Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 16:39
    Jak mam uświadomić szefowi ( nie mam odwagi), że mój wymiar urlopu wynosi 26
    dni,a nie 20
    Obserwuj wątek
      • iberia30 Re: urlop 23.11.06, 16:59
        czemu szefowi a nie kadrowej?
        • Gość: gizmo Re: urlop IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 18:00
          u nas nie ma kadrowej
      • Gość: iw78 Re: urlop IP: *.centertel.pl 23.11.06, 19:43
        Jesteś pewny, ze faktycznie przysługuje Ci 26 dni urlopu? Na jakiej podstawie tak sądzisz? Słucham...:))...A może szef ma rację....
      • Gość: gizm Re: urlop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 09:34
        wszystko sprawdziłam w kodeksie pracy.mam ukończone studia wyższe ( licencjat)
        co daje mi 8 lat i u obecnego pracodawcy pracuję 3 lata. Wcześniej pracowałam u
        innego pracodawcy 1 rok. W sumie jest to ponad 10 lat.
        • Gość: ciociazyta Re: urlop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 10:06
          Normalnie idziesz i wykładasz. Ja tak w każdym razie zrobiłam, bo miałam
          naliczane tylko 4 lata za szkołę średnią, a skończyłam też studium pomaturalne,
          które daje 6 lat do urlopu. Więc poszłam i powiedziałam o tym kierowniczce,
          przyjęła bez najmnieszego problemu. Pozdrawiam i powodzenia.
          • Gość: gizmo Re: urlop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 10:21
            Wiecie ja to mam jakieś chore układy w pracy. Pracuję tylko ja ( właścicielka
            biznesu tylko przyjeża 1 raz w miesiącu po kasę).Doprowadziłam się do takiego
            stanu, że czuję jakby ten biznes był mój. Za wszystko ja ponosze
            odpowiedzialność. Głupio jest mi prosić o wolne, bo przecież nie ma takiej
            możliwości. do pracy przychodzę chora, dziecko w domu chore a ja w pracy.
            Normalnie porażka. Głupio jest mi upomnieć się o swoje prawa :( Z każdego dnia
            kiedy chcę wolne musze się gesto tłumaczyć na co i po co mi jest potrzebne.
            Paranoja
        • lilithh Re: urlop 24.11.06, 12:21
          Gość portalu: gizm napisał(a):

> wszystko sprawdziłam w kodeksie pracy.mam ukończone studia wyższe (
          licencjat)
          > co daje mi 8 lat i u obecnego pracodawcy pracuję 3 lata. Wcześniej pracowałam
          u
          >
          > innego pracodawcy 1 rok. W sumie jest to ponad 10 lat.

A studia ukończyłaś PRZED podjęciem pracy, czy W TRAKCIE? Bo jeśli w trakcie,
          to nie liczy sie tych lat przepracowanych i "przeuczonych" podwójnie...
          W takiej sytuacji do naliczania stażu do urlopu bieże sie ten okres (a więc
          albo naukę albo pracę) który jest korzystniejszy dla pracownika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka