Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

stanowiska

IP: *.acn.waw.pl 19.02.07, 14:27
    Znalazłam takie ogloszenie na portalu z ofertami pracy.

konsultant ds. rynków Indii i Chin:

Wymagania:
    Praktyczna znajomość specyfiki gospodarek Indii i Chin
    Znajomość poniższych języków:
    Angielskiego (biegle w mowie i w piśmie)
    Hindi (biegle w mowie i w piśmie)
    Chińskiego (co najmniej biegle w mowie)
    Wykształcenie – wyższe ekonomiczne (zarządzanie, badania rynku, międzynarodowe stosunki gospodarcze), preferowany kurs MBA
    Preferowane będą osoby, które w ostatnich latach mieszkały przez co najmniej 1 rok zarówno w Indiach jak i w Chinach

Proszę mi powiedzieć, ile może być specjalistów w Polsce i w Europie z takimi możliwościami.... Po kiego licha dają coś takiego? Żeby sobie wyrobić normę wysyłanych ofert?

Znam chiński, spędziłam kilka lat w Chinach, ekonomiczne też mam, ale hindi biegle to już chyba przy dobie trwającej min. 48h. Paranoja.
    Obserwuj wątek
      • Gość: ola Re: stanowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 15:14
        Myślę, że pracodawca z takimi wymaganiami, jest przygotowany na to, że nie
        znajdzie idealnego pracownika, który spałniał by wszystkie te punkty. Inaczej
        oznaczało by to szukanie ze świecą. Jeśli posiada się kilka atutów z wyżej
        wymienionych (a są one nie lada egzotyczne)warto składać aplikację.
        • Gość: mihoo Re: stanowiska IP: 212.122.214.* 19.02.07, 16:48
          pracodawcom w dupach sie poprzewracało i tyle. szok to ogłoszenie
      • Gość: scin Re: stanowiska IP: 195.116.246.* 19.02.07, 16:54
        To jest typowe ogłoszenie: "zeby nikt nie mowił, ze nie dalismy do prasy"
        wyamgania sa "sciagneite" z kandydata, ktory juz sie zapoznaje ze specyfiką
        pracy ;)
        Niedawno widziałam podobne angielskii biegle + czeski biegle + rumuński biegle
        + 5 lat doświadczenia w miedzynarodowej korporacji na stanowisku kierowniczym :D

a tak BTW: znasz chiński i nie możesz znaleźć pracy???
        • dedede6 Re: stanowiska 19.02.07, 17:40
          Gość portalu: scin napisał(a):

> To jest typowe ogłoszenie: "zeby nikt nie mowił, ze nie dalismy do prasy"
          to oznacza,ze pracodawcy z sektora prywatnego też są obowiązani dawać do
          prasy???
          myślałam że dotyczy to tylko publicznego,np służby cywilnej,administracji
          samorządowej...o nich to wiem,ze ogłoszenia to najczęściej tak pro forma..
          no to wprost fantastycznie,może zamiast wysyłac aplikacje,lepiej zamówić mszę w
          intencji znalezienia pracy...
        • Gość: hehe Re: stanowiska IP: *.acn.waw.pl 19.02.07, 20:14
          znam chiński i mam pracę, ale czasem mnie jeszcze coś dziwi w tym dziwnym kraju.
          • dedede6 Re: stanowiska 19.02.07, 20:25
            tylko CZASEM tylko COŚ Cie dziwi???
            bo ja nie mogę wyjść z nieustającego podziwu.Dziwię się wszystkiemu i
            wszystkim.To ponoć typowe dla dzieci ;)
      • dedede6 Re: stanowiska 19.02.07, 18:28
        je dzis znalazłam takie ogłoszenie:do pracy w administracji (czy cos koło
        tego,dokładnie nie pamiętam)wiek do 29 lat (?)
        Dlaczego akurat 29 ? gdy jest "do 30" lub "do 35" to tak ładnie okrągło,no i
        akurat potrzebuja młodzieży,rozumiem,ok.
        Do 26,bo chcą darmowe,czyli studenckie ubezpieczenie,też rozumiem.
        Kilka innych ogłoszeń spotkałam,i tam było na odwrót:"od 23lat"inne "wiek powyz
        ej 25 lat".Tę akurat tendencję pochwalam.Słusznie.
        ;(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka