doro123 13.03.03, 12:03 czy ktoś może mi pomóc. Nie ma znaczenia kraj Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Asia Re: linki zagraniczne dla szukających pracy IP: *.acn.pl / 10.64.1.* 13.03.03, 12:36 sprobuj www.arder.prv.pl, lub wrzuc w wyszukiwarke "job" "work" "vacancies" itd napewno cos znajdziesz zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Oto linki... IP: *.kalisz.mm.pl 13.03.03, 14:24 www.4work.com www.jobsearch.org/seeker/jobsearch www.bestjobsusa.com jobsearch.about.com ms.careerbuilder.com www.careercast.com www.careerjournal.com/ www.incywincy.com www.employment911.com www.hotjobs.com searchhoo.hypermart.net/employment www.employmentguide.com/JobSearch www.flipdog.com www.searchbeat.com ww1.joboptions.com/ www.csassoc.com www.escapeartist.com/jobs labmice.tech-engine.com www.manpowerprofessional.com jobsearch.aolcom.aol.monster.com/ jobsearch.monster.co.uk international.monster.com www.netspeedjobs.com www.newyorkrecruiter.com www.preferredjobs.com/altsearch www.quickfindit.com/Jobs_and_Employment www.engineerjobs.com www.beaucoup.com/1empeng.html www.itsyourjobnow.com www.nationjob.com www.skworm.com www.job-consult.com www.searchease.com www.tigerjobs.com www.planetrecruit.com www.uscareers.com www.jobsireland.com careers.yahoo.com Zycze powodzenia!!! pozdrawiam Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Oto linki... IP: 62.233.173.* 13.03.03, 22:13 Gość portalu: Rafał napisał(a): > > www.4work.com > www.jobsearch.org/seeker/jobsearch > www.bestjobsusa.com > jobsearch.about.com > ms.careerbuilder.com > www.careercast.com > www.careerjournal.com/ > www.incywincy.com > www.employment911.com > www.hotjobs.com > searchhoo.hypermart.net/employment > www.employmentguide.com/JobSearch > www.flipdog.com > www.searchbeat.com > ww1.joboptions.com/ > www.csassoc.com > www.escapeartist.com/jobs > labmice.tech-engine.com > www.manpowerprofessional.com > jobsearch.aolcom.aol.monster.com/ > jobsearch.monster.co.uk > international.monster.com > www.netspeedjobs.com > www.newyorkrecruiter.com > www.preferredjobs.com/altsearch > www.quickfindit.com/Jobs_and_Employment > www.engineerjobs.com > www.beaucoup.com/1empeng.html > www.itsyourjobnow.com > www.nationjob.com > www.skworm.com > www.job-consult.com > www.searchease.com > www.tigerjobs.com > www.planetrecruit.com > www.uscareers.com > www.jobsireland.com > careers.yahoo.com > > Zycze powodzenia!!! > pozdrawiam > Rafał O kurcze Rafał niezly jestes w wyszukiwaniu;), moze moglbys mi pomoc, bo szukam testow egzaminacyjnych na dziennikarstwo z zeszlego roku do wroclawia, (lub krakowa, tak dla porownania) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Oto linki... IP: *.kalisz.mm.pl 13.03.03, 22:36 Bo ja wogole niezly jestem;)) A tak na powaznie to kiedys stwierdzilem,ze nie ma sensu szukac roboty w tym chorym kraju i trzeba spojrzec w zachodnia strone. Udalo mi sie znalezc tam robote,przy okazji spisalem wszystkie linki,bo stwierdzilem,ze moga sie komus przydac:)) No i mam nadzieje,ze sie przydadza!:) Co do Twoich testwo to niestety ich nie mam:( Ale proponuje zapytac na forum gazety "Edukacja" Moze tam ktos bedzie je znal.Jezeli nie to sprobuj poszukac na czacie z Wroclawia lub Krakowa,moze znajdzie sie tam ktos kto studiuje to co Cie interesuje. Powodzenia na maturze!:)) pozdrawiam Rafał Gość portalu: kaśka napisał(a): > O kurcze Rafał niezly jestes w wyszukiwaniu;), moze moglbys mi pomoc, bo > szukam testow egzaminacyjnych na dziennikarstwo z zeszlego roku do wroclawia, > (lub krakowa, tak dla porownania) > > pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: Oto linki... IP: *.ondraszek.ds.polsl.gliwice.pl 14.03.03, 11:15 czesc Rafal.sprawa... a moze masz juz jakies wyprobowane i pewne kontakty pracy wakacyjnej ? bo poszukuje na okres lipiec-sierpien no i ..ciezko cokolwiek znalezc :( jakbys cokolwiek mogl poradzic...to prosze pisz na maila.Pozdrawiam i z gory dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Oto linki... IP: *.kalisz.mm.pl 14.03.03, 14:22 Witaj Niestety z praca wakacyjna za granica jest naprawde ciezko. Oni tam szukaja ludzi na prace w okresie marzec-pazdziernik,a na lato to ewentualnie mozna jechac na zbiory sezonowe(ogorki,szparagi itp.) Niestety tym sie nigdy nie interesowalem,wiec Ci nie pomoge:(( Jezeli bedziesz szukal w Polsce takiej pracy to UWAZAJ! Jest wielu ludzi,ktorzy chca zarobic na naiwnosci szukajacych pracy. Jezeli znasz dobrze jakis obcy jezyk to poszukaj na ichniejszych stronach. Najlepszym sposobem sa jednak znajomosci,ale tez niestety nie kazdy je am:( zycze powodzenia! Rafał Gość portalu: leszek napisał(a): > czesc Rafal.sprawa... a moze masz juz jakies wyprobowane i pewne kontakty pracy > > wakacyjnej ? > bo poszukuje na okres lipiec-sierpien no i ..ciezko cokolwiek znalezc :( > > jakbys cokolwiek mogl poradzic...to prosze pisz na maila.Pozdrawiam i z gory > dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kam Re: Oto linki... IP: 212.160.235.* 14.03.03, 16:08 Ludzie, a co z pozwoleniem na pracę, przecież dostac prace to nie wszystko, żeby np. w takiej anglii pracować w biurze trzeba mieć na to pozwolenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Oto linki... IP: *.kalisz.mm.pl 14.03.03, 17:53 Jak dostaniesz prace to zadaniem pracodawcy jest zalatwic Ci pozwolenie. pozdrawiam Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta do Rafala IP: *.toya.net.pl 14.03.03, 18:19 Tak to jest chyba w teorii, jak wysylalam cv do Irlandii to pierwsze pytanie bylo czy mam pozwolenie na prace. W takiej sytuacji pracodawcy chyba bardziej oplaca sie zatrudnic kogos z pozwoleniem niz zalatwiac papiery dla innego kandydata. Co Ty na to Rafale? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: do Marty IP: *.kalisz.mm.pl 14.03.03, 19:52 W sposob o ktorym mowilem zalatwilem sobie prace w Anglii. Wydaje mi sie,ze wszystko zalezy od tego,ktory ta prace Ci oferuje czy od posrednika,ktory ta prace Ci szuka. Wiadomo,ze latwiej zatrudnic kogos z pozwoleniem niz zalatwiac temu komus papiery.Ale z drugiej strony jak ktos ma pozwolenie to ma i prace. A Anglik woli sie czasem pomeczyc,zeby to pozwolenie zalatwic i zatrudnic Polaka za powiedzmy 150Ł niz dac za ta sama prace drugiemu Anglikowi np. 250Ł. pozdrawiam Rafał Gość portalu: Marta napisał(a): > > Tak to jest chyba w teorii, jak wysylalam cv do Irlandii to pierwsze pytanie > bylo czy mam pozwolenie na prace. W takiej sytuacji pracodawcy chyba bardziej > oplaca sie zatrudnic kogos z pozwoleniem niz zalatwiac papiery dla innego > kandydata. Co Ty na to Rafale? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Do Rafała IP: *.icpnet.pl 21.03.03, 09:23 Szukam pracy w ogrodnictwie w karajach niemieckojezycznych,może podczas poszukiwań natrafiłeś na coś(niekoniecznie ciekawego)? Mam czas przez cały rok,właśnie straciłam pracę(firma upadła). Pomożesz ,mogę się odwdzięczyć:-) Pozdrawiam Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re:do Kasi IP: *.kalisz.mm.pl 21.03.03, 20:56 Bardzo chcialbym Ci pomoc,ale niestety ja po niemiecku umiem sie tylko przedstawic,wiec tam nawet nie szukalem.Ale moge Ci podpowiedziec jak zrobil moj znajomy : pojechal po prostu "na zywca" do Niemiec(wsiadl w autobus i pojechal),pracowal tez w ogrodnictwie,zarobil duzo wiecej niz ja w Anglii legalnie,ale prawcowal na czarno.Podczas kontroli jakis tam sluzb(chyba emigracyjnych?) zapytany dlaczego parcuje bez pozwolenia na prace odpowiedzial,ze Polska wchodzi do Unii,on jest rolnikiem(guzik prawda) i chce zobaczyc jak sie pracuje w Niemczech.Kit niezly,wazne ze uwierzyli!:) Mial pozniej spokoj.Jezeli znasz dobrze niemiecki to pochodz po gospodarstwach i porozmawiaj z ludzmi.Duzo nie ryzykuejsz.Moja rada-trzymaj sie jak najdalej od skupisk Polakow(Hamburg szczegolnie!) Tam Polacy sa najlepiej znani i niestety nie zawsze z najlepszej strony. Zycze powodzenia i pozdrawiam Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alabama Re: linki zagraniczne dla szukających pracy IP: *.*.*.* 14.03.03, 18:23 doro123 napisała: > czy ktoś może mi pomóc. Nie ma znaczenia kraj nie mogę ci pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zax Re: linki zagraniczne dla szukających pracy IP: *.range217-44.btcentralplus.com 21.03.03, 23:55 Dorzucę jeszcze dla ludzi szukających pracy w Angli: www.thegumtree.com www.londynek.net - pracy mało ale jest forum,można sie co nieco dowiedzieć o realiach żeby sie nie nabrać. jobs.thisislondon.co.uk/ też sporo ofert pracy na stronie popularnej tutaj gazety www.loot.com/ jedna z największych gazet tylko z ogłoszeniami Odpowiedz Link Zgłoś