Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    12.11.06, 15:07
    Witam,

I od razu pytam :) Ile może zarabiać analityk w Warszawie na stanowisku,
    którego wymagania są określone następująco.

Analityk
    Warszawa

Zakres odpowiedzialności:
    - przygotowywanie zróżnicowanych analiz wspierających decyzje zarządcze w
    obszarze sprzedaży i marketingu,
    - bieżące raportowanie sprzedaży,
    - generowanie baz mailingowych,
    - analiza skuteczności podejmowanych działań marketingowych.

Od kandydatów oczekujemy:
    - wykształcenia wyższego,
    - podstawowej znajomości języka angielskiego,
    - umiejętności analitycznych,
    - samodzielności, inicjatywy,
    - dokładności,
    - znajomości pakietu MS Office (szczególnie MS Access).
    Znajomość języków programowania SQL i VBA będzie dodatkowym atutem.
    Obserwuj wątek
      • thom44 Re: Analityk 12.11.06, 15:17
        Osoby, które pracują na podobnym stanowisku lub wiedzą z innych źródeł o
        zarobkach proszę uprzejmie pisać. Może być z zaznaczeniem miasta i stażu pracy.
        Wizjonerzy też mile widziani :)
      • bozena.jakubowska Re: Analityk 16.11.06, 12:21
        Witam,

Analityk sprzedaży: 6600 brutto.

Pozdrawiam,
      • manderla Re: Analityk 16.11.06, 20:37
        Nie podałeś (aś) jakie masz doswiadczenie i wiedzę w tej branży. Jezeli nie
        masz doswadczenia, to pytanie na ile spełniasz ich wymogi (np.znajomość VBA,
        SQL itp), druga sprawa, czy te wymagania są niejako "sztucznie" wygenerownae,
        czy tez są podstawą do objecia stanowska, czy firma duża jest czy srednia i tp
        czy z polskim kapitałem czy nie itp. Z mojego rozeznania (nie doswiadczenia,
        bo sie tylko tym interesowałam), jezeli nie pracowałeś na podobnym stanowisku i
        nie masz dosiadzenia w tym zakresie ale masz wiedze i np. wizję swojej
        przyszłości w takiej branzy (np. jestes pasjonatą w tym zakresie), to wydaje
        sie ze mozesz liczyc w wawie na jakies 2700- 3500 netto ( w pierwszym roku), i
        oczywiscie po spełnieniu pow.warunków. Zaznaczam że to są tylko moje
        spostrzezenia i taka "chałupnicza" analiza rynku. :)
        pozdrawiam
        • thom44 Re: Analityk 18.11.06, 19:56
          Mam doświadczenie na podobnym stanowisku (analiza danych) 10 miesięcy, mam też
          wykształcenie informatyczne i dlatego nauczenie czegoś nowego czy podszkolenie
          się nie są dla mnie problemem. Sam nauczyłem się w obecnej pracy VBA (choć nie
          musiałem, ale dzięki temu automatyzuję sobie pracę). Warszawa jest drogim
          miastem i dlatego nie chciałbym tracić czasu i pieniędzy na rozmowę
          kwalifikacyjną tylko po to, żeby dowiedzieć się iż zaoferują mi 2 tys. netto, z
          czego co najmniej połowa pójdzie na wynajęcie mieszkania/pokoju. Firma, do
          której "startuję" to bank. Moja obecna praca jest ok, ale płaca już nie. O ile
          przyjemniej było by gdyby pracodawcy podawali w ogłoszeniach widełki płacowe. A
          tak to nie wiadomo czy pytać się o finanse podczas pierwszej rozmowy przez
          telefon czy na końcu etapu negocjować (w dodatku może pracodawcy nie stać na
          taką pensję, jaką sobie życzę).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka