Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

sprzedawca orange..

IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.07, 22:08
    Czy ktoś moze pracuje w salonie orange? Interesują mnie zarobki,ewentualny
    pakiet socjalny, atmosfera pracy,
    jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna, możliwośc awansu,
    czy wielu chętnych?
    Z góry dziekuje za pomoc wszystkim zyczliwym :)
    Pozdrwiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: Matrix255 Re: sprzedawca orange.. IP: *.byt.3s.pl 03.03.07, 13:38
        moim zdaniem nie warto - jestes nikim, byle menel Cie moze zbesztac , pracuje w
        kokurencji i mam dość. Orange to wielka kicha - typu odprowadzanie klienta do
        drzwi , targety na neostrade itd
      • Gość: pracownik orange Re: sprzedawca orange.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 14:23
        Zależy czy pracujesz u dealera czy bezpośrednio w Orange, na początek dostajesz
        1000zł brutto + prowizja, prowizja zależy oczywiście od tego ile sprzedajesz i
        jak sprzedajesz. Zarobki od 800 zł do 4000, pracuję w salonie i podałem Ci moje
        najmniejsze i największe wynagrodzenie na przestrzeni 3 lat :) Wszystko zależy
        od tego do jakiego dealera trafisz. Jak masz konkretną ofertę podaj nazwe
        autoryzowanego przedstawiciela to Ci powiem więcej.

pozdr
        g
      • Gość: kika Re: sprzedawca orange.. IP: *.crowley.pl 04.03.07, 17:15
        telcomp.. kojarzysz moze? :)
        tak na marginesie, to ilu dealerow ma mniej wiecej orange ? czy bardzo sie
        roznia zarobki miedzy nimi?
        • Gość: pracownik orange Re: sprzedawca orange.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 17:40
          telcomp... hmm nie kojarzę, może to być jakis lokalny dealer, albo co gorsza
          subdealer, a zarobki różnią się bardzo, tak jak pisałem, w moim przypadku od
          800 do 4000 zł.

pozdr
          • Gość: And Re: sprzedawca orange.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 16:50
            Jaki jest "diler" w pasażu Reala w Gdańsku.Wiem,że zarobki to 720 netto +
            prowizja.Mam ciężką prace dlatego szukam nowej,a zarabiam teraz ok 1100-1300 zl
            netto.Więc chyba nie bardzo opłaca mi się zmieniać prace...
            • Gość: hr Re: sprzedawca orange.. IP: 80.50.84.* 06.04.07, 11:29
              Opłąca Ci się bo przy dobrych miesiącach konsultant w salonie firmowym zarabia
              nawet 4000 brutto. a przy złych 2500 brutto. Oczywiście zależy jak Ci się chce
              pracować...
              • Gość: And Re: sprzedawca orange.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 21:45
                Zgadza się w salonie firmowym.Ale ja ewentualnie pracował bym u "dilera" czyli
                1000 zl brutto + prowizja...
                • Gość: Madzia Re: sprzedawca orange.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.07, 09:43
                  To jak jest w koncu z tym Orange?Jezeli jest propozycja pracy u "partnera"
                  Orange to warto zaryzykowac czy nie?Ile mozna dorobic na prowizjach?
                  • endrju19833 Re: sprzedawca orange.. 09.04.07, 09:31
                    W sumie mnie to,także interesuje...ile u dilera można zarobić na prowizjach...Np
                    ile dostaje się z podpisania jednej umowy?świąteczne pozdro
                    • Gość: Mika Re: sprzedawca orange.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 09:28
                      Pewnie mało
                      • Gość: Prowizja w orange Re: sprzedawca orange.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 09:29
                        Ile wynosi prowizja od np umowy?
                        • gg Re: sprzedawca orange.. 10.04.07, 15:26
                          Zależy jakiej umowy, można zarobić 2 zł a można 200zł za umowę :)
      • Gość: kasiq Re: sprzedawca orange.. IP: *.85-237-183.tkchopin.pl 17.04.07, 19:52
        Hm, w salonie firmowym łatwiej wyrobić plan, a dopiero jak wyrobiszplan na
        odpowiednim poziomie dostajesz za każdą umowę, dobrze się zastanów, dużo czasu
        spędza się z klientami, którzy nie chcą nc kupić tylko coś reklamują, coś im
        nie działa itd, najgorsze te wszystkie standardy co masz mówić, jak siedzieć,
        chodzić itd
        • Gość: lena84 Re: sprzedawca orange.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 23:14
          ja dzis byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w salonie Orange. Szef salonu mówił
          cos o egzaminie kwalifikacyjnym. W przypadku gdybym nie zdala tego egzaminu
          musze pokryć koszty tego examu w kwocie 1000 zł. Napiszcie mi cos bliżej
          odnosnie tego examinu i czy tak jest w kazdym salonie Orange????
          • 0tdr0 Re: sprzedawca orange.. 26.04.07, 08:45
            To jakas przewalka i naciaganie naiwnych. Podejrzewam, ze niezgodne z prawem.
            Daj spokoj- nie warto dla takiej pracy ryzykowac sporych pieniedzy.
            • Gość: michał Re: sprzedawca orange.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 09:22
              u małego partnera Orange, konsultant ma w zaleznosci od stazu pracu od 800 do
              1100 podstawy netto + prowizje.
              W zaleznosci od wykonia planow os. z podstawa 1100 netto maja miesiecznie
              miedzy 2500-1800 netto. ( od relizacji palow)
              Do tego dochodzi premia kwartalna za standard obslugi.
              Pilka jest prosta, nie wyrabiasz palnow kasa mala, a jak wyrabiasz to jest ok.
              Nacisk kladzie sie na nowe aktywacje - a o to jest relatywnie coraz trudniej,
              na drugim biegunie jest propozycja, przedluzanie umowy - latwo o plan, ale
              prowizja mniejsza niz w aktywacji.
              Neostrada nie jest tak straszna - male plany.
              pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka