uhu_an 27.02.07, 15:47 Może ktoś sie orientuje ile moze zarobic wychowawca w ognisku wychowawczym na pelny etat? z młodzieża zagrożoną demoralizacją? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: meg Re: wychowawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 16:00 mój znajomy dostawał ok 11zł netto za godzinę (w Warszawie). przynajmniej tak mówił.. Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: wychowawca 27.02.07, 18:29 Bardzo roznie. Glownie zaleznie od sposobu finansowania swietlicy. Mysle ze kolo 800-1000 zl netto. W najlepszym przypadku kolo 1200. Chyba, ze proawdzisz jakies specyficzne zajecia (ale to raczej nie caly eatt tylko jako dochodzacy sepcjalista), albo zajecia sa finansowane z jakiegos unijnego grantu- wtedy moze uwierzylbym w te 11 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
uhu_an Re: wychowawca 27.02.07, 18:50 dzieki. ;) hmm w sumie moglam krzyknac nieco mniej - tak po srodku.(900) Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: wychowawca 27.02.07, 21:26 Wazne jest tez, przez jaka instytucje swietlica jest prowadzona. Najwazniejsze to czy wychowawca pracuje 40h czy podchodzi pod karte nauczyciela. W zasadzie powinien pracowac pod ochrona karty nauczyciela, ale stowarzyszenia i samorzady czesto tego nie robia (i nie zawsze musza). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uhu Re: wychowawca IP: *.chello.pl 27.02.07, 21:57 no wlasnie to 40 h-pelny etat. zdaje sobie sprawe, ze praca ped. jest nisko oplacana i to by byla moja pierwsza powazniejsza praca w zawodzie,a mi zalezy. do terj pory byl jedynie wolontariat, praktyki i doswiadcz. ni pokrewne z kierunkiem. Czuje sie na silach podjecia badz co badz ciezkiej pracy, ale i ciekawej i przynoszacej satysfakcje. Co do tego stowarzyszenia, to jest to ngo, wiec pewnie sponsorów musza jakis miec. ale to nie dane jest mi wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uhu Re: wychowawca IP: *.chello.pl 27.02.07, 22:04 trudno mi bylo zgadnac na ile placówka moze sobie pozwolic. z jednej strony, moze to byc dla nich sporo, z drugiej zas- kwota ta nie jest oszalamiajaca. no, ale to poczatek. Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: wychowawca 27.02.07, 22:16 Bywa tak, ze prowadzenie swietlicy jest zlecone przez gmine. Albo jest wspolfinansowane z jakichs grantow. Wtedy kierownictwo swietlic ma szanse dac nieco wieksza wyplate, bo pieniedzy i tak nie moze wydac na cos innnego. Ale wiecje niz 1000 zl netto raczej ciezko dostac. Swietlica to to rzeczywiscie fajne miejsce do zdobycia doswiadczenia. Szczegolnie jesli w gre wchodzi kompleksowe organizowanie wyjsc, wycieczek itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uhu Re: wychowawca IP: *.chello.pl 27.02.07, 22:22 akurat moja propozycja to 1000 netto. zreszta odnosze wrazenie, ze niestety fajna robota przejdzie kolo nosa. a szkoda. a takich ofert jak na lekarstwo:/. no cóż, ale jak pisałam, to dopiero moj poczatek, bo w sumie jestem swiezo po obronie. no nic. dziekuje. pzdr., Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uhu Re: wychowawca IP: *.chello.pl 27.02.07, 22:01 dodam, ze nie zupelnie sie orientuje co do plac wychowawców. wiekszosc moich znajomych siedzi, albo w sadach w kurateli, policji, badz ministerstwach. Jedna osoba jest wychowawca i zarabia no calkiem sporo- jak na polskie warunki wogóle, a nie na place pedagogów-ale by dojsc do tego momentu , wpierw pracowala dobre pol roku za free, a nastepnie wyplata byla z rzedu 200-300 zl.ale to tez jest ngo-wiec liczy tez sie przychylnosc z UE. Dzieki raz jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś