Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pomysł bez echa:(

14.11.06, 10:42
    Jakiś czas temu przyszedł mi do głowy pomysł na zarobek.Postanowiłem nim zainteresować firmy wytwarzające napoje.Z kilku wybranych firm odpowiedź dostałem tylko z Coca Coli.Niestety mają inną politykę rozwoju rynku i nie są zainteresowani.Ciekawe że inne firmy nawet nie raczyły odpowiedzieć żeby poznać szczegóły.W zamian oczekiwałem tylko pracy przy tym nowym projekcie.Czy taka postawa nie jest przypadkiem wynikiem myślenia że jeżeli pomysł nie powstał w firmie to już się do niczego nie nadaje? Co o tym sądzicie?
    Obserwuj wątek
      • krzysztofsf Re: Pomysł bez echa:( 14.11.06, 11:14
        nonone napisał:

> Jakiś czas temu przyszedł mi do głowy pomysł na zarobek.Postanowiłem nim zainte
        > resować firmy wytwarzające napoje.Z kilku wybranych firm odpowiedź dostałem tyl
        > ko z Coca Coli.Niestety mają inną politykę rozwoju rynku i nie są zainteresowan
        > i.Ciekawe że inne firmy nawet nie raczyły odpowiedzieć żeby poznać szczegóły.W
        > zamian oczekiwałem tylko pracy przy tym nowym projekcie.Czy taka postawa nie je
        > st przypadkiem wynikiem myślenia że jeżeli pomysł nie powstał w firmie to już s
        > ię do niczego nie nadaje? Co o tym sądzicie?

Firmy "corki" nie maja specjalnego pola do popisu, jesli chodzi o inicjatywe.
        Z kolei firmy samodzielne moga nie uznac tego projektu za rownie atrakcyjny , jak ty sam uznales, wzglednie, poniewaz nie jest opatentowany, za jakis czas same moga go wdrozyc bez jakichkolwiek zobowiazan wobec pomyslodawcy.
        Moze lepiej uderzyc do duzych agencji reklmowych? Ale rowniez pozostaje ryzyko, ze przejma pomysl.
        • nonone Re: Pomysł bez echa:( 14.11.06, 11:24

> Moze lepiej uderzyc do duzych agencji reklmowych? Ale rowniez pozostaje ryzyko,
          > ze przejma pomysl.
          Ale jak firmy reklamowe mogą promować produkt którego jeszcze nie ma?
          • Gość: echo Re: Pomysł bez echa:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 11:37
            zdarzały się już takie akcje, reklama czegoś czego nie ma .Odzew z rynku wskaze
            wtedy czy warto sie zainteresowac tym produktem.
      • Gość: korn Re: Pomysł bez echa:( IP: *.aster.pl 14.11.06, 17:04
        To znaczy, że ktoś uznał, że pomysł jest do kitu. Albo twoja wiadomość została
        potraktowana jako spam.
        • nonone Re: Pomysł bez echa:( 15.11.06, 08:11
          Jak można uznać że pomysł jest do kitu skoro podane informacje nie były kompletne.Był to jedynie zarys i wskazanie niezagospodarowanego segmentu rynku.
          • Gość: echo Re: Pomysł bez echa:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 08:30
            to teraz poczekaj az wprowadza produkt na rynek:-))))) dałeś im pomysł ...
            • nonone Re: Pomysł bez echa:( 15.11.06, 09:35
              Raczej nie wprowadzą.Za mało informcji otrzymali.Raczej wskazałem tylko dla kogo mógłby być skierowany produkt i że to naprawdę olbrzymia grupa potencjalnych odbiorców.
              • Gość: szlomo Re: Pomysł bez echa:( IP: *.chello.pl 15.11.06, 10:02
                są 2 warianty
                1. to taki ze ktos kto odebrał ta wiadomośc wyrzucił ja do kosza bo bał sie ze
                zajmiesz jego miesjce w firmie
                2. ktos ppo głębszej analizie przedstawi ją jako swój pomysł lub jeśli nie
                bedzie wstanie odtworzyć całości równierz wyrzuci go do kosza
                nikt nie bedzie robił sobie konkurencji
                • nonone Re: Pomysł bez echa:( 15.11.06, 10:59
                  Gość portalu: szlomo napisał(a):

> są 2 warianty
                  > 1. to taki ze ktos kto odebrał ta wiadomośc wyrzucił ja do kosza bo bał sie ze
                  > zajmiesz jego miesjce w firmie
                  > 2. ktos ppo głębszej analizie przedstawi ją jako swój pomysł lub jeśli nie
                  > bedzie wstanie odtworzyć całości równierz wyrzuci go do kosza
                  > nikt nie bedzie robił sobie konkurencji
                  Coś mi się wydaje że masz rację.Tylko jak trafić do właściwej osoby?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka