Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praktyki????

IP: *.chello.pl 18.11.01, 22:03
    Mam pytanko. Jestem na 3 roku studiów (ogólnie rzecz biorąc kierunek
    biznesowy), i zastanawiam sie nad tym czy zacząć się starać o praktyki. Czy
    jest sens? A jak tak to czy może mi ktoś poradzić jak i gdzie takich praktyk
    szukać. NARKA
    Obserwuj wątek
      • Gość: buenavista Re: Praktyki???? IP: 217.98.50.* 19.11.01, 13:34
        czesc,

jak dla mnie, to opcje sa takie:
        1. AIESEC - organizuje praktyki za granica, polecam, korzystalem, jest ok.
        2. inne organizacje studenckie - AEGEE, itp. Nie mam pojecia jakie efekty, ale
        slyszalem, ze sie tym zajmuja.
        3. serwisy www: pracuj.pl, jobpilot.pl, itp. - cala masa info odnosnie praktyk
        w przeroznych firmach,
        4. na wlasna reke, ciezko, ale dziala.

Ogolnie, to polecam wyjazd za granice, szczegolnie z AIESEC - maja bardzo dobre
        firmy w wielu krajach, sam wyjazd kosztuje ok. 400 oplaty dla nich + podroz na
        miejsce, ale jest b. fajnie.

pzdr

• Gość: buenavista Re: Praktyki???? IP: 217.98.50.* 19.11.01, 13:35
        czesc,

w przeroznych firmach,

pzdr

• Gość: buenavista Re: Praktyki???? IP: 217.98.50.* 19.11.01, 13:38
        czesc,

w przeroznych firmach,

pzdr

• Gość: Praktyk Re: Praktyki???? IP: *.chello.pl 19.11.01, 13:53
          Nie musiałeś odpowiadać aż trzy razy, :) ale dzięki. Zainteresowałem się
          praktykami organizowanymi przez AEGEE, ale ciężko jest się na nie dostać. Ale
          czy takie praktyki jakoś się liczą istotnie przy szukaniu pracy? Czy jest to
          tylko wyzysk chętnych do pracy młodych studentów, którym się nic nie płaci?
          narka
          • buenavista Re: Praktyki???? 19.11.01, 18:21
            witam ponownie,

ja jednak polecam zdecydowanie praktyki AIESEC (nie AEGEE), bo pula firm jest
            zdecydowanie najwieksza, albo jobpilot.pl (na dole strony jest link do praktyk
            za granica).
            Jasne, ze praktyki duzo daja, szczegolnie te za granica. Stary, mieszkasz
            dluzszy czas w innym kraju, pracujesz w fajnej firmie, robisz dosc ciekawe
            rzeczy, mowisz caly czas po angielsku ... i jeszcze placa lepiej niz u nas.
            Oczywiscie, zeby wyjechac trzeba mowic w jakims jezyku, ale to chyba oczywiste.
            Z polskich firm - rozejrzyj sie po uczelni, zapewne wisi sporo plakatow o case
            study, forach dyskuyjnych firm itp.
            A tak w ogole, to wez i sie sam rozgladnij, nie mozna wszystkiego dostawac do
            reki, bo sie czlowiek rozleniwia.
      • Gość: bateman Re: Praktyki???? IP: 134.106.135.* 19.11.01, 13:50
        Stary ,bez praktyk to ty nigdzie roboty nie
        dostaniesz,szczegolnie w biznesie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka