Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wino w Biedronce

IP: *.piotrkow.net.pl 23.07.07, 21:40
    Do dzis śmiałem się z pojawiającego się na forum hasła "Festiwal win
    portugalskich w BIEDRONCE". Dziś od niechcenia zjrzałem do Biedronki i
    kupiłem kilka win. Ku mojemu zaskoczeniu nagle stwierdziełem, że wino "REDFOX
    2004" to najlepsze wino za 13 zł jakie w życiu piłem. Ano takie to są miłe
    niespodzianki. PORTO za 16 zł też niezgosze...
    Obserwuj wątek
      • nie.my Re: Wino w Biedronce 24.07.07, 16:56
        Gość portalu: Paweł napisał(a):
        Ku mojemu zaskoczeniu nagle stwierdziełem, że wino "REDFOX
        > 2004" to najlepsze wino za 13 zł jakie w życiu piłem.
        -->Nie jest złe, szczególnie do grilla, mocno pieprzne ale w porównaniu do vinho
        verde wysiada.
        • msokol1 Re: Wino w Biedronce 26.07.07, 15:52
          Jestem w szoku... Jak zobaczyłem tą półkę w Biedronce nie wiedziałem co mam
          zrobić.. czy rzucać się i zgarniać wszystko do plecaka czy nie :) Ostatecznie
          kupiłem po jednym winie z każdego gatunku, jutro ide oczyścić półki z vinho
          verde i Porto :)

Swoją drogą, czemu by nie założyć tematu "Najlepsze wina do 6zł"!! Vinho verde -
          rewelacja i ta cena!! nie wiem co lepsze...

Niech L'eclerc zrobi teraz festiwal win francuskich a Real win reńskich :p
      • wielbicielwin Re: Wino w Biedronce 24.07.07, 20:36
        Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Do dzis śmiałem się z pojawiającego się na forum hasła "Festiwal win
        > portugalskich w BIEDRONCE". Dziś od niechcenia zjrzałem do Biedronki i
        > kupiłem kilka win. Ku mojemu zaskoczeniu nagle stwierdziełem, że wino "REDFOX
        > 2004" to najlepsze wino za 13 zł jakie w życiu piłem. Ano takie to są miłe
        > niespodzianki. PORTO za 16 zł też niezgosze...
        Biedronka należy do Portugalczyków, więc pewnie coś tam udaje im się w kątach
        magazynów znaleźć. Jeżeli sprzedają za ok. 3 euro, odejmując VAT, akcyzę,
        koszty transportu i dystrybucji - kupują za pół euro. Czy można liczyć na
        coś "winnego" za tą cenę ?
        • Gość: josef108 Re: Wino w Biedronce IP: *.aster.pl 25.07.07, 00:57
          ja biedronkę wręcz bojkotuję tak na codzień za ich stosunek do pracowników...
          ale te 2 wina ktore nabyłem drogą kupna były po prostu pijalne, więc czemu nie...
          A tak na marginesie, jestem akurat w wwie i wybieram się do mielżyńskiego, bo
          lubię ten ich dziedziniec... podpowiedzcie co tam jest sens nabyć (drogą kupna
          oczywiście) w rozsądnych cenach...
      • spol Re: Wino w Biedronce 25.07.07, 11:18
        Próbowałem Vinho Verde, a z czerwonych Terras da Feirra i Red Fox. Powiem tylko
        tyle, że pijałem już gorsze wina za większe pieniądze. Rzeczywiście wygląda na
        to, że jak pisał Winoman w innym wątku, ktoś się przyłożył do wyboru tych "win
        dla ludu" i nie jest to przypadkowa zbieranina, ani czyszczenie magazynów
        firmy-matki. Powiew normalności, bym powiedział.

Pozdrawiam!
        • Gość: Paweł Re: Wino w Biedronce IP: *.piotrkow.net.pl 28.07.07, 15:42
          Vinho Verde, w upalne popołudnie, w plenerze, b. mocno schłodzone. Za jedyne 6
          zł - świetna sprawa!
          • estoril2 Re: Wino w Biedronce 30.07.07, 16:51
            o rany..super! nareszcie sie firma-matka ruszyla :), to moze bede mial troche
            lzejszy bagaz kiedy bede jechac do Polski hehe, a jakie vinho verde i jakie
            porto jest w biedronce?
            gdyby tak jeszcze moja ulubiona kawe nicola tam rzucili to bym ich chyba po
            rekach calowal ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka