Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

referent ds. obsługi klienta

19.10.06, 12:44
    czym sie zajmuje taki ktos ?
    Obserwuj wątek
      • patrycja.zasieczna Re: referent ds. obsługi klienta 19.10.06, 16:02
        Moim zdaniem taka osoba obsluguje klientow danej firmy.
        • sirtalent Re: referent ds. obsługi klienta 19.10.06, 21:50
          A mnie zastanawia ten referent, to mi nasuwa skojarzenie raczej z pracą
          administracyjną. być może to ktoś, kto prowadzi dokumentację związaną z obsługą
          klienta, jakąś bazę danych itp.
      • wgajewski1 Re: referent ds. obsługi klienta 20.10.06, 12:29
        krotkie poszukiwanie w googlach daje taki przykladowy wynik:
        praca.money.pl/referent;ds;obslugi;klienta,warszawa,oferta,133073.html
        www.google.pl/search?hl=pl&q=referent+ds.+obslugi+klientow&lr=

Stanowisko Referent ds. Obsługi Klienta
        Opis stanowiska Zatrudniona osoba będzie odpowiedzialna między innymi za
        zapewnienie wysokiego poziomu obsługi klienta, nadzorowanie oraz usprawnianie
        procesu obsługi zleceń, rozwiązywanie pojawiających się problemów i reklamacji.
      • mamusia79 Re: referent ds. obsługi klienta 20.10.06, 16:27
        więc tak, w moim przypadku to było: obsługa klienta, fakturowanie, raporty
        sprzedaży, nadzór nad bazą klienta, przepływ informacji pomiędzy działami
        (księgowość, zaopatrzenie, produkcj, wysyłki), wprowadzanie podwładnych do
        pracy, korespondencja, tworzenie ofert, elementy marketingu i jeszcze by się
        coś znalazło. Wszystko zależy od pracodawcy.
        • sirtalent Re: referent ds. obsługi klienta 21.10.06, 14:55
          post mamusi79 to kolejny dowód na to, że nazwa stanowiska jest raczej umowna,
          najważniejsze jaki jest w danej firmie zakres obowiązków przypisany do danego
          stanowiska. a w rzeczywistości też bywa inaczej niż w opisie ;)
          • huankaa Re: referent ds. obsługi klienta 21.10.06, 21:37
            Referent o ile się nie myle znaczy po prostu najniższe stanowisko w danym dziale
        • mamusia79 Re: referent ds. obsługi klienta 22.10.06, 15:26
          a zapomniałam dodać, że później ten sam zakres obowiązków był a stanowisko
          specjalista ds. sprzedaży. A jak były awaryjne sytuacje i szefowa nie chciała
          scesji z klientem to mówiła "pani kierownik załatwi sprawę" i się zmywała
          zostawiając mnie z klientem. Tak więc pytaj o zakres obowiązków jak ktoś
          wspomniał wyżej, bo nazwa stanowiska niewiele mówi tak na prawdę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka