Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pracodawcy:(

28.01.07, 00:31
    Na wstępie dziękuję za dobre rady, podczytywałam Was od jakiegoś czasu.
    Przyznam, że byłam pełna obaw poszukując pracy, ale poszło całkiem gładko.
    Kilka spotkań i mam nową pracę.

Ogólnie rozmowy nie były złe. Dwie przykre sprawy jednak wymienię. Pracodawcy
    kłamią. Jak na trzeciej w tej samej firmie (za każdym razem rozmawiałam z
    kimś innym) rozmowie mi ktoś mówi, że proponuje umowę na zastępstwo a
    wcześniej mówi, że to nowe stanowisko, to od razu wiem co o takim pracodawcy
    myśleć. Przykre jest to, że to jest bardzo duża, finansowa instytucja, a nie
    jakaś garażowa firma.
    A druga sprawa: sama sie śmieję. Rekrutacja w firmie. Rozmowa trwała 15
    minut. Pani zadawała pytania tylko o to co było w CV, szkoła, doświadczenie,
    itd. Kiedy chciałam rozwinąć temat ucinała rozmowę. Pada pytanie: ile
    chciałaby Pani zarabiać? Ja pytam o zakres obowiązków, a Pani milczy jak
    zaklęta. NIE WIEDZIAŁA!!!!! Później dowiedziałam się, że zmienili propozycję
    umowy na staż. Chcieli to tak nazwać, żeby płacić tyle co urząd pracy
    absolwentom, którzy idą do pierwszej pracy. Jak się okazało, że nie można to
    wyszło na to, że będą musieli zaproponować pracownikowi AŻ 936 zł brutto.

Fajnie, że w międzyczasie znalazłam coś normalnego:)
    Obserwuj wątek
      • annajustyna Re: pracodawcy:( 28.01.07, 12:05
        Gratuluje nowej pracy. Fajnie, ze masz TYLKO 2 negatywne doswiadczenia:))))).
        Powodzenia!
      • krytykantka07 fachowcy nie pracodawcy :( 28.01.07, 19:13
        Hmmmmmmmm to nieprawda, że pracodawcy kłamią, bo oni się nie znają na sprawach
        rekrutacji więc potrzebują fachowców :). Zastanawia mnie tylko, dlaczego
        fachowcy robią wszystko, żeby przekonać pracodawców nie do tego co trzeba :).
        Bo skoro są najczęściej po studiach psychologicznych lub zarządzania, to
        powinni umieć odpowiednio manipulować pracodawcami a nie ludźmi, którzy starają
        się o pracę. Bo tylko zatrudnienie odpowiednich ludzi w firmie i wprowadzenie
        zasad ZZL już przy rekrutacji spowoduje że firmy będą się rozwijać a rekruterzy
        będą mieć pracę :).
        Pozdrawiam. Basia :)
        PS. Więc na czym tak naprawdę znała się pani, która nie wiedziała za co firma
        chce płacić potencjalnym pracownikom?:)
        • agusiaki Re: fachowcy nie pracodawcy :( 28.01.07, 21:52
          Zainteresowało mnie to, dlaczego każdy Twoj post zaczyna się od hmmmmmmm a
          kończy ps...
          Dziwaczne trochę :)
          • krytykantka07 początek postów :))) 28.01.07, 22:42
            No cóż a mnie na przykład zainteresowało, dlaczego akurat to Cię
            zainteresowało :))). Nie każdy post się tak zaczyna, bo niektóre zaczynają się
            trochę inaczej np "no cóż", "wiesz", albo od powitania :))). A dlaczego kończą
            się PS ? Ano dlatego, że dopisuję coś co wg mnie nie bardzo chce się dostosować
            do wypowiedzi, które są powyżej PS :))). A czy dziwaczne? Nie wiem, bo to
            opinia a opinie są subiektywne. O gustach się nie dyskutuje :)))
            PS. Pozwolisz, że utrzymam się w konwencji :)))
            • agusiaki Re: początek postów :))) 29.01.07, 18:02
              A to z premedytacją jest? ;) Bo taka np ja kiedyś wszędzie gdzie się dało
              stawiałam dwie kropki zamiast trzech. Dopiero czyjes brutalne zwrocenie uwagi
              spowodowało,ze to zauwazyłam :D
              Pozdrawiam
              • krytykantka07 Re: początek postów :))) 29.01.07, 22:45
                Wiesz, oczywiście, że z premedytacją :)))). Bo pierwsze co się rzuca w oczy to
                hmmmmmmmmmm co oznacza myślenie : P. A później PS. W ten sposób ktoś przeczyta
                cały post ;). Nawet jeśli na początku trochę powydziwia ;).
                PS. Zauważyłaś, że specjalnie dla Ciebie piszę krótsze posty? :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka