Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca w MAKRO

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 19:20
    Dostałam propozycje pracy w makro jako kasjerka,bardzo prosze o jakies
    informaje:jakie warunki płacowe, jakie klimaty tam panuja? Czy warto?
    Obserwuj wątek
      • Gość: majkakaka Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 19:46
        no cięzko jest....
        • Gość: bebe Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 20:20
          możesz coś dokładniej?
          • Gość: ryśka Re: praca w MAKRO IP: *.itpp.pl 23.10.06, 22:34
            Ciężko to przesada. Po prostu to nie hipermarket (wczesniej robiłam w tesco).
            Trzeba często wykładać towar za klienta. Ale za to płacą 30% więcej niż Tesco i
            inne. Jest ok 9 PLN za godzinę plus premia. Ja jestem zadowolona. W Tesco mnie
            poniżali. Tu tego nie ma. A ciężka praca jest wszędzie i tyle.
            • Gość: jajcarz Re: praca w MAKRO IP: 87.239.57.* 23.10.06, 22:43
              9zł netto czy brutto? jak netto + premia to nawet fajna ksa
              • Gość: bebe Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 22:51
                to chyba nie nagorzej .Wazne jest to ze cie nie dołuja jak w innych firmach.
            • Gość: bebe Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 22:53
              dzieki za informacje.musze jeszcze przemyslec,a premia miesieczna czy
              kwartalna a moze uznaniowa
              • Gość: ryśka Re: praca w MAKRO IP: 217.153.180.* 24.10.06, 16:20
                Premia miesięczna.
                9 brutto. Makro w Warszawie.
                • Gość: bebe Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 23:08
                  Dzieki.A jakie zaplecze socjalne czy wogóle coś takiego istnieje?
        • Gość: przeciwniczka makr Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 22:44
          to jest tak pracowalam w jednym z hipermarketow i powiem ci prawde ze jezeli
          mialabym tam wrocic to wole zebrac na ulicy klimat ogolnie ciezki ciagla
          inwigilacja ze strony monitoringu ciagle jestes ponizana duzo ludzi sie zwolnilo
          i twierdza tak jak ja ze jest to oboz pracy (czytaj AUCHWITZ!) ja pracowalam
          jako pracownik ochony nie moglam rozmawiac z pracownikami ,pic kawy na swoja
          przerwy mialam 30 min biglam na drugi koniec makro i jadlam w biegu podkladali
          mi rozne przedmioty u pracownikow czy je wykryje pracowalam po 12 godz!!nieraz 6
          dni pod rzad mialam w tym nocki z calego serca i pisze to jak najbardziej
          szczerze ZNAJDZ SOBIE INNA PRACE i nie popelniaj tego bledu co inni...
          • Gość: Magda Re: praca w MAKRO IP: *.chello.pl 30.11.06, 10:36
            Pracuję:) Tylko nogi mi do tyłka włażą:(( Jak wracam do domu to nie mam siły już
            nic robić:( Zaległości w sprzątaniu i resztę robię jak mam wolne.

Co do tego,że jest to obóz pracy- znajdź miejsce (sklep, hurtownie) gdzie tyle
            zarobisz i będą przestrzegane tak przepisy pracy i BHP jak tam... Chyba wolę
            zarobić 600-800zl na pół etatu tam i miec pewnośc ,że prawnie wszystko jest ok
            niż siedzieć w innym miejscu ( np Biedronka;)za niecałe 700zł za cały etat:(
            A tak pozatym to decydując się na pracę zobowiazujesz się na to,że będziesz
            wykonywała swoją pracę bez zastrzeżeń. Skoro Cię sprawdzają to widocznie tak
            muszą robić- bo jak innaczej ochroniarza nauczyć ,że nikomu nie może ufać? Tak
            jak kasjerka musi liczyc każdą najmniejszą rzecz klientowi tak samo ochrona musi
            wszystko sprawdzać.
            To jest praca a nie zabawa.
            • Gość: bebe Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 01:13
              przepracowałam prawie cały miesiąc i jak narazie nie zauważylam niczego
              niepokojącego,a jestem bardzo wyczulona na jakies ekscesy i chamstwo. praca
              moze do lekkich nie należy ale wiem że ludzie jeszcze ciężej pracują i w
              naprawde złych warunkach.A tutaj jest naprawde nieżle jak narazie.jak będzie
              coś sie psuło to poprostu sie zwolnie.A co do bolących nog ,to trzeba sobie
              kupić klapki lekarskie anatomiczne ,troche pomogą.Acha i jeszcze jedno, ty
              chyba nie wiesz co mówisz o AUSCHWITZ.Ty nie wiesz chyba co to bylo !!!!! Moja
              BABCIA przeżyła właśnie ten obóz i wiem że nigdy by nie porównywała żadnych
              supermarketów do tego własnie obozu!!!!!!!Bo trzeba coś takiego przeżyć i
              dopiero porównywać.
              • Gość: gaba42 Re: praca w MAKRO IP: *.aster.pl 01.12.06, 08:27
                zgadzam sie z ta wypowiedzia w 100%.Ja mam pracę siedzaca i bolimnie pupa.
            • Gość: eska neska Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 11:18
              a kto mowi o zabawie ?chyba wiem jakie mam obowiazki i co powinnam robic ale ta
              inwigilacja to juz przesada w dodatku dosc niezdowa i ciezka atmosfera ....
              • Gość: bebe Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 10:25
                rzuć to w diabły i już.Będziesz miała spokój
          • Gość: xyz Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 00:08
            W niektórych hipermarkerach przerwa trwa tylko 15 min i też biegniesz z końca w
            koniec. Wiem że sąpracownicy Makro, którzy przepracowali w ochronie 10 lat i
            przeżyli. Wszystko zależy od rejonizacji. A z tym sprawdzaniem, to tak jest
            wszędzie. Przesadzasz troszkę.
            • Gość: bebe Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 20:23
              zgadzam sie z tobą.sprawdzanie czy to takie straszne???????
              • Gość: Magda Re: praca w MAKRO IP: *.chello.pl 03.12.06, 22:04
                Powiedz mi czy u was będą jakies nagrody na swieta dla pracowników?? U nas mają ponoć być bony na 300zł. No i paczki dla dzieci.Fajnie:)))
                Co do butów to jak tylko dostane kasę za buty musze sobie kupić jakieś porządne adidasy.Klapek nosic nie można! BHPowiec bym mnie udusił;)
                • Gość: bebe Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 22:50
                  mówi się coś o bonach, ale nie wiadomo po ile i czy rzeczywiście będą.Wszystko
                  zależy od pozycji finansowej firmy .Narazie to wszystko wielka niewiadoma!
      • Gość: franek Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 23:14
        bony na święta, dopłata do wczasów, stołówka, basen, siłownia itp. do wyboru,
        słuzbowa karta makro i prcent od swoich zakupów, spotkania integracyjne itp.
        • Gość: bebe Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 08:13
          wyglada to bajkowo,a co z godzinami nadliczbowymi i jak płaca za niedziele i
          swieta?
          • Gość: ryśka Re: praca w MAKRO IP: *.itpp.pl 25.10.06, 21:40
            Zgodnie z prawem pracy. Jeśli chodzi o socjal to dodam o corocznym staff
            party ... jeszcze mi w głowie sumi! Moją koleżankę przekabacił chłopak by
            poszła do Carrefoura. Po miesiącu chciała wracać. Kiedyś by jej nie przyjęli z
            powrotem, ale teraz jak jest tak sobie z chętnymi do pracy, wzięli ją.
            PS. Info z ostatniej chwili to że otwiera się nowa hala Makro na Bielanach i
            chętnie bym przeszła, ale nie wiem co na to kierowniczka?
            • Gość: bebe Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 22:16
              to gdzie to party sie odbywalo??? czy zamkneli hale hihihi???!!!!no wlasnie
              slyszalam dlatego sie tak dopytuje .
              • Gość: Franek Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 16:06
                Makro party odbywa się często w restauracjach hotelowych ( np. hotel ****) lub
                innych retauracjach na topie lepszej klasy. A nadgodziny płacą , nawet setki.
                • Gość: bebe Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 17:00
                  Aż sie wierzyć nie chce że tam jest tak super.Dlaczego w innych marketach tak
                  nie jest?
                  • truskaweczki Re: praca w MAKRO 26.10.06, 17:43
                    Czy zarobki w każdym makro sa takie same czy to zależy od miasta i kierownictwa? Pytam konkretnie o Lublin:)
                    • Gość: ryśka Re: praca w MAKRO IP: *.itpp.pl 26.10.06, 19:45
                      z tego co wiem to zarobki dostosowane są do rynków lokalnych. Wiem, że warszawa
                      ma najwyższe. nasza szefcia mówiła że płacą kasjerkom najlepiej w danym
                      mieście. ale nie wiem czy to prawda. za wawkę ręczę bo sprawdzałam jak szukałam
                      pracy. a co do impry to była w zajefajnej restauracji w niedzielę i w
                      poniedziałek wszystkie byłysmy "sztywne"
                      • Gość: bebe Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 20:22
                        no chyba nie wszystkie ,bo ktos musial pracowac??!!czy zbiera sie młodzież czy
                        towarzystwo mieszane i czy kierownictwo też uczestniczy w imprze?
                        • Gość: ryśka Re: praca w MAKRO IP: *.itpp.pl 26.10.06, 20:33
                          Impra jest fajna bo idą absolutnie wszyscy. kadra przychodzi w komplecie.
                          dyrekcja jest ok. wiem, że nie zawsze mogą dać taką kaskę jakby chcieli bo też
                          mają swoich szefów. ale przynajmniej próbują nas motywować w inny sposób np
                          imprezki. po takiej imprezce zawsze mam ochote pójść na studia by kiedyś
                          awansować (taka najgłupsza to ja nie jestem, mam 2 lata studiów), ale dzieciaki
                          i ten mój darmozjad w domu mi na to nie pozwalają :( Za jakiś czas będę
                          próbowała przejść do działów sprzedaży bo jest taka możliwość
                          • Gość: bebe Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 20:52
                            to najwyższa pora przerzucić troche obowiązkow na "darmozjada" i sie
                            zmobilizowac do nauki i może kiedys awansujesz.i co tam bedziesz robic.A tak
                            wogole to chetnie wyrażają zgode na jakies przesuniecia ze stanowiska na
                            stanowisko?co to jest dzial sprzedazy?
                  • Gość: Franek Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 21:02
                    Bo Makro to nie jest market tylko hurtownia i obraca się znacznie większymi
                    sumami.... Dodatkowo zupełnie inna atmosfera i system pracy, a z marketem to
                    raczej niewiele ma wspólnego. Z czasem sama się przekonasz. Są dni ciężejsze i
                    łatwiejsze jak w każdej pracy, ale ogólnie firma rządzi się własnymi prawami,
                    przestrzegając kodeksu pracy. Kaskę również przyjmuje się raczej tylko w
                    gotówce. Może tak być że będziesz liczyć fakturę na 2000 lub ponad 100 000.
                    Odpowiedzialnośc finansową też masz większą. Dodatkowo towar przed wyjściem
                    jest sprawdzany przez ochronę czy stan na wózku zgadza się z fakturą, tak jak
                    we wszystkich tego typu hurtowniach.
                    • Gość: bebe Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 21:16
                      może sie przekonam ,bo jutro ide na rozmowe kwalifikacyjna do makro na
                      bielanach w warszawie.Mam okropne nerwy.
                      • Gość: ryśka Re: praca w MAKRO IP: *.itpp.pl 26.10.06, 22:06
                        ...na spokojnie. nerwy nie są chyba potrzebne. ja dzisiaj też rozmawiałam z
                        szefową i może mnie póści na bielany. mam bliżej tramwajem. nie mam prawka i
                        komunikacja jest dla mnie ważna
                        • Gość: bebe Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 22:39
                          no to moze bedziemy razem pracowac jak mnie przyjma.a ty dlugo pracujesz w
                          makro?
                          • Gość: bebe Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 20:31
                            no i juz po bólu.Zostałam przyjęta w szeregi Makro.I teraz dopiero sie
                            przestraszyłam bo bede musiala bardzo daleko dojeżdżać.Załamka!!!
                            • Gość: ryśka Re: praca w MAKRO IP: *.itpp.pl 28.10.06, 21:38
                              fajnie że się załapałaś. ja jeszcze nie wiem.
                              a skąd jedziesz? masz tramwaj i autobus przy hali. metro może cos pomoże?
                              • Gość: bebe Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 22:55
                                Mam dwa tramwaje bezposrednio ale jadą okrężną drogą przez całą
                                warszawe.zrobilam sobie mały rekonesans i sie przeraziłam,bo nie zdawałam sobie
                                sprawy że to jest aż tak daaaaaaaaaleko.No i w związko z tym moge mieć problem
                                dojechania do pracy np.na 5 rano i to najbardziej mnie przeraża
                  • Gość: Ma-ryja Re: praca w MAKRO IP: *.dip.t-dialin.net 31.10.06, 23:10
                    "Aż sie wierzyć nie chce że tam jest tak super.Dlaczego w innych marketach tak
                    nie jest?"

A to dlatego kochana, ze jest to firma niemiecka, nalezaca do METRO. I oni
                    zwracaja uwage na to, aby POLSCY przelozeni, nie ponizali swoich POLSKICH
                    podwladnych. Mnie jeden z pracownikow powiedzial: "my tak dlugo bedziemy
                    traktowani tu jak ludzie i z szacunkiem, dopoki tam - na samej gorze - bedzie
                    chociaz jeden Niemiec". I co na to to ci wszyscy, ktorzy maja takie uprzedzenia
                    narodowe? Niemcy ucza polakow, jak sie odnosic do siebie z szacunkiem! Hi, hi..
                    • Gość: bebe Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 20:19
                      Polak Polakowi wilkiem.Tu nie śmiać sie jeno płakać.
                    • Gość: xxx Re: praca w MAKRO IP: *.icpnet.pl 03.02.07, 12:51
                      to fakt moj maz pracuje w niemieckiej fabrycee,dopoki byli niemcy na gorze to
                      niedziele byly platne 300% a jak sie dochczlapali polacy to juz tylko normalne
                      100% tak to jest ze tylko polacy sa dla siebie takim wrogim narodem wobec
                      siebie :(
                • Gość: kuba Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 22:12
                  a ile zarabiaja sprzedawcy jesli mozna wiedziec. tacy nowi
                  • Gość: Filip Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 22:30
                    Obawiam się, że nie ma tam takiego stanowiska...
                    • Gość: daniel Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 11:17
                      ale chyba ktos obslu
                      guje dane dzialy . naprzyklad AGD lub ogrod
      • Gość: Janek Re: praca w MAKRO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 12:04
        odradzam pracy w jakimkolwiek markecie chyba, że w Tesco w Anglii. W Polsce
        zarabia się grosze i cały czas wykładasz towar chyba, że pracujesz na stanowisku
        kierowniczym. jeśli jesteś szeregowym robolem to odpuśc sobie i wyjedź do UK.
        • Gość: bebe Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 13:57
          no ale chyba ktos musi zostac w tej Polsce zeby obsługiwac nawet takie
          stanowiska.Jak wszyscy wyjadą to kto sie zajmie rodzicami,dziadkami itp.Z tego
          co wiem to sprzedawców w MAKRO nie ma ,tylko są pracownicy hali i oni
          najprawdopodobniej też mają 9 zł na godz.plus premia ale najlepiej dowiesz sie
          u żródła
          • Gość: kinga Re: praca w MAKRO IP: *.oka.pl 06.11.06, 12:34
            Skoro jest tak dobrze to dlaczego w ostatnim okresie makro straciło tylu pracowników??? Wszystko ładne na pokaz np. Centrum HoReCa !!! NIE ZAPOMINAJCIE ŻE TO NIEMIECKI KONCERN !!!!!
            • Gość: bebe Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 21:24
              no właśnie dlaczego?????????????
              • Gość: Franek Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 19:54
                Nie jest żle, ale nie jest idealnie. Stare dobre czasy i super atmosferka już
                mineły, a szkoda. Dawniej była typowo rodzina atmosfera, a aktualnie ,,
                rozgłośnia radiowa" działa. Kier. wie o wszystkim, a dodatkowo jak w każdej
                firmie, nie lubią zwolnien lekarskich, tolerują bo muszą, ale też nie zawsze...
                Czasami ludzie odchodzą bo znajdują lepszą i lżejszą pracę za lepsze pieniądze
                a czasami oni znajdują lepszych pracowników jak wszędzie...
                Nikt tu nie powiedział, że praca tam jest praca łatwą, a dlaczego wyższe
                pieniądze niż w markecie - bo to nie jest market, tylko hurtownia, bo praca na
                kasie jest ciężejsza i wymaga większej uwagi niż w innych marketach, bo obraca
                się dużo większymi sumami niż w marketach, a co za tym idzie jest większa
                odpowiedzialność. A jak nie potrafisz się skupic na tym co robisz to przy
                pierwszej większej fakturze możesz już pójść z torbami...
                • Gość: Magda Re: praca w MAKRO IP: *.chello.pl 08.11.06, 20:23
                  Jutro idę na rozmowę do MAKRO.
                  Jak u was wygladała rozmowa o pracę?
                  Jakies konkretne pytania? Od razu dają odpowiedź czy sie udało? No i czy pytają ile chce się zarobić czy sami mówią ile się zarobi??
                  Pliss odpowiedzcie!
                  Z góry dzięki!
                  • Gość: bebe Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 21:06
                    ja bylam 2 tygodnie temu.wypisałam taki wstępmy kwestionariusz i tam musialam
                    napisac ile chciałabym zarabiac.po wypisaniu tego kwestionariusza zaraz mnie
                    zaproszono na rozmowe.Rozmowa trwala moze z 10 min.nie taki diabel
                    straszny.odpowiedz dostalam od razu.juz wiecej mnie nie pytano ile chce
                    zarobic.a o jakie stanowisko sie starasz jesli to nie tajemnica i do ktorego
                    makro?
                    • Gość: Franek Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 21:22
                      No i co z ta pracą, kiedy zaczynasz????????
                      • Gość: Magda Re: praca w MAKRO IP: *.chello.pl 17.11.06, 08:25
                        Idę dzisiaj załatwiać dokumenty. Badania i reszta.
                        No i zaczynam :)
                        Nie napisze gdzie:)Zostanie to moją słodką tajemnicą:)
                      • Gość: bebe Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 14:16
                        a ja juz pracuje! jak narazie wszystko jest dla mnie obce ale pomalu nabieram
                        rozpedu.A praca????????? No chyba idzie wytrzymac.Zobaczymy jak to bedzie po
                        pierwszej pensji.
                        • Gość: ciekawa Re: praca w MAKRO IP: *.crowley.pl 17.11.06, 14:24
                          bebe jakie trzeba spelnic warynki by zostac zatrudnionym w Makro?
                          • halsol Re: praca w MAKRO 17.11.06, 16:44
                            To zalezy na jakie stanowisko.Zaproponowano mi stanowisko kasjera,pomimo ze sie
                            dopytywalam o inne odpowiedziano mi ze tylko to i nic wiecej,acha i jeszcze na
                            wózki widłowe jwżeli masz uprawnienia.Jeżeli cie interesuje kasjer to
                            specjalnych wymagan nie stawiaja ,tylko musisz miec książeczke
                            zdrowia.Wszystkiego innego cie nauczą.Lzej by ci było gdybys już kiedyś miała
                            do czynienia z pieniędzmi.Ale przeciez kazdy umie liczyc kase tylko że
                            swoją.Nie jest tak żle .Jeżeli siedzisz w domu i nie masz innych pomysłów
                            spróbuj.
                          • Gość: bebe Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 12:33
                            książeczka zdrowia ,poza tym wszystkiego cie nauczą
                            • Gość: Magda Re: praca w MAKRO IP: *.chello.pl 27.11.06, 00:32
                              I jak wam się pracuje? Pracujecie jeszcze??
                              • Gość: bebe Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 20:41
                                mnie się pracuje w miarę dobrze, tylko troche nogi bolą.No i może
                                niekoniecznie jestem zadowolona z godzin pracy.A Ty juz pracujesz?
                                • Gość: bebe Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 09:05
                                  hej!!! ludziska zaglądacie tu czasem? jak wam sie pracuje?a moze juz nie?ja
                                  rozważam decyzje o zwolnieniu sie.niestety.
      • Gość: Franek Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 20:54
        A to niby czemu, co się takiego stało???????
        • Gość: bebe Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 10:24
          a to dlatego, że strasznie bolą mnie nogi i mój stary/przeciwny był mojemu
          zatrudnieniu się/ strasznie sie piekli ,że nie ma mnie całymi dniami w domu i
          chałupa idzie w ruine.Sam sobie ze wszystkim nie radzi,oczywiscieżarcie ugotuje
          ale z innymi rzeczami se nie radzi.Ale tak naprawde to godz.pracy są beeeeee!
          nic se zaplanowac nie można.No i do pensji też mogłabym sie przyczepić,mieli
          płacić premie a nie wypłacili no i co?????????
          • Gość: marco Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 14:38
            Mi premię płacili od drugiego miesiąca. Nie mam pojęcia czemu?
            • Gość: Magda Re: praca w MAKRO IP: *.chello.pl 16.12.06, 21:07
              Ja pracuję:)
              Ale własnie najbardziej przerażający jest ból nóg...
              I psychicznie mnie dobija fakt,że łapię kartki za pomyłki :( Albo czegoś nie
              policzę albo coś wskoczy mi podwójnie...Nie często ale zdarza sie co drugi
              dzień, czasem dwie dziennie...:(
              Dałam sobie czas do końca stycznie czyli tyle ile mam umowę na okres
              próbny.Jeśli nic się nie zmieni to zrezygnuję.
              • Gość: marco Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 21:54
                Najwięcej kartek łapie się w pierwszym miesiącu, w drugim dużo mniej a kolejne
                miesiące sporadycznie. Zresztą sama zobaczysz. Co do nóg tak jest zawsze przy
                pracy stojącej, a w Makro, więcej stoisz niż siedzisz a praktycznie prawie
                zawsze stoisz. Będziesz tem ból odczuwała przez jakieś 2 tyg., z czasem będzie
                się zmniejszał. To jest kwestia przyzwyczajenia nóg do pracy stojącej.
                • Gość: k13 Re: praca w MAKRO IP: *.aster.pl 16.12.06, 23:59
                  Jak się tam dostać? W chwili obecnej nie ma chyba naboru. Interesowałaby mnie
                  kasa lub ogród.
                  • Gość: bebe Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 10:15
                    ja kartek żadnych nie mam , to chyba dobrze ale psychika siada przez debilnych
                    klientow.Pracuje juz drugi miesiąc a nogi jak bolaly tak bolą.Bylam na rozmowie
                    w kadrach co do premii i rzeczywiscie powiedzieli ze w syczniu bedzie
                    wyplacona.Sama praca jest niezła ale mnie najbardziej dobijają godziny pracy.co
                    do przyjęć to chyba na kase przyjmują
                  • Gość: marco Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 23:47
                    Ogrodu to w Makro raczej nie ma. Jak szukasz ogrodu, to składaj podanie do
                    marketu, Castoramy lub innej podobnej firmy. W Makro są arykuły sezonowe lub
                    narzędzia.
                    • Gość: Magda Re: praca w MAKRO IP: *.chello.pl 02.01.07, 19:45
                      No i jak u was??
                      U mnie spoooro lepiej!!
                      Nogi bolą mniej,mniej sie mylę.Umowę mam do końca stycznia próbną na pół etatu.
                      Od lutego już na dłużej i 3/4 etatu ( mam nadzieję,że mi przedłużą;)
                      Styczeń będzie kiepski jeśli chodzi o godziny i wiem,że zarobki tez z tego
                      powodu marne:( W grudniu za to nabrałam wprawy przed świętami ,kolejki były
                      makabryczne...;(
                      Mam nadzieję,że teraz już będzie z górki:)
                      Piszcie co u was! Jak wam idzie?
                      • Gość: bebe Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 22:50
                        Hey! Witam!U mnie też duuużo lepiej!!Ale tak jak wspomianałam wcześniej męczą
                        mnie godziny pracy.Ja pracuję na cały etat i dlatego mam więcej godzin i więcej
                        mnie nie ma w domu
                        • Gość: Magda Re: praca w MAKRO IP: *.chello.pl 20.01.07, 12:46
                          Powiedzcie mi jak to jest u was z umową o pracę.
                          Teraz mam umowę na okres próbny do końca stycznia. Pytać czy mi przedłużą?? Jak
                          u was było? Poinformowali was ?
                          Następna umowa jesli bedzie to umowa na rok i 3/4 etatu a kolejna na 5 lat i ew
                          dopiero wtedy cały etat.Jak to u was jest?
                          • Gość: bebe Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 22:54
                            Witam! Ja mam umowe do 06.02.07r więc nie bardzo mogę Ci powiedziec.Ale
                            słyszałam tylko o umowie na rok i póżniej stała,nic o pięciu latach nie wiem.To
                            by było jakieś dziwne.Jedynie słyszłam pocztą pantoflową że nie będzie całych
                            etatów, ale czy to prawda? To nie nie wiem zobaczymy.
                            • Gość: Magda Re: praca w MAKRO IP: *.chello.pl 21.01.07, 00:25
                              A słyszałaś już o zmianie wypłat? Zamiast stawki godzinowej ma byc stała pensja.
                              • Gość: bebe Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 23:08
                                Tak słyszłam wisi u nas w gablocie informaja dotycząca tych zmian.Strasznie
                                jestem ciekawa co oni wymodzą i co nam zaoferują.U nas dziewczyny się odgrażają
                                że będą szukac pracy.Ale poczekamy zobaczymy.
                                • Gość: Magda Re: praca w MAKRO IP: *.chello.pl 03.02.07, 11:57
                                  Niestety..nie przedłużyli mi umowy :((
                                  Zaczynam poszukiwanie pracy od nowa...
                                  • Gość: bebe Re: praca w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 23:33
                                    Hey! Nooo strasznie mi przykro!!!A mnie przedłużyli na rok.Ale wiesz co, nie
                                    wiem gdzie mieszkasz, ale zajrzyj do OBI tam przyjmują jeżeli interesuje cie
                                    kasa.Powodzenia!Odezwij sie czasem ok?
                                    • Gość: Magda Re: praca w MAKRO IP: *.chello.pl 19.04.07, 23:05
                                      puk puk!!
                                      Jest tu kto??
                                      Co u was słychać?
                                      Ja nie pracuję.Szczerze mówiąc nawet ie szukałam niczego za bardzo...Ale to
                                      niestety sytuacja rodzinna mnie do tego zmusiła. Do pracy wróce najwcześniej za rok.
                                      • nata1987 Re: praca w MAKRO 13.06.14, 17:37
                                        W jaki dzien miesiąca wypłacane Sa pensje w makro??
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka