Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wojsko vs. praca

IP: *.chello.pl 19.12.06, 20:02
    witam

mam 22 lata, racuje i studiuje, jednak w polowie tego semestru, zostalem
    skreslony z listy studentow za nieoplacenie czesnego, pomyslame, ze to nawet
    dobra sprawa, zrobie sobie roczna przerwe bez dziekanki.

aktualnie dostalem wezwanie do WKU, aby skierowac mnie do jednostki
    wojskowej, gdyz nie jestem juz studentem.nie ukrywam, ze marzeniem to to dal
    mnie jest. jak juz mowilem pracje.

chcialbym prosic was o rade/opinie, co mam zrobic:
    - moge sczerze porozmawiac z oficerem i powiedziec ze zamierzam wracac za rok
    na stidia, tylko czy on ma uprawnienai do tego by dalej mi odroczyc wojsko na
    tak zwane "slowo"
    - powiedziec ze od lutegonowy semestr) zapisac na jakiej studium, aby miec
    papier i przeczekac tak do pazdziernika.

czy mozecie mi podpowiedziec jakie mam rowniez prawa odmowy tej sluzby
    wojskowej?
    Obserwuj wątek
      • Gość: ara Re: wojsko vs. praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 20:37
        jak się orientuje to dziekanat na 100% wysłał zawiadomienie do wku i oni cię
        powołali, sytuacja jest taka nic ci nie da rozmowa z oficerem bo on ci powie że
        idziesz na 9 miesięcy i za rok sobie wrócisz na studia, praca też ci nic nie da
        bo pracodawca ma obowiązek cie zwolnić (pewnie znając realia zwolni cię
        bezpoweotnie) jak się orientuje to studium odracza tylko do 22 bądz 21 roku
        zycia. sytuacja trudna poczytaj forum wpisz w google wojskopolskie, może
        znajdziesz kombinacje jak się uwolnić
        • Gość: olej ich Re: wojsko vs. praca IP: *.zwm.punkt.pl 19.12.06, 20:47
          zapisz sie do szkoły policealnej :-)
        • krzysztofsf Re: wojsko vs. praca 19.12.06, 21:02
          Gość portalu: ara napisał(a):

> jak się orientuje to dziekanat na 100% wysłał zawiadomienie do wku i oni cię
          > powołali, sytuacja jest taka nic ci nie da rozmowa z oficerem bo on ci powie że
          >
          > idziesz na 9 miesięcy i za rok sobie wrócisz na studia, praca też ci nic nie da
          >
          > bo pracodawca ma obowiązek cie zwolnić (pewnie znając realia zwolni cię
          > bezpoweotnie) jak się orientuje to studium odracza tylko do 22 bądz 21 roku
          > zycia. sytuacja trudna poczytaj forum wpisz w google wojskopolskie, może
          > znajdziesz kombinacje jak się uwolnić

Niepowiazanie ciagu przyczynowoskutkowego nieoplacenie czesnego-zwolnienie ze studiow-bilet do wojska, swiadczy o tym, ze delikwent nie kwalifikuje sie do przeszkolenia jako przyszly oficer rezerwy i decyzja WKU o przeszkoleniu w stopniu szeregowego jest sluszna.

Naturalnie sa rozne przyczyny losowe uniemozliwiajace oplacenie czesnego, ale trzeba ustawiac sobie pewne priorytety i zdawac sprawe z mozliwych nastepstw.
      • Gość: antywojsko Re: wojsko vs. praca IP: *.gprspla.plusgsm.pl 19.12.06, 21:02
        Jest pewny sposób aby ustrzec sie przed wojem w 100%
        Formalności zajmują pół godziny, kosztuje 0zł a efekt murowany.
        Jak jesteś zainteresowany to napisz do mnie na maila: gis@wp.pl wyjasnie co i
        jak :)
        Pozdrawiam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka