Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wychowawca

27.02.07, 15:47
    Może ktoś sie orientuje ile moze zarobic wychowawca w ognisku wychowawczym na
    pelny etat? z młodzieża zagrożoną demoralizacją?
    Obserwuj wątek
      • Gość: meg Re: wychowawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 16:00
        mój znajomy dostawał ok 11zł netto za godzinę (w Warszawie). przynajmniej tak
        mówił..
      • 0tdr0 Re: wychowawca 27.02.07, 18:29
        Bardzo roznie. Glownie zaleznie od sposobu finansowania swietlicy. Mysle ze kolo
        800-1000 zl netto. W najlepszym przypadku kolo 1200. Chyba, ze proawdzisz jakies
        specyficzne zajecia (ale to raczej nie caly eatt tylko jako dochodzacy
        sepcjalista), albo zajecia sa finansowane z jakiegos unijnego grantu- wtedy moze
        uwierzylbym w te 11 zl.
        • uhu_an Re: wychowawca 27.02.07, 18:50
          dzieki. ;) hmm w sumie moglam krzyknac nieco mniej - tak po srodku.(900)
          • 0tdr0 Re: wychowawca 27.02.07, 21:26
            Wazne jest tez, przez jaka instytucje swietlica jest prowadzona. Najwazniejsze
            to czy wychowawca pracuje 40h czy podchodzi pod karte nauczyciela. W zasadzie
            powinien pracowac pod ochrona karty nauczyciela, ale stowarzyszenia i samorzady
            czesto tego nie robia (i nie zawsze musza).
            • Gość: uhu Re: wychowawca IP: *.chello.pl 27.02.07, 21:57
              no wlasnie to 40 h-pelny etat. zdaje sobie sprawe, ze praca ped. jest nisko
              oplacana i to by byla moja pierwsza powazniejsza praca w zawodzie,a mi zalezy.
              do terj pory byl jedynie wolontariat, praktyki i doswiadcz. ni pokrewne z
              kierunkiem.
              Czuje sie na silach podjecia badz co badz ciezkiej pracy, ale i ciekawej i
              przynoszacej satysfakcje.
              Co do tego stowarzyszenia, to jest to ngo, wiec pewnie sponsorów musza jakis
              miec. ale to nie dane jest mi wiedziec.
              • Gość: uhu Re: wychowawca IP: *.chello.pl 27.02.07, 22:04
                trudno mi bylo zgadnac na ile placówka moze sobie pozwolic. z jednej strony,
                moze to byc dla nich sporo, z drugiej zas- kwota ta nie jest oszalamiajaca. no,
                ale to poczatek.
                • 0tdr0 Re: wychowawca 27.02.07, 22:16
                  Bywa tak, ze prowadzenie swietlicy jest zlecone przez gmine. Albo jest
                  wspolfinansowane z jakichs grantow. Wtedy kierownictwo swietlic ma szanse dac
                  nieco wieksza wyplate, bo pieniedzy i tak nie moze wydac na cos innnego. Ale
                  wiecje niz 1000 zl netto raczej ciezko dostac.
                  Swietlica to to rzeczywiscie fajne miejsce do zdobycia doswiadczenia.
                  Szczegolnie jesli w gre wchodzi kompleksowe organizowanie wyjsc, wycieczek itd.
                  • Gość: uhu Re: wychowawca IP: *.chello.pl 27.02.07, 22:22
                    akurat moja propozycja to 1000 netto. zreszta odnosze wrazenie, ze niestety
                    fajna robota przejdzie kolo nosa. a szkoda. a takich ofert jak na lekarstwo:/.
                    no cóż, ale jak pisałam, to dopiero moj poczatek, bo w sumie jestem swiezo po
                    obronie. no nic. dziekuje. pzdr.,
            • Gość: uhu Re: wychowawca IP: *.chello.pl 27.02.07, 22:01
              dodam, ze nie zupelnie sie orientuje co do plac wychowawców. wiekszosc moich
              znajomych siedzi, albo w sadach w kurateli, policji, badz ministerstwach. Jedna
              osoba jest wychowawca i zarabia no calkiem sporo- jak na polskie warunki
              wogóle, a nie na place pedagogów-ale by dojsc do tego momentu , wpierw
              pracowala dobre pol roku za free, a nastepnie wyplata byla z rzedu 200-300
              zl.ale to tez jest ngo-wiec liczy tez sie przychylnosc z UE.
              Dzieki raz jeszcze.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka