Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praktyki studenckie.......

29.09.06, 11:30
    jak to jest z wyngrodzeniem za nie. Jest jakich przepis ze musza byc
    platne/bezplatne???
    Pytam sie do musze odbyc praktyke, a nie moge pozwolic sobie na miesiac bez
    dochodow bo poporstu nie stac mnie na to:(
    A mojej obecnej pracy nie moga mi zaliczyc jako pratyki:(:(

z gory dziekuje za odp.

podforka ;)
    Obserwuj wątek
      • Gość: Maggi Re: Praktyki studenckie....... IP: 195.189.33.* 29.09.06, 11:43
        praktyki są bezpłatne - to firma robi ci łaskę że cię czegoś uczy (dodatkowo
        ktoś musi Ci poświęcać swój czas)
        • Gość: altair84 Re: Praktyki studenckie....... IP: *.net128.okay.pl 29.09.06, 12:19
          Z tą łaską już nie przesadzaj, na takiej praktyce zwykle niczego nie uczą, a
          jak już dadzą coś do roboty to głównie najnudniejsze czynności. Wyjątki pewnie
          się trafiają, ale rzadko.

Maggi, jaki kierunek studiujesz ? Masz 2 wyjścia: albo odbyć praktykę na umowie
          o pracę (raczej mało realne) albo poszukać takiej, gdzie pokażesz się raz
          kiedy, a w tym czasie będziesz normalnie pracować.
          • Gość: altair84 Re: Praktyki studenckie....... IP: *.net128.okay.pl 29.09.06, 12:21
            Przepraszam, miało być "dosiaczek" a nie "Maggi" ;-)
          • Gość: Maggi Re: Praktyki studenckie....... IP: 195.189.33.* 29.09.06, 14:12
            Ja odbywałam praktykę w firmie gdzie mnie bardzo dużo nauczyli. Póxniej zreszta
            zostałam w tej firmie na stałe (najpierw zlecenie do końca studiów, a potem
            umowa o pracę). Pracuję w niej prawie 10 lat :-)
      • Gość: m Re: Praktyki studenckie....... IP: *.acn.waw.pl 29.09.06, 23:39
        a co masz za prace ze ci zaliczyc nie moga?
      • Gość: aga Re: Praktyki studenckie....... IP: 195.116.125.* 29.09.06, 23:46
        zdarzają się płatne praktyki ale neistey to leży w gestii danej firmie. Tylko,
        że firmy zazwyczaj płacą za praktyki tym studentom, o ktorych myśla w
        kategoriach przyszlego ewentualnrgo pracoewnika (*bo nie opłacaloby się im
        szkolić, uczyć i jeszcze płacić komuś, kto odejdzie wraz z doświadczeniem i
        wiedzą). Oczywiście takich płatnyh praktyk jest o wiele mniej ale możńa próbować

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka