Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Makro Warszawa główny kasjer

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 16:14
    Cześć.
    Może ktoś orientuje się o warunkach pracy, zarobkach i chętnie podzieli się
    wiadomościami to byłabym wdzięczna.
    Obserwuj wątek
      • Gość: michał Re: Makro Warszawa główny kasjer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 17:26
        ja takze jestem zainteresowany:)
      • Gość: Tomek Re: Makro Warszawa główny kasjer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 21:45
        Co do zarobków, aż tak bardzo sie nie orientuję, ale wydaje mi się że są w
        granicach 2000-3500 netto. Natomiast co do obowiązków z pewnością będzie to
        nadzór nad kasami i odpowiezialność za funkcjonowanie wszystkich kas, zarówno
        od strony technicznej jak i formalnej, mam tu na myśli między innymi wydawanie
        zgody na otwieranie i zamykanie kas, rozdzielanie, naprawianie błędów
        kasjerskich , odpowiedzialność, finansowa ( rozdzielanie pieniędzy, wysyłanie,
        nadzór nad dotarciem itp), reklamacje różnice kasjerskie i ścisly związek z
        obsługa klienta oraz szereg innych rzeczy biurowych.
        Co do reszty myślę, że warto popytać pracodawcę osobiście.
        Odpowiedzialność spora ale jednocześnie duże wezwanie i nowe doświadczenie.
        Myślę, że warto.

Pozdrawiam.
        • Gość: aw Re: Makro Warszawa główny kasjer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 22:33
          dzięki serdeczne
      • Gość: analityk Re: Makro Warszawa główny kasjer IP: 217.153.180.* 10.10.06, 10:10
        ...jedno jest pewne - zarobki najatrakcyjniejsze na takim stanowisku jeśli
        porównać do innych graczy na rynku. Wiem co mówię bo takie badania prowadzę.
        Raczej więcej mi nie wolno pisać (mam obwarowane w umowie). Stawka dla kasjerek
        również - min 20% więcej niż hipermarkety.
        • Gość: miechał Re: Makro Warszawa główny kasjer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 10:18
          ciekawe:)
          a jak warunki pracy i pakiet socialny?
          a jak w Twoich badaniach przedstawia sie electro world?
          • Gość: analityk Re: Makro Warszawa główny kasjer IP: 217.153.180.* 10.10.06, 11:09
            ...chętnie bym się podzielił informacją, ale nie mogę bo ktoś mógłby dobrać się
            do mnie za ujawnianie tajemnic. Nasze raporty to produkt komercyjny.
            Półprywatnie mogę powiedzieć, że ElektroWorld ma trochę inne problemy niż
            stawki płacowe...mocno wszedł a wyniki marne i teraz jest polowanie na
            czarownice.
            • Gość: michał Re: Makro Warszawa główny kasjer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 11:17
              ok:)
              z electro world zgodze sie nie udala sie im ekspansja ani na Wegrzech ani nad
              Wełtawą. Mieli otwierac nowe markety ale poki co inwestcje sa wstrzymane.
              Powod?
              - maly wybor
              - nie markowy sprzet
              - silna konkurencja
              • Gość: analityk Re: Makro Warszawa główny kasjer IP: 217.153.180.* 10.10.06, 11:23
                Elektro ma trochę dziwne podejście do biznesu. Sukcesu nie odniesie. Na
                Węgrzech po 3 latach po hucznych otwarciach zmniejszono hale o połowę bo
                świeciły pustkami. Ta mieszanka angielsko-skandynawskiego sposoby zarządzania
                nie wypali. A jeśli już mówimy w tym wątku i o Makro i o Elektro to dodam, że
                szej Elektro Jacek G. to były menadżer średniego szczebla Makro.
                • Gość: Tomek Re: Makro Warszawa główny kasjer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 16:01
                  Zwykli kasjerzy z tego co się orientuję maja od 1000 zł. netto w górę za
                  niepełny etat( podczas gdy w hipermarketach i innych sklepach zarabiaja po 700
                  zł za cały etat). Pieniądze systematycznie wpływają na konto, dodatkowo bony na
                  święta, paczki dla dzieci, dofinansowanie do wczasów, stołówka z
                  dofinansowaniem, płatne godziny nocne i nadliczbowe ( ale te są w ramach
                  rosądku), ogólnie da się przeżyć, dodatkowo jedna z nielicznych firm, gdzie
                  przestrzegają przepisów bhp i kodeksu pracy. Co do rygoru, również da się
                  przeżyć, nikt nikogo nie wyzywa, a co do obozu pracy raczej daleka droga :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka