zl? To juz lepiej idi robic, bo chociaz 40 zl za wywiad wpada... Odpowiedz Link Zgłoś