mir_85 03.02.07, 15:27 Co wiecie na temat pracy w Lekkerland jako kierowca?? Ile godzin się pracuje i jakie pieniądze są za to?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dd Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 19:02 Kiedys pracowałem tam jako magazynier,wytrzymalem jednen dzien.Praca przewaznie na druga zmiane od 13 do.....2 w nocy.Nie wiem jak to sie ma do kierowców,ale napewno nie pracuja na druga zmiane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 18:58 Mi oferowali cos okolo 1300 ale to bylo dobry rok temu i stanowisko magazyniera wiec nie mam pojecia co maja kierowcy.Dla mnie praca tam to było totalnie nieporozumienie,zreszta pracowałem tylko jednen dzien.Dłuzej sie nie dało. Odpowiedz Link Zgłoś
mir_85 Re: Lekkerland 04.02.07, 20:15 Co z nią bylo nie tak?? Dostałem od nich oferte pracy i nie wiem czy wziąć tę pracę ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 19:50 Zawsze mozesz sprobowac i gdy sie nie spodoba dac sobie spokoj.Moze akurat kierowcy maja lepiej.Dla mnie praca na magazynie od 13 do nocy to porazka tym bardziej,ze nikt nie placil za nadgodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
mmasima Re: Lekkerland 07.02.07, 18:54 kierowcy dystrybucji w Lekkerland maja miodzio-rozworza towar ok 6 godz a w karcie pisza 13 godz.+ załątwiaja sprawy prywatne na miescie i co jest zastanawiajace nigdy nie sa głodni!!!Co innego jak jestes nowy i masz do rozwozu "sieci" a nie jeres obrotny to stoisz pod marketem i czekasz az łaskawie cie przyjma...ale sa to spradczne przypadki...ciekawe ile ci zaproponowali??? aha i jeszcze jedno -płaca za nadgodziny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fbd Re: Lekkerland IP: *.chello.pl 07.02.07, 20:31 w magazynie tez placa za nadgodziny tyle ze raz na kwartal, jak mam duzo to moge odebrac sobie dzien wolny ;) ja sobie prace chwale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir_85 Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 11:35 no ja wlasnie nie wiem jak to bedzie bo to ma byc praca na ciezrowe i oni chyba jeszcze sami tego nie wiedza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 15:30 a w jakim miescie bedziesz pracował? a jezeli chodzi o ciezarowke to jest MAN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojski Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 21:08 nie idz do tego syfu!!!!atmosfera straszna,kierownictwo patrzy na ciebie jak na złodzieja pobierasz ze sklepow pieniadze i czy napewno sie dobrze rozliczyles,kiero wyzywa sie na wszystkich i stosuje mobbing,terror na kazdym kroku.a teraz tna koszty i premia jest uzalezniona od dobrego humoru kierownika ,ktoey zawsze znajdzie cos aby ci te premie obciac.ogolnie nie polecam-straszny kanal i jeszcze sa kontrole na trasie ..jak i gdzie jezdzisz .totalny kanał.!!! i jeszcze zakompleksiony kierownik ktory jest despota .terrosysta psychicznym i tyranem -a wsztystko to sie dzieje pod okiem jego przełozonych ..mam nadzieje ,ze niedługo wszyscy rzuca podania i ow kiero obudzi sie z reka w nocniku .pozdrawiam z południowo zachodniej strony Odpowiedz Link Zgłoś
jacek791 Re: Lekkerland 21.03.07, 17:51 masz rację , po tych zmianach jest coraz gorzej - jak w jakimś obozie pracy . Współczuję wszystkim którzy zostali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 22:37 atmosfera jak za Stalina wszyscy sie boja jednego zakompteksionego dupka ktory chyba zamienil sie z koniem na głowe i wzial sobie do serca iz jest chinskim przywodca!!!!!!!! maly zarosniety zestresowany sfrustrowany dupek!!!!niedługo dojdzie do tego iz ludzie z magazynu beda mu myc nogi i jeszcze po tym myciu wypijac wode ...dlatego zycze temu dupkowi aby wszyscy jego podwładni zwolnili sie jednego dnia a on sam niech wydrukuje sobie słowo SZacunek" i nich powiesi w swoim gabinecie i czesto czyta zamiast cały dzien siedziec na gadu gadu Odpowiedz Link Zgłoś
napity Re: Lekkerland 28.03.07, 20:10 A tobie pewnie nie chcialo sie pracowac i wyzywasz sie teraz bo zapewne cie zwolnili lub niedlugo zwolnia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joda Re: Lekkerland IP: *.toya.net.pl 26.08.08, 23:46 Ludziska w MPO potrzebuja ładowaczy tam jest lepiej powaga !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inteligent Re: Lekkerland IP: *.aztw.cable.virginmedia.com 13.02.11, 22:29 firma o ktorej mowa to porazka!!! kierownictwo w s-c to debile! Odpowiedz Link Zgłoś
wyjadacz_parkietuf Re: Lekkerland 14.08.08, 15:26 czyżbyś mówił o panu D.J. z W? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Lekkerland IP: *.azylnet.com 23.03.07, 19:56 dla mnie jest ok, trochę mało płacą, ale my nie płacimy juz strasznej kasy jak kiedyś, bo ciągle czegoś brakowałoi nie siedzimy po nocach, czasem nawet mniej niz 8 godzin. robota jest lekka nikt sie nie narobi Odpowiedz Link Zgłoś
lekker Re: Lekkerland 28.03.07, 15:11 Jarząbek znajdż sobie szafę i znikaj z forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbbb Re: Lekkerland IP: *.e-wro.net.pl 21.03.07, 20:49 a ty pracujesz jako kierowca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bakara Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 20:56 z tego samego miotu co ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruina Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 20:59 mam meza kierowce w Lekkerland dawne milo -wiec wiem co pisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYLI Re: Lekkerland IP: 82.143.157.* 31.03.07, 21:51 odkąd się zmieniło kierownictwo jest zajebiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 20:34 ty chyba masz rozdwojenie jazni!!!!!Na Warszawie piszesz co innego a tutaj?? Napewno jestes zwiazany a ta firma i masz dobre kontakty z tym kierownikiem a moze obiecał ci premie lub podwyzke??A moze donosisz jak tam jest w zwyczaju.. tu mowisz na kierownika do kolegów i wyciagasz opinie na jego temat a potem mu wszystko przekazujesz!!!A moze ty sam jestes tym znienawidzonym kierownikiem o ktorym juz jest głosno i wypisujesz te bzdurne posty???Zastamawiam sie jak długo twoi pracownicy jeszcze wytrzymaja....ale mysle,iz juz przejrzeli na oczy skoro wypisuja post z imienia i nazwiska-nieprawdaz??Czas wyciagnac wnioski panie darku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podbijam Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 21:56 podbijam -aby wszyscy sie oczytali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Lekkerland IP: *.toya.net.pl 26.06.08, 22:04 wcale kierowcy nie maja miodzio w lodzi dostaja 1700 na reke a dymaja po 15 godz czasami to jest wyzysk a wogole to tna etaty i niewiadomo kiedy zostaniesz zwolniony mnie zwolnili z dnia na dzien po 4 latach pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: je-bar Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 16:30 takiego jak Ty juz nie znajda stary :) pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: su27 Re: Lekkerland IP: *.aster.pl 12.02.07, 21:08 kierowca w LL DzaraAWNE milo zarabia ltysiąc zł ,dodatkowo windykuje należności. Pierwszy dzwon z wypłaty potrącaja 100zł kolejny dzwon to pomarańczowe światło czyli ostrzeżenie do zwolnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahha Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 18:42 juz sie wam petla zaciesnia...droga korporacjo !!!juz jestem wolny........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mph Re: Lekkerland IP: *.chello.pl 24.07.07, 16:43 kierowcy, przynajmniej w Gdansku wala w klocki i sie obijaja, a zarabiaja minimum 2tys. z reguly koncza o 12-13 a do firmy wracaja o 17-18. Nie raz i nie dwa widzialem ich samochody pod domami. Podobno sa gps-y w telefonach kom. ale to pic na wode. poza tym jak cie zatrudnia to cie sami nie zwolnia. Takie grube numery co odwalaja kierowcy i dalej pracuja to mozna juz dobra komedie nakrecic. Pozdro z Gdanska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszacz Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 19:51 kierowca zarobi okolo 1600 netto, ale jest szereg kruczkow, wszystko zalezy pewnie od tego, w ktorym oddziale sie pracuje, praca jest odpowiedzialna zbierasz kase, bierzesz falsa jestes w plecy :), masz brak w dostawie, magazyn moze stwierdzic, ze im sie stany zgadzaja i kaza Ci placic <sic>, masz stluczke - podobnie albo wymienia Ci z wielka niechecia albo kaza zaplacic, na szczescie po znacznie obnizonych kosztach. Jesli spowodujesz kolizje/wypadek potracaja Ci z wyplaty 150zl, za drugim 300 zl a po trzecim podobno zwalniaja :) Atmosfera jest bardzo niezdrowa przynajmniej w moim oddziale, kierownik(-cy) uwaza Cie za zlodzieja, a sam robi swoje ;) ale pewnie im wolno :D Sa ogromne podzialy miedzy dzialami, kierowcy trzymaja z kierowcami, magazyn ze soba, przedstawiciele ze soba itd. Miedzy kierowcami czesto dochodzi do pyskowek z powodu nielogicznego podzialu tur dystrybucyjnych, punkty sa pisane w caly swiat, w duzych miastach dwoch lub trzech kierowcow odwiedza punkty na tej samej ulicy badz spotykaja sie w tym samym punkcie, odpowiedzialny za to nie ma pojecia o logistyce i planowaniu tras. Mozliwosci awansu z kierowcy nie ma, szkolen rowniez nie ma, z reguly auta sa przeciazone, i to mocno. Czas pracy ostatnio ulegl skroceniu, kolo godziny 16- 17 powinno sie konczyc :) aha, zaczyna sie od 6. Nadgodziny jako takie niby sa, ale w praktyce ich tak do konca nie ma, kierownik albo sam okresla ile godzin pracowales, albo mowi odgornie ile mozesz dopisac nadgodzin. Podsumowujac: da sie wytrzymac i przyzwyczaic, ale jak ktos ma lepsza, czystsza prace niech sobie odpusci przygode z Lekkerlandem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdro dla lechii Re: Lekkerland IP: *.eranet.pl 23.01.08, 00:10 korupcja ma krótkie nogi.Z pracowników robią idiotów do płacenia za braki a sami(k"e"rownicy) nabijają skarbonke. kierownictwo na magazynie to frajerstwo ,traktują cie jak śmiecia. Nic ci nie wolno,a o wszystko prosisz się na kolanach . jak jesteś tempy to ci to nie przeszkadza. Ale jeśli to dostrzegasz to.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosek Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 01:23 Na magazynie w Sosnowcu burdel, jakiś dureń z wa-wy wymyślił porządki na magazynie, brak słów jest gorzej niż było. Zostaje po 6000 linijek niezrobionych o godzinie 23: 00 na drugi dzień. Tylko czekać aż ta firma upadnie... Ale to nie wina nikogo w Sosnowcu, tylko w Wa-wie ktoś nie pomyślał przed przenoszeniem Krakowa. Wszyscy pracowali po 15 godzin przez ponad miesiąc, ale ile tak można katować organizm. Od strony kierownictwa zero reakcji. Dali by podwyżkę wynagrodzeń... A nie jest tak, że nowi młodziaki zarabiają więcej niż ktoś, kto przepracował rok lub więcej. Odpowiedzialność materialna zniszczy też tą firmę.... Wiem, że wielu pracowników odejdzie do września góra października tylko przez to żeby nie płacić tego głupiego haraczu. Jeżeli nic się nie zmieni w najbliższym czasie firma Lekkerland zniknie z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lekkerland IP: 82.160.30.* 09.08.08, 21:26 6000 linijek w sosnowcu to nieźle ale w wawie już prawie 8000 zostaje. Dostawa z czwartku jedzie w piątek lub poniedziałek itp. klienci zaczynają miec dośc. kierownik wymyślił pracę w sobotę płaci 100-tki parę osób się zgodziło ale to i tak nic nie pomoże zbyt dużo się tego nawarstwiło nawet wynajęty uninvest nie ogarnia wszystkich tras. atmosfera bardzo niezdrowa straszna nerwówka. a najgorsze jest to że ludzie mają już gdzieś tą firmę i przestaliśmy się angażowac " nie zrobione to nie" jak nikt się nie przejmuje to czemu my mamy się martwic. Pozdro dla wszystkich :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eks [...] IP: *.router.finemedia.pl 11.08.08, 16:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wyjadacz_parkietuf Re: Lekkerland 14.08.08, 15:32 Cze Gumiś! :-) No a powiedz sam - po co w ogóle było likwidować Kraków??? A tu jeszcze w kolejce czeka Rzeszów.... BTW: Znalazłeś już coś? Pozdro dla wszystkich "byłych" i szacun dla "obecnych"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuzzy Re: Lekkerland IP: *.gprs.plus.pl 15.08.08, 10:50 Widzę, że "byli" są lepiej poinformowani od "obecnych" w kwestii przyszłych... zmian...Co jeszcze nas czeka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Lekkerland IP: 212.160.172.* 27.03.08, 09:51 Witam Jeżeli wie ktoś cokolwiek na temat pracy przedsytawicieli handlowych , o prosze o jakiekolwiek informacje. Zostałem zaproszony na rozmowe, chciałbym cos wiedziec od kuchni co sie dzieje n atym stanowisku, bo jak narazie same opisy dotyczące kierowcy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milo Re: Lekkerland IP: *.eranet.pl 31.03.08, 09:32 praca jest spoko bez przesadnego ciśnienia, zarobki mogły by być trochę lepsze (zależy od regionu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Lekkerland IP: 212.160.172.* 01.04.08, 13:59 To jak jeszcze mógłbys coś dodać na temat procesu rekrutacji, byłbym wdzięczny Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrtin Re: Lekkerland IP: *.chello.pl 31.07.08, 10:47 PANOWIE JEST DOBRZE SOSNOWIEC STANAL 31 LIPIEC- 01 SIERPIEN.100 PROCENT KIEROWCOW WZIELO URLOP NA RZADANIE- WARSZAWA NIE UGIETA WIEC NIECH DZIALAJA ,NIECH ROZWAZA TOWAR JAK KOREK SIE NIE DA ROZKRECIC Z PIENIEDZMI NA PODWYZKI-POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor11 Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 18:50 witam orientuje sie moze ktos jakie sa srednie zarobki kierowcy w lekkerandzie ( np kierowcy ktory bedzie jezdzil nocami miedzy oddzialami) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prywatny Re: Lekkerland IP: *.116.235.15.lapy235.tnp.pl 08.07.08, 17:38 teraz 1800-2000 zl na reke. W zaleznosci na jaka trase popadniesz (a moze sko zek) to dymasz od 6do minimum 14stej. Bywaja dni ze zjezdzasz o 17(prawie codziennie) dopoki sie rozliczysz w kasie to bedzie 18sta i sobie policz to nie takie slodkie za tyle godzin dostal ochlapy. Trasy czasami po 300-400km pieniedzy czasami po 40-50tysiecy i martw sie o siebie by cie jakis bydlak nie zaatakowal. Po drugie towar wart czesto grubo ponad 250tysiecy (glownie papierosy). Samochod 100tysiecy i co tydzien operujesz kwotami trzech milionow zlotych. He czy za taka odpowiedzialnosc chce ci sie tam isc? Po drugie ostatnia umowa z orlenami jeszcze dowalila czadu pracy jest coraz wiecej a kierownictwo coraz glupsze. Ostatnio ludzie z warszawy sie pozwlaniali i byl straszny problem by towar wyslac do poszczegolnych regionow. Dzialy sie cyrki i mnostwo zwrotow za ktore ty odpoiadasz i tracisz czas by wypisywac jakies glupie protokoliki. Od roku tam pracuje i 3 razy (slownie - trzy razy ) zdarzylo mi sie wyjsc o równo 14stej z firmy. Nie polecam . sam szukam czegos lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelon Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 14:15 wogóle w tej wawie to niezly cyrk ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 20:10 potwierdzam obóz pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: Lekkerland IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl 30.07.08, 21:46 Jeżeli ktoś z was rozważa pracę w tej firmie radzę się dobrze zastanowić bo wszystko wskazuje na to iż ta firma zwyczajnie się kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
ssak69 Re: Lekkerland 31.07.08, 16:10 W całej Polsce trwa dziwna polityka panów w krawatach mająca na celu doprowadzenia tej firmy do upadłości. Nie wiem jak to sie ma na tle oddziałów w innych krajach europejskich ale to juz chyba koniec tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 21:47 a czy wiadomo komus cos na temat magazynu .... oplaca sie i jak to jest ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ssak69 Re: Lekkerland 01.08.08, 07:48 To zależy w którym oddziale chcesz pracować ale czytając to forum sam widzisz jak sytacja wygląda: odpowiedzialność materialna, częste nadgodziny (coraz rzadziej odpłatne) i najważniejsze przeciętne jak na warunki na rynku pracy zarobki od 1400 - 1800 na czysto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 17:59 ineresuje mnie wawa... Odpowiedz Link Zgłoś
uxl Re: Lekkerland 05.08.08, 08:18 Ludzie, tu już nikt normalny do pracy nie przyjdzie. Jesli chcecie robić kariere w tej firmie, lepiej ulice sprzątac-wiecej doswiadczenia i poszanowania Odpowiedz Link Zgłoś
uxl Re: Lekkerland 05.08.08, 13:54 Gość portalu: aa napisał(a): > ineresuje mnie wawa... to nie firma tylko dom wariatów, eksperymenty, cisza, nikt nic nie wie, z dnia na dzien good bye, pracuje długo, ale nikt kto ma rozum tu miesiąca nie zagrzeje-ucieknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lekkerland IP: 82.160.30.* 05.08.08, 18:59 wawa lepiej nie !!! cyrk na resorach nikt nic nie wie. myślę że firma w obecnej sytuacji w jakiej się znajduje potrwa już nie długo. szkoda że w taki głupi sposób ktoś stara się rozwalic tą firmę w którą wielu ludzi włożyło sporo pracy i serca jest to strasznie przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lekkerland IP: 82.160.30.* 05.08.08, 19:11 Wszystko się zmieniło wraz z nowymi prezesami.Na gorsze oczywiście. bryndza totalna dom wariatów kierowcy wyjeżdżają o 12 bo magazyn się nie wyrabia, klienci wściekli dzwonią non stop nikt nic nie wie czy towar spakowany czy wyjechał kiedy wyjechał i jak wyjechał kierownictwo ma to gdzieś a jak pracownicy upominają się o podwyżki bo nie mają motywacji do pracy to "kierownik chce zrobic im striptiz" naprawdę cyrk i jeszcze raz cyrk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Lekkerland IP: *.torun.mm.pl 05.08.08, 21:46 a co wiecie o toruniu, zwłaszcza o magazynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Lekkerland IP: *.torun.mm.pl 06.08.08, 20:56 uściślając - chodzi mi ile można zarobić i atmosfere, bo czytam ze moze być nieciekawa jak w innych oddziałach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milo Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 20:27 w innych oddzialach kierownictwo ukrywa przed pracownikami wszelkie informacje o niepokojach w centrali, jak to niedawno mialo miejsce w Wawie, gdy kilkunastu magazynierow nie przyszlo do pracy, chyba najwyzszy czas zaczac rozgladac sie za innym zajeciem a slowo podwyzka u mojego kierownika nie istnieje w zadnym slowniku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wania Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 11:02 Pracuję w Sosnowcu i dopiero na forum dowiedziałem się o centrali dzięki przekaże kolegom . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wania Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 11:11 W Sosnowcu też kierowcy nie pracowali dwa dni na magazynie totalny zawał haos towar na Sosnowiec wyjeżdża 14;15 .Robimy Kraków i Sosnowiec wtym samym składzie co Sosnowiec.Obozy po drugiej wojnie nadal istnieją.Ja pier........ . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robol Re: Lekkerland IP: *.chello.pl 13.08.08, 20:27 Przyszedł już chyba czas, aby wreszcie inspekcja pracy przyjrzała się z bliska normie czasu pracy i formie jej wynagradzania. Mam na myśli fikcyjne karty drogowe, oraz bezprawne zabieranie premii w ramach cięcia kosztów przez kierownictwo poszczególnych fili. Ogólnie podzielam zdanie większości korespondentów iż jest to chyba tylko kwestia czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lekkerland IP: 82.160.30.* 13.08.08, 22:39 No i stało się!!! Klient detaliczny został wyautowany w wawie obsługuje się już tylko sieci ;-) a zwykły klient won. To chyba naprawdę jest już początek końca.Pracuję w tej firmie już bardzo długo prawie od początku jej istnienia i jestem w ciężkim szoku........... o co chodzi????? to już jest naprawdę koniec. pozdrawiam wszystkie dinozaury. Odpowiedz Link Zgłoś
wyjadacz_parkietuf Re: Lekkerland 14.08.08, 15:14 Cześć! xxx - sam byłem dinozaurem z milo. Pracowałem tak jak i Ty, od początku istnienia firmy w moim województwie. Zostawiłem tam wiele zdrowia, czasu i własnych pieniędzy. Wszystko skończyło się (a raczej zaczęło się kończyć), kiedy ludzie z Zarządu odeszli z firmy (Zalew czy Tadzio) a firmę restrukturyzowano - wprowadzono dziwne podziały "pionowe", stworzono stanowisko KCD, a szczytem IMO były ucieczki (bo chyba tak tylko można powiedzieć o ich zwolnieniach się) takich ludzi jak Koniu czy Wiercioch (zorentowani wiedzą o kogo mi chodzi). Teraz widzę, że ja na szczęście zdążyłem odejść w ostatniej chwili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chlopek Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.08, 18:26 z tego ci slyszalem to w wawie obsluguje sie sieci i stacje ale to tylko przez jakis czas.... po kilku tygodniach ma wszystko podobno wrocic do normy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agregat Re: Lekkerland IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.08.08, 21:40 ups-ale sie porobiło...po tych chorych podziałach na logistyke i sprzedaż,stara kadra sie wykrusza a nowi nie wiedza o co w tym wszystkim chodzi-pozdrawiam dinozaury-a Konia szkoda -super gość,a z tych nowych nikt mu nawet do pięt nie sięga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chlopek Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 09:52 a kto to ten koń? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patataj Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 15.08.08, 14:16 Sodoma i gomora sie dzieje. Czysty kołchoz. Nie bedzie niemiec plul nam w twarz!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iiii.k Re: Lekkerland IP: *.olsztyn.mm.pl 15.08.08, 19:11 witam przepracowałem w tej firmie wiele lat. po przejęciu firmy przez lekkerland zaczeły się zwolnienia i reorganizacja.myślałem że to normalne,tylko że to jest polska a nie niemcy i tu się sprzedaje inaczej,wpadli w pułapkę i teraz tylko mogą to sprzedać .koniu się na tym poznał i wielu innych ,a ludzi traktują kierownicy tak bo się boją o siebie, jak on z was nic nie wyciśnie to go wycisną i zwolnią.wtedy zatrudnią takiego który im nie podskoczy.myślę że nieodparady "uciekł" z polski prezes jeszcze pół może roku i się wyjaśni czy miałem racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iiii.k Re: Lekkerland IP: *.olsztyn.mm.pl 15.08.08, 19:22 ps sprobojcie założyć zwiazek zawodowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi... Re: Lekkerland IP: 82.177.57.* 16.08.08, 12:07 południe mówi tak dla związków,spróbować można Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Lekkerland PH IP: *.icpnet.pl 10.03.10, 23:22 witam..mogę się dowiedzieć jak wygląda praca przedstawiciela handlowego w tej firmie? jakie są płace i warunki..czytałam ofertę pracy i zastanawiam się czy wysłać CV..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lekkerland IP: 82.160.30.* 17.08.08, 19:54 cześc wyjadacz_parkietuf ! masz rację takich ludzi jak Zalew Tadzio koniu Wiercioch Bodek czy chociażby Zbiciak który ze dwa tygodnie temu też się pożegnał już nie produkują. Bez przyczyny nie mówiono by na Roberta Z "OJCIEC" W tej firmie już nigdy nie będzie o.k. bez ludzi którzy stworzyli ją od podstaw, myślę że i na mnie już przyszedł czas bo to już nie jest "praca" tylko parodia. tylko strasznie ciężko się ogarnąc i zacząc wszystko od nowa. Ktoś napisał że to przejściowe że Wawa obsługuje już tylko sieci, nie wydaje mi się!!! Który klient wróci po takim potraktowaniu go przed długim weekendem czyli( zero dostawy ) śmiech na sali normalnie. i to nie jakieś szczury tylko klienci którzy współpracują z firmą od 5 ,10 czy 11 lat powiem szczerze jest mi przykro patrzec na to wszystko jak to się sypie. Pozdrawiam byłych i obecnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lekkerland IP: 82.160.30.* 17.08.08, 19:57 Ps. Panowie dyrektorzy I prezesi opanujcie się. wiem że czasami wchodzicie na forum i piszę do was OPANUJCIE SIę albo powiedzcie nam o co chodzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mara Re: Lekkerland IP: *.chello.pl 15.08.08, 21:36 wania jak długo pracujesz w Sosnowcu???? bo z tego co ja znam sytuację z Sosnowca to od czasu przejęcia Krakowa zatridnienie w tym oddziele wzrosło o 100 % i wciąż rośnie więc chyba jesteś młodym pracownikiem Odpowiedz Link Zgłoś
fajny_kuba Re: Lekkerland 15.08.08, 20:00 pozdro dla byłych i obecnych nie chcę dużo słodzic ale chyba pracuje w ostatnim normalnym oddziale na KD u nas płacą za nadgodziny jak nie piszesz to dostajesz większą premię suma sumarum to 1.9 zeta masz problem z autem to jedziesz na serwis .wyjerzdzamy ok 7 nie raz auta przeładowane a nie raz jedzie magazynier albo kumpel bierze. coś zaczyna się dziać bo nie przedłużają umów magazynierą nie dbają o detalistów i vanom podnoszą % i windują ceny ale nikt nic nie wie same domysły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fizyczny Re: Lekkerland IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.08.08, 22:23 Ale co wy wymagacie od firmy gdzie umysłowych jest 6 razy więcej niż fizycznych ,,na górze debil na dole debil" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Napięty do bólu Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 15.08.08, 22:44 Bez kitu, Zalewski dobrze wiedział co się kroi, że sprzedał wszystko do cna niemczurom. Można rozkminiać to na różne sposoby, ale tak naprawdę nie wiadomo o co tu ku_rwa chodzi. Ja pracuję tutaj ponad 5 lat i różne pierestrojki już były. Kolesie robią po 11 lat i też niejedno widzieli, ale teraz to jest czeski film na całego. Cwaniaki na górze bazują na tym, że ludzie nie mają kontaktu między sobą(mam na myśli różne filie). Wiadomo jest, że jak ludzie nie do końca wiedzą o co biega i co jest grane to jest ogólny rozjebnik i łatwiej tym wszystkim motać. Dlatego należy się ogarnąć i zacząć się kumać między oddziałami. No chyba, że wszyscy co tutaj piszą mają wy_..e na robotę w tej firmie. Ja bym jeszcze trochę popracował:) Czekam na przemyślane opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Lekkerland IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.08.08, 22:52 pracujesz w logistyce czy w sprzedazy???i na jakim stanowisku -podaj w skrocie,moze cos wspolnie wymyslimy lub podejmiemy jakakolwiek forme obrony,jak zauwazylem forum ostatnio jest bardzo aktywne,a pomysl aby wymieniac sie info miedzy regiomi uwazam za b.trafiony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Napięty do bólu Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 15.08.08, 23:27 Tyram w logistyce, he. W ogóle to śmiech na sali. Tu logistyka, tam sprzedaż, tu i ówdzie administracja jakaś. Patologia jednym słowem. Natworzyli działów, stanowisk, funkcji, a robić k_urwa nie ma komu!!! :) Ktoś pisał o zakładaniu związków zawodowych. He, albo koleś jest nieogarnęty, albo za dużo pasjonował się "twórczością" Lenina. Moim skromnym zdaniem: związki zawodowe w Milo = mission imposible(czy jak to się tam pisze). Ja uważam, że jeśli ktoś z kimś pomiędzy filiami nawiąże jakiś kontakt itp to już będzie dobrze. Idę lulu;) Odpowiedz Link Zgłoś
wyjadacz_parkietuf Re: Lekkerland 17.08.08, 22:26 "Napięty" piszesz, że związki w LL to M.I. ;-) No, niezupełnie - nie wiem czy sobie przypominasz, ale swojego czasu - swieżo po przejęciu Milo przez LL poszło z działu kadr bodajże pismo o możliwości założenia związków - tylko, że nikt na to nie zareagował. Popytajcie w filiach swoich RKA albo KCD o to pismo - albo najlepiej zadźwońcie do kadr. BTW: Jestem w szoku, że Zbiciak również zrezygnował... Kto teraz trzyma kadry? Jakaś nowa osoba czy któraś z Pań awansowała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wodzu Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.08, 10:38 Zbiciak chyba zrezygnował ze względu poważne problemy ze zdrowiem, a jego miejsce pewnie zajmie Pani która do tej pory była jego zastępcą.Tak czy inaczej jak zawsze skroją nas z nadgodzin, zamiast 100 naliczą 50, kto zauważy i się upomni może odzyska kasę ,a Ci którzy nie sprawdzą wierząc w uczciwość i rzetelność osób które obliczają nadgodziny....cóż ich strata a dla szwabów zysk. NIE DAJMY SIE SKROIC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Napięty do bólu Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 18.08.08, 17:25 Koleżko ja wszystko pamiętam i się z Tobą zgadzam z tą tylko róznicą, że: - w piśmie owym była mowa o założeniu Rady Pracowniczej, a nie Związków Zawodowch. Rada pracownicza to zupełnie inna bajka niż ZZ. Nie chce mi się rozpisywać, ale ogólnie Rada Prac. to pic na wodę fotomontaż. I na taki "twór" Wysoki Zarząd wydał zgodę. Na ZZ w życiu się nie zgodzą. Także można to zapić zimną wodą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wyjadacz_parkietuf Re: Lekkerland 17.08.08, 22:33 To jeszcze raz ja ;-) Mówisz, że natworzono działów i stanowisk. I tu masz rację! Komu szkodził dotychczasowy podział???? U nas przy reorganizacji zwolniono Kierownika Sprzedaży - a po roku (około) sprzedaż tak pierdyknęła w dół, że się obudzili i zrobili KSa z PeHowca.... A stanowisko KCD??? Oseparowali tym całkowicie sprzedaż od logistyki i od tego czasu, każdy z tych działów ciągnie w swoją stronę zamiast współpracować.... A wcześniej kierownik filii/regionu/makroregionu miał pod sobą i jednych i drugich - lepiej było widać bieżące problemy i od razu można było reagować. Gość portalu: Napięty do bólu napisał(a): > Tyram w logistyce, he. W ogóle to śmiech na sali. Tu logistyka, tam > sprzedaż, tu i ówdzie administracja jakaś. Patologia jednym słowem. > Natworzyli działów, stanowisk, funkcji, a robić k_urwa nie ma > komu!!! :) > Ktoś pisał o zakładaniu związków zawodowych. He, albo koleś jest > nieogarnęty, albo za dużo pasjonował się "twórczością" Lenina. Moim > skromnym zdaniem: związki zawodowe w Milo = mission imposible(czy > jak to się tam pisze). > Ja uważam, że jeśli ktoś z kimś pomiędzy filiami nawiąże jakiś > kontakt itp to już będzie dobrze. > Idę lulu;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Driver Re: Lekkerland IP: *.chello.pl 16.08.08, 20:16 Zgaśmy Już Światło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fajny Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.08, 20:39 moim zdaniem firma dąży do tego żeby zostały tylko sieci zredukują kilka kolejnych fili i będzie jak w Dojczland zero kasjerek dwa trzy główne magazyny i kilka przeżutowych niedługo się okaże kwestia kilku miesięcy a związki czy mają sens kto je poprowadzi i czy coś dadzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 19:30 To pewnie zrobi sie tak jak w Maclane'ie, tylko sluchy mnie doszly, ze ich maja likwidowac Odpowiedz Link Zgłoś
wyjadacz_parkietuf Re: Lekkerland 17.08.08, 22:46 Napięty - uwierz mi - we wrześniu tego roku miałbym przepracowane 14 lat w Milo. Naprawdę przemyślałem to wszystko i przez tydzień chyba biłem się z myślami "pociągnąć jeszcze, czy rzucić LL w diabły?" Ale po zatrudnieniu różnorakich kosmonautów w Centrali nie mających zielonego pojęcia o pracy, Dyrektorów z Bożej łaski. I widząc ich decyzje... to ręce i nogi opadają.... Żal tylko tych ludzi, z którymi tak dobrze mi się współpracowało - szczególnie pozdrawiam cały Makroregion Południowy i filię Łódź, z którymi najwięcej miałem do czynienia. Gość portalu: Napięty do bólu napisał(a): > Ja bym jeszcze trochę popracował:) > Czekam na przemyślane opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 16:59 Mówcie o tym forum jak najwiekszej ilosci osoob we wszystkich Lekkerlandach w Polsce, podzielcie się ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Lekkerland IP: *.torun.mm.pl 17.08.08, 21:26 ja jeszcze raz w sprawie magazynu w Toruniu - czy macie jakieś info - muszę szybko podjąć decyzję. Czy tam jest tak samo jak piszecie w sosnowcu albo wawie? Znalazłem jeszcze ogłoszenie na kierowce w hurtowni farmaceutycznej. czy to to samo co kierowca ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 21:39 w wawie z kierowca to nie tak zle.....rozwozisz towar 8h i out-do domu.. jak rano nie spakowane to czekasz az ci cos spakują i jedziesz...hehe ostatnio o to ciezko..... w kazdym razie kierowcy to do okolo 16 kursuja a potem juz nie jezdzą... Odpowiedz Link Zgłoś
wyjadacz_parkietuf Re: Lekkerland 17.08.08, 22:21 Cze! "zainteresowany" - generalnie kierowca farmacji to zupełnie inna broszka niż kierowca dystrybucji. Tak więc próbuj - tylko licz się z tym, że możesz pracować głównie nocami. Zresztą zadzwoń do Kierownika Farmacji w Toruniu czy w Sosnowcu i się dokładnie popytaj. Gość portalu: zainteresowany napisał(a): > ja jeszcze raz w sprawie magazynu w Toruniu - czy macie jakieś info - > muszę szybko podjąć decyzję. Czy tam jest tak samo jak piszecie w > sosnowcu albo wawie? Znalazłem jeszcze ogłoszenie na kierowce w > hurtowni farmaceutycznej. czy to to samo co kierowca ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toruń Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.08, 22:27 kolego na farmacji wyjezdzasz około 17 18 jedziesz albo do Gdańska Szczecina Poznania wyrzucasz pojemniki z lekami i wracasz masz określony czas na dotarcie do filii i z powrotem nikt nie nie goni jedziesz spoko i wracasz .na magazynie nie jest jak tu piszą Toruń pozostał najnormalniejszą filią (chyba) w Polsce nie wie czemu chcą Cię przyjąć bo nie przedłużają umów chłopaką ale praca nie jest cięzka kierownik premiuje za zrobione pozycje praca po 8 h (tylko popołudniami)nie jest cieżko ja proponuje na farmacje pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toruń Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.08, 22:38 a jeszcze jest trasa do wawy są cztery trasy wachadłowe auta to nowe Craftery i nieco starsze Partnery ale te już po mału wycofują i robią oszczędnosci puszczają Craftery z dystrybucji (choć tu nikt nie widzi tych oszczędności) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Lekkerland IP: *.torun.mm.pl 18.08.08, 17:57 dzia za info.Niestety w moim przypadku nocki odpadają.Podobno zwalnia sie ktoś z magazynu, przynajmniej tak mi mówił kierownik z którym rozmawiałem. (chyba sławek). Tak się zastanawiam zeby nie wdepnac w g...o. A jak ten kolo co ze mna rozmawiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Napięty do bólu Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 22.08.08, 17:24 Takie zmiany wielkimi krokami się zbliżają, a tutaj cicho jak w kościole;) Nikt się nie podzieli najnowszymi z najnowszych wiadomościami? He, a może już nie ma komu się dzielić, bo wszyscy się pozwalniali?hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Lekkerland IP: *.koba.pl 22.08.08, 18:25 Napięty o jakich zmianach mówisz,u nas w oddziale cisza nikt o zmianach nic nie mówi,wiesz może coś nowego to chłopie pisz niech wszyscy sie dowiedzą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajny Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.08, 19:09 tak kolego jak coś wiesz to się dziel u mnie też cisza tylko same nasze wywody ja sie deklaruje że jak będę coś wiedział to się tu podziele z wami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?????????? Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 10:28 Zmiany się szykują i to duże, firma prowadzi już rozmowy sprzedażowe, właścicielem już nie będą niemcy tylko ktoś inny. Pracowałem osiem lat w tej firmie, obserwowałem wszystkie zmiany jakie następowały w tym okresie, i nic dobrego one nie wróżyły dlatego odszedłem i nie żałuję, jest mi naprawdę dobrze w nowej pracy. Firma schodzi na psy , ludzi ze starej gwardii można policzy na palcach jednej ręki, po prostu zrobiła się przechowalnia a będzie jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary wyga Re: Lekkerland IP: *.olsztyn.mm.pl 23.08.08, 17:57 Wszedzie Dobrze gdzie nas miema'''''KOLPORTER, KDWT, POLSKI TYTON ,RUCH,po zmianach z MILO na LL duzo ludzi odeszlo i co TEN SAM BURDEL,Kasa podobna ,procedury,i poszanowania pracownika brak .Wszendzie w tych molochach to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Napięty do bólu Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 23.08.08, 19:09 No to kolega o zajebistym nicku ????? napisał o co chodzi. Mniej więcej takie zmiany miałem na myśli. Ponoć nas sprzedają, po raz kolejny. Zaznaczam, że info niepotwierdzone, bo oczywiście jak to bywa w milo nikt nic nie wie. Ale zapewniam Was moi drodzy coś jest na rzeczy hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajny Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.08, 19:31 myśle koledzy że jak by nas sprzedawali byłby szum na rynku nie jesteśmy sklepikiem żeby obeszło się bez szumu pozatym sprzedając firmę chcieli by oddać w dobrej formie za większą kasę a nie doprowadzać ją do ruiny myślę że chcą zostawić tylko sieci i robią wszystko żeby klienci sami odchodzili i o pracowników to samo Mniej klientów mniej pracowników niech sami odchodzą nie będziemy płacic odpraw selekcja naturalna najbardziej oddani lojalni zostaną albo pójdą na dno (ja zostaje jak dobry kapitan pójde na dno ze statkiem) pozdrawiam licze że nie będzie gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Napięty do bólu Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 23.08.08, 23:44 Całkiem całkiem logiczna rozkminka Panie Kapitanie. Może i masz rację, ale z drugiej strony, a powiem nawet, że z różnych stron dochądzą coraz głośniejsze słuchy, że jednak sprzedali(sprzedają). Ja nawet przychyliłbym się do Twojej wersji, ale z drugiej strony te nasilające się plotki...Czysta kałabania;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sflaczały Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.08, 12:04 Plotki , ploteczki. Był taki film "PLOTKA" spróbuj jak w tym filmie , puść fame że gej to może nie zwolnią. A z drugiej strony jak nie tu to gdzieś indziej będziemy robić, czym tu się przejmować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajny Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.08, 12:32 no wiesz kolego człowiek już się przyzwyczaił do tego co ma i każde zmiany wiążą się z jakimś ryzykiem i dlatego boimi się zmian i boimy się co będzie z tą firmą tu wiemy na czym stoimy a jak przyjdzie ktoś nowy to może niezle namieszać no i chyba tym się przejmujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sflaczały Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.08, 18:40 Jeszcze w Milo człowiek się jakoś tam można powiedzieć przejmował , ale teraz ... Lepiej niech teraz się to rozwali i nie wpędzają nas w lata bo będzie trudniej o robotę.A jak będziecie tak s...ć po gaciach to z wami wszystko będą robić . Wrzuć na luz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Pacholski Re: Lekkerland IP: *.cable.smsnet.pl 24.08.08, 18:57 mi tam dobrze w Lekkerlandzie..:) awansowałem z magazyniera na kontrolera i jest OK..:) kasa też..:) Komu się chce robić to będzie robił, zadna praca nie hańbi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sflaczały Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.08, 20:02 OCZYWIŚCIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby benek Re: Lekkerland IP: *.galileusz.3s.pl 24.08.08, 22:45 hej głowa do góry, już niedługo piątek i weekend i znowu "dzień kierowcy":D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Lekkerland IP: *.nott.cable.ntl.com 25.08.08, 06:13 Witam. Mozecie powiedziec ile zarabia w Toruniu kierowca na tych nocnych trasach? Szukam wlasnie pracy w tych godzinach co podaja czyli 00.00-11.00 oraz 17.00-01.00. Niezbyt dobre opinie tu panuja widze ale niestety musze zmienic prace by zaopiekowac sie czlonkiem rodziny w godzinach 12-16. No a te godziny odpowiadalyby mi idealnie o ile nie musialbym zostawac po godzinach codziennie. Pozdrawiam Was i trzymajcie sie tam w tej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajny Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.08, 17:16 kolego ta praca w Toruniu to calkiem inna bajka tu się niczym nie martwisz masz cztery trasy (Wawa Gdańsk Poznań albo Szczecin) jedziesz jedną z nich do fili i wracasz dużo towaru nie masz i osmiu godzinach się miescisz a zarobki to chyba 1.1 do 1.6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRUPEK Re: Lekkerland IP: *.acn.waw.pl 01.05.09, 18:29 do dupy z tym szmbem lekkerland Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki sobie Re: Lekkerland IP: *.mmpnet237.tnp.pl 01.05.09, 20:14 nie powinieneś podpisywać sie ,,trupek,, tylko dupek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joda Re: Lekkerland IP: *.toya.net.pl 26.08.08, 23:29 Lekkerland kupuje Eurocash z Prezesem Pedrosem Kutasemposampas na czele !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zmeczony_1 Re: Lekkerland 01.09.08, 23:17 to chyba faktycznie EUROCASH ma wykupić LL... z różnych źrudeł dochodzi ta sama wiadomość... w całej polsce trwają zwolnienia... około 100-150 osób ma polecieć... polecieli już wszyscy przedstawiciele ds. sieci... paru kierowców... tną VanSelerów i podobno chcą ich całkiem zlikwidować... to są celowe działania, aby "wykazać się" przed kupcem jak największym zyskiem i jak najmniejszymi kosztami, ale nikt nie kupuje tak wielkiej firmy, aby ją zamknąć, pozatym w polsce na samych sieciach nie ujedzie sie za daleko, tymbardziej, że sieci generują połowę obrotu firmy i to prawdopodobnie na niższej marży niż detal... nadzieja w tym, że nowy właściciel maże bardziej się przyjrzy pracy poszczególnych odziałów i wyciągnie odpowiednie wnioski :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ortograf Re: Lekkerland IP: *.torun.mm.pl 02.09.08, 20:35 kolego , zamiast pieprzyć głupoty i spekulacje weź się do roboty, a i z ortografią nie za bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlonek sekty ll Re: Lekkerland IP: *.olsztyn.mm.pl 02.09.08, 21:04 kolega z Torunia ma racje nikt nikogo nie zwalnia ,sami sie zwalniaja.Za te pieniadze kto bedzie pracowal po 11h, napewno zaden ph ,kd a vs-y nie robia planow to ich zwalniaja poco przeplacac za nie efektywnego pracownika komuna minela.[poczekamy zobaczymy ipiszcie o konkretach'] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swobodny Dżordż Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.08, 23:53 A kolega "ortograf" i "ciekawy" to pewnie ten sam "ociec" Tadeusz sądząc po IP? Jak się nie ma do czego "przyp..lić" to zawsze można się "przyp..lić" do ortografii??? Panie Ortograf, to może popieprzysz nam "mądroty" i oświecisz w temacie "o co chodzi jakby?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realny Re: Lekkerland IP: *.osiedle.net.pl 03.09.08, 20:28 CZY nikt nie widzi co się dzieje. Annopol to bajzel i co... . PREZESI DYREKTORZY biorą zajebistą kasę co miesiąc i to bardzo i co... . To są darmozjady i nic nie robią tragedia debilizm...... brak słów. Odpowiedz Link Zgłoś
always2be3 Re: Lekkerland 26.09.08, 22:55 Witam serdecznie starą ekipę Milo (od 1997r).Dla wielu osób był to drugi dom,miejsce nie tylko pracy ale również przyjaźni.Kochaliśmy tą firmę ,pracę, ludzi z którymi spędzaliśmy wiele czasu.Przeżywaliśmy wspólnie śluby,narodziny dzieci jak również ostatnio śmierć naszych kolegów z pracy.Dla pracowników Lekkerland-u to co piszę to bzdury ale tak naprawdę było.Strasznie mi żal ,że tak potoczyły się losy Milo.Pracy w takiej firmie życzę każdemu z Was. Nie jestem już od kilku lat pracownikiem tej firmy ale patrząc na to co się teraz dzieje mogę tylko dziękowac Bogu ,że mnie tam nie ma. Cieszę się ,że ostatnio zostały zwolnione dwie panie które na to zasługiwały jak nikt inny.Mam nadzieję ,że dostaną od życia w d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: Lekkerland IP: *.116.234.187.lapy234.tnp.pl 26.08.08, 15:45 jakies nowosci na temat rzekomego kupna lekkerland? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sflaczały Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.08, 13:10 E Ty JODA musi Ty z Gwiezdnych Wojen, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bosa Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.08, 13:24 Ja napiszę tylko tyle przez 5 lat pracowałam dla firmy. Byłam tam każdym: sprzątaczką, magazynierką,kasjerką,fakturzystką nawet przez 5 minut zastępcą kierownika. Po 5 latach robienia wszystkiego zarabiałam 1200zł dużo prawda ? I wiecie co jak już sobie poszłam zrozumiałam że dla góry byłam tylko numerkiem niczym więcej ;p. Nawet mnie nie potrafili godnie pożegnać. W nowej firmie jestem człowiekiem, który ma prawo śmiać się, płakać pisać e-maile gdzie chce do kogo chce. Byłam oddana firmie przez 5 lat bez wzglądu na zmiany jakie tam były. I wiecie co jeszcze uwielbiałam ludzi którzy tam pracowali i tego najbardziej mi żal. Pewnie w różnych oddziałach jest inaczej, ale brak szacunku dla pracownika jest wszędzie. Pozdrawiam wszystkich którzy jeszcze tam pracują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 11:17 W sumie najlepszy POST jaki czytalem tutaj !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyga Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.08, 22:09 Tak samo jest w poznaniu,tu nie licza sie umiejetnosci a znajomosci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 19:53 Podobno w środe małe zebranie w Wa-wie z KCD :) he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 14:49 Mam nadzieje, że moj dostanie dobrego kopa, zeby sie zmobilizowac, bo bierze kase za siedzenie i zbijanie bakow i nic nie robi, no moze oprocz snucia sie po filii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Lekkerland IP: *.torun.mm.pl 01.09.08, 18:44 a kolega z jakiego oddziału? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciuu Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 19:12 w srode ? z kierownikiem centrum tak? dobrze rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Lekkerland IP: *.torun.mm.pl 01.09.08, 19:40 jadą wszyscy i jeszcze sprzedaż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamana Re: Lekkerland IP: *.13.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 02.09.08, 18:55 tak zebranko w W-wie, po którym p.kierownik przyjedzie i moze rozda kilka wypowiedzeń, szlak by trafił!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 19:46 i co wiadomo cos o tym zebraniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.08, 10:25 zależy w jakim regionie najlepiej jest w warszawie ponad 2300 pracujesz więcej jak 8 h i jest zapie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adolf Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 03.09.08, 20:41 Hobic hobic. Nie gadac. Hobic. Sznela sznela. Ordnung must sein wy polszke szwinie hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajny Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.08, 21:47 witam z moich wiadomości nie zostaliśmy sprzedani coś będą ciąć bo przynosimy straty podobno w Szczecinie zamkneli dwie trasy KD ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Lekkerland IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.09.08, 22:05 ktoś ma jakieś info co ciekawego sie wydarzyło na spotkaniu KCD i sprzedaży? pojechali wszyscy święci, włącznie z prawnikiem firmy i księgowością... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panna nikt Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 23:27 z tego co wiadomo a już dużo coś tam było powiedziane czyli tak jak wcześniej się mówiło tzn . że LL miało się sprzedac i wyszło na jaw że mieli sprzedac wszystko EURO CASH niestety szwabom nie spodoabały sie podobno warunki na ktore nie mogli przystac , ludzize ktorzy zostali juz pozwalniani już sie ich pozbyli czy dalej jakiekolwiek beda zwolnienia nic nie wiadomo - podobno już NIE ..... szwaby po nie zaakceptowaniu umowy sprzedaży EURO CASHOWI podobno przygotowali jakiś program naprawy firmy by spowrotem wróciło wszystko do normy , co i jak i ile w tym prawdy trudno jest cokolwiek mi powiedziec bo tak jak każdy tu z nas snujemy tylko domysły a święte krowy które nic nie robiły i dalej nic nie będą robic to oni zabijaja tą firme a my jestesmy tylko trybikami w całej tej machinie i mozemy tylko czekac co pajace znó wymyślą coś nowego ...... pozdrawiam wszystkich którzy oddali coś więcej niż tylko zdrowie tej firmie ... dobrej nocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sflaczały Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.08, 17:28 a gdzie znaki interpunkcyjne znacznie łatwiej by się czytało żeby był użyte i wiadomo by było o co chodzi o przepraszam przecinki zostały użyte... pozdrawiam wszystkich weteranów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOŚ Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.08, 18:44 kolego sflaczały zamiast pouczać napisz coś konkretnego coś na co wszyscyczekają-wiadomości o tej firmie a nie baw się w Miodka to nie strona od tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sflaczały Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.08, 11:04 No co by tu Tobie powiedzieć? Może to że jutro poniedziałek i o 6:00 zaczynamy nowy pewnie paskudny tydzień ku chwale ... w sumie to nie wiadomo nawet komu (czyją kieszeń nabijamy).Rób co do Ciebie należy , a czas pokaże co tam jakiś na górze frendzel wymyśli.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszcz Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 16:51 eh / po magazynie w wawie lazi jakis kolo z zewnątrz i rozkazuje wszystkim kto co ma robic....masakra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sflaczały Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.08, 17:26 Ponoć zmieniają wam (magazyn w wawie) system płac? Prawda to ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Napięty do bólu Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 09.09.08, 17:35 To zapytaj się go czy zasadził ktoś mu kiedyś kopa do dupy he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: placek-pankracek Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.08, 21:32 Ponoć na zebraniu w Wawie zapadła decyzja że prezes Wancewicz Z. wraca na poprzednie stanowisko(wielki come back )ale się będzie działo , oczywiście że będzie się działo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszcz Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 23:31 hmm o nowym systemie plac nic mi nie wiadomo i nikomu chyba tez nie u nas..... nic tez nie wiem o nowym prezesie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: placek-pankracek Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.08, 08:48 Ponoć Wanczewski jego nazwisko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adolf Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 11.09.08, 16:43 Ponoć chłop ma dwie cysty na lewym półdupku i pentagram na mosznie. Oblicze jego ciemne i nieprzeniknione, a głos potworny jak piard wściekłego bawoła Odpowiedz Link Zgłoś
wyjadacz_parkietuf Re: Lekkerland 11.09.08, 21:57 Ja cię!!! LL zatrudniło Stiga z Top Gear!!!! Tu macie linki: www.joemonster.org/article/5609/niektorzy-mowia-ze-the-stig www.joemonster.org/art/7286/Niektorzy-mowia-ze-The-Stig.-II Gość portalu: Adolf napisał(a): > Ponoć chłop ma dwie cysty na lewym półdupku i pentagram na > mosznie. Oblicze jego ciemne i nieprzeniknione, a głos potworny > jak piard wściekłego bawoła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosa Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.08, 09:19 Jestem pod ogromnym wrażeniem twojej no cóż inteligencji...??? Zresztą powiem tylko tyle mam to gdzieś... A jeśli chodzi o okres no cóż zgubiłam gdzieś kalendarzyk panie majtek. Żegnam czule i wiesz co chyba jesteś w swojej pracy kimś bardzo malutkim,szarym i nikomu nie potrzebym.Zgadłam co ? To widać po tym co piszesz i jak piszesz ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosa Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.08, 09:19 A tak wogóle pozdrawiam wszystkich :)normalnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 03.10.08, 15:26 Ty jednak musisz byc uposledzona, bo ze zakompleksiona to juz wiemy. Dziewczynko przeczytaj swoje posty ze zrozumieniem. Twoje cale zycie to praca i nic wiecej. Zgadlas jestem takim tyci tyci trybikiem w machinie lepperland, ale wiesz co? Mam na to dokumentnie wyje...ne. Poniewaz ja w odroznieniu od ciebie nie zyje tylko praca. Zycie to takze przyjemnosci, rodzina, kolesie, ale co ty mozesz o tym wiedziec. Lec do chemicznego po nowy zapas swieczek buhaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosa Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.08, 14:01 Zabolało cię....Wiedziałam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejny gość Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.08, 14:42 Teraz ciekawe czy pozostałe odzziały ruszą tak jak Wrocław walczyć o swoje ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajny Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.08, 18:27 podobno na zebraniu przedstawicieli jakiś kierownik powiedział że jego pensja go zadowala i nie będzie nic robil żeby walczyć o zmiane warunków dla nich a jak się komuś coś nie podoba to droga wolna. Z drugiego źródła to że w Gdańsku nie ma już przedstawicieli i obsługują tylko sieci i większe punkty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajny Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.08, 20:52 hej ludziska nic się nie dzieje że nikt nic nowego nie pisze Odpowiedz Link Zgłoś
uxl Re: Lekkerland 16.09.08, 19:56 Nic się nie dzieje bo bylo spotkanie, zamydlili ludziom mózgownice zaczarowali i "uspokoili" co widać na forum bo nie macie o czym pisać. Ja pracuje tam dość długo, za długo, organizacja do bani, współpraca z filiami b słaba, problemów mnóstwo, nie ma z kim rozmawiać, brak osób decyzyjnych-nie da rady w takich warunkach pracować. Człowiek serce włożył w to co robił, wszystko wzięło w łeb po odejsciu P. Wiercińskiego(chylę czoła przed tym człowiekiem) więc najwyższa pora odejśc...to tylko kwestia czasu. Przyko że doczekałem takich czasów w MILO :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 16.09.08, 21:22 Toć to sodomia i gomoria. Ja o nimam głowy. Czysty LEPPERLAND Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosa Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.08, 12:03 Uxl czułam to samo odeszłam nie żałuję i dobrze się z tym czuję... Tylko szkoda że z takiej poukładanej firmy stała się taka lipa, ale jak się obstawia stanowiska takimi ludźmi to no nie może być inaczej tylko gorzej coraz gorzej i najgorzej.Szkoda tylko pracy ludzi którzy chcą lubią i pragną tam pracować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 20.09.08, 13:30 Urzekła mnie twoja historia. Nawet uroniłem łezkę Patologia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 21:58 w wawie dupa....nowy kierownik :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokis Re: Lekkerland IP: *.olsztyn.mm.pl 23.09.08, 19:40 No i widzicie Państwo teraz jak słowa i obietnice kierownictwa a raczej prezesury LL są ulotne, kruche i nieszczere. Na ostatnim spotkaniu obietnice, że żadnych zmian nie będzie, że nikt nikogo nie kupuje i nie sprzedaje, a jak to ma się w rzeczywistości… ??? LL Polska od dłuższego czasu poszukuje inwestora który byłby zainteresowany zakupem częściowym bądź całościowym firmy. LL Polska chcąc odzyskać środki włożone w MILO S.A /które przynosiło niebotyczne zyski dla poprzednich właścicieli/ teraz redukuje etaty i zwalnia swoich najlepszych pracowników co powoduje zmniejszenie wartości firmy ale zarazem zachęca potencjalnych inwestorów do ewentualnej inwestycji bądź zakupu. Z całym szacunkiem dla wszystkich pracowników LL Polska. Pozdrawiam serdecznie, LOKIS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sflaczały Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.08, 20:35 LOOKIS CZY JAK TAM CIĘ ZWAĆ, widać że jesteś (o przepraszam BYłEŚ) PRZYDUPASEM, ale władza się zmieniła no i szczurek zmyka lub krytykuje posunięcia nowej "władzy" to wcale nie znaczy że ja to popieram.Łotrze jesteś przy korycie i udajesz jak CI jest ciężko .... Nic innego Ci nie powiem jak ... "ĆIŚNIJ BBBOOOBBBAAAAA!!!!" Pozdrawiam wszystkich nie tylko pracowników LL !!! Proletariusze wszyst.... kr ... łą..... czy jakoś tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Lekkerland IP: 83.15.80.* 23.09.08, 20:49 miało polecieć 70 osób do końca roku i poleci, dziś to tylko preludium:) wywalili kilku kierowników sprzedaży i szefową regionu. Najlepsze jest to że nowa ekipa ściąga swoich kolesi i rodzinę do firmy, jak puściła w świat nowa "gwiazda" kadr, zatrudnili na kierownika sprzedaży "znajomka" prezesa i dalej pójdzie on na dyrektora. Ponoć do Katowic też już kogoś mają, będzie lepiej.....i zabawniej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szer. pracownik LL Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 17:29 Napiszcie coś więcej jeśli wiecie coś na temat nowego kierownika w Katowicach i kto ma wylecieć! U nas się trochę uspokoiło, kierowcy wyjeżdżają o czasie, magazyn się wyrabia, lecz myślimy, że to cisza przed burzą, nikt nic nie chce powiedzieć!aha, podobno mają redukować ph! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 24.09.08, 19:16 Nie sr... żarem bo grozi pożarem. Było Milo rządziły klauny, jest lepperland i też rządzą klauny. Nienawidze niemców za bomby w Warszawie, nienawidze niemców za spalone wsie, nienawidze niemców NIE NIE NIE!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domek z kart Re: Lekkerland IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.09.08, 07:27 spadaj z tego forum...niedowartosciowany czlowieku-na forum wariaci jest miejsce dla ciebie! Zwalniani pracownicy pamietajcie ze naleza sie wam odprawy,a firma sie cieszy ze nie musi ich placic-nic bardziej mylnego!!Osoby ktore zostaly zwolnione i nie dostaly odpraw walczie o swoje nalezne pieniadze..A jutro nastepna fala wypowiedzen-prosze sie przygotowac zwłaszcza ci ktorzy maja umowy na czas nieokreslony-bo "gwiazda kadr"szaleje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 25.09.08, 16:06 Ja ciebie nie obrażam więc i ty mnie nie obrażaj. Pamiętaj, że w necie nikt nie jest anonimowy buehehe Z lepperlandowym pozdrowieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domek z kart Re: Lekkerland IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.09.08, 18:59 W tym watku poruszane sa wazne sprawy pracownikow Lekkerlandu a twoje szydzenie z tego jest nie na miejscu..o rzeczach oczywistych nie musisz mnie informowac!chyba ze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 10:09 Czy ktoś może wie jak wygląda praca fakturzystek w tej firmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sflazały Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 17:56 prawdziwy z Ciebie domek z kart, o jakim ty tu wątku mówisz, obudź się . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezesisko Re: Lekkerland IP: *.lapy.mm.pl 26.09.08, 18:27 podobno zainteresowana oferta sprzedazy LL jest firma TOP KART z B-stoku, znany swiatowy potentat w tej branzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Lekkerland IP: *.centertel.pl 27.09.08, 16:46 tak, na pewno spółka jawna kupi Lekkerland, nie wiem skąd takie informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 27.09.08, 22:19 Buhahaha. Ludzie zewrzyjcie zwieracze. Do życia trzeba podchodzić z jajem. Nie można non stop się ciśnieniować. Jak czytam wypociny takiej "bosej" czy tego "domku z kart" to mi kartofle w piwnicy gniją. Nie lepperland to się znajdzie robotę w innej firmie. A tu płacz i lament hehe Odnośnie sprzedaży to ponoć ten TOP KART sam nie da rady i ma dokonać zakupu lepperlandu wraz ze światowym potentatem w branży FMCG firmą ALFA. Ale to info telefoniczne tak że bardzo niepewne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szer. pracownik LL Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 08:29 Podzielam opinię, nie ta to inna firma, teraz roboty jest masę, jeśli się chce naprawdę pracować! A co do top kart, czytałem o nich troszkę i nie sądzę, żeby firma kogucik mogła nas przejąć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosa Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.08, 10:37 Majtek ja mam w d... ten cały Lekkerland ja mam pracę kasę i szacunek pracodawcy ;p A ty majtek widzę że nie masz co robić i brak ci jaj ;p i chyba dość mało zarabiasz jak nie masz na majciochy a może nie możesz kupić takiego rozmiaru ? Dla mnie Lekkerland to upadła firma... a jeśli chodzi o mój zwieracz jest ok ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sflaczały Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.08, 14:18 no no może i ok ale rozje.... , o taka nerwowa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 30.09.08, 18:33 Buhaha, sflaczaly nie dyskutuj z nia bo moze przez ten szacunek pracodawcy okres jej sie spoznia i stad te nerwy hehe. Bosa wlasnie przez ten rozmiar nie moge kupic tych nieszczesnych majtek. No ale cos za cos;) Zapewniam cie bylabys pod wrazeniem.... Z lepperlandowym pozdrowieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 18:43 Dziś podsłyszałem rozmowę kierownika Wrocław zastrajkował i pracuje normalnie po 8 h. Znudziło się im siedzenie po godzinach.!!!!!!!! Pozdrawiam i namawiam następne odzdziały by poszły śladami Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giill Re: Lekkerland IP: *.osiedle.net.pl 05.10.08, 17:26 popierammmmmmmmmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary wyga Re: Lekkerland IP: *.olsztyn.mm.pl 05.10.08, 21:50 Olsztyn w poprzednim tygodniu miał żałobę.Straciliśmy kierownika sprzedaży po 9 latach,dobrą szefową i koleżankę.Poza tym kasjerka również była zbędna. Czyli oddział OLSZTYN mniejszy o 2 osoby.PS Olsztyn czyta ,słucha i pozdrawia WSZYSTKICH NORMALNYCH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essssa Re: Lekkerland IP: *.media4.pl 06.10.08, 23:26 Wrocław dzisiaj znowu skaczylismy prace po 8 godzinach lini nie spakowanych 1200 w tym sieciowki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiwan Re: Lekkerland IP: *.toya.net.pl 07.10.08, 18:34 Ja tak troche z innej beczki.Mam zagadke , jest to KCD jest malutki i bardzo okragly do tego to mistrz w robieniu niczego - z którego oddzialu on pochodzi ? Nagroda za poprawna odpowiedz jest nieotrzymanie wypowiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 21:39 Wrocław godz.21.00 magazynierzy kończą pracę jest nie spakowanych 1000 lini w tym sieciówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.08, 18:27 Panowie z Wrocławia,tak trzymać!!!!!!!!!Praca po 8 godzin super pomysł. Może w końcu ktoś się obudzi i wypier..... naszego fantastycznego dyrektora d.s logistyki.To przez jego kretyńskie pomysły całe to zamieszanie. P.S Wielki szacunek dla Pani Ewy Waszkiewicz, nie dała sobą pomiatać, odeszła z honorem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc2 Re: Lekkerland IP: *.dwtele.pl 09.10.08, 00:39 w sosnowcu zatrudnili kupe nowych i oni robia po 12godz. jak murzyny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lekkerland IP: *.zb.lnet.pl 07.10.08, 22:19 Ja wiem!!! To KCD oddziału Łódzkiego. Co wygrałem ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 09:35 pffff chlopie w wawie wchodze raz o 8 na magazyn a tam 4000 linii do spakowania z poprzedniego dnia w tym w ch... rachunków do sprawdzenia ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 08.10.08, 18:18 I tak, moje drogie dzieci, ku lepszemu idzie hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sflaczały Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.08, 17:30 kultywator kupię , i felgi alusy do MATIZA NAJLEPIEJ 15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejkumkejkum olo r Re: Lekkerland IP: *.25.48.222.kapode.com 09.10.08, 18:29 Pytanie do wszystkich pracownikow ktorzy pracuja w lekkerland. Do wroclawia przyjechal kolo ktory wszystko obiecuje dodatkowe premie stanowiska a nawet bilety do kina zeby tylko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szejm Re: Lekkerland IP: *.dot-com.net.pl 09.10.08, 19:49 Wrocław dał przykład!!BRAWO proponuje jednego dnia wszyscy razem pójść za przykładem kolegów z Wrocławia.Wystarczy wyznaczyć date i przekazać innym,a tym co się wyłamią dodać roboty:P .Nie będzie niemiec pluł nam w twarz!! Pozdro dla Śląska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: White Power Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.08, 20:05 UWAGA!!!!!!!! Od kilku dni we Wrocławiu grasuje bardzo groźna (prawdopodobnie wściekła) kuna, a w zasadzie jest to Pan Kuna.Gość jest zajebisty obiecuje chłopakom bilety do kina, podwyżki oraz wiele innych atrakcji i oczekuje że przyjdą w sobotę rozkładać towar NIEDOCZEKANIE!!!!!!!!!!! Kuna zacznij się bać służby weterynaryjne są już powiadomione HA HA HA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 21:22 tylko, że ta groźna kuna próbuje pomóc uporządkować bałagan jaki wystąpił na tym waszym wrocławskim magazynie i jeżeli nie skorzystacie z jego doświadczenia (a jest ono ogromne bo znam typa) to w dalszym ciągu będzieci brneli w ten swój mały burdelik.A wiem tylko tyle, że może on więcej jak nie jeden kierownik magazynu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 22:15 Piszesz tak głupio bo nawet nie dajesz mu szansy by mógł się wykazać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 22:22 stary :):) w wawie tez ten kuna chodzi...wszystko pozmieniał i jest 1 wielki chu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wszechwiedzący Re: Lekkerland IP: *.toya.net.pl 09.10.08, 23:28 Eurocash Eurocash Eurocash czeka już na was !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc2 Re: Lekkerland IP: *.dwtele.pl 09.10.08, 23:52 w sosnowcu tez zrobil to samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 22:23 stary:):) w wawie tez ten kuna chodził ... wszystko pozmienial i jest 1 wielki chu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie wyprany mózg Re: Lekkerland IP: *.toya.net.pl 09.10.08, 23:23 koleś Gośgość jest z górnej półki i próbóje tutaj wam prać umysły sam jego nick mówi sam za siebie kim ten GOŚĆ jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Lekkerland IP: *.media4.pl 09.10.08, 23:34 To ciekawe czemu pan Kuna nie przyjechal 4 miesiace wczesniej kiedy byl potrzebny tylko teraz kiedy jest totalny burdel.Dzisiaj tez 8 godzin i do domu.Wrocław pozdrawia Kraków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieeteeek Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.08, 17:23 A o sie stało ze we Wrocku brak KCD???co sie stało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szejm Re: Lekkerland IP: *.dot-com.net.pl 10.10.08, 20:55 Może się wykazać!nawet pomogę mu w jaki sposób! po 1 -zapłata za nadgodziny po 2 -podwyżka podstawy wg wskażnika wzrostu gospodarczego po 3 -poprawa komfortu pracy(pewność jutra i zaufanie do pracowników) ,a bilety do kina niech sobie w dupe wsadzi!! TITANIC tonie ,a my musimy się na to się przyglądać:( Pozdro dla Śląska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 21:37 Wiesz gdybyś był choć troszeczkę inteligentny to zastanowił byś się, że ten typ może Tobie przyznać premię, ale od podwyższenia płacy podstawowej, są inni. Więć nie oczekuj od niego, żeby w jakimś dniu przyniósł Tobie aneks do umowy. A jak Tobie nie pasuje to masz drogę otwartą czy tam Ciebie ktoś trzyma na siłę. Jesteś dorosły więc o swoim losie możesz decydować sam a firma bez takiego kogoś jak Ty na pewno się obędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Lekkerland IP: 83.15.80.* 10.10.08, 22:07 gdybys Ty byłe troszke inteligentna, to byś wiedziała, ze za tą wazelinke i tak nikt cię nie doceni.... a teraz jest ok, o 21 chłopaki sa w domach, moga sie przytulić do swoich kobiet, poczytać forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
wyjadacz_parkietuf Re: Lekkerland 13.10.08, 13:56 Gościu czy Gościówo, a ja mam krótkie pytanie: którzy to są ci "inni" mający wpływ na podwyższenie pracy, skoro ani Ewy Waszkiewicz ani Brzózki czy nawet Wiercińskiego nie ma już w firmie, a żaden z KCD nie ma takiej siły przebicia, żeby załatwić podwyższenie stawki. Proszę więc - zanim pierdniesz, zastanów się czy wypada to czynić w tym miejscu. I jeszcze na koniec: ależ oczywiście, że firma obejdzie się i bez logistyka i bez przedstawiciela handlowego i bez kierowcy i bez magazyniera. Wystarszczy w to miejsce zatrudnić tylko jedną osobę.... Syndyka. AMEN> Gość portalu: gośc napisał(a): > Wiesz gdybyś był choć troszeczkę inteligentny to zastanowił byś się, > że ten typ może Tobie przyznać premię, ale od podwyższenia płacy > podstawowej, są inni. Więć nie oczekuj od niego, żeby w jakimś dniu > przyniósł Tobie aneks do umowy. A jak Tobie nie pasuje to masz drogę > otwartą czy tam Ciebie ktoś trzyma na siłę. Jesteś dorosły więc o > swoim losie możesz decydować sam a firma bez takiego kogoś jak Ty na > pewno się obędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robak Re: Lekkerland IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.10.08, 21:44 czy nie widziscie ze ta osoba silnie identyfikuje sie z firma !! Wyglasza nawet takie bzdety,ze to ona uratuje ten oddział!!!!buhahaha Pani kier adm-prosze sie opanowac-bo niedługo zastanie pani na swoim biureczku pudeleczko z wazelinka z piekna dedykacja"By lepiej sie wchodzilo do d...y" nowej wladzy!!! Najciekawsze jest to,iz ta osoba trąbiła w jedna trąbe z osobami z kierownctwa.a gdy ich zabraklo to juz zmieniŁA FRONT! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sflaczały Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.08, 14:14 to napisz dlaczego Ty tak za nim obstajesz.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Lekkerland IP: 83.15.80.* 09.10.08, 22:16 pani kierownik administracji, prosze nie podnosic głowy, robic co trzeba i moze pani nie wyp....,lepiej już z nic nie pisz o kunach:))))) magazyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc2 Re: Lekkerland IP: *.dwtele.pl 10.10.08, 01:33 na pewno moze spiepszyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: White Power Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.08, 20:09 Z tego co mi wiadomo Pan Kuna próbuje przekupić chłopaków z magazynu, biletami do kina, podwyżkami i innymi gównami.Jak narazie żadnych konkretów.Faktycznie do tego potrzeba zajebistego doświadczenia. P.S Burdelik we Wrocławiu nie jest mały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygrys Re: Lekkerland IP: *.subscribers.sferia.net 14.10.08, 02:05 ten kuna to najgorszy ciemniak jakiego w życiu spotkałem (zero pojęcia o pracy w magazynie ale tylko liczby się liczą )tak to jest jak się ma znajomego dyrektora logistyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pakowacz Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.08, 09:13 jak bilety do kina? :) u nas w wawie był ostatnio jakiś z niemiec i do domów nawet zawoził. Ogólnie gość spoko i nawet były jakieś nadzieje na poprawę ale już się stlenił i pewnie bagno znów powróci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HerrUlrich Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 11:14 ja wiem ... D.A. - poznan ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Re: Lekkerland IP: *.chello.pl 09.10.08, 23:03 witajcie.Kraków pozdrawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szejm Re: Lekkerland IP: *.dot-com.net.pl 10.10.08, 21:00 Może się wykazać!nawet pomogę mu w jaki sposób! po 1 -zapłata za nadgodziny po 2 -podwyżka podstawy wg wskażnika wzrostu gospodarczego po 3 -poprawa komfortu pracy(pewność jutra i zaufanie do pracowników) ,a bilety do kina niech sobie w dupe wsadzi!! TITANIC tonie ,a my musimy się na to się przyglądać:( Pozdro dla Śląska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autorek Re: Lekkerland IP: *.isx.pl 11.10.08, 01:04 do roboty to sa konie i maszyny, tak powiedzcie ten kunie. Jak chce to niech wezmie sie za robote i pracuje ponad norme, osiem godzin i do domu, dobrze robicie i trzymajcie za morde kierownictwo nie dajcie soba pomiatac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: Lekkerland IP: *.torun.mm.pl 11.10.08, 16:20 Z tego co wiem, to osiągnięcia nowych dyrektorów są nastepujące: 1. Warszawa - padaka, 2. Sosnowiec - padaka, i teraz Wrocław - padaka.To duży sukces - rozwalić takie coś w kilka miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyssany Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.08, 23:15 W PN zapadnie decyzja czy pakujemy Wrocka,He He. Sos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: centrala Re: Lekkerland IP: *.acn.waw.pl 12.10.08, 01:05 Jest beznadziejnie, chory zarząd czyni ruchy których nikt nie rozumie, nawet oni sami. Nowy KCD W-wa obciął lub nie dał premii większości swoich pracowników, więc skutki wiadome. Zwolnili jednego z prawników. Odeszli wszyscy którzy mieli jakiekolwiek pojęcie o logistyce w tej firmie, najpier Wierciński, potem Koń, ostatnio Brzózka i Waszkiewicz, nie ma kolesia od magazynowania, który miał spore pojęcie w temacie, podobno odchodzi nawet kierownik administracyjny, który zawsze bez mrugnięcia wykonywał wszystkie obowiązki. Jedna wielka paranoja, pod koniec miesiąca nikt nie pracuje normalnie, każdy patrzy na ruchy w korytarzu i czeka kto następny. A powinni zacząć od góry, od debilnych dyrektorów nie mających pojęcia czym zarządzają, nie wiedzących najprostszych rzeczy, których wstyd nie wiedzieć. Na temat braków wiedzy dyr. sprzedaży krążą już anekdoty. Straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mastos Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 02:34 wierchuszka jest niezla w te klocki. mozna by ich wyslac do afganistanu jako wsparcie dla talibow, rozlozyliby ich na łopatki w kilka chwil :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rambo 8 Re: Lekkerland IP: *.25.48.222.kapode.com 13.10.08, 10:44 Wroclaw stoi oporem ale zobacyzmy na jak dlugo. Najgorsze to jest to ze p. Kuna nie widzi zadnego problemu ktory wywolal ta cala burze u nas on chce moze dobrze bo za to wkoncu pewnie bierze nie male pieniadze ale co z tego oferujac bilety do kina to on daleko nie zajedzie. Pozatym ludzie to jakas paranoja wszalkowski przysyla kolesia ktory pracuje w tym naszym burdeliku kilka miesiecy. Nikt nie ma pojecia jak u nas praca wyglada. Porazka. Zycze wszystkim znalezienia szybko lepszej roboty bo tu jest poprostu burdel i to nie maly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 12:01 pODEJRZEWAM, ŻE POZOSTAŁE ODDZIAŁY BORYKAJĄ SIĘ Z PODOBNYMI PROBLEMAMI I UBOLEWAM NAT TYM, ŻE TYLKO wROCŁAW ODWAŻYŁ SIĘ NA TO BY WYZYSKOWI POWIEDZIEĆ "NIE". gDYBY INNE ODDZIAŁY POSZŁY ŚLADAMI WROCŁAWIA TO WTEDY, KTOŚ Z GORY ZDAŁ BY SOBIE MOŻE Z TEGO SPRAWĘ W JAKICH WARUNKACH I ZA JAKIE PIENIĄDZE PRACUJEMY.nIE WIEM JAK POZOSTAŁA CZĘŚĆ PRACOWNIKÓW, ALE WYDAJE MI SIĘ ŻE FIRMA LEKKERLAND ZGAPIŁA SWOJĄ POLITYKĘ ZARZĄDZANIA KAPITAŁEM LUDZKIM OD bIEDRONEK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szer.pracownik Lek Re: Lekkerland IP: *.smsnet.pl 14.10.08, 19:51 Chyba nie Wrocław pierwszy się odważył, lecz Sosnowiec, już 31.07-01.08 wszyscy kierowcy (32 os.)po rozmowie z preziem, złożyli do woreczków kluczyki,telefony i po mimo wszelkich nakazów do podjęcia pracy, udali się do domów , biorąc urlop na żądanie 2 dni.Organizowali transport zastępczy(firma prywatna) brali po 3 punkty i po 2 wracały z powrotem! sosnowiec pozdrawia wszystkie filie, nie dajmy się! Odpowiedz Link Zgłoś
wyjadacz_parkietuf Re: Lekkerland 13.10.08, 13:15 Pan Kuna, Pan Wszałkowski, Pan Furtak, Pani Skorupska... itd. Czy któryś z tych kosmonautów widzą w ogóle jakikolwiek problem ??? Co mogą powiedzieć o firmie osoby z nieledwie rocznym doświadczeniem i to na dyrektorskim stołku? Jeżeli rozpoczyna się urzędowanie od wyboru mebli, tapet czy samochodu służbowego, to ja widzę tu saaaaaame sukcesy na polu.... ;-PPPPP Ja tylko się zastanawiam jak będzie wyglądała inwentaryzacja bilansowa i jakiej wysokości straty ona przyniesie? Ile będzie próśb o rozłożenie niedoborów na raty i po ile tysiaków wpadnie na głowę do zapłacenia magazynierom.... Przy okazji mam pytanie: czy te klasyczne BETONY typu Kobyłka czy Kuczkoś nadal pracują? Pozdro dla wszystkich, którzy zdecydowali się na wyjście hiszpańskie czyli "spie...mento" z LL Gość portalu: rambo 8 napisał(a): > Wroclaw stoi oporem ale zobacyzmy na jak dlugo. Najgorsze to jest to > ze p. Kuna nie widzi zadnego problemu ktory wywolal ta cala burze u > nas on chce moze dobrze bo za to wkoncu pewnie bierze nie male > pieniadze ale co z tego oferujac bilety do kina to on daleko nie > zajedzie. Pozatym ludzie to jakas paranoja wszalkowski przysyla > kolesia ktory pracuje w tym naszym burdeliku kilka miesiecy. Nikt > nie ma pojecia jak u nas praca wyglada. Porazka. Zycze wszystkim > znalezienia szybko lepszej roboty bo tu jest poprostu burdel i to > nie maly Odpowiedz Link Zgłoś
wyjadacz_parkietuf Re: Lekkerland 13.10.08, 13:51 Sorka, mówimy o panu "Tai-chi" Tyńcu ? Jeśli tak, to co do jego sporego pojęcia w temacie baaaaaardzo bym polemizował, no ale przecież nie kopie się leżącego czy źle mówi o nieboszczyku..... I wszystko w tym temacie. Gość portalu: centrala napisał(a): > nie ma kolesia od magazynowania, który miał spore > pojęcie w temacie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realny Re: Lekkerland IP: *.osiedle.net.pl 13.10.08, 19:26 KD, VS, PH, FAK. pozwajniają wszystkich i sprzedadzą firmę z klijentami sieciowymi, kluczowymi ale to po nowym roku czy wy tego nie widzcie oni do tego dążą. Uciekajcie jak możecie to nie prośba ti APEL. Teraz odwają słabych ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: White Power Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.08, 20:54 Kolejne mądre:( posunięcie Wszałkowskiego, zamiast zatrudnić kilku ludzi we Wrocławiu, postanowił że w Poznaniu będą pakować towar dla Wałbrzycha.Ciekawe czy on taki głupi się urodził, czy to przyszło z wiekiem. Pozdrawiam ekipę z Wrocławia, chłopaki nie poddawajcie się!!!!!!!!!!! A reszta oddziałów niech pójdzie w ślady Wrocka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Lekkerland IP: 83.15.80.* 13.10.08, 21:41 Hej Poznaniaki napiszcie do której pakujecie i jak wam z tym Wałbrzychem się żyje, może Wy też zaczniecie wychodzić o 21? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hipolit Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.08, 20:50 PeHowcy,jak nowe plany i premie ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ph sosnowiec Re: Lekkerland IP: *.centertel.pl 18.10.08, 11:07 a u nas kicha jak wszędzie, pensje po obcinali a wzrosty sprzedaży założyli po 40% hehe, i tylko biedny kierownik nie wie jak powiedziec to swoim ludziom, a jego przełożony taki sztywniak jak by kija połknoł, ludzie sie zwalniają jeden ph już a inni stoją w kolejce - ludzie ten okręt tonie i kto nie chce pójśc na dno znim to niech się szybko ewakułuje:powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: Lekkerland IP: *.13.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 18.10.08, 09:15 Święta prawda, jak macie dwa tyg. wypowiedzenia to bójcie sie, bo mnie właśnie zwolnili, odchodźcie jak najszybciej, a to całe kierownictwo niech zostanie z tym burdelem,niech wypisują faktury i pakują towar SAMI!!! Życzę im tego z całego serca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Lekkerland IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.10.08, 21:32 z jakiego oddziału Cie zredukiwali?bylas FK?jak długo pracowałąs?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYŁY LL Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.08, 21:42 Nikt mnie nie zredukował sam odeszłem po 5 latach,innowacje mnie dobiły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bida Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.08, 21:51 Teraz po zmianach KD i magazynier będzie zarabiał więcej niż PH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hipolot Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.08, 21:56 Teraz napewmo,KD i Magazynierzy mają nadgodziny, a PH obcieli premię o 100%,a plany ... marne szanse do wykona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.08, 21:03 nie ma co porownywac pracy ph do kd a nadgodziny owszem sa ale ile ? :) 20 nadgodzin miesiecznie jak ci kcd napisze to swieto, podczas gdy rzeczywiscie robisz minimum 40-60 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYŁY LL Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.08, 21:53 Koledzy dajcie sobie spokój z LL. W nowej firmie zwalniają się bo 3000zł to za mało. Szukajcie pracy przez neta-znajdziecie jak ja. Zmiana pracy sie opłaca Odpowiedz Link Zgłoś
wyjadacz_parkietuf Re: Lekkerland 14.10.08, 08:52 Hmmm... właśnie przeglądam wczorajszy dodatek PRACA do Gazety Wyborczej i cóż widzę? "Firma Lekkerland" zatrudni KCD do oddziału w Sosnowcu" No, Szanowni Państwo, proszę składać aplikacje, i nie pchać się! Po kolei! Proszę ustawić się grzecznie w kolejce. Proszę nie tłoczyć się pod okienkiem. Nie obsłużymy wszystkich chętnych w takim harmidrze! ;-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędruś Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.08, 13:58 A było ogłoszenie w Wyborczej do magazynu w Warszawie, podobno 1800 brutto, pełne ubezpieczenie, podobno w magazynie średnio na rękę wychodzi 1900 zł netto z premią. Podobno nadgodziny płatne a w soboty i niedzielę się nie pracuje? Czy to prawda? Ta pensja na okres próbny 3 miechy. A potem czy podnoszą? Czy jest jakiś socjal? Czy nadgodziny są obowiązkowe? Ta pensja to na taki kołchoz to raczej licha jest. Czy w magazynie są jakieś przerwy na śniadanie itp? Napiszcie proszę coś bardziej konkretnego o pracy w Wawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 77hiacynt Re: Lekkerland IP: *.lekkerland.pl 14.10.08, 14:40 Jędruś, czytając to forum nie zniechęcasz się??? Jestem pełna podziwu...właśnie takich ludzi potrzebuje ta Firma. A Wy wszyscy wiecznie narzekający bierzcie przykład z Pana Jędruli:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bida Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.08, 21:55 Wiemy co słychać w magazynach,i KD np Sosnowiec a co u PH po zmianach i u Fakturzystek ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: Lekkerland IP: *.aluzyjna.waw.pl 16.10.08, 19:08 W wawie 2 ph już się zwolniło a ostatnio kierownik sprzedaży złożył wypowiedzenie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanko Re: Lekkerland IP: *.rootnode.net 14.10.08, 17:58 ktos sie orientuje jakie wyniki reprezentuja sobie poszczegolne oddzialy? latwo bedzie wywnioskowac ktory oddzial najpierw poleci i bedzie to wozic w-wa? jak tak dalej beda ciąć to warszawka bedzie jezdzic az pod suwałki i zamość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 19:00 w wawie sredno magazynier zarabia 1650 zl. jak dostaniesz wiecej to zostales doceniony. jak mniej to cos musialo byc nie tak ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 14.10.08, 20:14 Spoko spoko smyku. Wschodnia strona zjednoczona ;). Sie radzi jakoś. Z tego co widziałem to raczej na zachodzie coś kulawo. Ale z drugiej srony czy to istotne? I tak to wszystko pójdzie w ch..j. Tylko tak patrze, że te nasze wschodnie pensje jakies mizerne. Chyba ktoś tu ma u nas za dobrze i za spokojnie hehe. Niedobrze, niedobrze, trzeba bedzie cos pomyslec hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikim Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 23:12 Witam! Czy warto podjac prace w Dlugolęka? jak tam to wyglada na magazynach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 16.10.08, 17:38 Warto koleżko, naprawde warto. To może być twoja najlepsza życiowa decyzja. Nie zastanawiaj się ani chwili. Musisz być szybki i zdecydowany, bo inaczej może cię ktoś ubiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rajmundek Re: Lekkerland IP: *.torun.mm.pl 16.10.08, 19:03 Nie wpuszczaj kolegi w kanał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spartakus Re: Lekkerland IP: *.torun.mm.pl 16.10.08, 19:06 Kolego, jak masz za dużo pieniędzy na braki to podpisuj umowę prędziutko. Pamiętaj, sianko to nie wszystko, jeszcze masz prestiz pracy w koncernie międzynarodowym i kierownictwo z górnej półki. W zasadzie z najwyższej. A że popracujesz w tym bajzlu góra miesiąc to już inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISZUGIN Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.08, 21:09 Oj tam Spartakusie nie przesadzaj, widzisz że kolega pełen zapału to może i dwa wytrzyma. Magazynierów sytuację już znamy, a co na innych stanowiskach się dzieje. Co u KD ,Fakturzystek , PH , Kasjerek , czyżby u nich spokój był? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bida Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.08, 21:56 U PH zaraz zacznie wrzeć, na razie cisza przed buzą ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość:) Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.08, 07:08 poczekajmy, aż pechowcy wezmą pierwszą po zmianach pensę, wtedy będzie się działo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: Lekkerland IP: *.13.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 18.10.08, 09:07 Ty zapomnij o tej firmie bo ona juz nie istnieje! Pensje obcinają, a tych co jeszcze nie maja umowy na stałe-zwalniaja szybciutko bez chwili namysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: Lekkerland IP: *.13.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 18.10.08, 09:02 spokoju wśród fakturzystek nie ma, bo właśnie kolejną zwolnili, po tym jak zapewnili że już zwolnień nie będzie, więc chyba nie warto słuchać podobnych BREDNI i szybko szukac czegos, bo ta firma to przyszłości nie ma i nie ma co się oszukiwac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ WA-WA ANNOPOL Re: Lekkerland IP: *.chello.pl 18.10.08, 12:38 ZWOLNIŁEM SIE Z TEGO B-LU I NAREŚCIE ODDYCHAM. RADZE ZROBIC TO SAMO WSZYSTKIM.LUDZIE UCIEKAJCIE Z TAMTĄD!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatrud Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 19:51 czesc zamierzam sie zatrudnic w wawie...ale mam jeszcze 2 inne magazyny na ulicy annopol ...jak jest w lekkerlandzie... patrze ze same zle wypowiedzi tu sa dziekuje za odp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYŁY LL Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.08, 20:59 Jak umiesz czytać to musisz wybrać między tymi dwoma co zostały.Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISZUGIN Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.08, 22:06 nie przesadzaj , niech się zatrudni może to coś akurat dla niego .zawsze to jakieś doświadczenie .a po za tym to wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.... a jak tak źle to co wy ludziska w tym LL jeszcze robicie , CO?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robak Re: Lekkerland IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.10.08, 22:11 czekamy na odprawy!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYŁY LL Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.08, 22:16 Odpraw nie będzie ze względu na trudną sytuację firmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robak Re: Lekkerland IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.10.08, 22:19 będa-gwarantuje nam to KP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robak Re: Lekkerland IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.10.08, 22:38 Małe pytanko?CZy ktoś z sznownych forumowiczów pamieta Benedykta K.- zawanego Benkiem?zobaczymy ile ludzi na tym forum pracuje dłuzej niz 2 lata?i Ci ktorzy go pamietaja to prawdziwe dinozaury,ktore niejednokrotnie kosztem zycia rodzinnego budowali te firme.A teraz co ?przyszło dwoch "osłów" i trzeci -TEN KTORY NIE-panuje nad niczym! W kilka miesiecy rozwalili całą strukture!SABOTARZYSCI!!!Stara kadra odeszla a wraz nia szacunek!!AA- chyba nawet w tym kwartale sa plakaty rozwieszone w oddziałach z hasłem SZACUNEK-szanowni panowie prezesi dawajcie przyklad -bo przykład idzie z góry!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.08, 22:58 Jasne, że pamiętamy Benedykta... to były piękne czasy. Firma się rozwijała, wszyscy mieli zapał i chęć do pracy. I nasuwa się jedno pytanie... jak to możliwe, że wówczas firma naprawdę nieźle stała, to co się nagle wydarzyło, że jesteśmy w czarnej dziurze???wynik finansowy ujemny?! może ktoś potrafi mi to wytłumaczyć. Przecież wszyscy pracujemy podobnie ciężko jak wtedy... ps. był jeszcze gość o imieniu Paul Heinen:) może jego też ktoś pamięta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.08, 23:02 i jeszcze jedno... pamiętajcie odprawy naprawdę wszystkim się należą. Nie dajcie się, walczcie o swoją kasę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hipolit Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.08, 23:07 Teraz obrali inną strategie,zmienili system wynagrodzeń (PH) przestaną wypłacać za nadgodziny i zbliżają się inwentury to będzie jazda o odprawach można zapomnieć czas zwinąć żagle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hipolit Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.08, 23:03 Było ich trzech,Zalewski,Łępicki i Sęp , komu to przeszkadzało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robak Re: Lekkerland IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.10.08, 23:09 Hipolit-czytaj ze zrozumieniem...A Hainen -zawsze palił fajke.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hipolit Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.08, 23:00 Benek, Hmm,przyjmował mnie do pracy,to były piękne czasy ... odeszły bez powrotnie, ktoś kiedyś powiedział "przyszło nowe" i rozpie...ło wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
milomanka Re: Lekkerland 10.11.08, 16:24 witam wszystkich goraco,pytasz czy sa tacy co pamietaja Benedykta? pamietam go doskonale wszyscy drżelismy ze strachu przed jego wizyta balismy sie jego pytan i telefonow,ale tak wspanialego fachowca i czlowieka ktory tyle zrobil dla sprzedazy w milo nigdy juz nie bylo i chyba nie bedzie.wielu sie potem przewijalo ale zaden nie potrafil tak mobilizowac do pracy jak on i uwiezcie mi nie liczyly sie wtedy tylko zarobki ale ciagle checi do wzrostu sprzedazy i praca w zespole z fachowa kadra kierownicza w ambitnej i preznie rozwijajacej sie firmie.ech...wzielo mnie na wspomnienia...teraz naprawde z zalem patrze na to co dzieje sie w Lekkerlandzie o juz zupelnie inna firma napewno nie lepsza!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYŁY LL Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.08, 22:39 Powodzenia...Oby KP byl gora sorry alt nie nie dziala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robak Re: Lekkerland IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.10.08, 22:42 juz posypały sie sprawy do Sądów Pracy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYLY LL Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.08, 22:13 MISZUGIN to jest przywiązanie przyzwyczajenie odpowiedzialność przez to ludzie tam pracują ty jesteś chyba przed 40-ką i może tego nie rozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siepacz Re: Lekkerland IP: 78.8.137.* 18.10.08, 23:35 a Vanselerom ujebali po 200 zł za punktoindeksy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piernik Re: Lekkerland IP: *.torun.mm.pl 19.10.08, 19:09 Koledzy, w Toruniu zwalnia się vs. Pani kierownik bez emocji. Jak zresztą od dawna. Nic nie robi tylko nas opier....... A w magazynie zarządzili inwentaryzację, tydzień na przygotowanie magazynu - chłopaki już zapierd... żeby zdążyć. Pogratulować dyrektorowi od magazynów tygodnia czasu na przygotowanie magazynu. Kosmita - teoretyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 19.10.08, 19:22 Ja to czekam i pracuje zeby nie stracic kontaktu z tymi, ktorym po tym jak to wszystko jeb..ie porzadnie wpier..le na boki hehe Jesli oni to czytaja to napewno wiedza ze to o nich chodzi hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piernik Re: Lekkerland IP: *.torun.mm.pl 19.10.08, 19:39 i jeszcze jedno. zal mi spier... z firmy po tylu latach. Kupa fajnych ludzi, kupa fajnych przeżyć. Ale jak na spotkaniu powiedział dyr. Furtak do pana z Poznania - oni juz nie muszą więcej zarabiać w tej firmie. Trochę szacunku panowie kierownicy z bozej łaski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISZUGIN Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.08, 20:53 JACY vanse-leży nie ma już takich etatów w niektórych odziałach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISZUGIN Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.08, 21:07 były jak byś może niezauważył czasy pracy w jednym zakładzie do emerytury już dawno mineły.Sam w tej firmie robie od ponad 12lat , no i co z tego, ślubu z tym kołchozem przecież nie brałem.Czasy się zmieniają ale przypominanie tego "szwaba" Hajnego to jakś porażka .Książka B. to już jakaś patologia czym on się niby zasłużył,kawał ch... był i tyle .Poczekajmy może nowy "szef" ma jakiś złoty środek na te trudne czasy , a jak nie to można zawsze tak jak "PRZETARTE MAJTKI" cierpliwie czekać na... . Pozdrawiam i czekam na dalszy rozwój wypadków. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.08, 07:43 Panie mądralo, chyba nie zrozumiał Pan, że nie chodzi o osoby Hainena, czy Książka, kim były i co dla Firmy zrobiły, tylko o czasy w których pracowaliśmy. Czasy w których nie zastanawiałeś się, czy dzisiaj Ty polecisz, czy może kolega... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: White Power Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.08, 14:25 Brawo!!! Panie Wszałkowski, gratuluje pomysłu.Przygotowanie inwentury w tydzień czasu....? Pan naprawdę żyje w w jakiś wirtualnym świecie.Taka inwentura jest z góry skazana na niepowodzenie, i każdy będzie zakwestionował jej wiarygodność, a jeśli spróbujecie obciążyć kogoś za powstałe braki magazynowe zostaniecie zasypani pozwami do sądu pracy.Pracownik może się uwolnić od odpowiedzialności, jeżeli wykaże, że szkoda powstała z przyczyn od niego niezależnych, a w szczególności wskutek niezapewnienia przez pracodawcę warunków umożliwiających zabezpieczenie powierzonego mienia.Z tego co mi wiadomo pracownicy sezonowi nie mieli odpowiedzialności materialnej.PANIE DYREKTORZE KTOŚ W TEJ FIRMIE CHYBA ZAPOMNIAŁ O OBOWIĄZUJĄCYCH PROCEDURACH. Pozdrawiam byłych LL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Lekkerland IP: *.azylnet.com 20.10.08, 15:13 dokładnie tak jest jak piszesz, a w realiach LL nie jest trudno wykazać że, to dyrektor łamał procedury bezpieczeństwa obowiązujące w korporacji, wprowadzając pracowników czasowych( na 100% nie mieli odpowiedzialności materialnej) pracownicy magazynowi powinni wnieść zbiorowy pozew do sądu pracy o obciążenie inwentaryzacyjne. Nie jestem też pewien czy kompensata jest zgodna z prawem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: White Power Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.08, 19:04 A co w tej firmie jest zgodne z prawem ? Trzeba zasięgnąć opinii prawnika specjalizującego się w kwestii odpowiedzialności materialnej itp. Mam nadzieję że pracownicy magazynów w których pracowali "sezonowi", po inwenturze nie pójdą na układ który proponuje Pan Kuna, tzn firma płaci połowę a drugą połowę magazyn. Pozdrawiam kolegę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były zawodnik Re: Lekkerland IP: *.torun.mm.pl 20.10.08, 19:42 Aw którym magazynie Kuna coś takiego zaproponował - to jest Panowie magazynierzy niezgodne z prawem - nie dajcie sie omamić i nie płaćcie za nierobów i popierd..decyzje panów z Warszawki. Nikt nie może wam zabrać złotówki z pensji dopóki nie podpiszecie obciążenia. Nich się tłumaczą przed niemiaszkami jak doprowadzili do takich braków swoją polityką oszczedzania na ludziach. A swoją droga wiecie jakie są braki w takim Sosnowcu albo Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 19:55 Jesteśmy ciekawi jakie ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: White Power Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.08, 19:18 Propozycja podziału braków magazynowych "na pół" padła we Wrocławiu. Koledzy z magazynów w których w weekend odbędą się inwentury, NICZEGO NIE PODPISUJCIE, NIE BIERZCIE NA SIEBIE ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA POWSTAŁE BRAKI, TO NIE WASZA WINA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antałek Re: Lekkerland IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.10.08, 19:41 napiszcie cos blizej tej daty 01.01.2009 czy juz nas zlikwiduja,czy moze sprzedadza?a co z długotermowymi umowami na sieci??? Odpowiedz Link Zgłoś
lek_ker Re: Lekkerland 20.10.08, 20:40 Pracownicy, którym powierzono mienie z obowiązkiem zwrotu albo do wyliczenia się, nie ponoszą odpowiedzialności za szkodę w takim zakresie, w jakim pracodawca przyczynił się do jej powstania lub zwiększenia (zob. orzeczenie SN z dnia 23 stycznia 1975 r. II PR 201/74, OSPiKA z 1975, r. Nr 7-8, poz. 180). Brak warunków umożliwiających zabezpieczenie powierzonego mienia, będący wynikiem trudności organizacyjnych, należy włączyć do dziedziny ryzyka związanego z działalnością pracodawcy, którego to ryzyka pracownik nie ponosi (zob. wyrok SN z dnia 14 marca 1975 r. II PR 187/74, OSNCP z 1975 r., Nr 12, poz. 177). Pracownik może uwolnić się od odpowiedzialności za szkodę w mieniu powierzonym (art. 124 § 3 K.p.), jeżeli udowodni, bądź wykaże z wysokim prawdopodobieństwem, że szkoda powstała na skutek zdarzeń od niego niezależnych (wyrok SN z 7.03.2001 r. I PKN 288/00, OSNAP 2002/23/570). Nie zawarcie nowej umowy o wspólnej odpowiedzialności materialnej w razie zmiany składu pracowników objętych taka umową, uchyla wspólna odpowiedzialność za powierzone mienie /art. 125 § 2 w związku z art. 124 K.p./ ( por. wyrok SN z dnia 12.11.2003 r. I PK 551/02, OSNP 2004/20/348). Firma ma na pewno tego świadomość i nie dając się zastraszyć odrzucajcie wszystkie układy które proponuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 21:00 Coś mi się zdaje, że teraz po tych inwentaryzacjach to połowę kadry zarządzającej wymienią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harry Re: Lekkerland IP: *.gprs.plus.pl 20.10.08, 22:11 warszawa od 60 do 100 tys maja braki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.08, 15:51 Sosnowiec ok 120000tys Odpowiedz Link Zgłoś
wyjadacz_parkietuf Re: Lekkerland 21.10.08, 17:03 A tak z ciekawości - na jakiej podstawie podajesz te wyliczenia? Zrobilście już inwenturę? Ta wartość wyszła wam po kompensacie czy przed? No a kto wam zrobi(zrobił) teraz kompesatę? Aga, Grześ, Andrzej czy Elwis? Gość portalu: :( napisał(a): > Sosnowiec ok 120000tys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc2 Re: Lekkerland IP: *.dwtele.pl 21.10.08, 23:59 nikt bo nikt nie jest kumaty w tym temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bujaka jamajka Re: Lekkerland IP: *.cable.smsnet.pl 30.10.08, 10:01 W Sosnowcu Bujaka Jamajka Gnyp dostanie po jajkach wywozi towar w sobote z Kubeckim mapetem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.08, 15:54 nie ma się co martwić,podobno nas już nie ma (od 01.01.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 21.10.08, 16:41 Brac pracująca!!! Nie układajcie się z tymi manekinami. Stójcie twardo przy swoim! Jazda z kur..ami!! A na tych niemieckich parówach odbijemy sobie za pare lat. Na Euro 2012 hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajny Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.08, 19:51 kolego bebe co to znaczy że nas nie ma od 01.01. i co to znaczy nie martwcie się ,jak nas zamykaja od stycznia to jak mamy sie nie marwić, kupa ludzi straci swoją pracę a ty kur.a pierdo.isz nie martwcie się albo jesteś głupszy od naszego kierownictwa albo jesteś masochistą. A jak masz jakieś konkrety to się podziel a nie tylko robisz ferment i podnosisz ciśnienie ludzią pracującym. pozdro dla wszystkich normalnych byłych i obecnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.08, 20:44 na mieście mówi się o nas coraz głośniej,że Eurocash już nas kupił, mówią o tym różne źródła (wiarygodne).Właśnie od 01.01.2009 ma to nastąpić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebebe Re: Lekkerland IP: *.rootnode.net 21.10.08, 21:27 tak a te wiarygodne zrodla to zapewne ''tato, a marcin powiedzial , ze jego tata powiedzial...'' poprosimy o konkrety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 18:55 nowy kierownik jest p....... wprowadził kilka zmian a remanent pokaże wszystko brakuje 40 kartonów fajek i dopiero się okaże he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajny Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.08, 21:52 kolego pracuje pięć lat w tej firmie i średnio co pół rok "wiarygodne" źródła podawały że nas sprzedają (a poza tym Mc lain i inne firmy są kupione przez EUROCASH i żyją )Myśle że jesteśmy za wielcy jako cały LL żeby ktoś nas kupił ewentualnie może jakieś udziały zostały zostaną odsprzedane. Niezmienia to także faktu że nasze kierownictwo nie stoi na wysokości zadania i że źle się dzieje w tej firmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszugin Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.08, 21:48 fajny ale ci już chyba gów.... gacie zdjeło ze strachu ,wrzuć na luz mamuty też były duże i wygineły a co dopiero taki LL. POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: White Power Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.08, 21:58 § 5. Każda zmiana w składzie pracowników objętych wspólną odpowiedzialnością materialną wymaga zawarcia nowej umowy o wspólnej odpowiedzialności materialnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leser Re: Lekkerland IP: *.toya.net.pl 22.10.08, 22:07 Ja znam taki oddział gdzie towar z magazynu przed inwerturą jest wywozony w soboty i to przez same kierownictwo + jeden wtajemniczony driver oczywiscie , ciekawe kto zgadnie gdzie tak sie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tauryna Re: Lekkerland IP: *.toya.net.pl 22.10.08, 22:23 w różne miejsca hula paleta Redbulla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spartakus Re: Lekkerland IP: *.torun.mm.pl 23.10.08, 20:36 toya to internet z łodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajny do miszugina Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.08, 16:46 kolego sprawdzwłem kilka razy gacie są na swoim miejscu ,nie spadły ani od zesrania ani od luźnej gumy . W poruwnaniu o Ciebie mam obawy ale o utrzymanie rodziny .Ja im muszę zapewnić byt a boje się ,że jak kichnie LL to kiedy znajdę nową pracę. W przeciwienstwie do Ciebie który podwinie kitę i pójdzie do mamuni cycunia. Pozdro dla wszystkich luźnych, maminsynków i tych którzy się martwią o losy LL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podpie...cz Gnyp Re: Lekkerland IP: *.cable.smsnet.pl 30.10.08, 10:04 W Sosnowcu towar sprawdza kazdy magazynier!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blabla Re: Lekkerland IP: *.rootnode.net 21.10.08, 18:23 co to za informacja , ze mamy sie nie martwic i ze od 01.01 nas nie bedzie? ktos to rozwinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leser Re: Lekkerland IP: *.toya.net.pl 22.10.08, 22:10 Ja znam taki oddział gdzie towar z magazynu przed inwerturą jest wywozony w soboty i to przez same kierownictwo + jeden wtajemniczony driver oczywiscie , ciekawe kto zgadnie gdzie tak sie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bond Re: Lekkerland IP: 193.238.12.* 23.10.08, 08:47 czy ktoś wie jaki jest system naliczania premii?????????????? od czego się liczy wydajnosc magazyniera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ściemniacz Re: Lekkerland IP: 89.108.216.* 23.10.08, 19:50 tylko kierownictwi to wie, a my nigdy sie nie dowiemy ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vanseller Re: Lekkerland IP: *.enterpol.pl 26.10.08, 09:58 Panowie czy ktos wie co sie bedzie dzialo z norandami?, bo z tego co ja wiem to jestesmy do likwidacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpowiadacz Re: Lekkerland IP: *.cable.smsnet.pl 26.10.08, 11:42 dokładnie! u nas w fili nie ma już norandowców, vanseling zlikwidowali i ostatni ,już jest zwolniony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bin laden Re: Lekkerland IP: 89.108.200.* 26.10.08, 15:27 LL BYLO JEST I BEDZIE A MY I TAK BEDZIEMY MIELI CO WSPOMINAC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harry Re: Lekkerland IP: *.gprs.plus.pl 26.10.08, 16:38 warszawa braki na około 102 tysiące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekk Re: Lekkerland IP: *.torun.mm.pl 12.11.08, 20:51 torun braki na jakies 2,5 tysiąca... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Lekkerland IP: 83.15.80.* 26.10.08, 22:10 czy znane już są oficjalne wyniki z inwentaryzacji w poszczególnych regionach? napiszcie jak to poszło po tygodniowych przygotowaniach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spartakus Re: Lekkerland IP: *.torun.mm.pl 27.10.08, 20:37 w Toruniu przelozyli nam za dwa tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
magister1-1 Re: Lekkerland 28.10.08, 20:26 w.LL.pracuj 1/2 rok.w cent. Polsce..Jak czytam niektóre posty to wydaję mi się,że w tej Firmie pracują sami mało ambitni koledzy,narzekają,bidolą.......Koledzy wyprowadzcie mnie z błędu... Odpowiedz Link Zgłoś
wyjadacz_parkietuf Re: Lekkerland 29.10.08, 08:37 Mafister (literówka zamierzona) - nie wyprowadzimy, bo nie ma z czego... i nie trolluj na forum. magister1-1 napisał: > w.LL.pracuj 1/2 rok.w cent. Polsce..Jak czytam niektóre posty to > wydaję mi się,że w tej Firmie pracują sami mało ambitni > koledzy,narzekają,bidolą.......Koledzy wyprowadzcie mnie z błędu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik LL Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 10:27 hmm pracujesz w centrali...na jakim stanowisku ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wypalona fajka Re: Lekkerland IP: *.eranet.pl 29.10.08, 21:23 pracuje na torunskim rynku w innym duzym koncernie i widuje chłopaków vanselliniarzy na sklepach z LL i to co dzisiaj zrobili to klasyk na skale swiatowa,rzucili wszyscy jednogłosnie papierami!!! to cos pieknego skoro taka firma jak LL nie umie dac wsparcia na rynku i narzedzi do pracy to musza poniesc tego konsekwencje!!!BRAVO PANOWIE PEŁEN SZACUNEK ZA JEDNOŚĆ W PODJECIU TAK TRUDNEJ DECYZJI!! Moze w koncu jakis baran na samej górze otworzy oczy i zorientuje sie ,ze nie siedzenie za biurkiem i sciemnianie to klucz do sukcesu tylko kontakt ze swoimi ludzmi daje klucz do zwyciestwa w takiej ciezkiej branzy jaka jest HANDEL! Jeszcze raz pełen SZACUNEK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spartakus Re: Lekkerland IP: *.torun.mm.pl 29.10.08, 21:24 Wieści z Torunia - dzisiaj pozostałych 3 vansellerów (czwarty zrobił to wcześniej) położyło wypowiedzenia ). Pani kierownik niby nic, a w ciągu dnia dzwoniła do vs , że jutro przyjeżdza jakiś kierownik z Poznania, chce rozmawiać. A wcześniej mieli tych vs w dupie. Warszawa oczywiście nic nie wie - beda próbowali chłopaków przekonać bez wiedzy centrali. Czy ktoś wie ile płaci Wrocław? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wypalona fajka Re: Lekkerland IP: *.eranet.pl 29.10.08, 21:34 nic nie zrobią bo vs z torunia to jak rodzina i trzeba było od razu dbac o dobrych i zasłuzonych ludzi dla firmy ,a nie traktowac ich jak gó....teraz już po ptakach.Szacunek dla chłopaków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawek Re: Lekkerland IP: *.rootnode.net 29.10.08, 21:55 z jakich powodow rzucili wypowiedzeniami? co oznacza stwierdzenie 'brak narzedzi pracy' pani kierownik zabrala im samochody i kazala recznie nosic? poprosimy o wiecej szczegolow. firma sie wali, u nas na wschodzie chyba najspokojniej choc widac coraz bardziej 'zastoj' w realizacji zamowien coraz czesciej przyjezdza z w-wy towar zamawiany w zeszlym tygodniu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wypalona fajka Re: Lekkerland IP: *.eranet.pl 29.10.08, 22:11 koles ty nic nie kumasz??? skąd sie urwałes??? człowieku w biznesie tytoniowym nie ma skrupółow w takim miescie jak toruń jest 20 PH z róznych koncernów i do tego z hurtowni które maj coraz kod=rzystniejsze ceny,a w LL rzadzi jakis duren który nie daje pola maneru w cenach i o to sie rozchodzi!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bełkot Re: Lekkerland IP: 83.15.80.* 29.10.08, 23:22 we Wrocławiu magazynier ma do 2500 z premią plus nadgodziny, kontroler 200 wiecej, ale pracujemy po nocach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assssse Re: Lekkerland IP: *.media4.pl 29.10.08, 23:27 Kto ci takich glupot nagadal we Wrocławiu pracujemy po 8h nik tam po nocach nie siedzi co do zarobkow tez troche przesadziles.Pozdro dla chlopakow z Sosnowca.Lepkie rece ten kto byl wie oco chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 23:59 2500 do reki co miesiac ? ? czy co 3 miesiące ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spartakus Re: Lekkerland IP: *.torun.mm.pl 30.10.08, 18:29 Kolega z Wrocławia zapomniał dodać, że po inwentaryzacji mają w plecy 75 koła. Gratuluję zarobków we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkules Re: Lekkerland IP: 89.108.249.* 30.10.08, 20:09 i tak w-wa bedzie najlepsza Odpowiedz Link Zgłoś
krzyzak1976 Re: Lekkerland 30.10.08, 21:03 Brawo VS TORUŃ !!!! Szacun! Za wami pójdą inni...chętnych nie brakuje!.... C.D.N. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siepacz Re: Lekkerland IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.10.08, 22:07 w jakich miastach jeszcze istnieje w Lekkerlandzie vanseling??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paskuda Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 22:41 Podobno w toruniu był z wizytą pan jakiś z wyższych sfer ? czy to prawda , co się tam stało ? coś wiadomo odnośnie wizyty co tam się działo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szejm Re: Lekkerland IP: *.dot-com.net.pl 01.11.08, 12:29 w Lublinie ostały się jeszcze 3 Vany do lata było 4 ale jeden został odstrzelony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZłONEK ZARZąDU OL Re: Lekkerland IP: *.olsztyn.mm.pl 01.11.08, 22:57 W OLSZTYNIE 2-VS I 4 -PH EKIPA BEZ ZMIAN.[JAK RODZINA ,JEDEN ZA DRUGIM IDZIE W OGIEN] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KWIKROPKWO Re: Lekkerland IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.11.08, 23:01 Wrocek 4 vanów Wałbrzych 2 vanów Odpowiedz Link Zgłoś
krzyzak1976 Re: Lekkerland 01.11.08, 16:11 Był pan z wyzszych sfer....nic takiego sie nie wydazyło. Pan wpadł sobie Audi A6 kombi w ciemnym lakierze pokrecił sie po filii, przeprowadził rozmowy z vansselingiem,oczywiscie pojedynczo! Pan stwierdził ze jest sam wiec woli rozmawiac z kazdym z osobna. Pewnie obawiał sie siły grupowej! Nie poradził sobie z problemem. Chłopacy byli nieugieci! Chwała im za to !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
10twardy Re: Lekkerland 01.11.08, 19:19 we wrocku dają nowego KZ jeszcze zob......???? ha.ha...ha.ha........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siepacz Re: Lekkerland IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.11.08, 23:05 I to już jest koniec nie ma już nic jesteśmy wolni,bo nie a już nic Odpowiedz Link Zgłoś
krzyzak1976 Re: Lekkerland 02.11.08, 10:28 W Toruniu, jeszcze przed tą cała akcją było 6 VS i 5 PH (2-óch VS zwolniło sie wcześniej!) Jeden z PH zwolnił sie i teraz pracuje w Red Bull'u. Chwali sobie. W jego miejsce na gwałt wrzucili skoczka z VS i znowu było 5 PH. Natomiast z tego co słyszałem, teraz po tej udanej akcji VS...Piąty PH wraca na trase VS. Teraz mamy jednego skoczka na czterech trasach VS i czterech PH na pięciu trasach! Ciekawe jak to długo pochasa!!!!! Atmosfera w firmie lipna, przez ten cały syFFFFFF!!! robic sie nie chce....Motywacja-ZERO!!! Pozdrawiam wszystkich, napiszcie jaka jest sytuacja w innych oddziałach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spartakus Re: Lekkerland IP: *.torun.mm.pl 02.11.08, 17:23 a pani kierownik od sprzedaży siedzi w biurze aż jej dupa do krzesła przyrosła. Nic nie robi, opier... ludzi a kierowcy nie mają co wywozić. Taka zdolna bestia, ze nikt tego nie widzi na gorze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paskuda Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.08, 17:47 to ta pani poleci napewno , podobno jej dni są policzone , jeśli to czyta to wie o co chodzi , niech szuka lepiej roboty ta zdolna bestia !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.08, 20:35 W sosnowcu zostało ich 6,jeden teraz odszedł, czekają na pierwsze wypłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spartakus Re: Lekkerland IP: *.torun.mm.pl 04.11.08, 19:23 Wieści z Torunia - pani kierownik razem z panem z Poznania musieli już zatuszować swoją niekompetencję przed warszawką - znowu się udało. A jak chłopacy z vs prosili o spotkania i załatwienie spraw to nikt ich nie słuchał. A teraz sraczka. I to nie koniec odejść!!!!! Jak wy nas tak my was - pani kierownik. Czyli mamy cie w d....ie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieeteekkk Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.08, 18:13 Witanko powiedzcie co sie stało z KCD we WRocku ze firma szuka nastepcy???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Lekkerland IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.11.08, 19:24 dłuuuuuga historia-skojarz fakty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieeteek Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.08, 19:40 Hmmm z tego kojarze to braków było najmniej ze wszystkich wczesniej wspominanych centrach.Wiec wychodzi na to ze przez to ze ludzie mu sie buntowali, ale czy byl za ludzmi czy po prostu byl kawal........ i tak mu załoga odplacila.A jak nomy KZ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczy otwarte Re: Lekkerland IP: *.osiedle.net.pl 06.11.08, 19:15 pracuje w firmie 9 lat takiego buurdelu nie widziałem ci na górze nie wiedzą co robią normalni ludzie pouciekali a to dopiero początek po nowym roku dopiero się zacznie zwolnienia KD PH VS już powoli zaczeli. MAMUTY TEŻ BYŁY DUŻE i wygineły..... albo inaczej TYTANIC... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Lekkerland IP: 83.142.222.* 06.11.08, 20:22 Z skąd masz takie newsy o zwolnieniach,rozwiń temat !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 07.11.08, 16:51 Podstawa to nie brać do bani, robić swoje, a na resztę mieć kompletnie wy-je-ba-ne i wtedy jest gitara hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lekkerland IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.11.08, 23:03 Przecież w tej firmie nawet długopisów nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sflaczały Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.08, 20:11 bo wszystkie już ukradłeś.... manekinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dracula Re: Lekkerland IP: *.cable.smsnet.pl 10.11.08, 00:25 A najwięcej Andrzej G. i Grzegorz K. wiedzą o tym jak pozbywać się towaru i długopisów w S-cu..:) Szacunek dla nich. Jak pomyślałem, że mam być u tego hanysa na zmianie to musiałem 3 tabletki stoperanu zażyć w ciągu godziny.. A teraz jest O.K..:)A najlepsze jest to, ze jak chce napsiać coś w wordzie to musi przeczytać obsługe tego programu w książce a póżniej przechodzi do konretów. tak to jest jak firma zatrudnia na takie stanowiska ludzi po zawodówce i dzieje się jak się dzieje!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 10.11.08, 15:53 W takim Sosnowcu to macie fajnie. Przez miedzę Katowice. Jaki jest rozkład sił na "zakładzie"? Ilu hanysów, a ilu goroli? Toczycie między sobą jakieś wewnątrzzakładowe wojenki? Ech, nie to co u nas - nudy hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc2 Re: Lekkerland IP: *.dwtele.pl 10.11.08, 22:36 Jeden Hanys 50 Goroli i jest fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc2 Re: Lekkerland IP: *.dwtele.pl 10.11.08, 22:41 nie rozumia co sie do nich mowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc2 Re: Lekkerland IP: *.dwtele.pl 11.11.08, 19:38 ty lepiej pilnuj gadzetow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik Re: Lekkerland IP: *.rootnode.net 10.11.08, 17:18 czy dzisiaj kierowcy dostali cos a'la grafik wizyt dziennych u klientow? Codziennie przez 6tygodni wpisujemy czas wizyty u klienta, czas wyjazdu spod firmy, czas rozliczenia sie itp itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Lekkerland IP: *.cable.smsnet.pl 10.11.08, 17:50 w dupie mam ich grafik! niech się matoły naucza obsługiwać tacho cyfrowe, to będą mieli wiedzę,co do minutki! takie proste, ale poco jak można dołożyć roboty i zarazem utrudnić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AlaMustafa Re: Lekkerland IP: *.lapy.mm.pl 10.11.08, 17:55 tyle ze niektorzy musieliby kreslic pauze! ha ha ha ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajny Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.08, 19:34 kolego nie wszyscy mają tacha a tym bardziej elektroniczne jak byś wiedział to firma ma ok 95 aut do 3,5 t gdzie nie ma tego typu urządzeń. W Toruniu nie było jeszcze tego typu zadania (chodzi o tą rozpiskę)ale wszystko przed nami tak podejżewam. A jeszcze po inwenturze to braki na ok. 1800 zł to chyba dobry wynik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do fajnego Re: Lekkerland IP: *.torun.mm.pl 11.11.08, 10:44 a skąd wiesz ,że 1 800. Tylko konkret od kogo wiesz . Ja wiem że 1100 na całą ekipę. To bardzo dobrze, wychodzi po 100 na głowę. W porównaniu do 75 tysięcy we Wrocławiu to miki. A jeszcze jadą od nas do Łodzi i Sosnowca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajny Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.08, 15:06 od "jednego" słyszałem że ok 2000 od "drugiego" że ok 1100 to wypośrodkowałem i napisałem "ok" chyba tak dużej różnicy to nie ma w porównaniu do dotychczasowtch wyników np do Wrocka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do fajnego Re: Lekkerland IP: *.torun.mm.pl 11.11.08, 21:23 No w sumie racja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd Re: Lekkerland IP: *.torun.mm.pl 12.11.08, 22:35 kolego w Toruniu to już kilka razy było coś takiego robione - nikt się nie wkurza, bo robione po to żeby nam pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajny Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.08, 20:04 Rajmundek czy ty to "kd"? Odpowiedz Link Zgłoś