Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Prawda o rekrutacji

27.03.07, 12:31
    Napisałem ze rekrutacja to fikcja, i że firmy udają że rekrutują pracowników.
    I od razu ktoś potwierdził:

"Dokladnie tak jak piszesz, na lepsze stanowiska wogóle sie nie odzywaja pomimo
    iz spelniam wszystkie kryteria, czyli niektore ogloszenia to fikcja. Tylko na
    nieliczne sie odzywają, ba na rozmowie okazuje sie ze to ukryta akwizycja. Wiem
    bo szukam juz 5 miesiecy. "

Pytam więc pracodawców, po co dajecie ogłoszenia o pracy, przecież już
    wybraliście pracowników !!!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Fiks Re: Prawda o rekrutacji IP: *.237.spine.pl 27.03.07, 12:35
        Jak to po co, bo takie ogłoszenie w prasie jest dużo tańsze niż reklama w tej że
        gazecie. Zwróć uwagę że w większości są to te same, spore firmy, duże logo, opis
        firmy...
      • sigurimix Re: Prawda o rekrutacji 27.03.07, 12:37
        TAK TO SA REKLAMY DLATEGO NIE WARTO CZYTAC OGłOSZEń O PRACY BO WSZYSTKIE Są
        FIKCYJNE!!!!
        • 0tdr0 Re: Prawda o rekrutacji 28.03.07, 22:54
          Wiele ogloszen to rzeczywiscie reklama. Ale nie uogolniaj bo smiesznie to wyglada.

Sam zglaszalem sie na rekrutacje z ogloszenia (duzego z logo) i 2 razy moglem
          byc zatrudniony. Jednak w obu przypadkach po okresleniu warunkow (byly niezle,
          ciut lepsze niz aktualne, ale nie warte imho ryzyka zmiany pracy). A wiec jednak
          ogloszenia nie zawsze sa fikcja.
      • Gość: rekruter Re: Prawda o rekrutacji IP: 80.50.84.* 27.03.07, 13:48
        a przytocz jeszcze inne cytaty. Jesteś strasznie sfrustrowany. MOze załuż firmę
        i też bedziesz mógl jak wszyscy olewać wszxystkich...
        • snajper55 Re: Prawda o rekrutacji 29.03.07, 00:01
          Gość portalu: rekruter napisał(a):

> a przytocz jeszcze inne cytaty. Jesteś strasznie sfrustrowany. MOze załuż
          > firmę i też bedziesz mógl jak wszyscy olewać wszxystkich...

I będzie mógł przyjmować samych krewnych i znajomych, którzy nic nie potrafią. ;))))

S.
      • Gość: asasasa Re: Prawda o rekrutacji IP: 193.111.12.* 27.03.07, 15:49
        sigurimix napisał:

> Napisałem ze rekrutacja to fikcja, i że firmy udają że rekrutują pracowników.

Napisałeś to już chyba 10 razy... po kiego zakładasz 10 tych samych tematów??
        Rozumiem Twoją frustrację ale po pierwsze nie rób bajzlu na forum a po drugie
        nie generalizuj.
        Dwa razy zmieniałem pracę. I udało się bez znajomości. Nie zarabiam źle i jestem
        zadowolony. Może po prostu masz pecha??
        • Gość: hr Re: Prawda o rekrutacji IP: *.centertel.pl 28.03.07, 13:01
          Moze tu nie chodzi o jego pecha a nastawienie do pracy. w pierwszej pracy musza
          mi zaplacic 5000 netto to się może zastanowię czy mi się chce pracować. żenada.
        • sigurimix Re: Prawda o rekrutacji 29.03.07, 08:21
          A za to Ty masz szczęście.....
      • snajper55 Re: Prawda o rekrutacji 29.03.07, 00:00
        sigurimix napisał:

> Pytam więc pracodawców, po co dajecie ogłoszenia o pracy, przecież już
        > wybraliście pracowników !!!!!

Ogłoszenia dają pracodawcy, którzy jeszcze nie wybrali pracowników.

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka