Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    03.02.07, 04:17
    Witam

Jestem po trzeciej rozmowie kwalifikacyjnej. Mam 2 letnią lukę w pracy,
    którą wypełniłem fikcyjnym zatrudnieniem, ( mogę je "udowodnić" ). Prawdziwy
    powód to przejście przez depresję i tzn "lęk uogólniony" (nerwicę). Niestety
    wtedy nie podjąłem żadnej terapii ( nawet nie wiedziałem że z tego można
    wyjść ). Teraz jestem w trakcie, czuję się coraz lepiej no i szukam pracy.

Mam pytanie - czy tego typu sprawy mogą być moim minusem podczas rozmowy
    kwalifikacyjnej? Dla niektóych może to być np. dowód na to że nie
    umiem "pracować w stresie". Przyznam, że nawet osobiscie nie mam ochoty
    opowiadać o tym obcym ludziom.

Z góry dziękuję za odpowiedź.
    Obserwuj wątek
      • annajustyna Re: luki w CV 03.02.07, 10:25
        Ja mam 11-miesieczna przerwe. Wypelnilam ja kursami (naprawde je robilam), bo
        widzisz, w Niemczech musisz miec dowod na pismie na wszystko, co robiles
        (zalaczasz kopie juz przy wysylaniu podania). A co zrobisz, jak dostaniesz prace
        i zazadaja od ciebie swiadectw pracy??? Powiesz, ze pracowales na czarno, czy
        spreparujesz je?
        • katarina80 Re: luki w CV 03.02.07, 21:12
          Ja bym nie przyznawała się, po co komu wiedzieć o naszych słabych stronach?żeby
          je wykorzystać w póżniejszym czasie przeciwko nam? ja straciłam pracę przez
          załamkę, która skończyła się szpitalem i nikt nic nie wie.a zawsze można po
          prostu naściemniać.Pracodawca przecież na wstępie też nas nie informuje o np
          spóżnionych wypłatach.
          • annajustyna Re: luki w CV 04.02.07, 10:35
            Co rozumiesz przez sciemnianie?
      • katarina80 Re: luki w CV 04.02.07, 11:58
        Najprościej praca na czarno. Wielu pracodawców praktykuje taki sposób zatrudniania.
        • annajustyna Re: luki w CV 04.02.07, 13:05
          No tak. Ja nie skorzystam, bo w niemczech, toby jeszcze zadzwonili do
          skarbowki;)))). Skoro przechodzi w PL bez problemu - to tak wlasnie robice. Na
          pewno nie powinno sie mowic o problemach emocjonalnych, psychicznych etc. Nikt
          nas nie zrozumie i jeszcze latke wariata przykleja.((((.
      • patrycja.zasieczna Re: luki w CV 05.02.07, 17:29
        Na pewno jesli potencjalny pracodawca bedzie mial watpliwosci odnosnie
        wyjasnien, co do luki w zatrudnieniu moze byc to odebrane jako minus. Nie wiem
        jak moze zostac odebrany prawdziwy powod przerwy w zatrudnieniu. Oczywiscie
        moze Pani starac sie unikac rozmowy na ten temat.
        • krytykantka07 Re: luki w CV 05.02.07, 18:05
          No tak tego można się było spodziewać. Dwa razy ten sam problem ( patrz wątek
          pt. " bardzo długa przerwa w pracy" ) , a za każdym razem inne rozwiązanie.
          Dlaczego radzić komuś, żeby powiedział prawdę, skoro nie wiadomo, co ta prawda
          dla niego oznacza? Czyli co? Jestem za, a nawet przeciw? :))).
          Pozdrawiam. Basia :)
          PS. A nie prościej przed odpowiedzią zadać pytania pomocnicze, jeśli wszystkie
          aspekty nie są jasne? Wtedy bierze się odpowiedzialność za swoje słowa :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka