Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

linki zagraniczne dla szukających pracy

13.03.03, 12:03
    czy ktoś może mi pomóc. Nie ma znaczenia kraj
    Obserwuj wątek
      • Gość: Asia Re: linki zagraniczne dla szukających pracy IP: *.acn.pl / 10.64.1.* 13.03.03, 12:36
        sprobuj www.arder.prv.pl, lub wrzuc w wyszukiwarke "job" "work" "vacancies" itd
        napewno cos znajdziesz

zycze powodzenia
        • Gość: Rafał Oto linki... IP: *.kalisz.mm.pl 13.03.03, 14:24

www.4work.com
          www.jobsearch.org/seeker/jobsearch
          www.bestjobsusa.com
          jobsearch.about.com
          ms.careerbuilder.com
          www.careercast.com
          www.careerjournal.com/
          www.incywincy.com
          www.employment911.com
          www.hotjobs.com
          searchhoo.hypermart.net/employment
          www.employmentguide.com/JobSearch
          www.flipdog.com
          www.searchbeat.com
          ww1.joboptions.com/
          www.csassoc.com
          www.escapeartist.com/jobs
          labmice.tech-engine.com
          www.manpowerprofessional.com
          jobsearch.aolcom.aol.monster.com/
          jobsearch.monster.co.uk
          international.monster.com
          www.netspeedjobs.com
          www.newyorkrecruiter.com
          www.preferredjobs.com/altsearch
          www.quickfindit.com/Jobs_and_Employment
          www.engineerjobs.com
          www.beaucoup.com/1empeng.html
          www.itsyourjobnow.com
          www.nationjob.com
          www.skworm.com
          www.job-consult.com
          www.searchease.com
          www.tigerjobs.com
          www.planetrecruit.com
          www.uscareers.com
          www.jobsireland.com
          careers.yahoo.com

Zycze powodzenia!!!
          pozdrawiam
          Rafał
          • Gość: kaśka Re: Oto linki... IP: 62.233.173.* 13.03.03, 22:13
            Gość portalu: Rafał napisał(a):

>
            > www.4work.com
            > www.jobsearch.org/seeker/jobsearch
            > www.bestjobsusa.com
            > jobsearch.about.com
            > ms.careerbuilder.com
            > www.careercast.com
            > www.careerjournal.com/
            > www.incywincy.com
            > www.employment911.com
            > www.hotjobs.com
            > searchhoo.hypermart.net/employment
            > www.employmentguide.com/JobSearch
            > www.flipdog.com
            > www.searchbeat.com
            > ww1.joboptions.com/
            > www.csassoc.com
            > www.escapeartist.com/jobs
            > labmice.tech-engine.com
            > www.manpowerprofessional.com
            > jobsearch.aolcom.aol.monster.com/
            > jobsearch.monster.co.uk
            > international.monster.com
            > www.netspeedjobs.com
            > www.newyorkrecruiter.com
            > www.preferredjobs.com/altsearch
            > www.quickfindit.com/Jobs_and_Employment
            > www.engineerjobs.com
            > www.beaucoup.com/1empeng.html
            > www.itsyourjobnow.com
            > www.nationjob.com
            > www.skworm.com
            > www.job-consult.com
            > www.searchease.com
            > www.tigerjobs.com
            > www.planetrecruit.com
            > www.uscareers.com
            > www.jobsireland.com
            > careers.yahoo.com
            >
            > Zycze powodzenia!!!
            > pozdrawiam
            > Rafał

O kurcze Rafał niezly jestes w wyszukiwaniu;), moze moglbys mi pomoc, bo
            szukam testow egzaminacyjnych na dziennikarstwo z zeszlego roku do wroclawia,
            (lub krakowa, tak dla porownania)

pozdrawiam
            • Gość: Rafał Re: Oto linki... IP: *.kalisz.mm.pl 13.03.03, 22:36
              Bo ja wogole niezly jestem;))
              A tak na powaznie to kiedys stwierdzilem,ze nie ma sensu szukac roboty w tym
              chorym kraju i trzeba spojrzec w zachodnia strone.
              Udalo mi sie znalezc tam robote,przy okazji spisalem wszystkie linki,bo
              stwierdzilem,ze moga sie komus przydac:))
              No i mam nadzieje,ze sie przydadza!:)
              Co do Twoich testwo to niestety ich nie mam:(
              Ale proponuje zapytac na forum gazety "Edukacja"
              Moze tam ktos bedzie je znal.Jezeli nie to sprobuj poszukac na czacie z
              Wroclawia lub Krakowa,moze znajdzie sie tam ktos kto studiuje to co Cie
              interesuje.
              Powodzenia na maturze!:))

pozdrawiam
              Rafał

Gość portalu: kaśka napisał(a):

> O kurcze Rafał niezly jestes w wyszukiwaniu;), moze moglbys mi pomoc, bo
              > szukam testow egzaminacyjnych na dziennikarstwo z zeszlego roku do wroclawia,
              > (lub krakowa, tak dla porownania)
              >
              > pozdrawiam
              • Gość: leszek Re: Oto linki... IP: *.ondraszek.ds.polsl.gliwice.pl 14.03.03, 11:15
                czesc Rafal.sprawa... a moze masz juz jakies wyprobowane i pewne kontakty pracy
                wakacyjnej ?
                bo poszukuje na okres lipiec-sierpien no i ..ciezko cokolwiek znalezc :(

jakbys cokolwiek mogl poradzic...to prosze pisz na maila.Pozdrawiam i z gory
                dzieki:)
                • Gość: Rafał Re: Oto linki... IP: *.kalisz.mm.pl 14.03.03, 14:22
                  Witaj
                  Niestety z praca wakacyjna za granica jest naprawde ciezko.
                  Oni tam szukaja ludzi na prace w okresie marzec-pazdziernik,a na lato to
                  ewentualnie mozna jechac na zbiory sezonowe(ogorki,szparagi itp.)
                  Niestety tym sie nigdy nie interesowalem,wiec Ci nie pomoge:((
                  Jezeli bedziesz szukal w Polsce takiej pracy to UWAZAJ!
                  Jest wielu ludzi,ktorzy chca zarobic na naiwnosci szukajacych pracy.
                  Jezeli znasz dobrze jakis obcy jezyk to poszukaj na ichniejszych stronach.
                  Najlepszym sposobem sa jednak znajomosci,ale tez niestety nie kazdy je am:(

zycze powodzenia!
                  Rafał

Gość portalu: leszek napisał(a):

> czesc Rafal.sprawa... a moze masz juz jakies wyprobowane i pewne kontakty
                  pracy
                  >
                  > wakacyjnej ?
                  > bo poszukuje na okres lipiec-sierpien no i ..ciezko cokolwiek znalezc :(
                  >
                  > jakbys cokolwiek mogl poradzic...to prosze pisz na maila.Pozdrawiam i z gory
                  > dzieki:)
                  • Gość: kam Re: Oto linki... IP: 212.160.235.* 14.03.03, 16:08
                    Ludzie, a co z pozwoleniem na pracę, przecież dostac prace to nie wszystko,
                    żeby np. w takiej anglii pracować w biurze trzeba mieć na to pozwolenie
                    • Gość: Rafał Re: Oto linki... IP: *.kalisz.mm.pl 14.03.03, 17:53
                      Jak dostaniesz prace to zadaniem pracodawcy jest zalatwic Ci pozwolenie.
                      pozdrawiam
                      Rafał
                      • Gość: Marta do Rafala IP: *.toya.net.pl 14.03.03, 18:19

Tak to jest chyba w teorii, jak wysylalam cv do Irlandii to pierwsze pytanie
                        bylo czy mam pozwolenie na prace. W takiej sytuacji pracodawcy chyba bardziej
                        oplaca sie zatrudnic kogos z pozwoleniem niz zalatwiac papiery dla innego
                        kandydata. Co Ty na to Rafale? Pozdrawiam
                        • Gość: Rafał Re: do Marty IP: *.kalisz.mm.pl 14.03.03, 19:52
                          W sposob o ktorym mowilem zalatwilem sobie prace w Anglii.
                          Wydaje mi sie,ze wszystko zalezy od tego,ktory ta prace Ci oferuje czy od
                          posrednika,ktory ta prace Ci szuka.
                          Wiadomo,ze latwiej zatrudnic kogos z pozwoleniem niz zalatwiac temu komus
                          papiery.Ale z drugiej strony jak ktos ma pozwolenie to ma i prace.
                          A Anglik woli sie czasem pomeczyc,zeby to pozwolenie zalatwic i zatrudnic
                          Polaka za powiedzmy 150Ł niz dac za ta sama prace drugiemu Anglikowi np. 250Ł.
                          pozdrawiam
                          Rafał

Gość portalu: Marta napisał(a):

>
                          > Tak to jest chyba w teorii, jak wysylalam cv do Irlandii to pierwsze pytanie
                          > bylo czy mam pozwolenie na prace. W takiej sytuacji pracodawcy chyba bardziej
                          > oplaca sie zatrudnic kogos z pozwoleniem niz zalatwiac papiery dla innego
                          > kandydata. Co Ty na to Rafale? Pozdrawiam
                          • Gość: Kaśka Do Rafała IP: *.icpnet.pl 21.03.03, 09:23
                            Szukam pracy w ogrodnictwie w karajach niemieckojezycznych,może podczas
                            poszukiwań natrafiłeś na coś(niekoniecznie ciekawego)?
                            Mam czas przez cały rok,właśnie straciłam pracę(firma upadła).
                            Pomożesz ,mogę się odwdzięczyć:-)
                            Pozdrawiam Kaśka
                            • Gość: Rafał Re:do Kasi IP: *.kalisz.mm.pl 21.03.03, 20:56
                              Bardzo chcialbym Ci pomoc,ale niestety ja po niemiecku umiem sie tylko
                              przedstawic,wiec tam nawet nie szukalem.Ale moge Ci podpowiedziec jak zrobil
                              moj znajomy : pojechal po prostu "na zywca" do Niemiec(wsiadl w autobus i
                              pojechal),pracowal tez w ogrodnictwie,zarobil duzo wiecej niz ja w Anglii
                              legalnie,ale prawcowal na czarno.Podczas kontroli jakis tam sluzb(chyba
                              emigracyjnych?) zapytany dlaczego parcuje bez pozwolenia na prace
                              odpowiedzial,ze Polska wchodzi do Unii,on jest rolnikiem(guzik prawda) i chce
                              zobaczyc jak sie pracuje w Niemczech.Kit niezly,wazne ze uwierzyli!:) Mial
                              pozniej spokoj.Jezeli znasz dobrze niemiecki to pochodz po gospodarstwach i
                              porozmawiaj z ludzmi.Duzo nie ryzykuejsz.Moja rada-trzymaj sie jak najdalej od
                              skupisk Polakow(Hamburg szczegolnie!) Tam Polacy sa najlepiej znani i niestety
                              nie zawsze z najlepszej strony.
                              Zycze powodzenia i pozdrawiam
                              Rafał
                              • Gość: Rafał I jak tam poszukiwania? (n/t) IP: *.kalisz.mm.pl 23.03.03, 16:49
      • Gość: alabama Re: linki zagraniczne dla szukających pracy IP: *.*.*.* 14.03.03, 18:23
        doro123 napisała:

> czy ktoś może mi pomóc. Nie ma znaczenia kraj

nie mogę ci pomóc
      • Gość: zax Re: linki zagraniczne dla szukających pracy IP: *.range217-44.btcentralplus.com 21.03.03, 23:55
        Dorzucę jeszcze dla ludzi szukających pracy w Angli:

www.thegumtree.com
        www.londynek.net - pracy mało ale jest forum,można sie co nieco dowiedzieć o
        realiach żeby sie nie nabrać.
        jobs.thisislondon.co.uk/
        też sporo ofert pracy na stronie popularnej tutaj gazety
        www.loot.com/ jedna z największych gazet tylko z ogłoszeniami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka