anankana 19.10.06, 12:44 czym sie zajmuje taki ktos ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patrycja.zasieczna Re: referent ds. obsługi klienta 19.10.06, 16:02 Moim zdaniem taka osoba obsluguje klientow danej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
sirtalent Re: referent ds. obsługi klienta 19.10.06, 21:50 A mnie zastanawia ten referent, to mi nasuwa skojarzenie raczej z pracą administracyjną. być może to ktoś, kto prowadzi dokumentację związaną z obsługą klienta, jakąś bazę danych itp. Odpowiedz Link Zgłoś
wgajewski1 Re: referent ds. obsługi klienta 20.10.06, 12:29 krotkie poszukiwanie w googlach daje taki przykladowy wynik: praca.money.pl/referent;ds;obslugi;klienta,warszawa,oferta,133073.html www.google.pl/search?hl=pl&q=referent+ds.+obslugi+klientow&lr= Stanowisko Referent ds. Obsługi Klienta Opis stanowiska Zatrudniona osoba będzie odpowiedzialna między innymi za zapewnienie wysokiego poziomu obsługi klienta, nadzorowanie oraz usprawnianie procesu obsługi zleceń, rozwiązywanie pojawiających się problemów i reklamacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia79 Re: referent ds. obsługi klienta 20.10.06, 16:27 więc tak, w moim przypadku to było: obsługa klienta, fakturowanie, raporty sprzedaży, nadzór nad bazą klienta, przepływ informacji pomiędzy działami (księgowość, zaopatrzenie, produkcj, wysyłki), wprowadzanie podwładnych do pracy, korespondencja, tworzenie ofert, elementy marketingu i jeszcze by się coś znalazło. Wszystko zależy od pracodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
sirtalent Re: referent ds. obsługi klienta 21.10.06, 14:55 post mamusi79 to kolejny dowód na to, że nazwa stanowiska jest raczej umowna, najważniejsze jaki jest w danej firmie zakres obowiązków przypisany do danego stanowiska. a w rzeczywistości też bywa inaczej niż w opisie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
huankaa Re: referent ds. obsługi klienta 21.10.06, 21:37 Referent o ile się nie myle znaczy po prostu najniższe stanowisko w danym dziale Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia79 Re: referent ds. obsługi klienta 22.10.06, 15:26 a zapomniałam dodać, że później ten sam zakres obowiązków był a stanowisko specjalista ds. sprzedaży. A jak były awaryjne sytuacje i szefowa nie chciała scesji z klientem to mówiła "pani kierownik załatwi sprawę" i się zmywała zostawiając mnie z klientem. Tak więc pytaj o zakres obowiązków jak ktoś wspomniał wyżej, bo nazwa stanowiska niewiele mówi tak na prawdę? Odpowiedz Link Zgłoś