Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

zwolnienie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 20:25
    Pomożcie, gdyż słyszałam wiele opinie na nurtujący mnie temat. Mój szej jest
    tyranem, jest furiatem, nieuczciwym dupkiem prywaciarzem. Jestem na okresie
    próbnym, pracuje od pazdziernika, a LEGALNIE OD 15.11.2006. Ostatnio wyzywal
    sie na mnie dwie godziny, mniejsza o to za co..Chce odejsc z dniem 10 luty
    (koniec umowy) i teraz: CZY ON MA PRAWO MNIE ZWOLNIĆ BEZ PODAWANIA POWODU?CZY
    JESLI TAK MOGE SIE ODWOLAC I WYGRAC KASE? CZY zaszantazowac go ze pracowalam
    wczesniej na czarno i odowodnie to:> dodam, ze w przeciagu roku zwolnilo sie
    u niego 8 osob. Bardzo prosze o pomoc!
    Obserwuj wątek
      • snajper55 Re: zwolnienie 22.01.07, 20:50
        Gość portalu: Ola Kwasniewska napisał(a):

> Pomożcie, gdyż słyszałam wiele opinie na nurtujący mnie temat. Mój szej jest
        > tyranem, jest furiatem, nieuczciwym dupkiem prywaciarzem. Jestem na okresie
        > próbnym, pracuje od pazdziernika, a LEGALNIE OD 15.11.2006. Ostatnio wyzywal
        > sie na mnie dwie godziny, mniejsza o to za co..Chce odejsc z dniem 10 luty
        > (koniec umowy) i teraz: CZY ON MA PRAWO MNIE ZWOLNIĆ BEZ PODAWANIA POWODU?

Ma. Jeśli rozwiąże umowę za wypowiedzeniem. Okres wypowiedzenia - 2 tygodnie
        (przy umowie na 3 miesiące).

> CZY JESLI TAK MOGE SIE ODWOLAC I WYGRAC KASE?

Od czego odwołąć ? Każda ze stron ma prawo imowę rozwiązać. Jaką kasę ?

> CZY zaszantazowac go ze pracowalam wczesniej na czarno i odowodnie to:

Szantaż jest przestępstwem. Nie radzę.

S.
      • monia99410 Re: zwolnienie 22.01.07, 22:04
        NIE WRTO SIE SąDZIC . JEST TYLE PRACY ZE ZNAJDZIESZ COS DLA SIEBIE . JA TEZ
        MIAłAM PODOBNY PROBLEM I DOSTAłAM DZISIAJ WYPOWIEDZENIE . BARDZO MI ULżYłO I MAM
        TO W KOńCU ZA SOBą
        • Gość: Ola :| Re: zwolnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 09:04
          to żes Cie mi doradzili:| i tak wlasnie podchodzą polscy pracownicy, mysla ze
          szef jest bogiem mowią ch.. mu w dupe i odchodzą.. ludzie tak nie mozna!
          • snajper55 Re: zwolnienie 23.01.07, 09:26
            Gość portalu: Ola :| napisał(a):

> to żes Cie mi doradzili:| i tak wlasnie podchodzą polscy pracownicy, mysla ze
            > szef jest bogiem mowią ch.. mu w dupe i odchodzą.. ludzie tak nie mozna!

Pytałaś się, to dostałaś odpowiedzi. Wolisz odpowiedzi przyjemne czy prawdziwe ?

S.
      • Gość: tdrk Re: zwolnienie IP: 80.51.233.* 23.01.07, 09:18
        Zapewnij sobie dowody czy swiadkow. Jesli obawisz sie, ze wspolpracownicy ze
        strachu przed szefem beda poswiadczali nieprawde- poinformuj im o
        odpowiedzialnosci karnej z tego tytulu. Zglosc sprawe do sadu pracy, oskarz go o
        mobbing i zazadaj odszkodowania za takie traktowanie i ewnetulane nie oplacone
        nadliczbowki, zaleglosci itd itp.

Skoro i tak wszystko wiesz to czemu pytasz?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka