Dodaj do ulubionych

Herr Donald działa…

05.01.26, 18:50
Mój telefon w przeciągu jednego dnia podrożał o 200-500 zł.
Rano kosztował 999 zł, po południu już 1199 zł. Opłata audiowizualna. Media Market podniosły jego cenę do 1499 zł, za sprzęt powystawowy.
Sprzedawca opłatę audiowizualną przerzucił na klienta.
Telefon na poziomie flagowców. Taki na kobiecą rączkę.
Nie lubię kolumbryn.
Stary wytrzymał 10 lat, ale długo jeszcze nie pociągnie.

Herr Donald działa, a to dopiero 5 stycznia. Myto drożeje o 40%, śmieci o 30%…
Obserwuj wątek
    • oby.watel Re: Herr Donald działa… 05.01.26, 19:57
      Co Ty pleciesz? Opłata audiowizualna to opłata za telewizor. Od 1 stycznia wchodzi opłata reprograficzna (1–3 % ceny), a smartfony drożeją, bo drożeją podzespoły. Herr Donald wprowadził eksportowe na hamerykańską myśl techniczną..
      • negativum Re: Herr Donald działa… 05.01.26, 20:08
        oby.watel napisał:

> Co Ty pleciesz? Opłata audiowizualna to opłata za telewizor. Od 1 stycznia wcho
        > dzi opłata reprograficzna (1–3 % ceny), a smartfony drożeją, bo drożeją podzesp
        > oły. Herr Donald wprowadził eksportowe na hamerykańską myśl techniczną..

Kupiłem model wycofany z produkcji jakieś 5 miesięcy temu. O ile podrożały podzespoły do nieprodukowanego już sprzętu?

Teraz, póki mój stary telefon jeszcze żyje, muszę się udać do specjalisty, który przeniesie mi dane. Nie chcę wszystkiego na nowo instalować i konfigurować. Dziś rana z klocka zdrożał do 1.2 - 1.5 klocka.
        • oby.watel Re: Herr Donald działa… 05.01.26, 20:27
          negativum napisał:

> Kupiłem model wycofany z produkcji jakieś 5 miesięcy temu. O ile podrożały podz
          > espoły do nieprodukowanego już sprzętu?
          >
          > Teraz, póki mój stary telefon jeszcze żyje, muszę się udać do specjalisty, któr
          > y przeniesie mi dane. Nie chcę wszystkiego na nowo instalować i konfigurować. D
          > ziś rana z klocka zdrożał do 1.2 - 1.5 klocka.

Pamięć drożeje. Dlatego już nikt nie pamięta jak drożało za PiS-u.
          • negativum Re: Herr Donald działa… 05.01.26, 21:18
            oby.watel napisał:

> negativum napisał:
            >
            > > Kupiłem model wycofany z produkcji jakieś 5 miesięcy temu. O ile podrożał
            > y podz
            > > espoły do nieprodukowanego już sprzętu?
            > >
            > > Teraz, póki mój stary telefon jeszcze żyje, muszę się udać do specjalisty
            > , któr
            > > y przeniesie mi dane. Nie chcę wszystkiego na nowo instalować i konfiguro
            > wać. D
            > > ziś rana z klocka zdrożał do 1.2 - 1.5 klocka.
            >
            > Pamięć drożeje. Dlatego już nikt nie pamięta jak drożało za PiS-u.
            >

Przestań marzyć o PiS. Teraz mamy rząd Herr Donalda. I to od lat.
            Jak wytłumaczysz nagły wzrost cen podzespołów we sprzęcie nie produkowanym od kilku miesięcy?
            Fakt, że to petarda mająca wszystko. Mi wystarczyło tylko 0.5 TB.
            • oby.watel Re: Herr Donald działa… 06.01.26, 13:36
              negativum napisał:

> Przestań marzyć o PiS. Teraz mamy rząd Herr Donalda. I to od lat.
              > Jak wytłumaczysz nagły wzrost cen podzespołów we sprzęcie nie produkowanym od k
              > ilku miesięcy?
              > Fakt, że to petarda mająca wszystko. Mi wystarczyło tylko 0.5 TB.

Nie odbieraj mi oprawa do marzeń. PiS zatrzymał się przy dwudziestoprocentowej inflacji, a mnie się marzyła inflacja z młodości, trzycyfrowa. Jak znowó wróci do władzy, to znowó poczuje się młodo. I będę żył wiecznie, bo nikogo nie będzie stać na pochówek.
              • negativum Re: Herr Donald działa… 06.01.26, 13:56
                oby.watel napisał:

> negativum napisał:
                >
                > > Przestań marzyć o PiS. Teraz mamy rząd Herr Donalda. I to od lat.
                > > Jak wytłumaczysz nagły wzrost cen podzespołów we sprzęcie nie produkowany
                > m od k
                > > ilku miesięcy?
                > > Fakt, że to petarda mająca wszystko. Mi wystarczyło tylko 0.5 TB.
                >
                > Nie odbieraj mi oprawa do marzeń. PiS zatrzymał się przy dwudziestoprocentowej
                > inflacji, a mnie się marzyła inflacja z młodości, trzycyfrowa. Jak znowó wróci
                > do władzy, to znowó poczuje się młodo. I będę żył wiecznie, bo nikogo nie będzi
                > e stać na pochówek.

Zatrzymał się bo byliśmy zobowiązani płacić składkę a UE chciała nas zagłodzić.
                x.com/Bogdan_Rzonca/status/2008279375951614296
                • oby.watel Re: Herr Donald działa… 06.01.26, 19:49
                  negativum napisał:

> Zatrzymał się bo byliśmy zobowiązani płacić składkę a UE chciała nas zagłodzić.
                  > x.com/Bogdan_Rzonca/status/2008279375951614296

Byliśmy zobowiązani płacić głównie kary. Składkę zobowiązaliśmy się płacić w referendum.
    • swiblowo Re: Herr Donald działa… 05.01.26, 20:20
      A miało być taaaak pięęęknieeee!!!!
      🤣🤣
      • negativum Re: Herr Donald działa… 05.01.26, 20:40
        swiblowo napisała:

> A miało być taaaak pięęęknieeee!!!!
        > 🤣🤣

Wzrost ceny produktów o 50% jednego dnia.
        Pokaż mi telefon z dobrym zoomem x30 za 1000 zł smile

Obywatel się myli. Od 1 stycznia mały karakan jest traktowany tak samo, jak 70 calowy telewizor. Można na nim oglądać smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka